Aftentur på Hammershus

I skæret af flagermuslygter besøger I Nordeuropas største borgruin Hammershus. Mørket kombineret med det flakkende lys gør, at I følger jer sat mange hundrede år tilbage i tiden. I hører om Hammershus spændende historie gennem krig og fred. Hammershus var magtens centrum, og det var ikke altid, at bornholmerne så positivt på Hammershus - det var nemlig også her, at skatterne skulle betales. Helt galt var det, da den danske konge grundet økonomiske problemer gav Bornholm i pant til Sverige. Pantet skulle selvfølgelig give afkast til svenskerne - og det betød endnu højere skatter for bornholmerne. Men bornholmerne rejste sig i oprør og overmandede svenskerne med list og gav øen tilbage til den danske konge.

Hammershus fungerede også som fængsel for datidens prominente statsfanger - f.eks. kongedatteren Leonora Christine og hendes mand Corfitz Ulfeldt, som forsøgte en dramatisk flugt i 1660 ned over klippesiderne. Fængselsfunktionen medførte også, at bødlen boede på Hammershus. – Han var forud for sin tid, da han allerede i 1500-tallet indførte "offentlig brugerbetaling", så man selv skulle betale for at få sit hoved hugget af... og der var altid forudbetaling...

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: Mødested ved handicap og busholdepladsen nedenfor Hammershus Besøgscenter. Alt efter årstiden startes mellem 19:00 og 21:00.

Hvad er prisen for turen: 102 kr. pr. person (Heraf udgør moms kr. 5). Min. 15 elever, max. 30 elever.

Hvad indeholder prisen: 2 timers rundvisning på Hammershus.

Hvad indeholder prisen ikke: Eventuel bustransport til/fra Hammershus. Hvis I bor på Æblehaven eller Storløkke Feriepark, har I mulighed for at gå til Hammershus (3 kilometer). Alternativt kan I leje en bus. Prisen for buskørsel tur-/retur til Hammershus er 60 kr. pr. person fra Allinge og 80 kr. pr. person fra Hasle. Læs eventuelt mere om priserne for egen bus ved at trykke her.

Hvad skal I være opmærksomme på: Da denne tur foregår om aftenen anbefales det at I altid har varmt vind- og vandtæt tøj med i rygsækken, hvis ikke I har det på. Mange bliver overrasket over den meget store temperaturforskel, der kan være fra den ene ende af øen til den anden.