Bustur - NaturBornholm

Helligdomsklipperne

Helligdomsklipperne

Bornholms Kunstmuseum

Bornholms Kunstmuseum

Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke

NaturBornholm

NaturBornholm

NaturBornholm

NaturBornholm

Helligdomsklipperne er det smukke klippeparti ved Rø. For årtusinder siden havde en hellig kilde sit udløb her. Kilden skulle efter sigende have haft en helbredende effekt og tiltrak mennesker fra hele Europa. Prøv at gå helt ned til grotterne ved kysten… hold godt øje med grotteedderkopperne, Danmarks største edderkoppeart!

Ved Helligdomsklipperne ligger Bornholms Kunstmuseum i et af Danmarks flotteste og mest spektakulære landskaber. Museumsbygningen er opført i 1993 og regnes for noget af det bedste i moderne dansk arkitektur. Her er den Bornholmske og danske kunsthistorie rigt repræsenteret. I starten af 1900-tallet valfartede den danske malerelite til Bornholm for at portrættere det smukke landskab - og ikke mindst det specielle lys over havet.

Gudhjem er en af Danmarks mest specielle byer. Byen er bygget op ad en stejl klippeskrænt, og i mange af byens haver findes sydlandske frugter som figen og morbærtræer. Fra klippeknolden "Bokul" har I en flot udsigt over byens røde tage og Østersøen helt over til den lille øgruppe Christiansø. På det aftalte tidspunkt vil I blive hentet af jeres bus i Gudhjem, hvorefter I kører til Østerlars Rundkirke.

Østerlars Rundkirke er Bornholms største rundkirke. Almindelige historiebøger siger, at kirken blev opført som tilflugtssted i ufredstider. Men nye teorier afviser dette og peger i stedet på, at kirken har forbindelse med middelalderens korstog og tempelridderne. Det er påvist, at Bornholms rundkirker ligger i samme geografiske mønstre som tempelridderkirker i Sydfrankrig. Tempelridderne skulle have været i besiddelse af nogen af Kristendommens største skatte - f.eks. den hellige gral. Radarundersøgelser viser, at der er et stort menneskeskabt hulrum under kirkegulvet i Østerlars Rundkirke.

Hvorfor må det ikke blive undersøgt?

NaturBornholm er et oplevelsescenter, der viser Bornholms skabelse. For millioner af år siden opstod Bornholm i et inferno af rødglødende lava. I skal opleve Bornholms udvikling fra lavaø til den frodige og grønne solskins ø, som vi kender i dag. For millioner af år siden var Bornholm også beboet af dinosaurer - f.eks. sauropoden, som med en længde på op til 40 meter er det største dyr, som har levet på Jorden. NaturBornholm ligger på den Fennoskandiske Randzone, hvilket betyder, at I kan stå med det ene ben på det skandinaviske grundfjeld, og det andet ben på det 1,2 millioner år yngre europæiske lavland.

På NaturBornholm har I mulighed for at omsætte skolebøgernes geologi, biologi samt matematik til sjove oplevelser. Under besøget vil en dygtig guide fra NaturBornholm vise jer rundt, så I får det bedst mulige udbytte af besøget.

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: Bussen afhenter jer ved lejrskolestedet kl. 08:30. Ca. kl. 12.30 bliver I sat af ved NaturBornholm, og hentes igen kl. 15.00. Turen afsluttes på lejrskolestedet ca. kl. 15:30. Tiderne kan blive rykket 5-10 minutter i begge retninger afhængig af, om der er andre skoleklasser med bussen. (OBS! Det er ikke muligt at nå ind på Bornholms Kunstmuseum på denne tur, men I går forbi den smukke bygning på vej ned til Helligdomsklipperne)

Hvad er prisen for turen: 208 kr. pr. pers. (heraf udgør moms kr. 23).

Hvad indeholder prisen: 7 timers oplevelser med bus samt entre og guidning på NaturBornholm.

Hvad indeholder prisen ikke: Evt. entré til Østerlars Rundkirke.