Velkommen til Krocketfestival Bornholm 2017

  • Godt humør
  • Nye venner
  • Solskin
  • Turnering
  • Konkurrence
  • Hygge

Krocket Bornholm er et samarbejde mellem Team Bornholm og DGI-Bornholms krocketudvalg. Team Bornholm tager sig af alt det praktiske vedrørende transport, overnatning og festivalens rammer. DGI-Bornholms krocketudvalg har ansvaret for krocketspillet inkl. den venskabelige konkurrence.

DGI-Bornholms krocketudvalg afvikler en almindelig par-turnering efter gældende klassificeringsregler samt DGI’s krocketregler. Alle deltagere er garanteret minimum 6 kampe.

Vinderne kan se frem til dejlige, lokale og ikke mindst tørst-slukkende præmier fra Bornholms stolte bryggeri i Svaneke samt glas til øllet fra øens dygtige kunsthåndværkere.

Vi håber på at se jer til Krocket Bornholm i september. Læs mere om festivalen her på siderne eller gå direkte til tilmelding.

Bedste hilsner fra solskinsøen.

Krocket Bornholm & A/S Team Bornholm
Ndr. Kystvej 34

mail: info@teambornholm.dk
Tlf: 5695 8566

Download informationer:

* Brochure

Der bliver spillet, snakket og grinet rigtig meget under festivalen. Vi har samlet en række stemningsbilleder. Du kan trykke på billederne for at se dem i større udgave. God fornøjelse.

God stemning til Krocketfestival

Godt udstyr giver gode forudsætninger

Klar, parat, krocket

Husk den rigtige spilleretning

Program & Priser

Torsdag den 21. september - ankomstdag
13.30 Mulighed for eftermiddagsspil på banerne i Knudsker – 15 minutters kørsel fra Hasle Feriepark & Hytteby
17.00 Guidet tur til Hasle Røgeri. Få historien om – og en lille smagsprøve på – bornholmernes guld, de røgede sild
Se under aktiviteter og forplejning

Fredag den 22. september
09.30 Krocket-turneringen starter ved banerne i Nexø. Frokostpause undervejs
Se mere under aktiviteter og forplejning

Lørdag den 23. september
09.30 Krocket-turnering – denne gang på Hasle Stadion. Frokostpause undervejs
15.00 Afslutning på turneringen
17.30 Festaften med præmieoverrækkelse – og efterfølgende musik og dans

Søndag den 24. september - afrejsedag
10.00 Mulighed for turaktiviteter i løbet af dagen for dem, som har sen afrejse. Vi leverer forslag til turaktiviteter, og så
kan I tage af sted på egen hånd

Om Krocketfestival

Bornholm - Kontrastenes ø

Bornholm er fuld af kontraster. En lille ø i Østersøen på bare 588 km². Selv om Bornholm er dansk, ligger den faktisk tættere på Sverige (37 km) og Tyskland (88 km) end Danmark (135 km). Klimaet er sydlandsk. Naturen har en variation, som ikke findes noget andet sted i verden. Fra knejsende klipper til kridhvide sandstrande, hvor sandet er så fint, at det i 1800-tallet blev brugt i timeglas.

Helligdommen

Østerlars

Våde Ovn

Dueodde

Gudhjem Havn

Allinge

Christiansøfarten

Hammerhavnen

Løvehovederne

Tilmelding

Tilmelding
Vi har gjort det nemt for jer at tilmelde jer Krocket Bornholm 2017. Kontakt os venligst pr. mail eller telefon og så sender vi jer en bekræftelse på jeres deltagelse. Husk at oplyse klassificering og klub.

Når I er tilmeldt, vil I automatisk modtage vores "Festival-nyt", hvor vi leverer praktiske tips og generel information om Krocket Bornholm. I god tid før festivalen udsender vi et aktivitetsskema. Her kan I notere alt om udflugter, deltagelse i fællesarrangementer samt naturligvis jeres klassificering til krocket-spillet og konkurrencerne lørdag og søndag. Med aktivitetesskemaet følger desuden en række praktiske informationer så I er godt forberedt, når I tager til Bornholm i september.

Når vi har modtaget jeres aktivitetsskema, udarbejder vi et færdigt program, hvor alle detaljer er beskrevet, inklusiv inddelingen af par til krocket-spillet.

Seneste tilmelding er 8. september, af hensyn til planlægning og udsendelse af turneringsplan.

