Rundvisning på Hammershus

Hammershus

Hammershus

Guiden fortæller Hammershus’ meget spændende historie. På en tur gennem borgruinen puster jeres dygtige guide liv i borgens lange og spændende historie - med fortællinger af de mange historiske begivenheder, dér hvor begivenhederne fandt sted, f.eks. om Leonora Christine og Corfitz Ulfeldts flugt fra Manteltårnet og om de bornholmske frihedskæmpere.

Der fortælles om borgens korte rolle som korstogsborg, om kampen mellem konge og kirke, om herredømmet på Bornholm, om lybækkernes hærgen på øen, om bornholmernes frihedskamp, og om Hammershus som statsfængsel og borgens forfald.

Vi bevæger os ind i de forskellige bygninger og får fortællingerne om skatteopkrævningen, Magasinbygningen og Smørkælderen, Kapellet og ikke mindst Bryggerset og Stegerset.

Ved hjælp af medbragte genstande og historiefortælling illustreres dagliglivet i middelalderen – i og omkring en borg.

Turen kan med fordel suppleres med et besøg i Hammershusudstillingen, som rummer fund fra borgen, våben, klædedragter, en model af Borganlægget og meget andet.

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: kl. 9.00, 11.30 eller 14.00. Rundvisningerne varer 2 timer.  Mødested ved handicap og busholdepladsen nedenfor Hammershus Besøgscenter.

Hvad er prisen for turen: 92 kr. pr. pers. (Heraf udgør moms kr. 5). Min 15 elever.

Hvad indeholder prisen: 2 timers rundvisning på Hammershus, samt adgang til Hammershus Besøgscenter.

Hvad indeholder prisen ikke: Evt. bustransport til/fra Hammershus. Hvis I bor på Æblehaven eller Storløkke Feriepark, har I mulighed for at gå til Hammershus (3 kilometer). Alternativt kan I leje en bus. Prisen for buskørsel tur-/retur til Hammershus er 60 kr. pr. pers. fra Allinge og 80 kr. pr. pers. fra Hasle. Turene indeholder ikke aktiviteter. Læs eventuelt mere om priserne for egen bus ved at trykke her.

Hvad skal I være opmærksomme på: Husk at tage varmt tøj på, da det kan være blæsende på Hammershus.