Balka

  • Strand
  • Restauranter
  • Caféer
  • Cykelstier
  • Cykeludlejning
  • Tæt på Dueodde
kort Balka

Balka-Snogebæk
Måske Danmarks bedste strand?
En af Bornholms flotteste strande finder du på Balka. Balka Strand har flere gange været nomineret som Danmarks bedste strand. Sommerhusene langs Balka Strand er følgelig også nogle af Bornholms dyreste sommerhuse. Du får derfor meget mere værdi for pengene ved at leje et sommerhus i anden række på Balka – eller bo på det skønne feriested Balka Ferielejligheder, som byder dig velkommen med ni flotte ferielejligheder indrettet for 2-9 personer.

Kridhvidt sand og meget børnevenlig strand
Sandet på Balka Strand er kridhvidt, og med sin beliggenhed i en bugt, er vandet meget roligt. I kombination med en lav vanddybde og en strand næsten uden sten, er Balka Strand derfor også meget børnevenlig. Stik tæerne i det varme sand og nyd din ferie på Bornholm. Hvis du har lyst til aktiviteter, har du mulighed for at prøve vandcykler, wind-, kite- og stand-up-paddlesurfing på Balka Strand. Eller gå en tur langs vandkanten og nyd de flotte sommerhuse på strækningen mellem Balka og Snogebæk.

Lej en cykel og prøv det gode net af cykelstier
Balka Strand ligger mellem Snogebæk Havn og Balka Havn. Ved Balka Havn ligger også den hyggelige cafe Weekendhytten, som byder på lette retter og en hyggelig stemning. Prøv også de populære aftener med grillet gris. Fortsæt videre til Boss Cykler, som har Bornholms bedste service og et kæmpe udvalg af lejecykler.

Bornholms vidtforgrenede net af cykelstier starter lige ved sommerhusene og ferielejlighederne på Balka. Tag en cykeltur til Nexø langs den gamle jernbanestrækning. Nexø er Bornholms næststørste by med masser af indkøbsmuligheder. Hvis du har børn med, vil de elske jernbanemuseet og sommerfugleparken, men der er også spændende oplevelser for hele familien at hente på Nexø Museum ved havnen. Her kan du blandt andet få fortællingen om Ruslands voldsomme bombardement af Nexø den 7-8. maj 1945. Mens resten af Danmark begejstret fejrede befrielsen, nægtede den tyske kommandant på Bornholm at overgive sig til russiske tropper – han ville kun overgive sig til engelske tropper. Han anmodede derfor om at blot én engelsk soldat kom til Bornholm for at modtage overgivelsen. Men Bornholm var blevet en brik i det storpolitiske slutspil i 2. verdenskrig – og Bornholm lå nu i det russiske interesseområde: Derfor turde englænderne ikke sende tropper til Bornholm. Den låste situation udviklede sig til, at russiske fly bombede Nexø, og store dele af byen blev ødelagt. Herefter overgav den tyske kommandant sig til de russiske tropper, som derefter besatte Bornholm. Bornholm blev derfor først endeligt frit i 1946 – og Bornholm var i øvrigt det eneste russisk besatte område, som kom til at tilhøre Vesteuropa. Alle øvrige russisk besatte områder blev en del af Østblokken efter 2. verdenskrig.

På skovtur i Paradisbakkerne
Efter en spændende historieoplevelse kan du fortsætte cykelturen ind til Paradisbakkerne, hvor en hyggelig cykelsti snor sig gennem træer og søer. Ude af skoven drejer du tilbage mod Balka. Undervejs passerer du Slamrebjerg, som er et af Sydbornholms højeste punkter. Du kan stadig se fundamenterne af en tysk radarstation, som under 2. verdenskrig varslede tyskerne, når engelske og amerikanske fly overfløj Bornholm til/fra bombemål i Tyskland.

Fra Slamrebjerg kan du nærmest sætte cyklen i frigear og suse ned langs de bølgende kornmarker mod Balka. Måske skulle du dreje ind til det lille fiskerleje Snogebæk? I Snogebæk bliver du fristet af cafeer, restauranter, kunsthåndværks- og antikvitetsbutikker – og hvis du har brug for lidt dessert efter cykelturen, så byder Boisen Is og Kjærstrup Chokolade på lækkerier.

