Velkommen til Seniordans Bornholm 19. maj - 22. maj 2017.

  • Solskin
  • Dans
  • Hygge
  • Natur
  • Atmosfære
  • Opvisninger

Bornholm har en lang og god tradition for dans. Hvert år byder Solskinsøen på en perlerække af dansearrangementer. Arrangementerne er blevet et tilløbsstykke for såvel lokalbefolkningen som øens turister.

Bornholm bliver ofte kaldet "Syden i Norden", da øen har et meget højt antal solskinstimer - faktisk det højeste i hele Danmark. Det milde klima giver grobund for et spændende plante- og dyreliv. Figen- og morbærtræer findes over hele øen, ligesom Bornholm er eneste danske levested for mange dyrearter.

Festivalen står selvfølgelig i dansens tegn, men I får også mulighed for at opleve Bornholms skønne natur, de hyggelige fiskerlejer og den dejlige atmosfære.

Vi glæder os til at byde jer velkomne til dejlige oplevelser på Bornholm. 

Kommentarer fra deltagerne:

Vi 7 som var der i år kommer alle tilbake neste år. De 2 nykommerne var veldig fornøyd.
Så igjen, takk for denne gang, du er topp, som alltid. Stooor
Klem fra Lene

Hej Jacob
En hilsen herfra ,med tak for tre dejlige dansedage det var rigtig godt .Vores dansere var glade for som de sagde ,det kunne ikke være bedre .Stor ros til jer, også en hilsen til Janie og Mikkel 
Kærlig hilsen Erna.

Hei Mysen og Trøgstad seniordans, vi takker så mye for et flott opphold hos dere, fine leiligheter og god mat, kommer gjerne tilbake ved en seinere anledning. TAKK FOR OSS

Seniordans Bornholm - Arrangementer

Under Seniordans Bornholm afholder vi to fællesarrangementer, hvor alle kan deltage. Lørdag aften er der festmiddag med efterfølgende dans og instruktion krydret med god musik, så alle (latter)musklerne bliver rørt.

Søndag eftermiddag går turen til et af Bornholms mest stemningsfulde dansesteder, hvor bornholmerne gennem generationer har hygget sig og slidt deres dansesko tynde. Vi nyder stemningen med dans, hyggeligt samvær, kaffe og kage.

Hver formiddag (på ankomstdagen dog om eftermiddagen) arrangerer vi seniordans i gangafstand fra, hvor I bor. Under ledelse af en dygtig instruktør, skal vi danse og more os. Hvis I har lyst til flere danseopvisninger under jeres ophold, arrangerer vi også gerne dette for jer. I skal blot fortælle os jeres ønsker, så skal gøre vores yderste for at opfylde dem.

Om Seniordans

Bornholm - Kontrasternes ø

Bornholm er fuld af kontraster. En lille ø i Østersøen på bare 588 km². Selv om Bornholm er dansk, ligger den faktisk tættere på Sverige (37 km) og Tyskland (88 km) end Danmark (135 km). Klimaet er sydlandsk. Naturen har en variation, som ikke findes noget andet sted i verden. Fra knejsende klipper til kridhvide sandstrande, hvor sandet er så fint, at det i 1800-tallet blev brugt i timeglas.

Helligdommen

Østerlars

Våde Ovn

Dueodde

Gudhjem Havn

Allinge

Christiansøfarten

Hammerhavnen

Løvehovederne

Seniordans Bornholm - Overnatning

Under Seniordans Bornholm bor I i velindrettede feriehuse eller lejligheder i nogle af Bornholms bedste ferieparker. Ferieparkerne er alle smukt beliggende i Bornholms dejlige natur. Feriestederne ligger alle tæt på kysten. Tag jer en skøn vandretur langs stranden, og oplev kombinationen af  klipper og strand i malerisk forening.  Eller lej en cykel på feriestedet og kør ind i landet. Det går op ad bakke, men på vejen hjem kan I nærmest sætte cyklen i frigear og langsomt trille ned ad bakkerne, mens I nyder den betagende havudsigt.

Hasle Feriepark, Hasle
I en flot bøgeskov på Bornholms vestkyst ligger Hasle Feriepark. Feriehusene har plads til 4-6 personer og er indrettet således: Entré, 2 soveværelser med hver 2 senge, badeværelse med bad og toilet, kombineret stue- og opholdsrum med 2 sovepladser og TV. Køkken med komfur, køleskab med lille frostbox, el-koger og kaffemaskine.

Alle huse har egen terrasse, som er delvist overdækket.

Skovstierne starter lige ved jeres terrasse, og I har kun 400 meter til en af Danmarks bedste sandstrande. Tag jer en aftentur lang stranden og nyd en af Danmarks flotteste solnedgange - I kan eventuelt fortsætte turen til det lokale røgeri, hvor der bliver budt på lækkerier i særklasse.