Hasle Feriepark i Hasle

I en flot bøgeskov på Bornholms vestkyst ligger Hasle Feriepark. Feriehusene har plads til 4-6 personer og er indrettet således: Entré, 2 soveværelser med hver 2 senge, badeværelse med bad og toilet, kombineret stue- og opholdsrum med 2 sovepladser og TV. Køkken med komfur, køleskab med lille frostbox, el-koger og kaffemaskine

Alle huse har egen terrasse, som er delvist overdækket.

Skovstierne starter lige ved jeres terrasse, og I har kun 400 meter til en af Danmarks bedste sandstrande. Tag jer en aftentur lang stranden og nyd en af Danmarks flotteste solnedgange - I kan eventuelt fortsætte turen til det lokale røgeri, hvor der bliver budt på lækkerier i særklasse.

Hasle Hytteby i Hasle

Hasle Hytteby ligger i tilknytning til Hasle Feriepark og består af små hyggelige feriehytter, der alle er lyse og moderne indrettet.

Der er 4 sovepladser i hytterne. Sengene har en længde på 1,90 meter.

Der er en lille, men veludstyret køkkenniche med 2 kogeplader, køleskab, el-koger samt køkkenservice til 4 personer. Endvidere indeholder køkkenet håndvask med koldt vand.

I den ene ende af feriehytten er der et folde-ud-spisebord til 4 personer. Hytterne har indgangsdøre fra to sider, hvorfor hytten kan benyttes som to værelser med hver sin indgang.

Der er  som nævnt en lille køkkenniche i hytterne, men skulle I have brug for mere plads til gastronomien, er I meget velkomne til at anvende fælleskøkkenet i den nærliggende centerbygning. I centerbygningen finder I endvidere baderum, toiletter og en hyggelig fjernsynsstue. 

Hasle Feriepark & Hasle Hytteby - I området

Flotte Helligpeder

Oplev det aktive røgeri i Hasle

Smut en tur på Hasle Strand

Se rådyr om morgenen

Hasle har sine rødder tilbage i 1100-tallet, men det var først fra omkring år 1500, at byen rigtig blev kendt. Den udviklede sig langsomt til en driftig fiskeri- og landbrugsby med en vigtig biindtægt i form af brændevinsbrygning.

Senere blev store forekomster af ler i Hasles undergrund en vigtig indtægtskilde. I løbet af 1900-tallet blev konkurrencen fra udlandet dog for stor, og virksomhederne måtte lukke. De efterlod sig nogle store udgravningshuller, som i dag er blevet til flotte søer med et rigt dyreliv. Der er også et rigt dyreliv omkring Hasle Feriepark. Prøv at stå op en tidlig morgen og nyd rådyrene på deres morgentur langs skovstierne foran feriehusene.

Test af ubåde
Under 2. verdenskrig var Hasle et vigtigt led i Tysklands ubådsstrategi. Næsten alle tyske ubåde blev lyd-testet i havet ved Hasle med henblik på at gøre ubådene så lydløse som muligt. Et flere kilometer langt søkabel var forbundet med en velbevogtet lyttecentral tæt på stranden ved Hasle Feriepark.

Flot sandstrand
De tyske ubådsfolk havde nok ikke tid til at nyde, at Hasle har en Bornholms bedste sandstrande - som mærkeligt nok også er en af de strande med færrest besøgende. Det er faktisk først i de senere år, at turisterne har fået øje på Hasles kvaliteter som feriemål. Udover at være en stemningsfuld by med en flot strand byder byen blandt andet på spændende kunstudstillinger og et silderøgeri. Silderøgeriet fungerer samtidig som et levende museum, der viser silderøgningens udvikling gennem tiderne.

Jons Kapel
Lidt nord for Hasle ligger de små idylliske fiskerlejer Helligpeder og Teglkaas samt den imponerende klippeformation "Jons Kapel". I følge historien skyllede Jon i land ved klippeformationen efter et skibsforlis. I taknemmelighed over at have overlevet begyndte Jon herefter at missionære kristendommen. Fra de høje klipper - hvoraf en del har form som en prædikestol - forkyndte Jon det kristne budskab til den hedenske befolkning, og i folkemunde fik klippe-formationen derfor navnet "Jons Kapel". Husk også at nyde de flotte solnedgange... 

Bestilling
Bestil din ferie ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os nu på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.