Bornholms Middelaldercenter

Middelalderlivet bliver meget mere håndgribeligt, med de livlige fortællinger

Middelalderlivet bliver meget mere håndgribeligt, med de livlige fortællinger

1. Middelalderens sørøvere (2 timer)

Glem alt om Kaptajn Klo og Jack Sparrow, for i middelalderen havde Østersøen sine egne berygtede sørøvere, der gjorde livet surt for handelsskibene og havnebyerne – selv på Bornholm.

 Igennem dramatiseringer, quizzer og drabelige fortællinger lærer eleverne alt, hvad der er værd at vide (og mere til) om middelalderens sørøvere.

Starttidspunkter: kl. 09.00 eller 13.00
Hvad er prisen for turen: 84 kr. pr. person (beløbet er ikke momsbelagt). Minimum 15 elever og maksimum 30 elever.

2. Rundvisning på Bornholms Middelaldercenter (2 timer)

Rundvisning på Bornholms Middelaldercenter, hvor I får spændende fortællinger om centrets historie, husene, stormandsgården og middelalderen på Bornholm.

Der vil især fortælles om Bornholms middelalder fra ca. 1250-1400. Hvordan var det at leve på det tidspunkt? Hvordan var samfundet opbygget? I vil lære, at forholdene på Bornholm var anderledes end i resten af Danmark.

Starttidspunkter: kl. 10.00, 12.30 eller 15.00
Hvad er prisen for turen: 84 kr. pr. person (beløbet er ikke momsbelagt). Minimum 15 elever og maksimum 30 elever.

3. På oplevelse i middelalderen (3 timer)

Turen rundt på Bornholms Middelaldercenter foregår ved hjælp af indbyggede rollespil – og bliver en slags ”tidsrejse” rundt i bonde- og stormandsmiljøet. Formidleren lægger op til specielle historiske situationer, som eleverne dramatiserer ved hjælp af få rekvisitter.

Gennem fortællingerne og de små spil som eleverne bliver inddraget i, får de bl.a. indsigt i hvordan børnenes liv formede sig – hvordan de blev opdraget - hvad de legede i middelalderen osv. I hører om den indflydelse tro og overtro havde på livet, og om krigene og kampene om magten, som ændrede tilværelsen for så mange, og som var grunden til, at man byggede forsvarsværker. Kort sagt om dagliglivet, klædedragterne, maden, krydderier, samt kontakt og handel til andre lande. I hører om hvilke konsekvenser ret og straf havde for den enkelte, og slutter turen med en retssag hvor eleverne på egen krop mærker, hvordan man afgjorde forskellige tvister dengang. Ved dette skift imellem fortælling og dramatisering får eleverne en levende og dyb indsigt i de forskellige sociale gruppers leveforhold i middelalderen.

Starttidspunkter: kl. 9.00 eller 13.00
Hvad er prisen for turen: 95 kr. pr. person (beløbet er ikke momsbelagt). Minimum 15 elever og maksimum 30 elever.

 

Praktiske Oplysninger

Hvad indeholder prisen: Entré til Bornholms Middelaldercenter og rundvisning.

Hvad indeholder prisen ikke: Bustransport til/fra Bornholms Middelaldercenter.

  • Fra Hasle til Bornholms Middelaldercenter tur/retur: 92 kr. pr. person
  • Fra Allinge til Bornholms Middelaldercenter tur/retur: 92 kr. pr. person