Velkommen til Korfestival Bornholm 30. maj - 2. juni 2019

  • Koncerter
  • Korsang
  • Hygge
  • Natur
  • Musik
  • Oplevelser

Bornholm har en lang og god tradition for musik. Hvert år byder Solskinsøen på en perlerække af arrangementer indenfor næsten alle musikgenre. Koncerterne er blevet et tilløbsstykke for såvel lokale som øens turister.

Bornholm bliver ofte kaldet "Syden i Norden", da øen har et meget højt antal solskinstimer - faktisk det højeste i hele Danmark. Det milde klima giver grobund for et spændende plante- og dyreliv. Figen- og morbærtræer findes over hele øen, ligesom Bornholm er eneste danske levested for en række dyrearter.

Øen har også en spændende historie. Under Korfestival Bornholm benytter vi de mange flotte historiske bygningsværker til jeres koncerter - eksempelvis Nordeuropas største borgruin Hammershus og Bornholms rundkirker. 

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.korfestival-bornholm.dk

Der bliver sunget, lyttet og grinet rigtig meget under festivalen. Vi har samlet en række stemningsbilleder. Du kan trykke på billederne for at se dem i større udgave. God fornøjelse.

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM 
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.korfestival-bornholm.dk

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM 
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.korfestival-bornholm.dk

Dejlige overnatningssteder

Under Korfestival Bornholm bor I i velindrettede feriehuse eller feriehytter i nogle af Bornholms bedste ferieparker. Ferieparkerne er alle smukt beliggende i Bornholms dejlige natur. Har I lyst til aktiviteter efter dagens oplevelser og musikudfoldelser, byder feriestederne på swimmingpool og aktivitetsområde. Endvidere er der løbe- og cykelstier i umiddelbart tilknytning til feriestederne.

Storløkke Feriepark
Storløkke Feriepark består af feriehuse for 2, 2-4 eller 4-6 personer. Feriehuset er indrettet med entré, 1 eller 2 soveværelser (afhængigt af husets størrelse), badeværelse med dusch og wc, kombineret opholds- og soverum med to sovepladser (sovesofa), tv, køkken med el-komfur, køleskab med lille frostbox, kaffemaskine og elkogekedel. Lukket solgård/terrasse med havemøbler.

Ferieparken ligger i Allinge på Nordbornholm, som er et af Bornholms flotteste naturområder med hvide sandstrande og knejsende klipper i en malerisk kombination. 

Feriecenter Æblehaven
Entré, to soveværelser med hver to senge, badeværelse med dusch og wc, kombineret opholds- og spisestue med sovesofa (to sovepladser) og tv. Køkken med komfur eller kogeplader med ovn, køleskab, lille frostbox, kaffemaskine og el-kogekedel.

Hasle Feriepark
På Bornholms vestkyst ligger Hasle Feriepark. Feriehusene har plads til 4-6 personer og er indrettet således: Entré, 2 soveværelser med hver 2 senge, badeværelse med bad og toilet, kombineret stue- og opholdsrum med 2 sovepladser og TV. Køkken med komfur, køleskab med lille frostbox, el-koger og kaffemaskine.

Alle huse har egen terrasse, som er delvist overdækket.

Skovstierne starter lige ved jeres terrasse, og I har kun 400 meter til en af Danmarks bedste sandstrande. Tag jer en aftentur lang stranden og nyd en af Danmarks flotteste solnedgange - I kan eventuelt fortsætte turen til det lokale røgeri, hvor der bliver budt på lækkerier i særklasse.

Hasle Hytteby
Hasle Hytteby ligger i tilknytning til Hasle Feriepark og består af små hyggelige feriehytter, der alle er lyse og moderne indrettet.

Der er 4 sovepladser i hytterne. Sengene har en længde på 1,90 meter.

Der er en lille, men veludstyret køkkenniche med 2 kogeplader, køleskab, el-koger samt køkkenservice til 4 personer. Endvidere indeholder køkkenet håndvask med koldt vand.

