Gudhjem

  • Hyggeligt Havneliv
  • Tæt på Helligdomsklipperne
  • Christiansøfarten
  • Magisk lys
  • Sandstrand
  • Røgerier
kort Gudhjem

Gudhjem – Den bornholmske bjergby
Når du vælger at bo i en skøn ferielejlighed eller sommerhus i det idylliske Gudhjem, som er en af Bornholms mest specielle byer, vælger du samtidig en ferielejlighed i Danmarks eneste bjergby. Krogede gader med hyggelige huse snor sig op ad en stejl klippeskrænt, fra byens hyggelige gamle havn. Gudhjem emmer af feriestemning, du kommer til at holde ferie i en ægte Bornholmsk havneby. Langs havnefronten og op af de snoede gader, og i kort afstand fra din ferielejlighed, finder du et væld af cafeer og restauranter. I Gudhjem er der rig mulighed for at gå ud at spise, drikke en kop kaffe, eller måske få noget koldt at drikke i den varme sommersol. I løbet af sommermånederne er der et rigt forretningsliv i Gudhjem, her i byen kan du finde alt, hvad du skal bruge for at holde en dejlig ferie. Den stejle vej fra hovedvejen og ned gennem Gudhjem til havnen hedder Brøddegade, hvilket er det eneste rigtige navn, hvis man spørger bornholmere – Brødde er nemlig det bornholmske ord for bakke. På din ferie i Gudhjem, vil du ikke være i tvivl om, hvilken gade ”Bakkegade” er.

Sol og sild
Med en ferielejlighed i Gudhjem kan du på en af feriedagene besøge byens helt eget røgeri, Gudhjem Røgeri, hvor du har mulighed for at smage på den bornholmske specialitet røget sild. Røgeriet serverer også en stor Fiskebuffet, eller du kan forsøge dig med den lokale specialitet – Sol over Gudhjem, som består af en røget sild med, radisser, purløg og rå æggeblomme. Du har derfor også har mulighed at tage lækkerierne med hjem i din feriebolig. Om sommeren byder aftenerne på en stor grillbuffet og live musik. Se mere på røgeriets hjemmeside: https://www.smokedfish.dk/gudhjem

Sol over Gudhjem er også navnet på den store årlige kokkekonkurrence, som sædvanligvis løber af stablen i juni måned. I Sol over Gudhjem kæmper nogle af Danmarks bedste kokke om at tilberede henholdsvis den bedste forret, hovedret og dessert. Sol over Gudhjem bliver traditionen tro televiseret, og ud over den store scene, som bliver sat op på havnen, er der mulighed for at udforske et stort Madmarked på havnen, og der er også smagsprøver til publikum. En ferielejlighed i Gudhjem betyder, at du har adgang til mange spændende oplevelser.

Magisk Lys over Gudhjem
Gudhjem er kendt for sit magiske lys, som ikke kun har at gøre med den skinnende sommersol over byen. Med en ferielejlighed i Gudhjem, bor du på første parket til helt særlige indtryk. Gudhjems placering på Bornholms nordkyst betyder, at, når solen går ned vest for øens nordspids, får lyset over byen og havet en helt magisk farvetone. Dette lys er så magisk, at både danske og internationale kunstmalere har valfartet til byen og forsøgt at portrættere det i deres værker. En af disse kunstnere er bornholmske Oluf Høst, som valgte at slå sig ned og lave atelier i Gudhjem, således at han kunne være nærmere et af sine hovedmotiver – udsigten over Norresân og det magiske lys. Oluf Høst Museet har da også til huse i Gudhjem, netop i villaen Norresân, hvor Oluf Høst boede med sin hustru. Her kan man få et indblik i malerens liv og se eksempler på Oluf Høsts malerier - og det magiske lys. For mere information, besøg museets hjemmeside: https://ohmus.dk/

Christiansø tur-retur
Når du vælger en ferielejlighed i Gudhjem, vælger du en ferielejlighed med nem adgang til en masse oplevelser. Eksempelvis er der fra Gudhjem en daglig afgang mod Christiansø, som sammen med Frederiksø udgør den lille øgruppe Ertholmene. Christiansø er Danmarks østligste punkt og er i dag ejet af Forsvaret, hvilket har rødder helt tilbage til 1800tallet, hvor Christiansø blev brugt som flådestation i kampen mod Sverige og England. Både plante og dyreliv på Christiansø er noget helt særligt, her kan du eksempelvis se sjældne frøer, edderfugle og sæler. Se mere på Christiansøfartens hjemmeside: https://www.christiansoefarten.dk/

Kysttur til Helligdomsklipperne
Med Gudhjem havn som udgangspunkt kan du også sejle af sted langs kysten. Blandt andet kan du sejle med M/S Thor til Helligdomsklipperne. De smukke klippeskær, som i dag er kendt som Helligdomsklipperne, rummer også to grotter, kendt som ”Den Våde Ovn” og ”Den Tørre Ovn”. Helligdomsklipperne er opkaldt efter en hellig kilde, som man mente havde sit udløb i havet netop her. Gennem tiderne har mennesker valfartet hertil, i håb om at blive helbredt af den hellige kilde. I grotten kendt som ”Den Sorte Gryde” kan man trænge 60 meter ind i klippesiden. En tur til Helligdomsklipperne er næsten et must, når du har valgt en ferielejlighed i Gudhjem. Læs mere om den skønne sejltur med M/S Thor her.

