Rønne

  • Erichsens Gaard
  • Bornholms Museum
  • Svømmehal
  • Hjorths Fabrik
  • Lokale Kunsthåndværkere
  • Strand
kort Rønne

Besat af russerne
Rønne er hovedstaden på Bornholm. Starter du ved Bornholms lufthavn møder du Kastellet, som i 1600-tallet var en del af forsvaret af Rønne. Ved Kastellet ligger også det spændende forsvarsmuseum, hvor I blandt andet skal opleve Bornholm under 2. verdenskrig. Mens resten af Danmark fejrede befrielsen nægtede øens tyske kommandant at overgive Bornholm, hvorefter Rønne blev massivt bombet af russiske fly - og efterfølgende besat af russiske tropper. Forsvarsmuseet fortæller også om Bornholms vigtige rolle under den kolde krig. Spændende spion- og afhopningshistorier venter jer. 

Kirke, teater og hyggeligt byliv
Efter de dramatiske, men spændende oplevelser, fortsætter I ned mod Rønne Havn. Her kan I leje cykler hos Bornholms Cykeludlejning og se byen på to hjul. I sommerperioden myldrer det af liv - specielt på de dage, hvor kæmpe krydstogtsskibe lægger til kajs. Fra havnen drejer I op mod centrum. Snart vil Sct. Nicolai Kirke trone op foran jer. I går lidt videre og passerer Rønne Teater, som er Danmarks ældste teaterbygning. Kan en teaterforestilling friste jer i aften? Fortsæt op til torvet, hvor I kan nyde en kop kaffe og det hyggelige torveliv.

Den gamle bydel
Lige ved torvet og centrum ligger den gamle bydel med sine skæve gader og charmerende små huse. Her er også store købmandsgårde fra 1800-tallet, som vidner om en tid, hvor Rønne var hjemsted for mange velhavende redere. Nyd de smukke huse på en afslappende tur langs de hyggelige gader.

Besøg Bornholms Museum
Bornholm er kendt for sine dygtige keramikere. Et besøg på det levende museum Hjorths Fabrik kan friste med mange lækre keramikting. I Rønne finder I også en række af øens museer. På Bornholms Museum kan I opleve Bornholms historie gennem 10.000 år. På grund af sin beliggenhed langt fra det øvrige Danmark, har Bornholm haft sin helt egen udvikling. Bornholm ligger centralt placeret på søvejene til de baltiske lande og dermed var Bornholm et vigtigt handelscentrum i ”gamle dage”. Handlen skabte liv og store rigdomme på Bornholm, men rigdommene tiltrak også mindre ønskede gæster i form af sørøvere. Et andet spændende museum er Erichsens Gaard, hvor tiden er spolet tilbage til 1850’erne. Her skal I opleve et ”fint” borgerhjem, som det var dengang. I den smukke have blomstrer de gamle blomsterarter fra 1800-tallet stadig. Prøv også at besøge Hjorths Fabrik, som er et levende museum, hvor I oplever Bornholms stolte keramiktradition.

Bestilling
Bestil jeres ferie i Rønne ved at indtaste jeres ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os nu på 56 95 85 66, så giver vi jer gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vi besvarer telefonen alle ugens dage.

Erichsens Gård

Erichsens Gård

Vaskeægte by-, have- og madkultur
Oplev et stykke vaskeægte by-, have- og madkultur, når I besøger Erichsens Gård midt i Rønnes gamle bydel. Her kunne I for mange år siden støde på digteren Holger Drachmann og maleren Kristian Zahrtmann, der kom i huset. Besøger I Erichsens Gård under jeres ferie til Bornholm, bør I prøve de berømte pandekager med syltetøj, som de ansatte køkkendamer fremstiller. I kan også nyde en kop kaffe eller te i den tilknyttede have til Erichsens Gård. 

I finder Erichsens Gård på adressen: Laksegade 7, 3700 Rønne

Nørrekås Strand

Nørrekås Strand med Hotel Griffen i baggrunden

Byens strand
Får I lyst til en tur på stranden under jeres ferie i Rønne, så bør I besøge Nørrekås Strand, som I finder på Nordre Kystvej i Rønne. Her får I mulighed for at tage dig en dukkert efter en lang dag i Rønnes varme og historiske centrum. Lystbådehavnen ved stranden er i øvrigt et yderst populært startsted for vindsurfere og kajakroere.

I finder Nørrekås Strand på adressen: Nordre Kystvej 7, 3700 Rønne

Bornholms Forsvarsmuseum

Bornholms Forsvarsmuseum

Mød historien
I det sydlige Rønne finder I det spændende Bornholms Forsvarsmuseum. Her kan I se forskelligt militært isenkram opstillet kronologisk fra Jernalderen til i dag. I kan blandt andet se en M24 kampvogn, som har været i brug under 2. verdenskrig samt i filmen "Olsen Banden Junior". I løbet af sommeren kan I hver uge se Kanonérlauget affyre deres geværer og pistoler.

Bornholms Forsvarsmuseum finder I på adressen: Arsenalvej 8, 3700 Rønne

Hjorths Keramikfabrik

Hjorths Keramikfabrik

Et levende keramikmuseum midt i Rønne
Besøg
 Hjorths Fabrik i Rønne, et levende keramikmuseum med en over 150 år gammel fabrik, som stadig er aktivt. I stueetagen finder du museumsbutikken, hvor I kan investere i stentøj produceret på museet, her finder I også ovnen, hvor stentøjet brændes. Derudover fremvises forskellige stykker keramik.

Hjorths Fabrik finder du på: Krystalgade 5, 3700 Rønne

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke hvad du søgte?

Ring til os, vi besvarer tlf. alle ugens dage

+45 56 95 85 66

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet - det sikrer dig den bedste pris. Og vores priser inkluderer altid rengøring, el-forbrug og gratis afbestillingsforsikring. Vi har således ingen "skjulte" tillæg.

Bus-, fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gerne med at bestille dine bus-, fly- eller færgebilletter...og vores service er selvfølgelig gratis for dig. 

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.