Bustur - Døndalen & Rundkirke

Helligdommen

Helligdommen

Udsigten fra M/S Thor

Udsigten fra M/S Thor

Gudhjem set oppefra

Gudhjem set oppefra

Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke

Døndalen er en sprækkedal formet i istiden. Det er også her, at I finder Danmarks største vandfald, ligesom I vil kunne finde mange sjældne planter, som ellers ikke vokser i Danmark. Fra Døndalen går I cirka 400 meter hen til Helligdomsklipperne.

Helligdomsklipperne er det smukke klippeparti ved Rø. For årtusinder siden havde en hellig kilde sit udløb her. Kilden skulle efter sigende have haft en helbredende effekt og tiltrak mennesker fra hele Europa. Prøv at gå helt ned til grotterne ved kysten… hold godt øje med grotteedderkopperne, Danmarks største edderkoppeart!

Ved Helligdomsklipperne ligger Bornholms Kunstmuseum. Her vil I kunne opleve et fantastisk vue gennem den Bornholmske og danske kunsthistorie. I starten af 1900-tallet valfartede den danske malerelite til Bornholm for at portrættere det smukke landskab - og ikke mindst det specielle lys over havet. Fra Helligdomsklipperne kan I vælge at sejle med det stolte skib M/S Thor eller gå langs kysten til Gudhjem (6 kilometer).

Gudhjem er en af Danmarks mest specielle byer. Byen er bygget op ad en stejl klippeskrænt, og i mange af byens haver findes sydlandske frugter som figen og morbærtræer. Fra klippeknolden "Bokul" har I en flot udsigt over byens røde tage og Østersøen helt over til den lille øgruppe Christiansø. På et aftalt tidspunkt vil I blive hentet af jeres bus i Gudhjem, hvorefter I kører til Østerlars Rundkirke.

Østerlars Rundkirke er Bornholms største rundkirke. Almindelige historiebøger siger, at kirken blev opført som tilflugtssted i ufredstider. Men nye teorier afviser dette og peger i stedet på, at kirken har forbindelse med middelalderens korstog og tempelridderne. Det er påvist, at Bornholms rundkirker ligger i samme geografiske mønstre som tempelridderkirker i Sydfrankrig. Tempelridderne skulle have været i besiddelse af nogen af Kristendommens største skatte - f.eks. den hellige gral. Radarundersøgelser viser, at der er et stort menneskeskabt hulrum under kirkegulvet i Østerlars Rundkirke. – Hvorfor må det ikke blive undersøgt?

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: Bussen afhenter jer ved lejrskolestedet kl. 08:30, hvorefter I bliver sat af ved Døndalen. Herfra går I via Helligdommen til Gudhjem eller sejler den smukkeste tur langs kysten. I Gudhjem vil I blive hentet af bussen kl. 14.30.

Ønsker I ikke at besøge Østerlars Rundkirke, er I tilbage på lejrskolestedet kl. 15.00. Tiderne kan blive rykket 5-10 minutter i begge retninger afhængig af, om der er andre skoleklasser med bussen. Bemærk at rækkefølgen på besøgene under jeres tur afhænger af, hvilket af vores lejrskolesteder, som I bor på. Det er gratis for skoleklasser at besøge Bornholms Kunstmuseum mellem kl. 10.00 og 12.00

Pris: 96 kr. pr. person (heraf udgør moms kr. 19).

Hvad indeholder prisen: 6-6½ timers oplevelser med bus/vandring.

Hvad indeholder prisen ikke: Evt. sejlads med M/S Thor og entré til Østerlars Rundkirke.