Balka

  • Strand
  • Restauranter
  • Caféer
  • Cykelstier
  • Cykeludlejning
  • Tæt på indkøb
kort Balka

Sol, strand og vand på Balka

På Balka finder du Balka strand, som flere gange har været nomineret som Danmarks bedste strand. Sandet på stranden er kridhvidt, og fordi Balka ligger i en lille bugt, er vandet som oftest roligt. Balka Strand har også en lav vanddybde, ligesom stranden er næsten uden sten. Balka Strand er derfor en meget børnevenlig strand. 

Oplev Bornholm på cykel

Ved Balka Ferielejligheder finder du også Boss Cykler, som har et kæmpe udvalg af lejecykler - og en ekstrem god kundeservice. Lej en cykel og tag på opdagelse i den flotte bornholmske natur. Øens vidtforgrenede net af cykelstier starter mindre end 50 meter fra din ferielejlighed. Prøv eksempelvis at tage cykelstien til Nexø. Cykelstien er anlagt på den gamle jernbane og fører dig gennem det smukke kystområde til Nexø, som er Bornholms næststørste by. Langs cykelstien finder du gamle skanser fra krigene mod svenskerne i 1600-tallet samt et idyllisk lyngområde med græssende hest og får. Ved lyngområdet kan du komme op i et fugletårn, hvor du har udkig over en stor del af Balka-Nexø området, som blandt ornitologer er kendt for sine mange sjældne fugle. Nexø er en skøn handelsby, hvor du kan shoppe eller bare nyde din ferie og en god kop kaffe på en cafe.

Fra Nexø kan du fortsætte videre mod Paradisbakkerne, hvor den asfalterede cykelsti snor sig idyllisk mellem skov, lyngområder og søer. På turen tilbage fra Paradisbakkerne til Balka passerer du Slamrebjerg, som er Sydbornholms højeste punkt. Hvis du er historisk interesseret, kan du på Slamrebjerg se fundamenterne fra en tysk radarstation, som sendte varslinger til tyskerne under 2. verdenskrig, når engelske og amerikanske fly overfløj Bornholm på vej til deres bombemål i Tyskland. Det var også i dette område, at en tysk V-1 bombe faldt ned i 1943. Bomben var en test-raket afskudt fra den tyske østersøkyst. Bornholmske modstandsfolk var hurtige til at tage foto af bomben og få bragt disse med kurér til London, hvor billederne gav værdifuld information til englænderne i deres kamp med V-1 bomberne. Fra Slamrebjerg kan du glæde dig til, at det går nedadbakke resten af vejen hjem til Balka. Sæt cyklen i frigear og nyd din ferie på Balka. 

Skønne feriedage for hele familien

På Balka Strand kan du prøve vandcykler, wind- og kitesurfing samt padleboarding. Du kan også at lære at surfe på den lokale surfskole. Fra stranden kan du gå videre til nabofiskerlejet Snogebæk, som byder på kunsthåndværkere, tøjbutikker, cafeer, ismejeri og ikke mindst Snogebæk Røgeri, hvor du kan smage den bornholmske specialitet røget sild eller en fiskebuffet. Om lørdagen er der stort kræmmermarked i Snogebæk, hvor du har gode chancer for at lave en god handel. Måske får du lyst til at spise en af de berømte pizzaer fra Sørens Værtshus, som byder på en hyggelig stemning i to tidligere fiskerhytter på havnen. Om aftenen kan du høre livemusik, og Sørens Værtshus byder på en skøn stemning for hele familien. I loftet hænger en robåd, som børn og voksne gerne må kravle op i - og så kan I ellers gynge båden frem og tilbage, mens I synger med på de hyggelige sange. Der er en særlig stemning omkring den specielle ø-havn i Snogebæk, hvor du også har gode chancer for fangst, hvis du har fiskestangen med. Et besøg hos den lille chokoladefabrik "Kjærstrup" er også et besøg værd. Glæd dig til en skøn ferie på Balka Ferielejligheder eller det skønne sommerhus for 14 personer "Feddet", der også ligger på Balka.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 17:00 i hverdage og 08:00 - 16:00 i weekenden. Du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.