Hasle

  • Røgeri
  • Strand
  • Jons Kapel
  • Hasle Røgeri
  • Rigt dyreliv
  • Lokale Kunsthåndværkere
kort Hasle

Fantastisk beliggenhed
En ferielejlighed i Hasle Feriepark eller en feriehytte i Hasle Hytteby, er første punkt i opskriften på en rigtig god ferie. Hasle er Bornholms næstmindste købstad og en gammel fiskerby, som ligger blot 10 km fra Rønne, Bornholms hovedstad. Hasle og Rønne er forbundet med et stort skovområde og skønne cykelstier, som gør det til en fornøjelse at transportere sig på cykel, når du vælger ferielejlighed i Hasle. Det store skovområde betyder, at du kan opleve et rigt dyreliv lige uden for din ferielejlighed. På tidlige morgener, mens alt stadig er stille, går rådyrene deres morgenture foran din ferielejlighed i Hasle Feriepark.

Ferie ved skov og strand
Fra din ferielejlighed går du gennem den smukke gamle nåleskov og ned på den brede sandstrand, som kan danne ramme for mange dejlige ferieoplevelser. Det er værd at bemærke, at stranden i Hasle, til trods for det fine hvide sand, og det skønne klare vand, er en af Bornholms mindst besøgte strande – stranden bliver næsten kun besøgt af de lokale ”haslebo”. Med en ferielejlighed i Hasle bor du nær stranden i et smukt skovområde. I den omkringliggende Hasle Lystskov findes nogle smukke søer, som alle er opkaldt efter ædelstene. Søerne er et resultat af gamle ler- og kulgrave, som er resultat af industrielle udgravninger i Hasle tilbage i 1800 og 1900tallet. Både i og omkring søerne findes et rigt dyreliv, og hver sø har sit eget udtryk og er opkaldt efter den ædelsten, som bedst repræsenterer den farve, man ser genspejlet i søens overflade. Rubinsøen, Safirsøen, Smaragdsøen og Pyritsøen er alle et besøg værd, når du bor i ferielejlighed i Hasle Feriepark.

Røgede sild og historie
Hasle Fælled ligger mellem din ferielejlighed i Hasle Feriepark og Hasle Røgeri. På fælleden er der legeområde for store og små. Røgeriet i Hasle er det sidste røgeri på Bornholm, hvor man stadig ryger sild i åben ovn, og røgeriet fungerer samtidig som et levende museum, hvor du kan få indblik i, hvordan bornholmerne har røget sild gennem generationer. Sildende bliver i folkemunde kaldt ”bornholmernes guld”. Ved Hasle Røgeri kan man stadig se de gamle ”tørresnore”, som blev brugt til at hænge sildene på, efter de kom ud af ovnen. Man kan selvfølgelig også smage de røgede sild på røgeriet i Hasle, som ligger blot få hundrede meter fra din ferielejlighed i Hasle Feriepark.

Læs mere på røgeriets hjemmeside: http://hasleroegeri.dk/

Bystrand og lystbådehavn
Fra din ferielejlighed i Hasle Feriepark er der en kort spadseretur til den gamle havn, som stadig har et aktivt erhvervsfiskeri. Ved havnen er der muligheder for at få lidt at spise eller drikke; her er både restauranter og cafeer. Gennem de senere år har havnemiljøet undergået en fornyelse; der er blandt andet blevet anlagt havnekanal, som bliver flittigt brugt af byens kajakklub. Derudover byder havnen på en bystrand med volleyballbane, og et havnebad med udspringsmuligheder og saunaklub. Ved bystranden er det muligt at dyrke vandsport. Måske en tur i havkajak, eller hvad med at prøve kræfter med et paddleboard? Hasle lystbådehavn er meget populær blandt lystsejlere, og der er om sommeren et summende liv på havnen, alt sammen i gåafstand fra din ferielejlighed i Hasle Feriepark.

Ferie i en gammel købstad
Med en ferielejlighed i Hasle er der gode indkøbsmuligheder, og du har let adgang til dagligvarebutikker. Derudover byder Hasle på kulturhuset Grønbechs Gård, som rummer en stor udstilling af bornholmsk kunsthåndværk. Besøg Grønbechs Gårds hjemmeside for mere information: http://www.groenbechsgaard.dk/

På torvet i Hasle, i byens gamle rådhusbygning, finder du turistinformation.

Bornholms Vestkyst
Lidt nord for Hasle, og din ferielejlighed i Hasle Feriepark, ligger de små idylliske fiskerlejer Helligpeder og Teglkaas, samt den imponerende klippeformation Jons Kapel. Ifølge historien skyllede Jon i land ved klippeformationen efter et skibsforlis. I taknemmelighed over at have overlevet begyndte Jon herefter at missionere kristendommen. Fra de høje klipper - hvoraf en del har form som en prædikestol - forkyndte Jon det kristne budskab til den hedenske befolkning, og i folkemunde fik klippeformationen derfor navnet Jons Kapel. Jons Kapel er tilgængeligt via en trappe på lige omkring 200 trin, oplevelsen er helt sikkert trinene værd. – Godt der ikke er langt hjem til din ferielejlighed i Hasle Feriepark. 

Eventyr og borgruiner
Fra din ferielejlighed i Hasle Feriepark er der 13 km til Nordeuropas største borgruin Hammershus. Hammershus er Bornholms mest besøgte seværdighed, og ved et besøg står det klart hvorfor. Borgruinen, som man mener stammer fra 1200tallet, er en imponerende oplevelse, både hvad angår historie og natur. I 2018 indviede Kronprinsesse Mary Hammershus’ nye besøgscenter, som i sig selv er en arkitektonisk seværdighed. En ferielejlighed i Hasle giver mulighed for mange spændende oplevelser.

Hold ferie i Hasle Feriepark
Når du vælger en ferielejlighed eller sommerhus i Hasle, bor du tæt på både Rønne og Allinge. Vælg mellem ferielejligheder og sommerhuse i Hasle, som ligger tæt ved sandklitterne, hvor der flere gange er fundet forsteninger og aftryk efter en verdens største dinosaurer; Sauropoden. En ferielejlighed i Hasle Feriepark giver et fantastisk udgangspunkt for en dejlig ferie på Bornholm, hvor du har rig mulighed for spændende oplevelser i dit nærmiljø, såvel som nem adgang til Bornholms øvrige seværdigheder. Hasle er beliggende på Bornholms vestkyst, og er et fantastisk sted at opleve de magiske solnedgange over Østersøen. Hav og himmel bliver et, og røde, gule og lilla nuancer toner frem.

 

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 18:00 alle ugens dage. Efter 18:00 hjælper vi dig også gerne fra vores vagttelefonservice, og du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Corona-Garanti
Du kan tilkøbe en Corona-Garanti, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.