Aftentur på Hammershus

Få en autentisk oplevelse med en aftentur på Hammershus

Få en autentisk oplevelse med en aftentur på Hammershus

I skæret af flagermuslygter besøger I Nordeuropas største borgruin Hammershus. Mørket kombineret med det flakkende lys gør, at I føler I er blevet sat flere hundrede år tilbage i tiden. Hør om Hammershus spændende historie gennem krig og fred. Hammershus var magtens centrum, og det var ikke altid, at bornholmerne så positivt på Hammershus - det var nemlig også her, at skatterne skulle betales. Helt galt var det, da den danske konge grundet økonomiske problemer gav Bornholm i pant til Sverige. Pantet skulle selvfølgelig give afkast til svenskerne - og det betød endnu højere skatter for bornholmerne. Bornholmerne rejste sig i oprør og overmandede svenskerne med list og gav øen tilbage til den danske konge.

Hammershus fungerede også som fængsel for datidens prominente statsfanger - f.eks. kongedatteren Leonora Christine og hendes mand Corfitz Ulfeldt, som forsøgte en dramatisk flugt i 1660 ned over klippesiderne. Fængselsfunktionen medførte også, at bødlen boede på Hammershus. Han var forud for sin tid, da han allerede i 1500-tallet indførte "offentlig brugerbetaling", så man selv skulle betale for at få sit hoved hugget af - og der var altid forudbetaling...

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: Mødested ved handicap og busholdepladsen nedenfor Hammershus Besøgscenter. Alt efter årstiden startes mellem 19:00 og 21:00.

Hvad er prisen for turen: 105 kr. pr. person (Heraf udgør moms kr. 5). Minimum 15 elever, maksimum 30 elever.

Hvad indeholder prisen: 2 timers rundvisning på Hammershus.

Hvad indeholder prisen ikke: Eventuel bustransport til/fra Hammershus. Hvis I bor på Æblehaven eller Storløkke Feriepark, har I mulighed for at gå til Hammershus (3 kilometer). Alternativt kan I leje en bus. Prisen for buskørsel tur-/retur til Hammershus er 66 kr. pr. person fra Allinge og 86 kr. pr. person fra Hasle.

Hvad skal I være opmærksomme på: Da denne tur foregår om aftenen anbefales det at I altid har varmt vind- og vandtæt tøj med i rygsækken, hvis ikke I har det på. Mange bliver overrasket over den meget store temperaturforskel, der kan være fra den ene ende af øen til den anden.