Storløkke Feriepark, Allinge
Storløkke Feriepark består af feriehuse for 2-4 eller 4-6 personer. Feriehuset er indrettet med entré, 1 eller 2 soveværelser (afhængigt af husets størrelse), badeværelse med dusch og wc, kombineret opholds- og soverum med to sovepladser (sovesofa), tv, køkken med el-komfur, køleskab med lille frostbox, kaffemaskine og elkogekedel. Lukket solgård/terrasse med havemøbler.

Ferieparken ligger i Allinge på Nordbornholm, som er et af Bornholms flotteste naturområder med hvide sandstrande og knejsende klipper i en malerisk kombination. 

Feriecenter Æblehaven, Allinge
Feriecenter Æblehaven er nabo til Storløkke Feriepark og ligger i en tidligere æbleplantage. Æbletræerne blomstrer i flotte hvide og rosa farver i foråret. Æblehaven byder jer velkomne med velindrettede feriehuse, som alle er indrettet for 4-6 personer. Husene er indrettet med entré, to soveværelser med hver to senge, badeværelse med dusch og wc, kombineret opholds- og spisestue med sovesofa (to sovepladser) og tv.

Der er desuden et godt køkken med komfur eller kogeplader med ovn, køleskab, lille frostbox, kaffemaskine og el-kogekedel. 

Hotel Klintely, Sandkås
Klintely byder jer velkommen med velindrettede ferielejligheder for 2, der alle har havudsigt. Klintely er beliggende i Sandkaas ved Allinge. De mange helleristninger ved Klintely vidner om, at området allerede for årtusinder har været et eftertragtet sted for mennesket. Stranden ligger blot 400 meter fra Klintely, mens cykel- og vandrestierne starter lige ved døren. Bag Klintely finder I "Storedalen", som er en smuk sprækkedal formet i istiden.

Seniordans Bornholm - Priser & Bestilling

Priser pr. person
Det er nemt at komme til Bornholm. Rejsetiden fra eksempelvis København til Bornholm er på under 3 timer - og der er flere gode alternativer:
* I kan køre i egen bil
* I kan leje en bus i jeres lokalområde, som kører jer til Bornholm. Vi
   henviser gerne til busselskaber, der har god erfaring med ture til Bornholm.
* Vi kan lave en transportpakke til jer med tog og færge til Bornholm, samt
   buskørsel på Bornholm. 
* For alle deltagere fra Norge kan vi ligeledes tilbyde en samlet pakke med
   bus fra jeres lokalområde og deltagelse i festivalen - nemt og enkelt.

3 overnatninger, transport i egne personbiler (4 personer i hver bil)
* Æblehaven, Allinge: DKK 2.275,- / NOK 2.775,-
* Storløkke Feriepark, Allinge: DKK 2.275,- / NOK 2.775,-
* Hasle Feriepark, Hasle: DKK 2.275,- / NOK 2.775,-
* Hotel Klintely, Sandkaas: DKK 2.660,- / NOK 3.450,-

3 overnatninger, transport med bus (10-14 meter) inkl. alle personer
* Æblehaven, Allinge: DKK 2.395,- / NOK 2.875,-
* Storløkke Feriepark, Allinge: DKK 2.395,- / NOK 2.875,-
* Hasle Feriepark, Hasle: DKK 2.395,- / NOK 2.875,-
* Klintely Ferielejligheder, Sandkaas: DKK 2.880,- / NOK 3.625,-

Fripladser og rabatter
* Én person er gratis for hver 24 betalende personer
* Vælger I at være 5 personer i hver bil i stedet for 4 personer, kan I
    reducere prisen med DKK 45,- / NOK 55,- pr. person

Inkluderet i priserne
* Færge Ystad-Bornholm (tur/retur) inklusive personbiler eller bus
* Overnatninger på feriestedet
* Dansearrangementer hver formiddag (på ankomstdagen dog om
   eftermiddagen)
* Lørdag: Festaften med 2-retters-menu, 1 glas vin samt aftenkaffe
* Søndag: Dans og hygge - kaffe og kage.
* Hvis I ønsker flere dansearrangementer - arrangerer vi det gratis for jer. I
    skal blot fortælle os jeres ønsker, så vil vi forsøge at opfylde dem.

Bespisning
Der er gode køkkenfaciliteter i alle feriehusene, men vi tilbyder også gerne pension under opholdet:
* Morgenmad: Lørdag, søndag og mandag (spises i feriehusene)
* Aftensmad: Fredag og søndag (Aftensmad lørdag er allerede inkl. i prisen)
* Samlet pris pr. person er DKK 500,- / NOK 625,- Ønsker I kun morgenmad er prisen pr. person DKK 241,- /  NOK 305,-

Yderligere information
I er altid meget velkomne til at kontakte os for yderligere information om Seniordansefestival Bornholm:

A/S Team Bornholm
Att.: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne

Telefon: +45 5695 8566
e-mail: festival@teambornholm.dk