Bustur - Nordbornholm

Helligdommen

Helligdommen

Gudhjem

Gudhjem

Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke

Erichsens Gård i Rønne - en del af Bornholms Museum

Erichsens Gård i Rønne - en del af Bornholms Museum

Megalosaurus hos NaturBornholm

Megalosaurus hos NaturBornholm

Stejle klippevægge ved Jons Kapel

Stejle klippevægge ved Jons Kapel

Helligdomsklipperne er det smukke klippeparti ved Rø. For årtusinder siden havde en hellig kilde sit udløb her. Kilden skulle efter sigende have haft en helbredende effekt og tiltrak mennesker fra hele Europa. I 1900-tallet valfartede danske og udenlandske landskabsmalere til området for at male den skønne klippekyst ved Helligdomsklipperne.

Gudhjem er en af Danmarks mest specielle byer. Byen er bygget op ad en stejl klippeskrænt, og i mange af byens haver findes sydlandske frugter som figen og morbærtræer.

Østerlars Rundkirke er Bornholms største rundkirke. Almindelige historiebøger siger, at kirken blev opført som tilflugtssted i ufredstider. Men nye teorier afviser dette og peger i stedet på, at kirken har forbindelse til Middelalderens korstog og tempelridderne. Det er påvist, at Bornholms rundkirker ligger i samme geografiske mønstre som tempelridderkirker i Sydfrankrig. Tempelridderne skulle være i besiddelse af nogen af kristendommens største skatte - f.eks. den hellige gral. Radarundersøgelser viser, at der er et stort menneskeskabt hulrum under kirkegulvet i Østerlars Rundkirke. Hvorfor må det ikke blive undersøgt?

Rønne er Bornholms hovedstad. Mens resten af Danmark i maj 1945 fejrede befrielsen fra Tysklands besættelse under 2. Verdenskrig, blev Rønne bombet af russiske fly, og kort tid efter, besat af russiske styrker. Russerne mente, at Bornholm lå indenfor "deres" område, så Bornholm, i lighed med det senere Østtyskland og Polen, skulle være underlagt russerne. I vil opleve sporene fra dengang - f.eks. de svenske træhuse, som blev skænket af den svenske konge til de bornholmere, som var blevet hjemløse efter bombardementet. Der var dog også huse, som ikke blev ramt af bomberne, og i den gamle bydel kan I opleve smukke købmandsgårde, som vidner om en tid, hvor mange velhavende skibsredere boede i Rønne. I Rønne har I også mulighed for at besøge Bornholms Museum, Hjorths Keramikfabrik samt Bornholms Forsvarsmuseum.

I stedet for et besøg i Rønne kan I vælge at besøge Natur Bornholm i Åkirkeby, et oplevelsescenter, der viser Bornholms skabelse fra rødglødende lava for millioner af år siden til den frodige solskinsø, som vi kender i dag. Husk ved jeres bestilling at oplyse, om I ønsker at besøge Natur Bornholm, så sørger vi for at bestille en guidet rundvisning til jer. (Entré/rundvisning på Natur Bornholm er ikke inkluderet i busturens pris).

Jons Kapel er et klippeparti mellem Hasle og Allinge. Den første kristne missionær på Bornholm "Jon" skulle være blevet skyllet i land ved dette klippeparti efter et skibsforlis. Senere forkyndte han sin tro fra klippepartiet, der har form som en prædikestol. Fra Jons Kapel går I ad den smukke kyststi til fiskerlejet Vang, hvor bussen henter jer og kører jer til jeres lejrskolested.

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: Bussen afhenter jer ved lejrskolestedet kl. 09:00, hvor I returnerer igen kl. 17.00. Tiderne kan blive rykket 5-10 minutter i begge retninger afhængig af, om der er andre skoleklasser med bussen. Bemærk at rækkefølgen på besøgene under jeres tur afhænger af, hvilket af vores lejrskolesteder, som I bor på.

Pris: 158 kr. pr. pers. (heraf udgør moms kr. 32).

Hvad indeholder prisen: 8 timers oplevelser med bus.

Hvad indeholder prisen ikke: Eventuelle entreer til museer, Natur Bornholm, samt Østerlars Rundkirke.