Spøger det på Stormandsgården?

Med flagermuslygter i hænderne går turen tilbage til middelalderens farverige verden. I skal høre (u)hyggelige fortællinger om spøgelser, eventyr og folketro. På Bornholm var folketroen meget hårdnakket, og helt op til 1900-tallet troede en stor del af landbefolkningen på, at der fandtes underjordiske trolde. Nogle af de store stenblokke, som I kan se i den bornholmske natur, var selvfølgelig ikke kommet med istiden... næ-nej...de var blevet kastet af kæmpetrolde, de såkaldte ”Jætter", efter mennesker, som havde forstyrret troldene. I er inviteret indenfor på Stormandens Gård, men først går Igennem middelalderbyen. I skal se bøndernes og håndværkernes huse. Og ikke mindst tingstedet, gabestokken og galgebakken, som nærmest var datidens form for biograf - en god afstraffelse eller henrettelse var virkelig noget, som kunne trække tilskuere!

På Stormandens Gård er livet anderledes og langt mere komfortabelt, end hos bønderne og håndværkerne uden for hegnet. - Men Stormanden er jo også så heldig, at han har lov til at udskrive skatter... Men hov…hvad er nu det...der er måske flere gæster på Stormandens gård, end I umiddelbart kan se...spøger det på Stormandens gård???

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: kl. 19.30. Den samlede tur tager cirka 2 timer. Mødestedet er ved indgangen til Bornholms Middelaldercenter.

Hvad er prisen for turen: 94 kr. pr. person (beløbet er ikke momsbelagt). Minimum 15 elever og maksimum 30 elever

Hvad indeholder prisen: Entré til Bornholms Middelaldercenter og to timers rundvisning og fortællinger.

Hvad skal I være opmærksomme på: Husk at tage varmt tøj på, da der kan være koldt når det bliver aften.

Hvad indeholder prisen ikke: Bustransport til/fra Bornholms Middelaldercenter:

  • Hasle til Bornholms Middelaldercenter tur/retur: 94 kr. pr. person
  • Allinge til Bornholms Middelaldercenter tur/retur: 94 kr. pr. person