Hasle

  • Røgeri
  • Strand
  • Jons Kapel
  • Hasle Røgeri
  • Rigt dyreliv
  • Lokale Kunsthåndværkere
kort Hasle

Ferie på fantastiske beliggenheder i Hasle

En ferielejlighed eller en feriehytte i Hasle Hytteby er første trin i opskriften på en god ferie i Hasle på Bornholm. Hasle er en bornholmsk købstad og en gammel fiskerby, som ligger blot 10 km fra Bornholms hovedstad, Rønne. Hasle og Rønne er forbundet med et stort skovområde og skønne cykelstier, som gør det til en fornøjelse at transportere sig på cykel, når du vælger ferielejlighed i Hasle. Det store skovområde betyder, at du kan opleve et rigt dyreliv lige udenfor din ferielejlighed. På tidlige morgener går rådyrene ofte deres morgenture foran dit feriehus i Hasle Feriepark, og om eftermiddagen leger harerne ved Hasle Hytteby.

Ferie ved skov og strand

I starten af 1800-tallet var kysten ved Hasle plaget af tilsanding. Datidens hestevogne risikerede at sidde fast på skovstierne i store dynger af sand, som føg ind fra stranden. For at stoppe sandflugten blev det besluttet at plante bøgetræer - og sådan blev Hasle Lystskov skabt. Nogle af de flotte bøgetræer, som du kan se ved dit lejede feriehus i Hasle Feriepark, er derfor næsten 200 år gamle.

Fra din ferielejlighed går du gennem den smukke bøgeskov og ned på den brede sandstrand, som kan danne rammen for mange dejlige ferieoplevelser. Hasle Strand er en af Bornholms skjulte perler, for det er næsten kun de lokale bornholmere, og gæsterne fra Hasle Feriepark og Hasle Hytteby, som finder stranden. Glæd dig til fint hvidt sand, blåt hav og god plads. Med et sommerhus i Hasle, bor du nær stranden i et smukt skovområde.

Vandretur i Hasle

I skovområdet bliver du mødt at de flotte søer: Smaragdsøen, Safirsøen, Rubinsøen og Pyritsøen. I slutningen af 1800-tallet blev der opdaget store forekomster af ler ved Hasle. Leret blev brugt i Bornholms produktion af keramik og ikke mindst fliser. Blandt andet er fliserne på Københavns Hovedbanegård lavet af ler fra Hasle. I forbindelse med udgravningen efter ler blev der opdaget forekomster af kul, som blev udnyttet under 1. og 2. verdenskrig. Udgravningerne efter ler og kul stoppede kort tid efter 2. verdenskrig, da konkurrencen fra udlandet blev for stor. Med tiden blev udgravningshullerne fyldt med regnvand, således at de flotte søer blev skabt. Søerne har alle et specielt skær og derfor har de fået navne efter ædelstene. Med en vandretur på stierne i Lystskoven, vil du altså kunne møde både hav, kyst, skov og sø. Samtidig er der masser af fugle, rådyr og harer ved søerne som ligger i kort gåafstand fra din ferielejlighed i Hasle Feriepark eller din hytte i Hasle Hytteby.

Unikke oplevelser i Hasle

På din tur i Hasle Lystskov skal du også besøge Kultippen, som nærmest ligner et månelandskab. I forbindelse med udgravningerne efter kul skulle der transporteres store mængder udgravningsjord væk. Udgravningsjorden indeholdt svovlkis - også kaldet "narreguld" - fordi det glimter som guld. Svovlkis er ikke farligt, men det er umuligt for planter at gro i svovlkis. De store mængder af udgravningsjord har derfor dannet et kæmpeområde mellem skoven og Hasle Strand, som er goldt som et månelandskab. Kultippen er et must at opleve, når du holder ferie i Hasle. Fra Kultippen kan du gå videre til de små fiskerlejer Sorthat, Levka og Muleby - her kan du blandt andet se skanserne fra 1700-tallets forsvarsværker for Bornholms vestkyst.  

Finder du en dinosaur på Hasle Strand?

For 160 millioner år så verden helt anderledes ud - eksempelvis lå Bornholm ved Ækvator. Klimaet var tropisk varmt, og i vandet levede kæmpe rovkrokodiller, mens dinosaurerne herskede på landjorden - blandt andet Sauropoden, som med en længde på op til 40 meter er det største dyr, der nogensinde har været på Jorden. Skrænterne ved Hasle Strand er nærmest levende museer, for du har gode chancer for at finde forsteninger. Der er således fundet forstenede fodspor efter en Sauropode. Det har dog kun været en unge, da den "blot" har været cirka 20 meter lang. Der er også fundet forstenede tænder fra såvel dinosaurer som krokodiller, men chancerne for en forstenet musling er dog større. Mærk historiens vingesus, når du fra din ferielejlighed i Hasle Feriepark går ned på stranden og finder 160 millioner gammel forstening.

