Feriesteder i Svaneke

Sommerhuse og Ferielejligheder i Svaneke

  • Badestrand
  • Lokale kunsthåndværkere
  • Spændende byliv
  • Hyggelige cafeer
  • Røgeri
  • Flot natur
kort Svaneke

Svaneke er kåret som Danmarks smukkeste købstad, og en af de meget få byer i Europa, som har fået Europarådets guldmedalje for ”Fremragende bybevaring”. Bo i ferielejlighed eller sommerhus med havudsigt i Svaneke, en feriebolig tæt på havet og i centrum af Svaneke. Svaneke er fyldt med smukke bindingsværkshuse. Fra Svaneke torv er det muligt at køre i hestevogn rundt i byen, og nyde de smukke huse og den hyggelige feriestemning i den gamle købstad. Hold ferie i en by med masser af liv, men i et roligt tempo.

Havneliv i købstaden
Fra din ferielejlighed eller sommerhus i Svaneke er der havudsigt og kort gåafstand til havet. Blot få hundrede meter fra din ferielejlighed eller sommerhus finder du Svaneke havn. På Svaneke havn ligger mange hyggelige cafeer og forretninger. Nyd den smukke gamle havn, som er bevaret i en sådan grad, at den blev benyttet som kulisse i filmatiseringen af ”Pelle Erobreren”, i scenerne hvor Pelle ankommer til Bornholm med sin far i 1877. Fra havnen kan du gå op ad de små hyggelige gader til Torvet, hvor der altid er en festlig stemning - særligt på torvedagene, hvor der er mulighed for at slå en god handel af med de lokale. Besøg også Svaneke Købmandshandel, som er en levende og hyggelig købmandsbutik anno 1950'erne. Ved Svaneke Torv kan du deltage i Svanekes udgave af lotto: "Hønseskidning". Spillet går i al sin enkelthed ud på, at man slipper 3 høns løs på et stort bingofelt. Så gælder det om at spille på, hvor hønsene først lægger en "klat". Der er hønseskidning hver onsdag klokken 19:00 og lørdag klokken 13:00 fra medio juni til ultimo august. Glæd dig til sjove og skønne feriedage med overnatning i ferielejlighed eller sommerhus i Svaneke.

Kunst og design i Svaneke
Når du bor i ferielejlighed eller sommerhus i Svaneke, bor du i Bornholms kreative centrum. Malerier, designertøj, og særligt glaskunst, er at finde i Svaneke. På Glastorvet har den bornholmske glasdesigner Pernille Bülow til huse, her kombineres butik, med showroom og et arbejdende glasværksted, så de besøgende i butikken kan mærke varmen fra glasovnen i ansigtet. Du kan også selv forsøge dig med dine egne glaskreationer i Bülow by You, som også ligger i kort afstand fra din ferielejlighed eller sommerhus.

Svanekes søde tand
Når du vælger en ferielejlighed eller et sommerhus i Svaneke, vil der være masser af oplevelser for ganen. I Svaneke fremtrylles alverdens søde sager; håndlavet lakrids, karameller, chokolade, vingummi, bolcher og is. Isen i Svaneke bliver fremstillet med jerseyfløde fra lokale gårde, som er forarbejdet af Bornholms Andelsmejeri, og får smag fra øens naturlige spisekammer. Svaneke er også hjem til det økologiske ølbryggeri, Svaneke Bryghus, med sine højt præmierede øl, såvel som det lokale røgeri, Svaneke Røgeri, hvor du kan smage den bornholmske specialitet røget sild. Man behøver ikke gå sulten i seng, når man bor i ferielejlighed eller sommerhus i Svaneke.

Kysten ved Svaneke
En ferielejlighed eller sommerhus i Svaneke giver, ud over havudsigt, også let adgang til andre oplevelser på øen. Lige uden for Svaneke, langs den bornholmske kyst, finder du de små fiskerlejer Bølshavn og Listed. Her findes både keramik, brugskunst og hyggelige cafeer. Kystlinjen byder på smukke klippefremskud, og rig mulighed for at bade fra klipperne. Måske bor du I en ferielejlighed med adgang til swimmingpool. Ellers kan du besøge Hullehavn, et gammelt fiskerleje blot få hundrede meter fra Svaneke havn, som byder på en hyggelig lille sandstrand. Her kan man spille beachvolley, dyppe tæerne i sandet, eller måske springe i havet fra en 3 meter høj vippe. Ved Hullehavn finder du også en lille cafe, så du ikke behøver at tørste i det varme sand. I sommerhalvåret arrangeres flere intimkoncerter ved Hullehavn. Uden tvivl et besøg værd, hvis du har valgt overnatning i ferielejlighed eller sommerhus i Svaneke.

Svaneke - populær blandt turister og lokale
Det er ikke blot turisterne, som elsker Svaneke. Svaneke er også byen med nogle af de højeste huspriser på Bornholm. Udbuddet af ferieboliger, både ferielejligheder og sommerhuse, i Svaneke er lille, da rigtig mange bornholmere gerne selv vil bo i Svaneke. – Og det er ikke bare bornholmere, som flytter til byen. Der er mange turister, som har glemt alt om returbilletten til "Danmark" efter deres møde med Svaneke. Vi skal derfor advare om, at et besøg i Svaneke kan blive stærkt vanedannende... Bo i ferielejlighed eller sommerhus med havudsigt i Svaneke, hvis du tør!

 

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 18:00 alle ugens dage. Efter 18:00 hjælper vi dig også gerne fra vores vagttelefonservice, og du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Corona-Garanti
Du kan tilkøbe en Corona-Garanti, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.