I den ene ende af feriehytten er der et folde-ud-spisebord til 4 personer. Hytterne har indgangsdøre fra to sider, hvorfor hytten kan benyttes som to værelser med hver sin indgang.

Der er som nævnt en lille køkkenniche i hytterne, men skulle I have brug for mere plads til gastronomien, er I meget velkomne til at anvende fælleskøkkenet i den nærliggende centerbygning. I centerbygningen finder I endvidere baderum, toiletter og en hyggelig fjernsynsstue.

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM 
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.korfestival-bornholm.dk

Anderledes koncerter

Koncert på Hammershus
Under Korfestival Bornholm afholder vi tre fælleskoncerter, hvor alle kor kan deltage. En af koncerterne foregår på Hammershus borgruin. På Hammershus starter I med at møde en af "borgens beboere", der vil fortælle om livet på borgen i middelalderen. Bornholmerne var ikke glade for Hammershus, da det var dér, at den lokale skatteopkræver og bøddel havde til huse. Skatteopkræverne og bødlen var i øvrigt på forkant med samfundsudviklingen, idet de allerede dengang opfandt begrebet "Offentlig brugerbetaling"...der var nemlig brugerbetaling hos bødlen. 
Fra den spændende middelalder tager vi tilbage til nutiden, hvor vi afholder en stor koncert inde på borgen. Glæd jer til en fantastisk oplevelse med mange tilhørere. Inden koncerten på Hammershus vil der være mulighed for en egen koncert i lokalområdet.

Koncert i Sct. Nicolai Kirke i Rønne
Den anden fælles koncert finder sted i  Bornholms største kirke - Sct. Nicolai i Rønne. Efter koncerten er der festmiddag med musik for deltagerne under afslappede og hyggelige former.

Gudhjem Sangby
Vi laver den smukke og særprægede by Gudhjem om til en "Sangby" under festivalen. Velkomstaftenen holder vi således ikke på de skrå brædder, men i den skrå by, for Gudhjem er anlagt direkte på det stejle grundfjeld. Den historiske fiskerby er den perfekte ramme for masser af sang. Byens restauranter åbner dørene for sang, fællessang og optræden. På det hyggelige og rustikke røgeri er det eksempelvis viser og sømandssange, der er på repertoiret.

På en anden del af havnefronten holder den ”rytmiske” og klassiske afdeling til. Der vil være kort afstand mellem sangstederne, så man bevæge rundt i løbet af aftenen – nyde sangen, møde andre deltagere og naturligvis selv stemme i.

Ønsker I flere koncerter under jeres ophold, arrangerer vi meget gerne disse for jer. Ligeledes er I meget velkomne til at kontakte os for tips, idéer og inspiration til spændende koncertsteder. 

Vi sørger naturligvis for, at jeres koncerter bliver omtalt i de lokale medier og publikationer, som henvender sig til både bornholmerne og øens mange turister. 

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM 
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.korfestival-bornholm.dk

Reiseveier til Bornholm fra Norge

Det skal være lett og enkelt å planlegge turen til Bornholm. Derfor kommer det her en rekke reisealternativer som dere kan vurdere og drøfte når turen skal planlegges.

Vi er alltid klare med rådgivning, så ring gjerne på tlf. + 45 56 95 85 66 eller på festival@teambornholm.dk

Med buss til Bornholm
Langt de fleste av de deltakende kor kommer i buss til Bornholm. Det er ofte det enkleste, og det er en behagelig og koselig måte å reise sammen på.

Vi hjelper dere gjerne med opplysninger om busselskaper i deres område, som tidligere har vært på festivalen.

Har dere behov for en overnatting underveis til og fra festivalen, så kan busselskapet være behjelpelig med å bestille dette.

Ønsker dere å kombinere oppholdet på Bornholm med et besøk i København, så kan dere velge å ta fergen Oslo-København, enten den ene veien eller til begge veier.

