Aftentur på Hammershus

Aftentur ved Hammershus - Hvad skal I opleve?

I skæret af flagermuselygter besøger I Nordeuropas største borgruin Hammershus. Mørket kombineret med det flakkende lys gør, at I følger jer sat mange hundrede år tilbage i tiden. I hører om Hammershus spændende historie gennem krig og fred. Hammershus var magtens centrum, og det var ikke altid, at bornholmerne så positivt på Hammershus - det var nemlig også her, at skatterne skulle betales. Helt galt var det, da den danske konge grundet økonomiske problemer gav Bornholm i pant til Sverige. Pantet skulle selvfølgelig give afkast - og det betød endnu højere skatter for bornholmerne. Men bornholmerne rejste sig i oprør og overmandede svenskerne med list og gav øen tilbage til den danske konge.

Hammerhus fungerede også som fængsel for datidens prominente statsfanger - eksempelvis kongedatteren Leonora Christine og hendes mand Corfitz Ulfeldt, som forsøgte en dramatisk flugt i 1660. Fængselsfunktionen medførte også, at bødlen boede på Hammershus. - Og han var forud for sin tid, da han allerede i 1500-tallet indførte "offentlig brugerbetaling", således at man selv skulle betale for at få sit hoved hugget af...og der var altid forudbetaling... 

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: Turen starter ved parkeringspladsen foran Hammershus. Starttidspunktet aftales individuelt med jer.  

Hvad er prisen for turen: 100 kr. pr. person (Heraf udgør moms 5 kr.). Min. 15 elever, max 30 elever

Hvad indeholder prisen: 2 timers rundvisning på Hammershus.

Hvad indeholder prisen ikke: Eventuel bustransport til/fra Hammershus. Hvis I bor på Æblehaven eller Storløkke Feriepark, har I mulighed for at gå til Hammershus (3 kilometer). Alternativt kan I leje en bus. Prisen for buskørsel til/fra Hammershus er 56 kr. pr. person fra Allinge, 76 kr. pr. person fra Hasle eller 84 kr. pr. person fra Gudhjem.

Hvad skal I være opmærksomme på: Der kan være andre skoleklasser med på rundvisningen (det afhænger af jeres klassestørrelse). Husk at tage varmt tøj på. Selv på en varm dag er aftenerne kolde på Hammershus.