Dueodde

  • Strand
  • Historiske bunkers
  • Børnevenligt
  • Skov
  • Cykelvenligt
  • Dueodde Fyrtårn
kort Dueodde

Dueodde - Strandferie på en af Europas bedste strande

Bo i ferielejlighed på Dueodde Strandlejligheder, og få en ferie du aldrig glemmer. Dueodde er kendt for sit smukke klitlandskab, det skønne strandområde og det rene badevand. Dueodde Strand er Bornholms mest kendte strand, som af flere udenlandske medier er kåret som en af Europas bedste sandstrande. Du kan glæde dig til blødt, kridhvidt sand på den kilometerlange strand. Sandet på Dueodde er så fint, at man i gamle dage eksporterede det til England og Frankrig, hvor det blev brugt i timeglas. Det siges, at Kejser Napoleon havde sand fra Dueodde i sit timeglas. Dueodde Strand er Bornholms største strand, og samtidig er den så bred og lang, at du selv på de bedste stranddage altid har god plads. Dueodde Strand er næsten stenfri og har en lav vanddybde, hvilket gør stranden yderst børnevenlig, men stadig med masser af plads til vand- og strandaktiviteter for børnene. Er du en rigtig strandløve, så kan der nemt gå mange solskinstimer i Dueoddes strandparadis, og er du en børnefamilie, så ligger Dueodde Strandlejligheder heldigvis tæt på stranden

Sjove ferieaktiviteter for hele familien

Når du vælger at leje et ophold på Dueodde Strandlejligheder, vælger du en ferielejlighed i en miniby. Dueodde har en restaurant, en lille tøjbutik og en meget hyggelig ”Krølle Bølle” iskiosk. Hele vejen rundt om minibyen ligger der sommerhuse og også de skønne ferielejligheder på Dueodde Strandlejligheder. Din lejlighed på Dueodde Strandlejligheder ligger lidt tilbagetrukket i sin egen fyrreskov. Der er selvfølgelig en privat sti, direkte ned til Dueodde Strand og vandkanten. Fra dit hotel på Dueodde, er du heller ikke langt væk fra den populære Balka Strand. Når du er på parferie eller familieferie på Dueodde, kan I gå en tur langs kysten eller nyde et glas vin fra jeres terrassen i jeres feriebolig.

Dueoddes egen golfbane, Dueodde Golfbane med sine 18 huller, ligger blot 5 km fra Dueodde Strandlejligheder. Golfbanen strækker sig over et spændende areal, hvor de mange søer får banen til at ligne en sea-side bane.  

Tårnhøje udsigtspunkter

Til en rigtig familieferie følger et oplevelsescenter, og det er netop hvad du kan opleve, hvis du besøger Bornholmertårnet. Bornholmertårnet var oprindeligt NATOs vigtigste lytte- og radarpost under den Kolde Krig. Med radarerne kunne man opfange signaler langt inde i Rusland; eksempelvis havde den bornholmske radar ved Dueodde allerede opfanget kommunikation mellem russiske tropper inden invasionen af Ungarn i 1956. Da den Kolde Krig var overstået mistede NATO interessen for lytte- og radarposten, og i dag er Bornholmertårnet omdannet til et koldkrigsmuseum, som byder på spændende fortællinger om den rolle Bornholm og Dueodde spillede under den kolde krig. På museet kan du eksempelvis se et ægte russisk MiG-15 jægerfly. Tilbage i 1953 ”lånte” en polsk pilot et fly magen til, og brugte det til at flygte til Bornholm. I Bornholmertårnet er der 400 trin til toppen, så det er godt, at der ikke er langt hjem til din ferielejlighed på Dueodde Strandlejlighederbagefter – men du kan også tage elevatoren. Få mere information her http://www.bornholmertaarnet.dk/

Spændende oplevelser indendørs

Selvom Dueodde er oplagt til afslappende strandferier, hvor du kan nyde de afstressende lyde af bølgernes skvulpen, eller duften af fyrreskovens trætoppe, så er der også masser af seværdigheder der kan opleves indendørs. Blot 10 km fra Dueodde Strandlejligheder finder du Bornholms Sommerfuglepark, som byder på et smukt og spændende tropisk opvarmet sommerfuglehus, hvor du kan gå rundt blandt de eksotiske farverige blomster, planter, de skrattende papegøjer og sommerfugle, som frit flyver rundt omkring dig.

