Samlet oversigt

Aktiviteter og Oplevelser på jeres lejrskoletur

Bornholm byder jer velkommen med et væld af spændende aktiviteter. Vi arrangerer gerne busture og oplevelser for jer - og det er selvfølgelig til samme pris, som hvis I selv skulle have besværet med at bestille. Nedenfor kan I se et udvalg af de mest populære busture og oplevelser. Tryk på billedet eller overskriften for at få et detaljeret program. Har I lyst til andre oplevelser end disse, er I altid meget velkomne til at kontakte os for råd og vejledning. Ring 56 95 85 66 eller mail info@teambornholm.dk I kan også få lidt inspiration i denne film.

Bustur - Nordbornholm
Bustur på Nordbornholm med besøg ved Helligdomsklipperne, Gudhjem, Østerlars Rund-kirke, klippeformationen Jons Kapel samt i Bornholms hovedstad "Rønne" med mulighed for at besøge Bornholms Museum, en keramikfabrik eller øens forsvarsmuseum. I stedet for at besøge Rønne, kan I også vælge at besøge oplevelsescentret Naturbornholm. 8 timer. 152 kr. pr. person eksklusive eventuelle entréer. 

Klik her for at læse mere

Bustur - Sydbornholm
Bustur med besøg ved Bornholms højeste punkt "Rytterknægten" i skoven Almindingen. Derefter kører vi videre til en af Europas flotteste strande "Dueodde". Vi skal også opleve en af Bornholms tonstunge rokkestene. Turen går videre til Svaneke, som er Bornholms kreative centrum med glaskunst, håndlavet chokolade, is, lakrids og bolcher. I stedet for at besøge Svaneke kan I besøge vandlandet "Joboland" eller Naturbornholm. 7 eller 8 timer. 142/152 kr. pr. person eksklusive eventuelle entréer.

Klik her for at læse mere

Bustur - Døndalen & Østerlars Rundkirke
Vi skal besøge Døndalen med Danmarks største vandfald. Turen går videre til Helligdomsklipperne. Ved Helligdomsklipperne ligger Bornholms Kunstmuseum. Fra Helligdomsklipperne/Kunstmuseet kan I vælge at tage den smukke kyststi tilbage til Gudhjem, eller I kan sejle ruten med det stolte skib "Thor". Afhentning med bus i Gudhjem, som kører jer til Østerlars Rundkirke. 7 timer. 90 kr. pr. person eksklusive eventuelle éntreer og sejltur.  

Klik her for at læse mere

Bustur - "Stenbrud og Historie"
Bustur til Helligdomsklipperne, Gudhjem og Østerlars Rundkirke. I har mulighed for afsætning ved Hammershus eller Stenbrudsmuseet Moseløkken, hvor I kan opleve livet i Bornholms vigtigste erhverv i 1900-tallet. Moseløkken er et af Danmarks eneste aktive stenbrud. Kom og få en naturoplevelse af de store. 7 timer. 112 kr. pr. person eksklusive eventuelle éntreer.

Klik her for at læse mere

Bustur - "Middelalder - Kirke til borg"
Bustur til Helligdomsklipperne, hvorfra I kører videre til Gudhjem. Fra Gudhjem går turen til Østerlars Rundkirke og derefter Bornholms Middelaldercenter, hvor I skal opleve livet i middelalderen. 7,5 timer. 200 kr. pr. person inklusive éntre til Østerlars Rundkirke og Bornholms Middelaldercenter. 

Klik her for at læse mere

Bustur - "Natur Bornholm"
Bustur til Helligdomsklipperne, Gudhjem og Østerlars Rundkirke. Derefter kører I videre til Natur Bornholm, som er et enestående natur- og oplevelsescenter. Oplev hvordan Bornholm blev omdannet fra lava til Danmarks solskinsø. Glæd jer også til at opleve en kæmpe dinosaur i naturtro størrelse. 7 timer. 197 kr. pr. person inklusive éntre til Naturbornholm. 

