Velkommen til Paragolf Bornholm 2017

  • Hygge
  • Natur
  • Turnering
  • Nye venner
  • Konkurrence
  • Solskin

Click for English version

Se resultater fra turneringen HER

ParaGolf Bornholm er Danmarks flotteste golfturnering for dig, som har et fysisk handicap eller er udviklingshæmmet. Turneringen bliver afholdt i dagene 29. til 31. maj 2017.

Bornholm er kontrasternes ø. I nord knejser klipperne højt mod den blå himmel. I syd er det hvide sand så fint, at selveste Kejser Napoleon brugte det i sine timeglas.

Kontraster finder du også på Bornholms 4 golfbaner. Rø Golfbane inviterer dig til udfordrende golfspil mellem skove, klipper og vandløb. Dueodde Golfbane ved en af Europas flotteste sandstrande er næsten en sea-side-bane med flotte og lumske vandløb. I Rønne skal du prøve en mere klassisk afskærmet og parklignende golfbane. Eneste lighed mellem banerne er de 18 huller og en naturskøn beliggenhed, hvis mage du ikke finder andre steder i Danmark.

Har du ikke fået dit golfkort endnu, men har interesse for golfsporten, så har vi en miniturnering til dig. Se omtalen i brochuren.

 

Download information:

* Brochure
* Program
* Tilmeldingsblanket

Der bliver spillet, talt og grinet rigtig meget under turneringen. Vi har samlet en række stemningsbilleder. Du kan trykke på billederne for at se dem i større udgave. God fornøjelse.

Program for ParaGolf Bornholm 2017

Mandag 29. maj, kl. 10.00 
* ParaGolf Bornholm åbnes
* Get-together, registrering og udlevering af scorekort til 1. spillerunde.  
   Her mødes glade og forventningsfulde spillere, før det går løs med 
   3 dages golf. 
* Paragolf Bornholms sponsorer og turneringsledelse byder velkommen og
    kommer med de sidste informationer før turneringens start.

* Turneringsdagen starter kl. 11.00

Bornholms Golf Klub
Plantagevej 3B
3700 Rønne
Telefon +45 56 95 68 52
www.bgk.dk

Tirsdag 30. maj, kl. 10:00
Anden turneringsdag af ParaGolf Bornholm kl. 10:00.

Dueodde Golfbane
Strandmarksvejen 14
3730 Nexø
Telefon +45 56 48 89 87
www.Dueodde-Golf.dk

Onsdag 31. maj, kl. 10:00
Tredje turneringsdag af ParaGolf Bornholm kl. 10:00.

Rø Golfbane (old course)
Spellingvej 1, Rø
3760 Gudhjem
Telefon +45 56 48 40 50
www.roegolfbane.dk

Afslutningsarrangement og præmieoverrækkelse med stor buffet og underholdning kl. 19:00.

Ledsagere til golfspillere har også mulighed for at deltage i afslutningsarrangementet.

Drikkevarer er ikke inkluderet i deltagerprisen i forbindelse med fiskebuffeten. Nordbornholms Røgeri har fin tilgængelighed for kørestolsbrugere.

Information og tilmelding

Sådan tilmelder du dig til ParaGolf Bornholm
Du kan tilmelde dig til ParaGolf Bornholm 2017 på følgende måder:
* Pr. telefon +45 56 95 85 66
* Pr. mail info@teambornholm.dk
* Ved at indsende en tilmeldingsblanket pr. post, fax eller mail.

Tilmeldingsblanketten finder du til download til højre på siden - under menuen.

Vi glæder os til at se dig.