I Snogebæk Røgeri kan du købe frisk fisk til aftensmaden. Eller måske skulle du snuppe en pizza på det berømte Sørens Værtshus, som er to gamle fiskerskure, der er ombygget til cafe/værtshus. Om aftenen er der livemusik og en hyggelig stemning for hele familien. Børnene vil blive imponeret over, at der hænger en robåd i loftet, som de kan kravle op og gynge i. Et andet godt tip er at besøge Snogebæk på en lørdag – dér er der nemlig kræmmermarked. Kom og gør en god handel.

Balka - Fra sandede jorde til værdifulde sommerhuse
Der har helt siden middelalderen været havne ved Balka og Snogebæk. De sandede jorder betød nemlig et lille udbytte fra markerne, så de fattige husmænd var nødt til at supplere deres indkomster med fiskeri, som snart blev områdets hovederhverv. Der er stadig mange småbåde i Snogebæk Havn – og måske kan du være heldig at komme med ud og pirke torsk. I sommerperioden har du mulighed for at fange sild og hornfisk fra molen, og hvis du ikke har fangstlykken med dig, så er du altid garanteret en hyggelig stemning.

De sandede jorde ned til stranden og havnen ved Balka og Snogebæk havde ikke meget værdi i gamle dage, men i dag finder du nogen af Bornholms dyreste sommerhuse på strækningen mellem Balka og Snogebæk.

Hvis du elsker strand og vand, og samtidig også gerne vil bo et sted, hvor du er tæt på cafeer, butikker, oplevelser og indkøbsmuligheder, så skal du vælge et sommerhus eller en ferielejlighed på Balka.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vi besvarer telefonen alle ugens dage.

Balka Strand

Lang strand med lunt vand. Meget børnevenlig
I kan se Balka Strand allerede når du befinder dig i Snogebæk. Stranden er kilometerlang med det fineste hvide sand og befinder sig i læ for vestenvinden, hvilket gør vandet lunere end på andre bornholmske strande. Derudover er vandet relativt lavt, indtil I når langt ud i vandet, hvilket gør stranden til et yndet udflugtsmål for børnefamilier.

Snogebæk Røgeri

Snogebæk Røgeri

Køb bornholmske specialiteter hos Snogebæk Røgeri
Bliver I sultne under jeres ophold i Snogebæk, bør I ikke snyde dig selv for et besøg på Snogebæk Røgeri. Her finder I et stort udvalg af frisk fisk fra maj til september. I kan få mange forskellige danske fiskearter og en håndfuld udvalgte mere eksotiske arter, som eksempelvis marlin. Kommer I i sommerferien, kan I prøve den store udendørs grillbuffet.

I finder Snogebæk Røgeri på adressen: Hovedgade 6, 3730 Nexø

Sørens Værtshus

God stemning på Sørens Værtshus

Slå søm i på "Sørens"
Snogebæk liver gevaldigt op om sommeren, når de mange turister på Bornholm besøger den hyggelige gamle fiskerhytte Sørens Værtshus eller "Sørens", som de lokale kalder steder. Her kan I skåle med bornholmere og turister, mens I nyder livemusikken, der spiller fra 20.00 til midnat. Herefter er der dans og god musik fra musikanlægget til langt ud på natten. I kan også slå søm i de store træblokke, som I finder udenfor værtshuset.

Sørens Værtshus finder I på adressen: Hovedgade 1G, Snogebæk, 3730 Nexø

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke hvad du søgte?

Ring til os, vi besvarer tlf. alle ugens dage

+45 56 95 85 66

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet - det sikrer dig den bedste pris. Og vores priser inkluderer altid rengøring, el-forbrug og gratis afbestillingsforsikring. Vi har således ingen "skjulte" tillæg.

Bus-, fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gerne med at bestille dine bus-, fly- eller færgebilletter...og vores service er selvfølgelig gratis for dig. 

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.