Fra Helligdomsklipperne kan du fortsætte udflugten med en tur på Bornholms Kunstmuseum. Oven for Helligdomsklipperne, godt 6 kilometer fra Gudhjem og din ferielejlighed, ligger Bornholms Kunstmuseum, som med sin arkitektoniske udformning er en attraktion i sig selv. Bornholms Kunstmuseum byder på lokalankret kunst og kunsthåndværk, og blandt andet et fyldigt indtryk af modernismens gennembrud i kunsten. På Bornholms Kunstmuseum har man i den moderne arkitektur fået inkorporeret den gamle hellige kilde, som nu flyder gennem hele museet som vandkunst. Besøg Bornholms Kunstmuseum’s hjemmeside for at læse mere: http://www.bornholms-kunstmuseum.dk/

Softice og sommer
Gudhjem er mere end en ferieby, Gudhjem er også en by, som de lokale bornholmere ynder at besøge på deres feriedage. Den smukke by, med de mange kulinariske oplevelser gør, at du kan blive ved med at vende tilbage til Gudhjem. I Gudhjem har du mulighed for at bade fra de mange klippefremskud, men også i havnen, hvor du kan svømme ud til en flydende platform, som giver rig mulighed for sjov og leg i vandet, - eller måske har du valgt en ferielejlighed med adgang til swimmingpool.

I Gudhjem kan du også forsøge dig med en anden bornholmsk specialitet – Krøllebølle softice. På Gudhjem havn hos Gudhjem Special har man kunnet købe is i 60 år, og du behøver ikke gå sulten derfra. Den største is på menuen er mere end 50 cm høj og vejer mere end 1,5 kg.

Hvert år i juli måned arrangeres et stort familieløb i Gudhjem, med bakkede ruter for både børn og voksne, så hvis du har fået spist lidt for mange softice i sommersolen, kan du lufte løbeskoene sammen med hele familien. – Der er masser af grunde til at vælge en ferielejlighed i Gudhjem.

Bjergløbet Born Fondo
Med en ferielejlighed i Gudhjem bor du i det bakkede landskab som lægger asfalt til det bornholmske cykelløb Born Fondo. Cykelløbet løber af stablen i maj måned. Bornholms Bjergløb tiltrækker cykelister fra både ind og udland, og er nomineret til Danish Bike Award. Born Fondo byder på en 123 kilometer langt bjergløb og på en bjergenkeltstart dagen forinden, hvor den mandlige og kvindelige førsteplads vinder retten til at bære den prikkede bjergtrøje under det lange løb dagen derpå. En ferielejlighed i Gudhjem kan også danne rammen for en aktiv ferie.

Landbrugsmuseum og fiskerleje
Blot et stenkast fra din ferielejlighed i Gudhjem ligger det lille fiskerleje Melsted. I Melsted vil du føle, at tiden er sat i stå, og de små stræder med fine bindingsværkshuse giver en helt fantastisk stemning. I Melsted finder du også en smuk lille sandstrand, hvis du er mere til sand mellem tæerne, end til at springe i vandet fra klipperne. – Hvis da ikke du har valgt en ferielejlighed med adgang til swimmingpool.

I Melsted finder du også Landbrugsmuseet Gaarden, tidligere kendt som Melstedgård. Gaarden huser både et Madkulturhus, et levende landbrugsmuseum, og en delikatessebutik. Gaarden fungerer i dag som en slags fødevareambassade for de bornholmske specialiteter i delikatessebutikken Skafferiet. På Gaarden finder du underholdning og aktiviteter for hele familien, både børn og voksne. Alt sammen i kort afstand fra din ferielejlighed i Gudhjem.

Skønne Ferielejligheder
Når du holder ferie i en ferielejlighed i Gudhjem, kan du bo i skønne ferieboliger, for eksempel i Gudhjem Feriepark eller Gudhjem Søpark. Du kan også vælge mellem ferielejligheder og skønne dobbeltværelser på pensionatet Pension Koch. Ved flere af vores feriesteder er der adgang til swimmingpool, eller et legeland til børnene i nærheden af dit feriehus. På vores feriesteder har du flere muligheder for at vælge en feriebolig med havudsigt – intet siger ferie, som at stå op og drikke morgenkaffen med udsigt over havet.

Når du tager på ferie i Gudhjem med os, bor du altid tæt på vandet. I Gudhjem har vi ferieboliger til par, ferielejligheder til små familier, og ferielejligheder til større familier. På vores kontor sidder vores søde medarbejdere altid klar til at hjælpe dig, hvis I kommer flere, og gerne vil bo i ferielejligheder ved siden af hinanden.

I Gudhjem kan du nyde en skøn ferie i velindrettede ferielejligheder tæt på strand, hav, seværdigheder og restaurationer.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 18:00 alle ugens dage. Efter 18:00 hjælper vi dig også gerne fra vores vagttelefonservice, og du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Corona-Garanti
Du kan tilkøbe en Corona-Garanti, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.