Rundvisning på Hammershus

Hammershus byder på mange spændende fortællinger

Hammershus byder på mange spændende fortællinger

Få en guidet tur på Hammershus, og hør alt om borgruinens spændende historie. Under rundvisningen vil I høre om borgens lange og spændende historie - med fortællinger om de mange historiske begivenheder, dér hvor begivenhederne fandt sted. Hør blandt andet fortællingen om Leonora Christine, og hendes mand Corfitz Ulfeldt, som sad fængslet på borget, indtil de en mørk vinternat på dramatisk vis forsøgte at flygte, ved at fire sig ned fra borgens Manteltårn med lagner. 

Hør fortællingen om borgens rolle som korstogsborg, kampen mellem konge og kirke, herredømmet på Bornholm, lybækkernes hærgen på øen, bornholmernes frihedskamp, og om Hammershus som statsfængsel og borgens forfald.

Vi bevæger os ind i de forskellige bygninger og får fortællingerne om skatteopkrævningen, Magasinbygningen og Smørkælderen, Kapellet og ikke mindst Bryggerset og Stegerset.

Ved hjælp af medbragte genstande og historiefortælling illustreres dagliglivet i middelalderen – i og omkring en borg.

Turen kan med fordel suppleres med et besøg i Hammershusudstillingen, som rummer fund fra borgen, våben, klædedragter, en model af Borganlægget og meget andet.

Hvordan bestiller I ture og aktiviteter?

Jan-Ole's Turisttrafik, vores samarbejdspartner gennem mange år, hjælper gerne med råd og vejledning, således at I får mest muligt ud af jeres ophold på Bornholm. I er meget velkomne til at kontakte Jan-Ole's Turisttrafik:
* Mail: jan-ole@turisttrafik.dk                                                                                                                          
* Telefon: 56 96 50 03 
* Web: www.hasleturisttrafik.dk/lejrskoler