Balka

  • Strand
  • Restauranter
  • Caféer
  • Cykelstier
  • Cykeludlejning
  • Tæt på Dueodde
kort Balka

Sol, strand og vand på Balka

Blot 400 meter fra din ferielejlighed på Balka, finder du en af Bornholms flotteste strande: Balka Strand, som flere gange har været nomineret som Danmarks bedste strand. Sandet på stranden er kridhvidt, og fordi Balka ligger i en lille bugt, er vandet som oftest roligt. Dertil kommer, at Balka Strand har en lav vanddybde, ligesom stranden er næsten uden sten. Balka Strand er derfor meget børnevenlig. 

Oplev Bornholm på cykel

Din ferielejlighed og stranden ligger mellem Snogebæk Havn og Balka Havn. Ved Balka finder du også Boss Cykler, som har et kæmpe udvalg af lejecykler - og en ekstrem god kundeservice. Der er et vidtforgrenet net af cykelstier på Bornholm, som starter mindre end 50 meter fra din ferielejlighed. Prøv eksempelvis at tage cykelstien til Nexø. Cykelstien er anlagt på den gamle jernbane og fører dig gennem smukke kystområder til Nexø, som er Bornholms næststørste by. Langs cykelstien finder du gamle skanser fra krigene mod svenskerne i 1600-tallet samt et idyllisk lyngområde. Ved lyngområdet kan du komme op i et fugletårn, hvor du har udkig over en stor del af Balka-Nexø området, som blandt ornitologer er kendt for sine mange sjældne fugle. Hop op på cyklen, og forlad din ferielejlighed, og tag på opdagelse i Paradisbakkerne. Her snor en hyggelig cykelsti sig gennem træer og søer. På turen mellem Paradisbakkerne og Balka passerer du Slamrebjerg, som er et af Sydbornholms højeste punkter. Her er det stadig muligt at se fundamenterne af en tysk radarstation, som sendte varslinger til tyskerne under 2. verdenskrig, når engelske og amerikanske fly overfløj Bornholm til deres bombemål i Tyskland. Det var også i dette område, at en tysk V-1 bombe faldt ned i 1943. Bomben var en test afskudt fra den tyske østersøkyst. Bornholmske modstandsfolk var hurtige til at tage foto af bomben og få bragt disse med kurér til London, hvor billederne gav værdifuld information til englænderne i deres kamp med V-1 bomberne, som terroriserede London. Heldigvis er der langt mere fredeligt i din ferielejlighed på Balka, hvor du er tæt på stranden med det blå hav og det kridhvide sand. Nyd din ferie i en skøn ferielejlighed på Balka Ferielejligheder.

Skønne feriedage for hele familien

Ønsker du en aktiv feriedag efter en skøn overnatning i din ferielejlighed på Balka, er der på Balka Strand mulighed for at dyrke vandsport. Du kan prøve vandcykler, wind- og kitesurfing, eller måske padleboarding. Du kan også at lære at surfe på surfskolen. Nyd sandet, vandet, og den smukke natur på strækningen mellem Balka og Snogebæk, når du går en tur. Det lille fiskerleje Snogebæk ligger i gåafstand fra din ferielejlighed på Balka. Der er en særlig stemning omkring den specielle ø-havn i Snogebæk, men prøv også at besøge den lille chokoladefabrik "Kjærstrup", hvor du bliver forkælet med lækker chokolade. Snogebæk byder også på kunsthåndværkere, tøjbutikker, cafeer, ismejeri og ikke mindst røgeri, hvor du kan smage den bornholmske specialitet røget sild eller en fiskebuffet. Besøg røgeriets hjemmeside for at læse mere: https://www.smokedfish.dk/snogebaek. Om lørdagen er der stort kræmmermarked i Snogebæk, som er et besøg værd, inden du vender næsen hjem mod din ferielejlighed på Balka. Måske får du lyst til at spise en pizza på det berømte Sørens Værtshus, som består af to gamle fiskerskue, bygget om til cafe/værtshus. Om aftenen kan du høre livemusik, og Sørens Værtshus byder på en hyggelig stemning for hele familien, når I holder ferie på Balka/Snogebæk. I loftet hænger en robåd, som børn og voksne gerne må kravle op i - og så kan I ellers gynge båden frem og tilbage, mens I synger med på de hyggelige sange. Besøg Sørens Værtshus hjemmeside, hvor du blandt andet kan se programmet for, hvilke musikere der optræder i løbet af sommeren: http://www.sørensværtshusbornholm.dk/

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 18:00 alle ugens dage. Efter 18:00 hjælper vi dig også gerne fra vores vagttelefonservice, og du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Corona-Garanti
Du kan tilkøbe en Corona-Garanti, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.