Rundvisning - Hammershus

Hammershus

Rundvisning på Hammershus: Guiden fortæller Hammershus’ meget spændende historie.
På en tur gennem borgruinen puster formidleren liv i borgens lange og spændende historie - med fortællinger af de mange historiske begivenheder dér hvor det skete, f.eks. om Leonora Christine og Corfitz Ulfeldts flugt fra Manteltårnet og om de bornholmske frihedskæmpere.

Der fortælles om borgens korte rolle som korstogsborg, om kampen mellem konge og kirke, om herredømmet på Bornholm, om lybækkernes hærgen på øen, om bornholmernes frihedskamp, og om Hammershus som statsfængsel og borgens forfald.

Vi bevæger os ind i de forskellige bygninger og får fortællingerne om skatteopkrævningen, Magasinbygningen og Smørkælderen, Kapellet og ikke mindst Bryggerset og Stegerset.

Ved hjælp af medbragte genstande og historiefortælling illustreres dagliglivet i middelalderen – i og omkring en borg.
Turen kan med fordel suppleres med et besøg i Hammershusudstillingen, som rummer fund – våben – klædedragter – model af Borganlægget og meget andet.

Om dens korte rolle som korstogsborg, om kampen mellem konge og kirke om herredømmet på Bornholm, om lybækkernes hærgen på øen, og bornholmernes frihedskamp. Og endelig Hammershus som statsfængsel og borgens forfald.Starttidspunkter: kl. 9.00, 11.30 eller 14.00

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: Rundvisningerne varer 2 timer. Mødestedet er ved handicap og busholdepladsen nedenfor Hammershus besøgscenter. Opgiv venligst hvilken en af turene I ønsker. 

Hvad er prisen for turen: 90 kr. pr. person (heraf udgør moms 5 kr.). Min. 15 elever, max. 30 elever.

Hvad indeholder prisen: 2 timers rundvisning på Hammershus.

Hvad indeholder prisen ikke: Eventuel bustransport til/fra Hammershus. Hvis I bor på Æblehaven eller Storløkke Feriepark, har I mulighed for at gå til Hammershus (3 kilometer). Alternativt kan I leje en bus. Prisen for buskørsel til/fra Hammershus er 58 kr. pr. person til Allinge og 78/86 kr. pr. person til Hasle eller Gudhjem.