Hvis dere kommer fra Sør-Vestlandet, kan dere ta fergen til Hirtshals og kjøre gjennom Danmark via Øresundsbroen, som forbinder Danmark med Sverige til Ystad (S). Herfra er det ferge til Bornholm.

Det er 4-6 daglige avganger fra Ystad hver dag med hurtigfergen hvor bussen er med. Overfartstiden er 1 time og 20 minutter.

Er dere et lite lag, så har vi også plass til dere. Det kan kanskje svare seg å kjøre i personbiler til Bornholm. Kontakt oss gjerne for prisinformasjon.

Med fly og bus til Bornholm
Vi får hvert år besøk av kor, som får en veldig lang reisevei til Bornholm, hvis de kjører i bus. Her kan man med fordel redusere reisetiden ved å fly til København eller hele veien til Bornholm.

Vår "transportpakke", som veldig mange benytter seg av, består af følgende:

- Kombinert bus- og fergebillet København-Bornholm tur/retur

- Henting i buss ved ankomst til Bornholm og avreise fra Bornholm samt kjøring til feriestedet

- Kjøring til festivalens fellesarragnemeneter

- Kjøring til festkvell lørdag.

 

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM 
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.korfestival-bornholm.dk

Deltagere

Kommentarer från 2017:

Et arrangement av denne størrelsen krever stor innsats, god ledelse og planlegging. Gjennomføringen strålte ekstra i det fine været, og alle vi møtte var samstemte i mye ros.

Lørenskog Mannskor har deltatt på mange kor festivaler, og vi vil minnes Bornholm med stor glede og syntes vi hadde en flott opplevelse og tur.

Vennlig hilsen
Lørenskog Mannskor

Tusen takk for fantastiske dager på Bornholm:) - En bedre ramme, og gjennomført arrangement kan en ikke ønske seg. Vi kommer gjerne tilbake, sannsynlig som turist:)!

God sommer og lykke til i videre arbeid!

Med hilsen Margit
Vang sangforening

Stort tack för några fantastisks dagar på Bornholm. Det blev många minnen att ta med hem såväl musikaliskt som från den vackra ön Bornholm!

Allt var mycket väl planlagt och organiserat och i har gjort ett enastående arbete med att få detta till att fungera så bra!

Hälsningar från Olav och Kammarkören Chorus

Festivalen blev afviklet for første gang i 2008. I er meget velkomne til at kontakte et af nedenstående kor for at høre om deres oplevelser og deltagelse i Korfestival Bornholm:

