Balka

  • Strand
  • Restauranter
  • Caféer
  • Cykelstier
  • Cykeludlejning
  • Tæt på Dueodde
kort Balka

Sol, strand og vand på Balka
Blot 400 meter fra din ferielejlighed på Balka, finder du en af Bornholms flotteste strande. Balka Strand har flere gange været nomineret som Danmarks bedste strand. Sandet på stranden er kridhvidt, og fordi Balka ligger i en lille bugt, er vandet som oftest roligt. Dertil kommer, at Balka Strand har en lav vanddybde, og er næsten uden sten, hvorfor Balka Strand er meget børnevenlig. Tag på strandferie og bo i ferielejlighed på Balka.

Ud på vandet
Ønsker du en aktiv feriedag efter en skøn overnatning i din ferielejlighed på Balka, er der på Balka Strand mulighed for at dyrke vandsport. Du kan prøve vandcykler, wind- eller kitesurfing, eller måske paddleboarding. Det er tilmed muligt at lære at surfe på Balka Strand. Nyd sandet, vandet, og de mange smukke sommerhuse på strækningen mellem Balka og Snogebæk, når du går en tur fra din ferielejlighed på Balka.

Fiskerlejer og feriestemning
Det lille fiskerleje Snogebæk ligger i gåafstand fra din ferielejlighed på Balka. Snogebæk er anlagt som en ø-havn. I Snogebæk finder du en lille chokoladefabrik, kunsthåndværkere og en isfabrik, som udelukkende anvender bornholmske mælkeprodukter i sin produktion. Snogebæk har også et røgeri, hvor du kan benytte lejligheden til at smage den bornholmske specialitet røget sild, og bagefter tage glad og mæt hjem til din ferielejlighed. Besøg røgeriets hjemmeside, og læs mere her: https://www.smokedfish.dk/snogebaek

Måske får du lyst til at spise en pizza på det berømte Sørens Værtshus, som består af to gamle fiskerskue, bygget om til cafe/værtshus. Om aftenen kan man høre livemusik, og Sørens værtshus byder på en hyggelig stemning for hele familien. I loftet hænger en robåd, som man gerne på kravle op i. Besøg Sørens Værtshus hjemmeside, hvor du blandt andet kan se programmet for, hvem der optræder i løbet af sommeren: http://www.sørensværtshusbornholm.dk/

Om lørdagen er der kræmmermarked i Snogebæk, som er et besøg værd, inden du vender næsen hjem mod din ferielejlighed på Balka.

Grillet gris og cykeltur
Balka Strand, og din ferielejlighed, ligger mellem Snogebæk Havn og Balka Havn. På Balka Havn kan du besøge den hyggelige cafe Weekendhytten, som udover diverse lette retter og hyggelige feriestemning, også byder på aftener med grillet gris. På Balka Havn finder du også Boss Cykler, som har et kæmpe udvalg af lejecykler. Der er et vidtforgrenet net af cykelstier på Bornholm, som starter på Balka. Prøv at tage en cykeltur langs den gamle jernbanestrækning til Nexø, som er Bornholms næststørste by.

By og historie
Fra din ferielejlighed på Balka er der ikke mere end 4 km til Nexø. I Nexø finder du et hav af indkøbsmuligheder, et rigt forretningsliv, og masser af spisesteder. Besøg Nexø Museum ved havnen, hvor du blandt andet kan få fortællingen om Ruslands voldsomme bombardement af Nexø den 7-8. maj 1945. Bornholm blev nemlig ikke befriet fra den tyske besættelse samtidig med resten af Danmark. Den tyske kommandant på Bornholm ville kun overgive sig til englængerne, og han nægtede at overgive sig til de russiske tropper. Bornholm befandt sig nu i det russiske interesseområde, og forblev besat af Rusland indtil 1946. Der er masser af spændende oplevelser og historier i vente, når du bor i ferielejlighed på Balka.

Spor i sandet
Hop op på cyklen, og forlad din ferielejlighed på Balka og tag på opdagelse i Paradisbakkerne. Her snor en hyggelig cykelsti sig gennem træer og søer. På turen mellem Paradisbakkerne og Balka passerer du Slamrebjerg, som er et af Sydbornholms højeste punkter. Her er det stadig muligt at se fundamenterne af en tysk radarstation, som sendte varslinger til tyskerne under 2. verdenskrig, når engelske og amerikanske fly overfløj Bornholm til deres bombemål i Tyskland. Men du kan få en god nats søvn i din ferielejlighed på Balka – nu er de hvide sandstrande kun hjemsted for sommerdage og feriesjov.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 18:00 alle ugens dage. Efter 18:00 hjælper vi dig også gerne fra vores vagttelefonservice, og du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Corona-Garanti
Du kan tilkøbe en Corona-Garanti, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.