Sandkås

  • Strand
  • Kyststien
  • Klipper
  • Børnevenligt
  • Unikke omgivelser
kort Sandkaas

Favoritferiemål
Den særprægede og flotte kombination af sandstrand og knejsende klipper var formentlig årsagen til, at såvel det danske som det tyske borgerskab havde Allinge/Sandkås som deres favoritferiemål allerede for hundrede år siden.

Tag kyststien til Allinge
Området omkring Sandkås indbyder til vandreture - eksempelvis i naturområdet "Storedalen", som er formet under den seneste istid. Langs kysten løber den gamle kystredningssti, hvor der er mulighed for at opleve den flotte sammensætning af hvidt sandstrand og knejsende klipper på nærmeste hold.  Kystredningsstien fortsætter ind til Allinge, hvor I bliver mødt af Allinges gamle bydel med de charmerende bindingsværkshuse. Duften af røget sild vil langsomt komme jer i møde, idet to af øens bedste røgerier ligger på havnen i Allinge.

Oplev Hammershus
Rundt om på havneområdet vil I opleve summende havneliv med kræmmer-markeder, en årlig Jazz-festival og små cafeer. Kyststien fortsætter videre ud af Allinge og op til den gamle slotsruin Hammershus - Nordeuropas største. Neden for Hammerhus ligger Hammerhavnen, hvor små både tager jer på tur ned langs kysten. Set fra vandsiden bliver klippekysten endnu mere dramatisk, og når I passerer Hammershus, vil I levende kunne forestille jer, at borgen var en uindtagelig fæstning i middelalderens urolige Danmark. Oplevelserne bliver krydret af fortællinger fra jeres bådfører - og det gør dem bestemt ikke mindre spændende.

Tæt på Gudhjem
Syd for Sandkås ligger Gudhjem, hvor der i sæsonen er daglige bådforbindelser til Ertholmene med de to små beboede øer Christiansø og Frederiksø øst for Bornholm. I 1700-tallet blev øerne omdannet til Danmarks fremskudte flådebastionen i Østersøen. Flådebasen var en torn i øjet på englænderne, som flere gange indledte voldsomme bombardementer af øen. Men Ertholmene holdt stand og fastholdt sin tilknytning til Danmark. Kanonerne står der stadig, og med sin spændende historie samt særprægede natur emmer øerne af stemning fra dengang. Her venter en helt speciel oplevelse for både børn og voksne.

Bestilling
Bestil jeres ferie i Sandkås ved at indtaste jeres ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os nu på 56 95 85 66, så giver vi jer gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vi besvarer telefonen alle ugens dage.

Sandkås Strand

Sandkås Strand

Skøn sandstrand og flotte klipper i malerisk forening
Besøger I Sandkås, bør I gå direkte mod vandet. Her finder I nemlig den smukke Sandkås Strand, som ikke umiddelbart er synlig fra vejen. Det betyder, at det normalt kun er de lokale, der kender den. Det er en skam - det er nemlig en af Bornholms bedste strande!

I finder Sandkås Strand på adressen: Tejnvej 100, Sandkås, 3770 Allinge

Kyststien

Husk at se dig bagud og find Gudhjem i horisonten

Puds brillerne! Turen fra Sandkås til Allinge er en af Bornholms smukkeste
Der er gode muligheder for at se Bornholm fra den smukkest mulige vinkel, når I går på kyststien fra Sandkås til Gudhjem. I når ikke at gå langt, før I må stoppe op og nyde den flotte udsigt fra den kystnære sti. Husk at medbringe ekstra memorykort til kameraet. Der er masser af gode motiver til de fotografi-interesserede.

I kan i sagens natur starte på Kyststien mange steder. Vil I med helt fra starten, kan I indlede din tur fra Sandkaas Strand på adressen: Tejnvej 100, Sandkås, 3770 Allinge 

Storedalen

Storedalen på Bornholm

Oplev Bornholms smukke sprækkedal
Stejle tætbevoksede klippevægge indrammer Storedalen, der starter på midten af Bornholm og rækker helt ud til Sandkaas. I Storedalen finder I et vildtvoksende buskads, der giver mindelser om en tropisk jungle. Pas på I ikke farer vild, når det vilde buskads dækker for solens stråler og efterlader jordbunden mørk og kold.

I finder Storedalen på adressen: Storedalen 14, Sandkås, 3770 Allinge

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke hvad du søgte?

Ring til os, vi besvarer tlf. alle ugens dage

+45 56 95 85 66

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet - det sikrer dig den bedste pris. Og vores priser inkluderer altid rengøring, el-forbrug og gratis afbestillingsforsikring. Vi har således ingen "skjulte" tillæg.

Bus-, fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gerne med at bestille dine bus-, fly- eller færgebilletter...og vores service er selvfølgelig gratis for dig. 

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.