Hasle

  • Røgeri
  • Strand
  • Jons Kapel
  • Hasle Røgeri
  • Rigt dyreliv
  • Lokale Kunsthåndværkere
kort Hasle

Se rådyr om morgenen
Hasle har sine rødder tilbage i 1100-tallet, men det var først fra omkring år 1500, at byen rigtig blev kendt. Den udviklede sig langsomt til en driftig fiskeri- og landbrugsby med en vigtig biindtægt i form af brændevinsbrygning.

Rigt dyreliv
Senere blev store forekomster af ler i Hasles undergrund en vigtig indtægtskilde. I løbet af 1900-tallet blev konkurrencen fra udlandet dog for stor, og virksomhederne måtte lukke. De efterlod sig nogle store udgravningshuller, som i dag er blevet til flotte søer med et rigt dyreliv. Der er også et rigt dyreliv omkring Hasle Feriepark og Hasle Hytteby. Prøv at stå op en tidlig morgen og nyd rådyrene på deres morgentur langs skovstierne foran feriehusene.

Test af ubåde
Under 2. verdenskrig var Hasle et vigtigt led i Tysklands ubådsstrategi. Næsten alle tyske ubåde blev lyd-testet i havet ved Hasle med henblik på at gøre ubådene så lydløse som muligt. Et flere kilometer langt søkabel var forbundet med en velbevogtet lyttecentral tæt på stranden ved Hasle Feriepark.

Flot sandstrand
De tyske ubådsfolk havde nok ikke tid til at nyde, at Hasle har en Bornholms bedste sandstrande - som mærkeligt nok også er en af de strande med færrest besøgende. Det er faktisk først i de senere år, at turisterne har fået øje på Hasles kvaliteter som feriemål. Udover at være en stemningsfuld by med en flot strand byder byen blandt andet på spændende kunstudstillinger og et silderøgeri. Silderøgeriet fungerer samtidig som et levende museum, der viser silderøgningens udvikling gennem tiderne.

Jons Kapel
Lidt nord for Hasle ligger de små idylliske fiskerlejer Helligpeder og Teglkaas samt den imponerende klippeformation "Jons Kapel". I følge historien skyllede Jon i land ved klippeformationen efter et skibsforlis. I taknemmelighed over at have overlevet begyndte Jon herefter at missionære kristendommen. Fra de høje klipper - hvoraf en del har form som en prædikestol - forkyndte Jon det kristne budskab til den hedenske befolkning, og i folkemunde fik klippe-formationen derfor navnet "Jons Kapel". Husk også at nyde de flotte solnedgange... 

Bestilling
Bestil jeres ferie i Hasle ved at indtaste jeres ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os nu på 56 95 85 66, så giver vi jer gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vi besvarer telefonen alle ugens dage.

Hasle Røgeri

Hasle Røgeri

Smag og oplev traditionel røgning
Tæt på havnen i Hasle, finder du Hasle Røgeri, der som det eneste røgeri på Bornholm røger i åbne skorstene på traditionel vis. Det en langsommere og mere besværlig proces end moderne røgning med lukkede ovne. Men giver samtidig en helt særlig smag. I kan komme forbi røgeriet og se røgeprocessen fra tidlig morgen til omkring kl. 10.30, hvor de nyrøgede fisk og skaldyr bliver sat til salg inde i restauranten.

I finder Hasle Røgeri på adressen: Søndre Bæk 20, 3790 Hasle

Grønbechs Gård

Grønbechs Gård

Stift bekendtskab med bornholmsk kunsthåndværk
Bornholm er et sandt mekka for kunsthåndværk. Se betydningsfuld bornholmsk kunsthåndværk på Grønbechs Gård i Hasle. Her er et bredt udsnit af bornholmske kunstneres arbejde i glas, keramik, tekstil og trækunst udstillet permanent. Se også mange midlertidige udstillinger med spændende kunstnere. 

Grønbechs Gård finder I på adressen: Grønbechs Gård 4, 3790 Hasle

Hasle Strand

Hasle Strand

Unik strand med få badegæster
Ikke langt fra Hasle by finder du den smukke Hasle Strand, der på trods af sin storslåede bademuligheder ikke er overrendt med turister. Forvent lækker sandt, varmt vand og høj sol.

I finder Hasle Strand på adressen: Glasværksvej 1, 3790 Hasle

Jons Kapel

Jons Kapel

Klippe med form som prædikestol
Du finder de to små fiskerlejer Helligpeder og Teglkaas lige nord for Hasle. Stop cyklen og nyd den smukke udsigt. Forsæt længere op ad kysten. Mød Jons Kapel - den kendte klippeformation på Bornholms vestkyst. I følge historien skyllede Jon i land ved klippeformationen efter et skibsforlis. I taknemmelighed over at have overlevet begyndte Jon herefter at missionære kristendommen. Fra de høje klipper - hvoraf en del har form som en prædikestol - forkyndte Jon det kristne budskab til den hedenske befolkning, og i folkemunde fik klippe-formationen derfor navnet "Jons Kapel".

I finder Jons Kapel på adressen: Jons Kapelvej 4, 3790 Hasle

 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke hvad du søgte?

Ring til os, vi besvarer tlf. alle ugens dage

+45 56 95 85 66

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet - det sikrer dig den bedste pris. Og vores priser inkluderer altid rengøring, el-forbrug og gratis afbestillingsforsikring. Vi har således ingen "skjulte" tillæg.

Bus-, fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gerne med at bestille dine bus-, fly- eller færgebilletter...og vores service er selvfølgelig gratis for dig. 

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.