Klik her for at læse mere

Bustur - Bestem jeres egne rute og oplevelser
I har selvfølgelig også mulighed for at leje en bus og på egen hånd fastlægge ruten og de oplevelser, som I ønsker. Vi hjælper jer gerne med gode råd og vejledning. Prisen afhænger af jeres antal og det ønskede antal bustimer. Tryk her for at læse mere om priser og muligheder.

Klik her for at læse mere

Hammershus - Rundvisning
Hør om Hammershus og dens tilknytning til middelalderens korstog samt andre gode historier - eksempelvis, at man allerede i middelalderen havde man "bruger-betaling". Man betalte selvfølgelig selv bødlen, hvis man skulle have hovedet kappet af...og der var altid forudbetaling. 2 timer. 90 kr. pr. person eksklusive transport.

Klik her for at læse mere

Hammershus - Kærretur
Vi dramatiserer historien sammen med eleverne og levendegør derved borgens dramatiske fortid.
Vi medbringer en kærre fyldt med middelalderlige effekter, som eleverne skal trække på turen, så de får et indtryk af, hvor slidsomt det var at skulle op på Hammershus for at betale skat og samtidig et indblik i, hvordan livet formede sig i middelalderen på den forblæste borg.

Klik her for at læse mere

Hammershus - Eye Opener
At fortælle Hammershus historie på kun en time er ikke muligt, men på denne tur får I en spændende "eye opener" til det hele, både de historiske begivenheder, bygningerne og livet på borgen i middelalderen. Hammershus' historie har forandret sig de sidste år, så I vil få spændende nye oplysninger, som endnu ikke er nået til historiebøgerne.

Klik her for at læse mere

Kampen om Hammershus
På denne oplevelsestur på Hammershus vil I blive direkte inddraget i angrebet og forsvaret af Borgen. Tildelt forskellige roller og klædt i kofter, dramatiserer vi de historiske hændelser og I vil på egen krop mærke hvordan det er at være med i kampen om Hammershus. Turen sluttes af inde i den hyggelige Smørkælder, mens beretningerne om hvordan det gik "vennerne" eller "fjenderne" under kampen, fylder rummet, og sejren fejres med en skål.

Klik her for at læse mere

Rundt om Hammershus
Den stolte og meget trofaste prinsesse Leonora Christina, der i 1660-61 sad fængslet på Hammershus

sammen med sin mand Corfitz Ulfeldt, er hovedpersonen i den spændende historie, som vi dramatiserer
sammen med eleverne inde i Hammershus-udstillingen.
Efter en halv times tid indendørs, går vi op på borgen af en lidt utraditionel vej nedenfor ruinen igennem Mølledalen. Eleverne vil på turen få et godt indtryk af, hvor vanskeligt tilgængelig Borgen egentlig var - både ved angreb og flugt. Vi tager bagtrappen ind på Hammershus, hvor der fortælles om Hammershus' historie, bygningerne og livet i gamle dage.

Klik her for at læse mere

Hammerhus indefra og ud
Turen Starter indendørs i Hammershusudstillingen, hvor eleverne deltager aktivt i dramatiseringen af nogle begivenheder fra borgens historie. Her møder I blandt andet den stridige ærkebiskop Jacob Erlandsen og Kong Kristoffer den 1. der kom så ulykkeligt af dage.

Der tid til at kigge på udstillingen, inden turen går op til ruinen. De forskellige bygninger, som passeres på turen danner baggrund for en bred vifte af fortællinger, så eleverne får et indblik i borgens dramatiske fortid og hvordan livet formede sig i middelalderen oppe på den forblæste borg.

Klik her for at læse mere

Hammershus - Aftentur
I skæret fra fakler og flagermuselamper besøger I Nordeuropas største borgruin "Hammershus". Spændende fortællinger om livet i middelalderen, flugtforsøg, løsrivelsen fra Sverige og tempelriddere. 2 timer. 100 kr. pr. person eksklusive transport.

