Nordbornholm er Bornholms originale turistcentrum. Tilbage i starten af 1900-tallet, da turismen til Bornholm begyndte, var en ferie på Nordbornholm et prioriteret rejsemål. Nordbornholm husede i slutningen af 1800-tallet mange granitarbejdere, som kom fra Tyskland og Italien for at arbejde på Nordbornholm. Arbejderne fik besøg af deres familier, som holdt ferie på øen og når de drog hjem igen, så fortalte de i nær og fjern om den lille ferieperle. Derfra begyndte turismen til Nordbornholm at tage fart. Nordbornholm er i dag stadig et populært turistmål, og byder da også på smukke og spændende oplevelser.
Helligdomsklipperne er et smukt klippeparti ved Rø. Helligdomsklipperne er opkaldt efter en hellig kilde, som man mente havde sit udløb i havet, netop her. I middelalderen opsøgte bornholmerne den hellige kilde på sankthansaften, da de dengang troede, at kilden havde helbredende kræfter. Helligdomsklipperne rummer også to grotter, kendt som "Den Våde Ovn" og "Den Tørre Ovn". I 1900-tallet valfartede danske og udenlandske landskabsmalere til området for at male den skønne klippekyst ved Helligdomsklipperne.
Gudhjem er en af Danmarks mest specielle byer, og Danmarks eneste bjergby. Gå en tur rundt i de snoede gader, og oplev den hyggelige stemning i byen. Tag en rask gåtur op til udkigspunktet Bokul, hvor I kan nyde jeres madpakker med en skøn udsigt udover Gudhjem. Byen er bygget op ad en stejl klippeskrænt, og i mange af byens haver findes sydlandske frugter som figen og morbærtræer.
Østerlars Rundkirke er Bornholms største rundkirke. Almindelige historiebøger siger, at kirken blev opført som tilflugtssted i ufredstider. Men nye teorier afviser dette og peger i stedet på, at kirken har forbindelse til Middelalderens korstog og tempelridderne. Det er påvist, at Bornholms rundkirker ligger i samme geografiske mønstre som tempelridderkirker i Sydfrankrig. Tempelridderne skulle være i besiddelse af nogen af kristendommens største skatte - f.eks. den hellige gral. Radarundersøgelser viser, at der er et stort menneskeskabt hulrum under kirkegulvet i Østerlars Rundkirke. Hvorfor må det ikke blive undersøgt?
Rønne er Bornholms hovedstad. Mens resten af Danmark i maj 1945 fejrede befrielsen fra Tysklands besættelse under 2. Verdenskrig, blev Rønne bombet af russiske fly, og kort tid efter, besat af russiske styrker. Russerne mente, at Bornholm lå indenfor "deres" område, så Bornholm, i lighed med det senere Østtyskland og Polen, skulle være underlagt russerne. I vil opleve sporene fra dengang - f.eks. de svenske træhuse, som blev skænket af den svenske konge til de bornholmere, som var blevet hjemløse efter bombardementet. Der var dog også huse, som ikke blev ramt af bomberne, og i den gamle bydel kan I opleve smukke købmandsgårde, som vidner om en tid, hvor mange velhavende skibsredere boede i Rønne. I Rønne har I også mulighed for at besøge Bornholms Museum, Hjorths Keramikfabrik samt Bornholms Forsvarsmuseum.
I stedet for et besøg i Rønne kan I vælge at besøge Natur Bornholm i Åkirkeby, et videnspædagogisk aktivitets- og oplevelsescenter, der viser Bornholms skabelse fra rødglødende lava for millioner af år siden til den frodige solskinsø, som vi kender i dag. Start turen med at føre eleverne igennem den bornholmske istid, hvor I kan mærke kulden fra isen, og frem til et subtropisk klima. Bliv gennemrystet af jordskælv, se om I kan finde en dinosaur, og prøv de mange aktiviteter. Husk ved jeres bestilling at oplyse, om I ønsker at besøge Natur Bornholm, så sørger vi for at bestille en guidet rundvisning til jer. (Entré/rundvisning på Natur Bornholm er ikke inkluderet i busturens pris).
Jons Kapel er et klippeparti mellem Hasle og Allinge. Ifølge historien skyllede Jon i land ved klippeformationen efter et skibsforlis for mange hundrede år siden. I taknemmelighed over at have overlevet begyndte Jon herefter at missionere kristendommen. Fra de høje klipper - hvoraf en del har form som en prædikestol - forkyndte Jon det kristne budskab til den hedenske befolkning, og i folkemunde fik klippeformationen derfor navnet Jons Kapel. Jons Kapel er tilgængeligt via en trappe på lige omkring 200 trin
Jan-Ole's Turisttrafik, vores samarbejdspartner gennem mange år, hjælper gerne med råd og vejledning, således at I får mest muligt ud af jeres ophold på Bornholm. I er meget velkomne til at kontakte Jan-Ole's Turisttrafik:
* Mail: jan-ole@turisttrafik.dk
* Telefon: 56 96 50 03
* Web: www.hasleturisttrafik.dk/lejrskoler