Information og tilmelding til ParaGolf Bornholm Open.
ParaGolf Bornholm Open er en international turnering for mennesker med handicap samt pårørende/ledsagere til spillere eller andre ikke-handicappede personer med interesse for ParaGolf. Spillerne skal have et godkendt golfhandicap og være medlem af en DGU-klub eller tilsvarende udenlandsk golfklub.
Sideløbende med hovedturneringen afvikles en speciel Par-3 baneturnering for handicappede spillere, som endnu ikke har fået et godkendt DGU-handicap.
ParaGolf Bornholm Open afvikles i perioden 29. til 31. maj og spilles på 3 vidt forskellige baner. Turneringen startes på Bornholms Golf Klubs bane i Robbedale mandag den 29. maj. Tirsdag den 30. maj spilles på Nexø Golf Klubs bane i Dueodde og der afsluttes onsdag den 31. maj på Rø Golfbaners to baner.
Turneringens hovedsponsor er Feriebureauet Team Bornholm.

Matchform og præmierækker.

Spillerne inddeles i 3 rækker (baseret på retningslinjer fra EDGA):

A-rækken: Omfatter spillere i EDGA – gruppe 1 og 2, med golfhandicap fra +hcp. – 11,4. I denne gruppe spillers 3 x 18 hullers slagspil. Damer spiller fra rød tee, herrer spiller fra gul tee. Der er præmier til de 3 bedste bruttoscorer og til den bedste nettoscorer.

B-rækken: Omfatter spillere i EDGA – gruppe 3 og 4, med golfhandicap fra 11,5 – 26,4. I denne gruppe spilles 3 x 18 huller stableford. Damer spiller fra rød tee, herrer spiller fra gul tee. Der er præmier til de 3 bedste scorer eller afhængig af antal deltagere.

C-rækken: Omfatter spillere i EDGA – gruppe 5 og 6, med golfhandicap fra 26,5 – 54. Denne gruppe er delt i 2 undergrupper, hvor valg af gruppe skal oplyses ved tilmelding. Der er præmier til de bedste scorer afhængig af antal deltagere.

- Gruppe C 1 spiller 3 x 18 huller stableford. Alle spiller fra rød tee.
- Gruppe C 2 spiller 3 x 9 huller stableford. Alle spiller fra rød tee. Man må gerne spille de sidste huller, men det er kun score på for – 9 som er tællende i hver runde.

D – rækken: Omfatter pårørende/ledsagere til spillere i turnering eller andre ikke handicappede spiller. Der spilles 3 x 18 huller i en række, med max. golfhandicap på 54. Der er præmier til de bedste scorer afhængig af antal deltagere.
Såfremt der ikke er mindst 5 spillere i en række sker der ændringer i fordelingen af rækkernes handicap, ligesom 9 hullers rækken kun gennemføres ved minimum 5 tilmeldte.
A – og D – rækken spiller i Rø på New Course, hvor B – og C – rækken spiller Old Course.

Præmier i hovedturneringen er sponsoreret af netavisen Bornholm.nu.
For alle rækkers vedkommende er der udsat 1 stk. ”Hole in One” – præmie som kan vindes på alle tre baner. Vindes den ikke på banen, udloddes den ved lodtrækning ved præmieoverrækkelsen. Denne præmie er skænket af Baltic Sea Glass.

Turnering for spillere uden godkendt golfhandicap.
Denne turnering startede i 2015 og vil blive videreført efter samme principper. Turneringen gennemføres på de samme baner som hovedturneringen.

Mandag er der en kort instruktion på Drivingrange med efterfølgende spil på 9 hullers par 3 – banen i Robbedale.
Tirsdag er der putte turnering på 18 hullers Puttinggreen i Dueodde
Onsdag spillers den lidt kuperede 9 hullers par 3 – bane i Rø.

Der er præmier til spillerne afhængig af antal deltagere. Præmierne er sponseret af Rø Golfbaner.

Præmieoverrækkelse mv.

Turneringsledelsen ligger stor vægt på god information før og under ParaGolf Bornholm Open.

Der er i lighed med tidligere år hjælpere med alle bolde under hele turneringen.

Præmieoverrækkelse og afslutningen på ParaGolf Bornholm Open vil ske i hyggelige omgivelser om aftenen den 31. maj.

Tilmelding
Vi vil gerne have din tilmelding til ParaGolf Bornholm Open senest mandag den 1. maj 2017, men af hensyn til bestilling af færgeoverfart og ophold anbefaler vi hurtig tilmelding. Du kan tilmelde dig ved at udfylde og maile en tilmeldingsblanket til os.

