Sandvig

  • Hammershus
  • Strand
  • Hammerknuden
  • Hammerhavnen
  • Opalsøen
  • Hammersøen
kort Sandvig

Historisk feriemål
Allinge-Sandvig på Nordbornholm. Allinge-Sandvig var første rejsemål, da Bornholms turisme begyndte i starten af 1900-tallet. Lige udenfor Sandvig ligger Hammerknuden med Nordeuropas største borgruin "Hammershus". Glæd jer til vandreture med en mageløs panoramaudsigt og en spændende historiefortælling.

Tag til jazzfestival
Sandvig er sammenbygget med tvillingebyen Allinge, som er en charmerende havneby. Der er en årlig Jazzfestival, kræmmer-markeder, byfester og omkring havnen summer de små cafeer af liv og stemning. Rundt om Allinge-Sandvig ligger mange af de seværdigheder og attraktioner, som er med til at gøre en ferie på Bornholm til noget helt specielt. Nordbornholm er også hjem for Bornholms sagnfigur - trolden "Krølle Bølle", som efter sigende skulle bo inde i Langebjerg, der ligger tæt på Hotel Hammersø. Krølle Bølle er kendt for at lave trolderier i den søde/sjove kategori.

Krølle Bølle og de flyvende tallerkner
Om det er Krølle Bølle, der er på spil eller ej, er ikke til at sige, men i bogen "Det mystiske Danmark" er der mange beretninger om mystiske lysende genstande, som med høj fart bevæger sig henover himlen på Nordbornholm. Eksempelvis har en tysk turist set et tallerkenformet fartøj flyve ud fra Hammerknuden gennem en stor åbning, der pludselig viste sig i klippevæggen. Kort tid efter berettede flere lystsejlere at have set et tilsvarende fartøj flyve op fra havet ved Hammerknuden og fortsætte lodret op i himlen, indtil de tabte det af syne.

Tag på bådtur fra Hammerhavnen
Lidt mere jordnære oplevelser kan I få på Hammerhavnen, hvor små både tager jer på tur ned langs kysten. Set fra vandsiden bliver klippekysten endnu mere dramatisk. Når I passerer nedenfor den gamle borgruin Hammershus, vil I levende kunne forestille jer, at borgen var en uindtagelig fæstning i middelalderens urolige Danmark. Oplevelserne bliver krydret af fortællinger fra jeres bådfører - og det gør bestemt ikke oplevelserne mindre spændende.

Bestilling
Bestil jeres ferie i Sandvig ved at indtaste jeres ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os nu på 56 95 85 66, så giver vi jer gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vi besvarer telefonen alle ugens dage.

Hammerknuden

Gå Hammerknuden rundt

Snør vandrestøvlerne. Det går op ad bakke
Start i Sandvig og sørg for at snøre vandrestøvlerne grundigt. Turen over Hammerknuden byder på både sand, grus og klipper. Bestræbelserne er dog det hele værd, når du ser den flotte natur og de spændende attraktioner undervejs. Se eksempelvis Salomons Kapel fra 1300-tallet, som blev bygget i forbindelse med middelalderens sildemarked på Bornholms østkyst og den hellige Salomons kilde.

'Sibirien' på Hammerknuden

Besøg Sibirien
Øverst på Hammerknuden - lige ved Hammeren Fyr - finder I det gamle stenbrud 'Sibirien'. Stenhuggerne begyndte arbejdet i 1872 og stedet blev hurtigt døbt efter den barske russiske region, da kunne blive utroligt koldt i de nøgne og vindblæste højder. Det hjalp sikkert heller ikke på arbejdsglæden, at stenhuggerne udelukkende arbejdede med håndkraft!

I dag er en del af stenbruddet fyldt med vand og kaldes nu for 'Krystalsøen'. Mange turister besøger hvert år stedet, hvorfra der en fantastisk udsigt over Opalsøen, Hammersøen, Sandvig og det omkringliggende landskab.

 

Hammershus

Hammershus i aftensolen

Hammershus - den smukke ruin med den dramatiske historie
Hammershus holdt i 1660-61 kongedatteren Leonora Christina fanget. Hvorfor? Historien starter med, at Rigshofmester Corfitz Ulfeldt overtager administrationen af det danske kongerige efter Christian d. 4.s død i 1648. Der går dog ikke længe, før Christian d. 4.s svoger Frederik d. 3 indsættes som konge og overtager magten.

Leonora Christine og Corfitz Ulfeldt bliver anholdt
Frederik d. 3 bliver hurtigt uvenner med Ulfeldt, som han beskylder for underslæb. Herefter flygter Ulfeldt til Sverige med sin kone Leonora Christina, datter af Christian d. 4, og melder sig til den svenske hær, som herefter angriber Danmark. Kort efter rager Corfitz dog også uklar med den svenske konge, hvorefter han flygter igen. Denne gang tilbage til Danmark! Corfitz anholdes sammen med Leonora Christina og fængsles på Hammershus i årene 1660-61.

Spændende besøgscenter og gode guides
Hammershus
har et spændende besøgscenter og gode guides, der kan give dig en spændende dag på den historiske ruin.

Sandvig strand

Sandvig Strand

Charmerende strand ved foden af Hammerknuden
En af Bornholms smukkest beliggende strande, finder du for foden af Hammerknuden. I sommermånederne er stranden godt besøgt af især børnefamilier, der får stor glæde ud af den tilknyttede badebro.

I finder Sandvig Strand på adressen: Sandlinien 26, 3770 Allinge

Kalas IS

Kalas Is i Sandvig

Økologisk is med bær fra de Bornholmske haver
Kalas Is i Sandvig på Nordbornholm sælger is lavet på økologisk bornholmske mejeriprodukter med friske bær fra de bornholmske haver. Enormt lækkert. Især efter en lang gåtur på Hammerknud, som kan tage pusten fra de fleste. Kalas is sælger også kaffe, som I kan nyde, mens I sidder på klipperne lige nedenfor forretningen.

Du finder Kalas Is på adressen: Strandpromenaden 14, Sandvig, 3770 Allinge

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke hvad du søgte?

Ring til os, vi besvarer tlf. alle ugens dage

+45 56 95 85 66

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet - det sikrer dig den bedste pris. Og vores priser inkluderer altid rengøring, el-forbrug og gratis afbestillingsforsikring. Vi har således ingen "skjulte" tillæg.

Bus-, fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gerne med at bestille dine bus-, fly- eller færgebilletter...og vores service er selvfølgelig gratis for dig. 

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.