Sandkås

  • Strand
  • Kyststien
  • Klipper
  • Børnevenligt
  • Unikke omgivelser
kort Sandkaas

Nordbornholm – øens ældste destination
Vælg overnatning i en ferielejlighed med havudsigt i Sandkås, et hyggeligt gammelt fiskerleje på Bornholms nordkyst, i meget kort afstand fra Bornholms originale turistcentrum Allinge-Sandvig. Tilbage i starten af 1900-tallet, da Bornholms turisme begyndte, var Allinge på Bornholms nordspids det første rejsemål. Allinge er dog meget mere end en turistby, det er en by med et rigt forretningsliv, med mange restaurationer og cafeer, og så er Allinge hjemsted for nogle store arrangementer i løbet af året. Glæd dig til at opleve Allinge, når du bor i ferielejlighed i Sandkås på Nordbornholm.

Nyd havudsigten fra kyststien
Nu du vælger overnatning i ferielejlighed i Sandkås, bor du i et område, som indbyder til vandreture. I kort afstand fra din ferielejlighed i Sandkås finder du naturområdet Storedalen, som blev formet under den seneste istid. Nyd også en tur langs kysten af den gamle kystredningssti, hvor der er mulighed for at opleve den flotte sammensætning af kridhvidt sandstrand og knejsende klipper på nærmeste hold. Kystredningsstien forsætter ind til Allinge by, hvor du kan nyde de flotte bindingsværkshuse i den gamle bydel, og duften af røget sild fra byens to røgerier.

Hammer-spændende på Nordbornholm
Tæt ved din ferielejlighed, nord for Sandkås, ligger Hammerknuden, hvor Nordeuropas største borgruin, Hammershus, ligger. På Hammerknuden og ved Hammershus har du mulighed for vandreture med fantastisk panoramaudsigt over Østersøen. Lige ved siden af Hammersøen ligger Opalsøen, som er et levn fra tiden hvor man brød granit på Hammerknuden. Henover Opalsøen kan de modige kaste sig ud i at prøve Danmarks længste svævebane, hvis man får behov for at hvil, er der ikke langt hjem til din ferielejlighed og havudsigten i Sandkås.

Hammershus er Bornholms mest besøgte seværdighed, og ved et besøg står det klart hvorfor. Borgruinen, som man mener stammer fra 1200-tallet, er en imponerende oplevelse, både hvad angår historie og natur. I 2018 indviede Kronprinsesse Mary Hammershus’ nye besøgscenter, som i sig selv er en arkitektonisk seværdighed. Med en ferielejlighed i Sandkås bor du tæt på nogle populære seværdigheder.

Bådture, klipper og røverhistorier
Der venter masser af eventyr og oplevelser på feriedagene, når du har bor i ferielejlighed i Sandkås. Fra Hammerhavnen, et lille gammelt fiskerleje ved Hammerknuden, er der mulighed for at sejle ud og se den dramatiske klippekyst fra havsiden. Fra båden vil du få set Hammershus på en helt ny, og meget storslået måde. Fra vandsiden bliver det endnu lettere at forestille sig, hvordan borgen i middelalderen var en uindtagelig fæstning. Bådførerne er fulde af gode fortæller, og røverhistorier, og en tur lidt længere mod syd, byder også på klippegrotter og huler, som man ikke ser andre steder i Danmark. Selvom det er over 100 år siden, at turismen først kom til Nordbornholm, er der stadig masser af spændende oplevelser i vente, når du bor i ferielejlighed i Sandkås.

Oplev Bornholms smukke sprækkedal
Stejle tætbevoksede klippevægge indrammer Storedalen, der starter på midten af Bornholm og rækker helt ud til Sandkås. I Storedalen finder I et vildtvoksende buskads, der giver mindelser om en tropisk jungle. Pas på I ikke farer vild, når det vilde buskads dækker for solens stråler og efterlader jordbunden mørk og kold.

Sandkås = Havudsigt
Bo i en ferielejlighed med havudsigt i Sandkås, hvor du måske endda har udsigt til Danmarks østligste punkt, Christiansø. Blot 15 minutters kørsel fra Sandkås ligger Gudhjem, hvorfra der er daglig færgeafgang til Christiansø, som sammen med Frederiksø udgør den lille øgruppe Ertholmene. Christiansø er Danmarks østligste punkt og er i dag ejet af Forsvaret, hvilket har rødder helt tilbage til 1800tallet, hvor Christiansø blev brugt som flådestation i kampen mod Sverige og England. Både plante og dyreliv på Christiansø er noget helt særligt, her kan du eksempelvis se sjældne frøer, edderfugle og sæler.

Det spiller på Nordbornholm
Lidt nord for Sandkås og din ferielejlighed ligger Allinge, Bornholms jazzhovedstad. Besøger du Allinge under den årlige Jazzfestival, vil du opleve en helt særlig stemning i byen. Du kan også se frem til kræmmermarkeder, byfester og en summen af liv omkring havnen og de små cafeer. Du kan også besøge det hyggelige Allinge Røgeri, som, foruden den bornholmske specialitet røget sild, byder på en helt fantastisk havudsigt fra havnen. En ferie på Nordbornholm er noget helt specielt.

Når du vælger en ferielejlighed i Sandkås, vælger du at bo i et område, som har meget at tilbyde. I Allinge har du let adgang til dagligvareforretninger, mange spændende spisesteder, to røgerier, og på byens lokale spillested, Gæstgiveren, kan du opleve intimkoncerter med nogle af Danmarks største navne i løbet af sommeren. Bor du i ferielejlighed i Sandkås, har du ikke langt hjem efter en festlig aften.

Sandkås, sol og strand
Du skal vælge en ferielejlighed i Sandkås, hvis du vil opleve strande, som er anderledes end de fleste. Den særprægede og flotte kombination af sandstrand og knejsende klipper er kendetegnet ved strandende på Nordbornholm. I selve Allinge kan du besøge den lille hyggelige sandstrand Næs. Et besøg på Næs, med den fantastiske udsigt, kan ikke undgå at fremkalde feriestemning. Allinge er den ene halvdel af tvillingebyerne Allinge-Sandvig. Disse to små fiskerlejer blev grundlagt i middelalderen, og er siden vokset sammen til en by, på deres helt egen facon. I Sandvig finder du både fin sandstrand, flere hyggelige cafeer og spisesteder, og en helt særlig iskiosk, som er bygget i et gammelt røgeri, nærmest oven på klipperne. Sandkås har selvfølgelig sin helt egen strand, som ligger i kort gåafstand fra din ferielejlighed. Med en ferie i Sandkås løber du aldrig tør for ting at fylde dine feriedage med.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 18:00 alle ugens dage. Efter 18:00 hjælper vi dig også gerne fra vores vagttelefonservice, og du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Corona-Garanti
Du kan tilkøbe en Corona-Garanti, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.