Du er også meget velkommen til at ringe til os for at få yderligere information samt tilmelde dig:
A/S Team Bornholm
Att. Jacob Lund
Tel. +45 5695 8566
Info@teambornholm.dk

De bedste hilsner fra Bornholm
ParaGolf Bornholm & Team Bornholm

Ambassadør Mette Wegge Lynggaard

Jeg begyndte at spille golf i 2005 og har siden 2009 spillet elitegolf for min hjemmeklub Skjoldenæsholm. I 2012 bliver jeg gjort opmærksom på, at DHIF også havde golf på deres program og har siden da været tilknyttet det danske landshold for fysisk handicappede, også kaldet Paragolf.

HandiGolf Bornholm 2012 var min først golfturnering for handicappede og lige siden har jeg spillet turneringen og glæder mig år efter år til at komme tilbage til Bornholm og opleve 4 skønne baner, godt kammeratskab og samtidig den stemning, som en golfturnering har når der er præmier på spil. – Mit motto er: Jeg stiller altid op for at vinde! :o)

Denne turnering har noget man ikke lige finder andre steder. Alle de frivillige, som bruger mange dage og mange timer - i alt slags vejr - og glædeligt stiller op år efter år for at være en del af en helt fantastisk stemning både på og uden for banen. Turneringen sætter stor fokus på det sociale aspekt, men blandt alle spillerne hersker også en stemning af konkurrence, som gør denne turnering til noget helt særligt.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til skønne golf- og naturoplevelser.

Om Paragolf

ParaGolf Bornholm 2017. Overnatning

Du har mulighed for at bo i velindrettede feriehuse, lejligheder eller værelser på nogle af Bornholms bedste feriesteder. Alle overnatningsstederne har god tilgængelighed for handicappede - der er gode parkeringsforhold, ligesom der er få eller ingen trapper på overnatningsstederne.

Hasle Feriepark
I en flot bøgeskov på Bornholms vestkyst ligger Hasle Feriepark. Feriehusene er indrettet for 4-6 personer, og ligger blot 400 meter fra en skøn sandstrand, hvor I også kan nyde en smuk solnedgang. Swimmingpool og legeland i ferieparken. Der er ingen trapper i området eller ved feriehusene. P-pladsen er beliggende ved feriehusene.

Griffen Spa Hotel i Rønne
Hotellet er beliggende i den gamle bydel i Rønne, og har velindrettede værelser med by- eller havudsigt. Hotellet har i 2010 indviet en flot spa- og wellnessafdeling, som hotellets gæster har gratis adgang til. Nyd den flotte solnedgang fra hotellets restaurant. Gode parkeringsforhold samt handicapvenlige værelser.

Gudhjem Søpark
Flotte ferielejligheder for 4-6 personer med en betagende havudsigt. Lejlighederne er beliggende i enten stueplan (íngen trapper) eller på 1. etage (trapper op til lejligheden). Lejlighederne er forbundet med gangstier. P-plads ved receptionen, som ligger 30-250 meter fra lejlighederne. 

Klintely
Hotel Klintely er beliggende i naturskønne omgivelser og byder jer velkomne med lejligheder for 2 eller 2-4 personer. Lejlighederne har en skøn havudsigt og egen terrasse. Der er en trappe ved receptionsbygningen, men ellers ingen trapper på feriestedet. P-pladsen er beliggende ved lejlighederne.

Dueodde Golfbane

ParaGolf Bornholm spiller den 30. maj på Dueodde Golfbane:

Oplev fugle- og dyrelivet omkring banen. Pas på de lumske søer og vandløb. Tættere på 'sea-side golf' kan det ikke være. Nyd stilheden. Duft markerne. Drømmen om hole-in-one lurer... 

Er resten af familien ikke til golf? Så kan de nyde strandlivet, mens golfkøllerne svinges. Dueodde Golfbane ligger nemlig blot 800 meter fra en særdeles god badestrand.  