ABF-kören Tonsmidarna (S) 2016
Akkordiakoret (N) 2010
Allingsås Manskör (S) 2015
Allökören (S) 2014
AOF-koret, (DK) 2013
Aquarellen (S) 2010
AstraZeneca-kören (S) 2012
Askersunds Manskör (S) 2017
Aurokören (S) 2017
Beatleskoret i Drøbak (N) 2014
Bislet-Bækkens (u)Blandede (N) 2009
Bodekullkören (S) 2016
Bodø Håndverkerdsangforening (N) 2017
Bornholmske Musikamatørers kor (DK) 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 og 2014
Bro Manskör (S) 2009
Cantilenakören, Mariehamn (FI) 2010
Cantores Finlandeses (FI) 2013
Capella Gotlandica (S) 2009
Chorisma (N) 2008
Chorus Ena (S) 2016
Damekoret Harmony (N) 2009
Delsbo Kyrkokör (S) 2010
Det Grafiske Kor (DK) 2012
Det grønlandske kor Aavaat (DK) 2008
Det Rytmiske Selskab (DK) 2008, 2009, 2010
Esbo Sångkör (FI) 2010
Frederiksberg Kammerkor (DK) 2016
Fredriksstad Sangkor (N) 2014
Glommakoret (N) 2008
Grünerløkken Mannskor (N) 2016
Guld i Mund (S) 2011
Gundsøkoret (DK) 2011, 2017
Grevlunda Manskör (S) 2017
Harmony (N) 2017
Handelskören, Stockholm (S) 2016
Helsingør Kvindekor (DK) 2010
Hornbækkoret (DK) 2010
Húsakórid, (FO) 2013
Høgskolen i Oslo (N) 2011
Højby Drengekor (DK) 2011, 2013
Intermezzo (S) 2014
J4U2 (S) 2013
Josefinekoret (N) 2014
Kammerkoret Audite (DK) 2011
Kammerkören Chorus (S) 2017
Kammerkoret Cantemus (DK) 2008
Kløfta Sangerlag (N) 2009
Kolbotnkoret (N) 2009
Kor 21 (N) 2015
Kören After Eight (S) 2012
Kören Collage (N) 2014
Koret Koriander (N) 2015
Koret Lydi’a (N) 2009
Körföreningen Örenfröjd (S) 2010
Kragerø Damekor (N) 2014
Kurry-kören (S) 2017
Kvikne Songlag (N) 2017
Laksevåg bl. Kor (N) 2016
Läkande Toner (N) 2017
Legatokören (S) 2016
Lier Kammerkor (N) 2008
Lillcanto (N) 2014
Lørenskog Mannskor (N) 2017
Markakoret (N) 2015
Moss Kammerkor (N) 2017
Nabokoret (N) 2009, 2013
Nes Sangforening (N) 2017
Nord-Auerdal Sanglag (N) 2019
Nordisk Kor (N) 2016
Nordlændingernes Foreningskor (N) 2016
Norrbykören (S) 2010
Notodden Visekor (N) 2010
Nylarskoret (DK) 2008, 2009, 2010
Nærsnes Sangkor (N) 2016
Odal Bygdekor (N) 2014
Odd Fellow Koret, Oslo (N) 2008
Odinskören (S) 2013
Onsdagspigerne (DK) 2011
Os Blandakor (N) 2010
Oslo-telefonikerne (N) 2009
Oslo Kammerkor (N) 2017
Plockepinn (S) 2013
Porsgrunn Sangforening (N) 2009
Q-notes (S) 2012
Qvinnokören Lapponica (S) 2009
Röström (S) 2010
Rælingen Sanglag, (N) 2013
Safir Bl. Kor (N) 2014
Sandefjord Blandede Kor (N) 2013
Sawaraby-koret (DK) 2014
Sångsällskabet Sonora (S) 2012
SAS Koret (DK) 2009 og 2011
Sct. Nicolai Kantori (DK) 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017
Skånepolisens kör (S) 2013
Stavern Mannskor (N) 2008, 2014
Stovner Bydelskor (N) 2011
Sundsvalls kyrkokor (S)
Søborg Kantori (DK) 2008
Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre Sanglag (N) 2017
Sånggruppen Vera (S) 2008
The Natural Voice (DK) 2017
Tingvalla Toner (S) 2009
Tretten Sangkor (N) 2011
Trivselskoret Rolvsøy (N) 2014
Troubadour (DK) 2017
Tromsø Arbeiderforenings Mandskor (N) 2011
Trosvik Blandede Kor (N) 2011, 2015
Täby Toner (S) 2010
Tønsbergkoret (N) 2010
Unikor (N) 2015
Vang Sangforening (N) 2017
Vå-Ra koret (N) 2017
Vestbygda Blanda Kor (N) 2015
Viborg Kammerkor (DK) 2014
Vokalgruppen Harperne (DK) 2017
Vocal VIKING (S) 2013
Vox Egeri (N) 2014, 2017
Vrengenkoret (N) 2009
Vuxvox (S) 2014
Väsbykören (S) 2014
Århuskoret (DK) 2009

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM 
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.korfestival-bornholm.dk

Billeder fra Bornholm

Nordbornholms Røgeri i Allinge

Erichsens Gaard i Rønne

Lækker fisk i de mange havnebyer

Nyd klipperne

På tur med Hammerhavnens Baadfart

Hammershus

Klippeformationen Løvehovederne

Gå på opdagelse i hyggelige Svaneke

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Dueodde

Østerlars Rundkirke

Helligdommen

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM 
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.korfestival-bornholm.dk