Hammerhus - Kærretur

Dramatisering af historien

Kærretur på Hammershus

Turbeskrivelse: Hvis I ikke har en god grund til at skulle op på Hammershus, er det slet ikke sikkert, I får lov til at komme over broen, eller I kan risikere at blive taget til fange af vagterne og ført op til Tinghuset, hvor bødlen måske dukker op...

Vi dramatiserer historien sammen med eleverne og levendegør derved borgens dramatiske fortid.
Vi medbringer en kærre fyldt med middelalderlige effekter, som eleverne skal trække på turen, så de får et indtryk af, hvor slidsomt det var at skulle op på Hammershus for at betale skat og samtidig et indblik i, hvordan livet formede sig i middelalderen på den forblæste borg.

Formidleren lægger op til specielle historiske situationer, såsom Leonora Christina og Corfitz Ulfeldts flugt fra Hammershus, ærkebispestriden, eller drabet på Johan Printzenskjöld, som eleverne dramatiserer ved hjælp af rekvisitterne.
Ved dette skift imellem fortælling og dramatisering får eleverne en levende og dyb indsigt i livet på borgen og dens historie.

Turen kan med fordel suppleres med et besøg i Hammershusudstillingen, som rummer fund – våben – klædedragter – model af Borganlægget og meget andet. (Bemærk: Udstillingen lukker i for- og efter-sæsonen kl. 16, så ved ture om eftermiddagen kan det være nødvendigt at besøge udstillingen FØR selve turen.

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: kl. 10.00, 12.30 eller 15.00. Turen starter ved parkeringspladsen foran Hammershus.   

Hvad er prisen for turen: 90 kr. pr. person (heraf udgør moms 5 kr.). Min. 15 elever, max 30 elever

Hvad indeholder prisen: 2 timers rundvisning på Hammershus, samt adgang til Hammershus besøgscenter.

Hvad indeholder prisen ikke: Eventuel bustransport til/fra Hammershus. Hvis I bor på Æblehaven eller Storløkke Feriepark, har I mulighed for at gå til Hammershus (3 kilometer). Alternativt kan I leje en bus. Prisen for buskørsel til/fra Hammershus er 58 kr. pr. person fra Allinge, 78 kr. pr. person fra Hasle eller 86 kr. pr. person fra Gudhjem.

Hvad skal I være opmærksomme på: Der kan være andre skoleklasser med på rundvisningen (det afhænger af jeres klassestørrelse). Husk at tage varmt tøj på. Selv på en varm dag er aftenerne kolde på Hammershus.