Baneoplysninger:

Antal huller: 18 huller/par 70

Herrer: Gul: 5.631 meter. CR 70,3. Slope 128

Damer: Rød 4.951 meter. CR 72,0. Slope 125

Dueodde Golfbane
Strandmarksvejen 14
3730 Nexø
Telefon +45 56 48 89 87
http://www.nexogolfklub.dk

Rø Golfbane

Mellem skove, klipper og vandløb. En af landets smukkeste og mest særprægede baner.  2 x 18 huller. 

Den 31. maj spiller HandiGolf Bornholm på Rø Golfbaner:

"Old Course" - Stableford.
"New Course" - Slagspil. 

Glæd jer til anderledes og flotte golfoplevelser, for det er en helt speciel bane. Det er velfortjent, når "Old Course" banen ofte bliver rost i høje toner. Som da Malcom Campell i Golf Monthly skrev:

En perle. Denne bane bør spilles og nydes... mange gange.
Det er svært at beskrive banen. Der er kun en ting at gøre: Følg Malcom Campells råd - spil og nyd den!

Baneoplysninger for Old Course:
18 huller/par 71Herrer: Gul: 5.369 meter. CR 70,0. Slope 131 Damer: Rød: 4.664 meter. CR 70,9. Slope 127

Baneoplysninger for New Course:
18 huller/par 72Herrer: Gul: 5.916 meter. CR 72,1. Slope 132 Damer: Rød 5.095 meter. CR 73,0. Slope 128

Rø Golfbaner
Spellingvej 1, Rø
3760 Gudhjem
Telefon +45 56 48 40 50
www.roegolfbane.dk 

Rønne Golfbane

Sikke en placering: I et delvist fredet område med vilde frugttræer, orkideer og et uspoleret fugle- og dyreliv.  

Vores velkomstarrangement afholdes i klubhuset hos Bornholms Golf Klub den 29. maj.

Herefter sættes den første turneringsdag igang på Bornholms Golf Klubs bane, hvor du kan glæde dig til en klassisk og flot golfbane.

Banen skærer sig gennem skov og bakker. Flot naturoplevelse og god afskærmning mod vind.

Baneoplysninger:

Antal huller: 18 huller/par 68

Herrer: Gul: 4.839 meter. CR 66,2. Slope 119

Damer: Rød 4.202 meter. CR 67,2. Slope 114

Bornholms Golf Klub
Plantagevej 3B
3700 Rønne
Telefon +45 56 95 68 52
www.bgk.dk 

Handicapvenlige golfbaner

Alle 3 golfbaner i HandiGolf Bornholm er certificeret som handicapvenlige, ligesom banerne er medlemmer af Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Certificeringen af de bornholmske golfbaner er foretaget af Dansk Golf Union og Dansk Handicap Idræts-Forbund og betyder, at banerne har:
* Et formuleret ønske om at inddrage handicappede i golfsporten
* Handicapvenlig p-plads
* Adgang for eventuelle førerhunde
* Adgang for kørestole i klubhusene
* Adgang til golfbanerne med kørestol/krykker
* Erklæret, at banerne vil være behjælpelige med at søge støtte til særligt
   personligt udstyr
* Har informationer om golfregler for handicappede, specifikke foldere samt
   informationer om turneringstilbud opsat, så det er synligt for nye medlemmer.

Bornholm - Kontrasternes ø

Bornholm er fuld af kontraster. En lille ø i Østersøen på bare 588 km². Selv om Bornholm er dansk, ligger den faktisk tættere på Sverige (37 km) og Tyskland (88 km) end Danmark (135 km). Klimaet er sydlandsk. Naturen har en variation, som ikke findes noget andet sted i verden. Fra knejsende klipper til kridhvide sandstrande, hvor sandet er så fint, at det i 1800-tallet blev brugt i timeglas.

Helligdommen

Østerlars

Våde Ovn

Dueodde

Gudhjem Havn

Allinge

Christiansøfarten

Hammerhavnen

Løvehovederne

Sponsorer

Tak til vores sponsorer, som gør ParaGolf Bornholm mulig.