Spøger det på Stormandsgården?

Spøger det på Stormandsgården?

Med flagermuselygter i hænderne går turen tilbage til middelalderens farverige verden. I skal høre (u)hyggelige fortællinger om spøgelser, eventyr og folketro. På Bornholm var folketroen meget hårdnakket, og helt op til 1900-tallet troede en stor del af landbefolkningen på, at der fandtes underjordiske trolde. Nogle af de store stenblokke i den bornholmske natur var selvfølgelig ikke kommet med istiden...næ-nej...de var blevet kastet af kæmpetrolde "Jætter" efter mennesker, som havde forstyrret troldene.

I er inviteret indenfor på Stormandens Gård, men først går vi i gennem middelalderbyen. Vi skal se bøndernes og håndværkernes huse. Og ikke mindst tingstedet, gabestokken og galgebakken, som nærmest var datidens form for biograf - en god afstraffelse eller hægning var virkelig noget, som kunne trække tilskuere!

På Stormandens Gård er livet anderledes og langt mere komfortabelt, end hos bønderne og håndværkerne udenfor hegnet. - Men Stormanden er jo også så heldig, at han har lov til at udskrive skatter...

Men hov...hvad er nu det...der er måske flere gæster på Stormandens gård, end I umiddelbart kan se...spøger det på Stormandens Gård???

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: kl. 19:30.  Den samlede tur tager cirka 2 timer. Mødestedet er ved indgangen til Bornholms Middelaldercenter. 

Hvad er prisen for turen: 90 kr. pr. person (beløbet er ikke momsbelagt). Min. 15 elever, max. 30 elever.

Hvad indeholder prisen: Éntre til Bornholms Middelaldercenter og to timers rundvisning og fortællinger.

Hvad indeholder prisen ikke: Bustransport til/fra Bornholms Middelaldercenter:
* Gudhjem til Bornholms Middelaldercenter tur/retur: 58 kr. pr. person 
* Hasle til Bornholms Middelaldercenter tur/retur: 86 kr. pr. person
* Allinge til Bornholms Middelaldercenter tur/retur: 86 kr. pr. person
* Ovenstående beløb er inklusive 25% moms

Hvad skal I være opmærksomme på: Hvis I bor på Gudhjem Feriepark, er det muligt at gå eller cykle til Bornholms Middelaldercenter. Afstanden er 4,5 km. Husk varmt tøj.