Bustur - Naturbornholm

Helligdomsklipperne

Bornholms Kunstmuseum

Østerlars Rundkirke

NaturBornholm

NaturBornholm

Helligdomsklipperne er det smukke klippeparti ved Rø. For årtusinder siden havde en hellig kilde sit udløb her. Kilden skulle efter sigende have haft en helbredende effekt og tiltrak mennesker fra hele Europa. Prøv at gå helt ned til grotterne ved kysten...hold godt øje med grotteedderkopperne, som er Danmarks største edderkoppeart!

Ved Helligdomsklipperne ligger Bornholms Kunstmuseum, 6 km. nord for Gudhjem i et af Danmarks flotteste og mest spektakulære land-skaber. Museumsbygningen er opført i 1993 og regnes for noget af det bedste i nyere dansk arkitektur. Her er den Bornholmske og danske kunsthistorie rigt repræsenteret. I starten af 1900-tallet valfartede den danske malerelite til Bornholm for at portrættere det smukke landskab - og ikke mindst det specielle lys over havet. 

Gudhjem er en af Danmarks mest specielle byer. Byen er bygget ned ad en stejl klippeskrænt, og i mange af byens haver findes sydlandske frugter som figen- og morbærtræer. Fra klippeknolden "Bokul" har I et flot view over byens røde tage og Østersøen helt over til Christiansø. På det aftalte tidspunkt vil I blive afhentet af jeres bus i Gudhjem, hvorefter I kører til Østerlars Rundkirke.

Østerlars Rundkirke er Bornholms største rundkirke. Almindelige historiebøger siger, at kirken blev opført som tilflugtssted i ufredstider. Men nye teorier afviser dette og peger i stedet på, at kirken har forbindelse til Middelalderens korstog og tempelridderne. Det er påvist, at Bornholms rundkirker ligger i samme geografiske mønstre som tempelridderkirker i Sydfrankrig. Tempelridderne skulle have været i besiddelse af nogen af Kristendommens største skatte - eksempelvis den hellige gral. Radarundersøgelser viser, at der er et stort menneskabt hulrum under kirkegulvet i Østerlars Rundkirke. Hvorfor må det ikke blive undersøgt? Efter besøget i Østerlars Rundkirke kører vi til Åkirkeby, hvor I skal besøge Natur Bornholm.

NaturBornholm er nøglen til forståelsen af det Bornholmske landskab. Klassen bliver modtaget af en naturvejleder, der tager jer med på en tur udendørs, hvor man kan se skurestriber fra istiden, spor fra jordskælv, vandreblokke og en forstenet havbund. Derefter introduceres de indendørs udstillinger, som eleverne selv går på opdagelse i. Oplevelsescenteret på 3000 kvm med levende dyr og meget livagtige modeller fra fortiden og nutiden. Her kan eleverne eksperimentere, se hvor store dinosaurerne var, og tage en tur på tidsrejse i en 4D biograf. et faglige indhold med naturvejlederen og i udstillingerne relaterer til undervisning i skolen om istid, bjergdannelse, pladetektonik, omdannelser af bjergarter, erosion, evolution, klimaforandringer, fysiologi, natur- og landskabspleje m.m. Vi tilpasser niveauet til klassen.

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: Bussen afhenter jer ved lejrskolestedet kl. 08:30 og turen afsluttes kl. cirka 16:00. Tiderne kan blive rykket 5-10 minutter i begge retninger afhængig af, om der er andre skoleklasser med bussen. (OBS! Det er ikke muligt at nå ind på Bornholms Kunstmuseum på denne tur, men I går forbi den smukke bygning på vej ned til Helligdomsklipperne).

Hvad er prisen for turen: 204 kr. pr. person (heraf udgør moms kr. 22).

Hvad indeholder prisen: 7,5 timers oplevelser med bus samt éntre og guidning på Natur Bornholm.

Hvad indeholder prisen ikke: Eventuel éntre til Østerlars Rundkirke på 10 kr.

Hvad skal I være opmærksomme på: Turens rute er fastlagt på forhånd, hvorfor der desværre ikke er mulighed for ændringer. Hvis I ønsker at lave jeres egen rute og program, anbefaler vi, at I lejer jeres egen bus. Læs eventuelt mere om priserne for egen bus ved at trykke her.