Klik her for at læse mere

Middelaldercenter - Rundvisning
Hvordan (over)levede man i Middelaldren? Hvad spiste man? Gik man i skole? Rejs tilbage i tiden - få svar på spørgsmålene - og hør mange flere spændende historier fra middelalderen. Rundvisningen tager én time, hvorefter I på egen hånd kan udforske Bornholms Middelaldercenter. 80-90 kr. pr. person. 

Klik her for at læse mere

Middelaldercenter - Spøger det?
Med flagermuselygter i hænderne går turen tilbage til middelalderens farverige verden, hvor spøgelser, eventyr og folketro levede i bedste velgående. Vi besøger Stormandens gård...og måske er der flere "gæster" tilstede, end I umiddelbart tror...2 timers rundtur. 90 kr. pr. person.

Klik her for at læse mere

Vil I klatre i træer?
Alle børn elsker at klatre i træer! Bornholm har fået en attraktion, hvor man kan udfolde sig i træernes toppe. Der er baner med forskellige sværhedsgrader. 195-245 kr. pr. person eksklusive transport. 

Klik her for at læse mere

Rapelling eller klatring
Kom og få en fantastisk følelse af fællesskab, når eleverne hjælper hinanden med at overvinde klippesiderne. Her får I begge dele med. Vi tilbyder sikker klatring op ad klipperne og hvis I har mod på mere, kan I rapelle ned igen. 175-350 kr. pr. person eksklusive transport. 

Klik her for at læse mere

"Gaarden" Bornholms Madkulturhus
Hvad smager man med? Hvad består smagen af? Hvad er smagsløg? Hvad kan smagsløg opfange? Hvad har ellers betydning for hvordan maden smager og opleves? Der findes fem grundsmage; sødt, salt, surt, bittert og umami. Det siges, at alle fem grundsmage er repræsenteret i det perfekte måltid. 1.200 kr. pr. klasse.

Klik her for at læse mere

Sejltur - Christiansø
Christiansø blev bygget som en fremskudt flådebase i 1684. Under englandskrigene i 1800-tallet brugte de danske sørøvere Christiansø som tilflugtssted. Englænderne angreb flere gange, men øen holdt stand og bevarede sin tilknytning til Danmark. Oplev verden, som den var for 200 år siden. 140 kr. pr. person. 

Klik her for at læse mere

Sejltur - Kystsejlads med M/S Thor
Oplev en af Danmarks smukkeste sejlture mellem Gudhjem og klippepartiet "Helligdommen". Der er mulighed for at stå af ved Helligdommen, hvor Bornholms Kunstmuseum ligger. I kan vælge at sejle eller vandre den flotte strækning (6 km) tilbage til Gudhjem. Enkelttur 55 kr. Retur 80 kr. pr. person. Eksklusive transport til/fra Gudhjem.

Klik her for at læse mere

Østerlars Rundkirke - Rundvisning
Vi mødes ved klokketårnet, hvor der fortælles om kirkens historie. Hvordan blev kirken brugt og hvem bestemte i middelalderens Danmark. I be-søger også det indvendige af kirken og får bl.a historierne om kalkmalerierne.

Klik her for at læse mere

Museer på Bornholm
Bornholms Museum indbyder jer til nogle spændende ture på museerne i Rønne og Gudhjem. Museumsbesøg er jo normalt ikke alle skoleelevers ynglingsbeskæftigelse, men på disse ture bliver I vist rundt af jeres egen museumsformidler, som fortæller spændende historier, der fænger såvel lærere som elever.  

Museumsbesøgende er en rigtig god aktivitet, hvis I har "fritimer" i Rønne, inden at I skal rejse med færgen. Men I er selvfølgelig også meget velkomne på de andre dage under jeres lejrskolebesøg. Vær opmærksom på at entréen til museerne er gratis. I skal således kun betale for selve rundvisningen med en museumsformidler.

Klik her for at læse mere