Dueodde

  • Strand
  • Historiske bunkers
  • Børnevenligt
  • Skov
  • Cykelvenligt
  • Dueodde Fyrtårn
kort Dueodde

Dueodde Strand - En af Europas bedste strande
Bo i ferielejlighed eller sommerhus på Dueodde Badehotel, og få en ferie du aldrig glemmer. Dueodde Strand er Bornholms mest kendte strand, som af flere udenlandske medier betegnet som en af Europas bedste strande. Du kan glæde dig til blødt og kridhvidt sand, så langt øjet rækker. Sandet på Dueodde er så fint, at man i gamle dage eksporterede det til England og Frankrig, hvor det blev brugt i timeglas. Det siges, at Kejser Napoleon havde sand fra Dueodde i sit timeglas. Dueodde Strand er Bornholms største, og den brede sandstrand virker aldrig fyldt, selv ikke på de varmeste sommerdage. Her er masser af plads til vand- og strandlege. Dueodde Strand er meget børnevenlig, da stranden er næsten stenfri og med en lav vanddybde. Overnat på Dueodde Badehotel, og få en skøn strandferie på Bornholm.

Miniby og Golfbane
Når du vælger at bo på Dueodde Badehotel, vælger du en ferielejlighed i en miniby. Dueodde har en restaurant, en lille tøjbutik og en meget hyggelig ”Krølle Bølle” iskiosk. Hele vejen rundt om minibyen ligger sommerhuse og også de skønne ferielejligheder på Dueodde Badehotel. Din lejlighed på Dueodde Badehotel ligger lidt tilbagetrukket i sin egen fyrreskov. Der er selvfølgelig en privat sti, direkte ned til Dueodde Strand og vandkanten.

Dueoddes egen golfbane, Dueodde Golfbane med sine 18 huller, ligger blot 5 km fra Dueodde Badehotel. Golfbanen strækker sig over et spændende areal, hvor de mange søer får banen til at ligne en sea-side bane.  

Tårnhøje udsigtspunkter
Ikke langt fra din ferielejlighed på Dueodde Badehotel finder du Dueodde Fyrtårn. Du må ikke snyde dig selv for en tur op i tårnet, som byder på en helt fantastisk udsigt. Der er godt nok 198 trin til toppen, men det er hele turen værd. Fyrtårnet giver udsigt ud over havet og det meste af Sydbornholm.

Et andet tårn i nærheden af Dueodde og din ferielejlighed på Dueodde Badehotel er Bornholmertårnet. Bornholmertårnet var oprindeligt NATOs vigtigste lytte- og radarpost under den Kolde Krig. Med radarerne kunne man opfange signaler langt inde i Rusland; eksempelvis havde den Bornholmske radar ved Dueodde allerede opfanget kommunikation mellem russiske tropper inden invasionen af Ungarn i 1956. Da den Kolde Krig var overstået mistede NATO interessen for lytte- og radarposten, og i dag er Bornholmertårnet omdannet til et koldkrigsmuseum, som byder på mange spændende fortællinger om den rolle Bornholm, og Dueodde, spillede under den kolde krig. På museet kan du eksempelvis se et ægte russisk MiG-15 jægerfly. Tilbage i 1953 ”lånte” en polsk pilot et fly magen til, og brugte det til at flygte til Bornholm. I Bornholmertårnet er der 400 trin til toppen, så det er godt, at der ikke er langt hjem til din ferielejlighed på Dueodde Badehotel bagefter – men du kan også tage elevatoren. Få mere information her: http://www.bornholmertaarnet.dk/

Hemmelige operationer i sandet
Området omkring din ferielejlighed på Dueodde Badehotel byder på masser af spændende historier. Under den Kolde Krig havde Rusland planer om at angribe Bornholm via strandene på Dueodde, i tilfælde af en væbnet konflikt med NATO. Der er mange vedholdende rygter om, at russiske specialtropper lavede natlige landgangsøvelser på Dueodde Strand tilbage i 1970erne. Man mente at specialtropperne trænede landsætning fra ubåde. Selvom rygterne aldrig er blevet bekræftet, var det svært at mane dem til jorden, da der i perioden blev fundet forskellige russiske militæreffekter på og omkring Dueodde Strand, for eksempel en russisk dykkermaske. Måske vil du selv tage på opdagelse fra din ferielejlighed på Dueodde Badehotel.

Historiske oplevelser
Ikke langt fra din ferielejlighed på Dueodde Badehotel finder du flere spor fra historien. Under 2. verdenskrig spillede Dueodde også en militær rolle. Efter den tyske besættelse af Bornholm i 1940 igangsatte Hitler byggeriet af to store kanonstillinger på Dueodde. Disse kanonstillinger skulle, sammen med tilsvarende kanonstillinger på den tyske østersøkyst, blokere for de russiske sejlruter syd om Bornholm. Kanonstillingerne kom aldrig i brug, men de eksisterer stadig, til vidne om en spændende, men uhyggelig, tidsperiode på strandene ved Dueodde. I dag vækker den brede hvide sandstrand blot minder om fantastiske sommerdage og feriestemning.

Ferie, Is og Røget Sild
Blot 5 km nord for Dueodde og din ferielejlighed på Dueodde Badehotel, ligger det lille fiskerleje Snogebæk. Snogebæk er anlagt som en ø-havn. I Snogebæk finder du en lille chokoladefabrik, kunsthåndværkere og en isfabrik, som udelukkende anvender bornholmske mælkeprodukter i sin produktion. Snogebæk har også et røgeri, hvor du kan benytte lejligheden til at smage den bornholmske specialitet røget sild, og bagefter tage glad og mæt hjem til din ferielejlighed på Dueodde Badehotel, efter en dejlig feriedag.

Måske får du lyst til at spise en pizza på det berømte Sørens Værtshus, som består af to gamle fiskeskure, bygget om til cafe/værtshus. Om aftenen kan man høre livemusik, og Sørens værtshus byder på en hyggelig stemning for hele familien. I loftet hænger en robåd, som man gerne på kravle op i. Besøg Sørens Værtshus hjemmeside, hvor du blandt andet kan se programmet for, hvem der optræder i løbet af sommeren: http://www.sørensværtshusbornholm.dk/

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 18:00 alle ugens dage. Efter 18:00 hjælper vi dig også gerne fra vores vagttelefonservice, og du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Corona-Garanti
Du kan tilkøbe en Corona-Garanti, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.