Smag en traditionel røget sild

Hasle Fælled ligger mellem dit sommerhus i Hasle Feriepark og Hasle Røgeri. På fælleden ligger der en aktivitetspark med legeområde og legeplads for store og små. Røgeriet i Hasle er det sidste silderøgeri på Bornholm, hvor man stadig ryger sild efter de gamle principper. Hasle Røgeri fungerer derfor samtidig som et museumsrøgeri, hvor du kan få indblik i, hvordan bornholmerne har røget sild gennem generationer. Sildene bliver i folkemunde kaldt ”bornholmernes guld”. Ved Hasle Røgeri kan du stadig se de gamle ”tørresnore”, som blev brugt til at hænge sildene på, efter de kom ud af ovnen. Du kan selvfølgelig også smage de røgede sild på røgeriet i Hasle, som ligger blot få hundrede meter fra dit sommerhus i Hasle. Læs mere på røgeriets hjemmeside: http://hasleroegeri.dk/

Bystrand, lystbådehavn og havnebad i Hasle

Fra dit feriehus i Hasle Feriepark er der en kort spadseretur til den gamle havn, som stadig har et aktivt erhvervsfiskeri. Ved havnen har du muligheder for at få lidt at spise eller drikke; her er både restauranter og cafeer. Gennem de senere år har havnemiljøet undergået en fornyelse. Der er blandt andet blevet anlagt havnekanal, som bliver flittigt brugt af byens kajakklub. Derudover byder havnen på en bystrand med volleyballbane, og et havnebad med børnebassin, udspringsmuligheder og sauna. Ved bystranden er det muligt at dyrke vandsport. Måske en tur i havkajak, eller hvad med at prøve kræfter med et paddleboard? Hasle lystbådehavn er meget populær blandt lystsejlere, og der er om sommeren et summende liv på havnen, alt sammen i gåafstand fra dit sommerhus i Hasle Feriepark eller din feriehytte i Hasle Hytteby.

Kulturoplevelser i Hasle

Med en ferielejlighed i Hasle har du gode indkøbsmuligheder, ligesom du har let adgang til dagligvarebutikker. Derudover byder Hasle på kulturhuset Grønbechs Gård, som rummer en stor udstilling af bornholmsk kunsthåndværk. Besøg Grønbechs Gårds hjemmeside for mere information: http://www.groenbechsgaard.dk/. På torvet i Hasle, i byens gamle rådhusbygning, finder du turistinformationskontoret, men du er også altid velkommen i receptionen i Hasle Feriepark, når du bor i ferielejlighed eller feriehytte i Hasle. Så hjælper vi dig med gode tips til en skøn ferie på Bornholm.

Bornholms Vestkyst

Lidt nord for Hasle, og din ferielejlighed i Hasle Feriepark, ligger de små idylliske fiskerlejer Helligpeder og Teglkås, samt den imponerende klippeformation Jons Kapel. Ifølge historien skyllede Jon i land ved klippeformationen efter et skibsforlis for mange hundrede år siden. I taknemmelighed over at have overlevet begyndte Jon herefter at missionere kristendommen. Fra de høje klipper - hvoraf en del har form som en prædikestol - forkyndte Jon det kristne budskab til den hedenske befolkning, og i folkemunde fik klippeformationen derfor navnet Jons Kapel. Jons Kapel er tilgængeligt via en trappe på lige omkring 200 trin, oplevelsen er helt sikkert trinene værd, men du har måske lidt trætte ben, når du kommer tilbage til dit feriehus i Hasle Feriepark. 

Har du lyst til flere eventyr, kan du tage turen til Ringebakkerne, som ligger cirka 2 km væk i ”baglandet” til Jons Kapel. Ringebakkerne er et paradis for naturelskere, hvor du kan opleve skovbeklædte, blomsterrige sprækkedale og granitbrud. Landskabet blev i sin tid brugt som græsmark for bøndernes dyr, men i dag er området præget at store stenbrud med smukke kyststier, og en vild og voldsom natur, hvor du kan støde på både gran, fyr, liljekonvaller og gøgeurter. I 1900-tallet lå der på havsiden af klipperne et tipvognsspor, som blev brugt til at fragte granit til Vang Havn. Granitten er blevet brugt til mange forskellige byggeprojekter. Blandt andet er granitten til Storebæltsbroen hentet fra Ringebakkerne. Ringebakkerne består af flere sprækkedale, blandt andet den frodige Blåskinsdal, lidt syd for Ringebakkerne, som især er et besøg værd i forårsmånederne. I foråret er Blåskinsdalens bund næsten helt dækket af blå anemoner, mens skovens træer er ved at springe ud. På nordskrænten af Blåskinsdalen ligger en stor vandreblok, som også kaldes en jættebold - eller på bornholmsk: jættebujl. Det er en kæmpemæssig sten, der ifølge sagnet er blevet kastet af en svensk jætte. I ældre tider dyrkede bornholmerne de kæmpe vandreblokke, da de mente at stenene tiltrak kræfter, der kunne volde både godt og ondt. I dag præger vandreblokken blot den smukke natur i sprækkedalen, hvor familier på skift forsøger at få den til at rykke sig.
Skal du ud at opleve den frodige natur i Ringebakkerne, så husk det gode fodtøj, eftersom at du kan støde på mange ujævne klipper. Efter en lang dag er der heldigvis altid plads til at kunne slappe af i dit feriehus i Hasle Feriepark, eller i din feriehytte hos Hasle Hytteby.

Bestil din ferie i Hasle

Når du vælger en ferielejlighed eller sommerhus i Hasle, bor du naturskønt og tæt på mange af øens seværdigheder... og så skal vi ikke glemme den imponerende solnedgang. Hasle Strand vender således mod vest, så Hasle er det bedste sted at opleve Bornholms flotte solnedgange på din ferie. Stik tæerne i det varme sand og tag en tur hånd-i-hånd med din eneste ene. Snart vil du mærke følelsen af ferie og et stort smil på dine læber, mens havet bliver farvet i de smukkeste røde, gule og lilla nuancer. Vælg en skøn ferielejlighed i Hasle feriepark eller en hyggelig feriehytte i Hasle Hytteby, og glæd dig til en skøn ferie på solskinsøen.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 17:00 i hverdage og 08:00 - 16:00 i weekenden. Du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.