I området - Retrohuset

  • Rolig beliggenhed
  • Sommerhus for 6 personer
  • Tæt på strand
  • Skønt naturområde
kort Vester Sømarken
Michelin-restauranten Kadeau byder på en lækker menu

Michelin-restauranten Kadeau byder på en lækker menu

Fra Sømarken Strand kan du gå videre langs stranden

Fra Sømarken Strand kan du gå videre langs stranden

Nyd det flotte klitlandskab i Sømarken

Nyd det flotte klitlandskab i Sømarken

Nyd stemningen i Boderne Havn

Nyd stemningen i Boderne Havn

Dueodde Strand er en af Europas bedste

Dueodde Strand er en af Europas bedste

Nyd stemningen på Nexø Torv

Nyd stemningen på Nexø Torv

Nyd den eventyragtige natur i Paradisbakkerne

Nyd den eventyragtige natur i Paradisbakkerne

Skønne feriedage i Sømarken

Vest for Dueodde finder du det attraktive sommerhusområde, Vestre Sømarken. Med en beliggenhed tæt på skøn sandstrand, lækre restauranter og nogle af Bornholms flotteste naturseværdigheder, kan du trygt begynde at glæde dig. Følg de små stier, og lad dem bringe dig til lækre gourmet-oplevelser, hyggelig røgeri-stemning, eller tag længere ud på øen og oplev Bornholms mange seværdigheder.

Glæd dig til skønne feriedage i Vestre Sømarken!

Gourmet og røgeri

Følger du de små stier mod syd, så vil du i en af de afsides klitstriber finde gourmet- og Michelin restauranten Kadeau smukt omgivet af strand, hav og skov. Her kan du se frem til en helt ny sanseoplevelse af Bornholm. Lokale råvarer danner rammen for det bornholmsk-nordisk inspirerede menukort, mens lokalt kunsthåndværk udsmykker omgivelserne. Fortsætter du cirka 2 kilometer længere mod syd finder du det lille fiskerleje, Østre Sømarken. I Middelalderen var området et langstrakt klitlandskab, som var formet af flyvesand. I løbet af 1800-tallet begyndte bønder og fiskere at flytte til, og området blev til et lille fiskersamfund.

I dag byder fiskerlejet på en hyggelig feriestemning med restauranter, røgeri og chokoladefabrik. Stemningen fra datidens fiskersamfund er velbevaret på den lille ”Bakkerne Havn”, som stadig er en aktiv fiskerihavn. Fangsten fra havnen kan du nyde på det nærliggende Bakkarøgeriet, som byder på lækker røget fisk efter gamle håndværkstraditioner.

Charmerende fiskerlejer

7 kilometer mod vest fra Retrohuset finder du det hyggelige lille fiskerleje, Boderne. I begyndelsen af 1600-tallet begyndte fiskerne at supplere deres indtægter fra landbruget med fiskeri. Fiskernes grej blev opbevaret i små røde skure, kendt som ”Boder”, langs stranden, og heraf fik Boderne sit navn. Du kan stadig finde de røde boder, når du går en tur gennem det lille fiskerleje. I Boderne finder du Bornholms mest eksklusive tøjbutik ”Stærmose”, hvor du kan shoppe lækkert mærketøj som Malene Birger, Armani, Tommy Hilfiger, Boss samt brugskunst fra den populære bornholmske designer, Pernille Bülow. I outlet-afdelingen kan du endda finde mærkevarer til særligt gode priser.

Skønne stranddage

Ikke langt fra dit sommerhus finder du den lille Sømarken Strand med en variation af sten og sand. Har du børn med, så vil de elske at hoppe i vandet fra nogle af de større sten. Følger du stranden cirka 10 kilometer mod syd, så vil du blive mødt af et flot klitlandskab. Hold øje med det imponerende Dueodde Fyrtårn – så ved du, at du er på rette vej.

Tag et stop og nyd den flotte udsigt af det kuperede klitlandskab, eller tag turen op i Fyrtårnet og nyd en flot panoramaudsigt over Bornholms sydkyst. Fortsætter du turen lidt længere mod syd, går der ikke længe før du kommer til en sandstrand med sand så fint, at det knitrer når du træder i det. Dueodde Strand er kåret som en af Europas bedste sandstrande, og med sin lave vanddybde og stenfrie omgivelser, er stranden da også populær hos såvel lokale som turister.  

Nexø - en moderne handelsby

16 kilometer fra dit sommerhus finder du den moderne handelsby, Nexø. De seneste år har Nexø gennemgået en rivende udvikling, og er gået fra at være en fiskeriby til i dag at være en hyggelig by med handelsliv, kunsthåndværk, museer og restauranter. I løbet af året kan du også opleve forskellige arrangementer, såsom kræmmermarked, åbne værksteder og jazzfestival. På Nexø Havn kan du opleve den hyggelige sommerstemning når cafeer slår dørene op langs havnen, eller du kan fortsætte fra havnen og videre ind til Torvet, hvor du finder spændende butikker med brugskunst og tøj. Tager du lidt udenfor centrum af Nexø, finder du Bornholms Sommerfuglepark, som er en tropisk og anderledes oplevelse. I Tropehuset kan du opleve mere end 1.000 sommerfugle og massevis af eksotiske planter, fugle og fisk. Tag med på en af de guidede ture, eller tag turen og nyd de mange indtryk på egen hånd.

Paradisbakkerne

Kun 3 kilometer fra Nexø finder du Paradisbakkerne med eventyrlignende natur. Find de gode vandresko frem, og tag på en smuk vandretur i det kuperede område, som byder på både klippelandskab, små sprækkedale og vandreblokke fra istiden. Det er også i Paradisbakkerne, du finder den populære Rokkesten, som er en af Bornholms største på lige omkring 35 tons. Rokkestenen er en vandreblok, som indlandsis har transporteret til Paradisbakkerne. Hvis du finder det helt rigtige sted på stenen, så kan det være, at du kan få den til at rokke.

Priser og bestilling

Se priser for Retrohuset ved at trykke på prislisten. Du kan forespørge på priser inklusive færgeoverfart - samt se ledige perioder - ved at anvende forespørgselsboksen på denne side. Du er også altid velkommen til at ringe til os alle ugens dage: 5695 8566, eller sende os en mail: info@teambornholm.dk.

 

Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?
Nyd en afslappende stund i klitterne

Nyd en afslappende stund i klitterne

Få en god Bornholmer softice i Dueodde

Få en god Bornholmer softice i Dueodde

Nyd den flotte udsigt fra Dueodde Fyrtårn

Nyd den flotte udsigt fra Dueodde Fyrtårn

Tag i den tropiske Sommerfuglepark i Nexø

Tag i den tropiske Sommerfuglepark i Nexø

Besøg Nexø Museum for interessante fortællinger

Besøg Nexø Museum for interessante fortællinger

Besøg glas- og keramikfabrikken på Nexø Havn

Besøg glas- og keramikfabrikken på Nexø Havn

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os:

Mandag - Torsdag: Kl. 09.00 - 16.00
Fredag: Kl. 09.00 - 15.30
Lørdag - Søndag: Adgang til vagttelefon
Vi besvarer telefonen i åbningstiden, men har du akut brug for hjælp, kan du altid komme videre til vores vagttelefon.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg.

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.