Herefter kan du passende fortsætte i naturens tegn, og lægge turen forbi Natur Bornholm i Åkirkeby. Hos Natur Bornholm kan du opleve et naturhistorisk og videnspædagogisk aktivitetscenter, der tager dig på en rejse 1.700 millioner år tilbage i tiden. Her kan du opleve at gå igennem den bornholmske istid, at blive gennemrystet af et jordskælv, og måske møder du også en dinosaur eller to på din vej. Se hvordan det bornholmske grundfjeld lå som en glødende stenmasse flere kilometer nede i en bjergkæde, som med tiden kølede af og blev til bornholmsk granit, som vi kender det i dag.

Hemmelige operationer i sandet

Området omkring din ferielejlighed på Dueodde Strandlejligheder byder på masser af spændende historier. Under den Kolde Krig havde Rusland planer om at angribe Bornholm via strandene på Dueodde, i tilfælde af en væbnet konflikt med NATO. Der er mange vedholdende rygter om, at russiske specialtropper lavede natlige landgangsøvelser på Dueodde Strand tilbage i 1970erne, og at specialtropperne trænede landsætning fra ubåde. Selvom rygterne aldrig er blevet bekræftet, var det svært at mane dem til jorden, da der i perioden blev fundet forskellige russiske militæreffekter på og omkring Dueodde Strand, for eksempel en russisk dykkermaske. Måske vil du selv tage på opdagelse fra din ferielejlighed på Dueodde Strandlejligheder, og se om sandklitterne gemmer på hemmeligheder.

Krigshistorier på Dueodde

Ikke langt fra din ferielejlighed på Dueodde Strandlejligheder finder du flere spor fra historien. Under 2. verdenskrig spillede Dueodde også en militær rolle. Efter den tyske besættelse af Bornholm i 1940 igangsatte Hitler byggeriet af to store kanonstillinger på Dueodde. Disse kanonstillinger skulle, sammen med tilsvarende kanonstillinger på den tyske østersøkyst, blokere for de russiske sejlruter syd om Bornholm. Kanonstillingerne kom aldrig i brug, men de eksisterer stadig, til vidne om en spændende, men uhyggelig, tidsperiode på strandene ved Dueodde. I dag vækker den brede hvide sandstrand blot minder om fantastiske sommerdage og feriestemning.

Ferie, Is og Røget Sild

Blot 5 km nord for Dueodde og din ferielejlighed på Dueodde Strandlejligheder, ligger det lille fiskerleje Snogebæk. Snogebæk er anlagt som en ø-havn. I Snogebæk finder du en lille chokoladefabrik, kunsthåndværkere og en isfabrik, som udelukkende anvender bornholmske mælkeprodukter i sin produktion. Snogebæk har også et røgeri, hvor du kan benytte lejligheden til at smage den bornholmske specialitet røget sild. Har du mere lyst til saftige bøffer, så er der også mulighed for dette hos Dueodde Diner & Steakhouse. Bagefter kan du glad og mæt tage hjem til din ferielejlighed på Dueodde Strandlejligheder, efter en dejlig feriedag.

Måske får du lyst til at spise en pizza på det berømte Sørens Værtshus, som består af to gamle fiskeskure, bygget om til cafe/værtshus. Om aftenen kan du høre livemusik, og Sørens værtshus byder på en hyggelig stemning for hele familien. I loftet hænger en robåd, som du gerne må kravle op i. Besøg Sørens Værtshus hjemmeside, hvor du blandt andet kan se programmet for, hvem der optræder i løbet af sommeren:  http://www.sørensværtshusbornholm.dk/

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 17:00 i hverdage og 08:00 - 16:00 i weekenden. Du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.