Feriesteder i Sandkås

Sandkås

  • Strand
  • Kyststien
  • Klipper
  • Børnevenligt
  • Unikke omgivelser
kort Sandkaas

Ferie i Sandkås

Sandkås er et gammelt bornholmsk ord for en bugt med sand, og det er et passende ord for det hyggelige lille fiskerleje på kysten mellem Tejn og Allinge. Det var i dette område, at Bornholms turisme begyndte for over 100 år siden. Dengang blev det danske og tyske borgerskab tiltrukket af ferie i den billedskønne kombination af knejsende klipper og hvid sandstrand i Sandkås.
Sandkås er stadig et af Bornholms mest attraktive feriesteder, og fra din ferielejlighed i Sandkås har du kun kort gåafstand til havet, klipperne og det hvide sand.
Om sommeren kan du få yoga undervisning på Sandkås Strand, og hvis du vil se Bornholm fra havet, kan du leje både paddleboards og kajak hos den hyggelige Cafe Sandkås. Glæd dig til en dejlig ferie i Sandkås på Bornholm.

Skønne seværdigheder i Sandkås

Nu du vælger overnatning i ferielejlighed eller på hotel i Sandkås, bor du tæt på naturområdet Storedalen, som er en af Bornholms berømte sprækkedale. Sprækkedalene blev dannet for millioner af år siden, hvor spændinger i undergrunden skabte revner i granitten. Med istiden blev jord og granit eroderet væk, således at der blev skabt dale med stejle klippesider. Storedalen ligger tæt på de flotte sommerhuse i Sandkås og ferielejlighederne på Klintely. Tag en tur i sprækkedalen og oplev den specielle akustik mellem klippevæggene - og nyd det særprægede plante- og dyreliv, som en sprækkedal skaber. Med en feriebolig i Sandkås bor du tæt på skønne ferieoplevelser på Bornholm.

Når du holder ferie i Sandkås, må du ikke snyde dig selv fra den gåtur langs kyststien ind til Allinge. Undervejs bliver du mødt af imponerende panoramaudsigter over havet, og snart vil en liflig duft komme dig i møde. Ved den gamle bydel i Allinge ligger nemlig Nordbornholms Røgeri, hvor du kan smage frisk fisk og ikke mindst Bornholms nationalret, den røgede sild. I Allinge kan du opleve den skønne havnestemning med butikker, cafeer og restauranter. Efter masser af oplevelser kan du tage kyststien tilbage til din ferielejlighed i Sandkås. Tilbagevejen er mindst lige så smuk som turen til Allinge.

Bo tæt på Bornholms smukke natur

Med en ferielejlighed i Sandkås bor du tæt på nogle af Bornholms berømte seværdigheder – eksempelvis borgen Hammershus, som er Nordeuropas største borganlæg. Hammershus var gennem mange hundrede år magtens centrum på Bornholm og i Østersøen. Med sin beliggenhed højt på en klippe var borgen uindtagelig i middelalderens urolige tider. Kom og oplev den spændende historie – eksempelvis hører du om kongedatteren, Leonora Christine, som sammen med hendes mand Corfitz Ulfeldt var fængslet på Hammershus – og hvordan de en mørk vinternat på dramatisk forsøgte at flygte ved at fire sig ned fra borgens tårn med lagner. Når du bor i feriehus i Sandkås, er du tæt på Bornholms spændende oplevelser.

Fiskerbyen Tejn

Sandkås er sammenbygget med fiskerlejet Tejn, hvor der er en dejlig atmosfære med lystbåde, cafeer og ikke mindst Skipperkroen, hvor du kan få lækker frokost. I Sandkås finder du også Brødre Bageriet, som byder på lækkert brød, ligesom der er gode indkøbsmuligheder i Tejn Dagli’Brugs. Måske kan det også friste med et besøg på bryggeriet Penyllan, som har vundet et hav af præmier i ind- og udland for sine lækre øl. Efter dagens oplevelser kan du gå den flotte tur langs kyststien til din ferielejlighed i Sandkås.

Spis aftensmad på Hotel Abildgård

Mellem Sandkås og Tejn ligger Hotel Abildgård, som er berømt for sin store all-inclusive aftensbuffet, der bugner med lækre retter samt vand, vin og øl, så meget som du ønsker. Du kan også få en overnatning på Hotel Abildgård i Sandkås, som ligger flot med udsigt over havet. Hvis du har børn med, så vil de elske den store swimmingpool på det skønne hotel i Sandkås.

Troldeskoven

Blot 4 kilometer fra dit feriecenter i Sandkås, finder du den fortryllende Troldeskov, der er lige så magisk og hemmelighedsfuld, som den lyder. Skoven er fyldt med klipper, grotter, træer og en masse gode historier. I skoven finder du kæmpestenen Elverhøj, som med sine 430 tons og 6,5 meters højde, er Danmarks tredjestørste vandreblok. Elverhøj ligger som et tag over en hule, der i stenalderen blev brugt til beboelse. Går du videre i skoven, vil du også møde både bjørne- og løvegrotter, som stammer fra Bornholms første zoologiske have, der lå ved Stammershalle. Når du bor i sommerhus i Sandkås, er der masser af spændende oplevelser til dine feriedage.

Ferie i Sandkås med havudsigt 

Fra din ferielejlighed med havudsigt i Sandkås kan du på dage med godt vejr se helt til Danmarks østligste punkt, Christiansø. Når du holder ferie i Sandkås, har du blot 15 minutters kørsel til Gudhjem, hvor Christiansøfarten dagligt sejler ture mellem Gudhjem og Christiansø.

Christiansø blev i 1600-tallet omdannet til Danmarks fremskudte flådebase i Østersøen. I starten af 1800-tallet blev Christiansø base for kaperbåde, som med den danske konges tilladelse drev sørøveri mod engelske og svenske skibe. Sørøveriet indbragte enorme formuer svarende til flere milliarder i nutidens penge. Englænderne kunne selvfølgelig ikke acceptere dette, og de forsøgte derfor flere gange at bombe og invadere Christiansø. Men den lille øgruppe holdt stand og forblev dermed en dansk ø, som du kan besøge, når du holder ferie i Sandkås.

Bestil din ferie til Sandkås 

Hvis du vil holde ferie i Sandkås, har du flere muligheder for en god nats søvn.
Du kan eksempelvis bo på hotel i Sandkås hos Hotel Abildgaard. Hvis du vil bo i sommerhus i Sandkås, så kan du vælge de dejlige sommerhuse på Klintely, der har en skøn beliggenhed omgivet af natur, og tæt på stranden. Eller prøv de flotte Sandkås Sommerhuse, som ligger med skøn udsigt over havet. På feriestedet Klintely bor du i flotte ferielejligheder med havudsigt.

Uanset hvor du vælger at overnatte i Sandkås, er du garanteret nogle skønne feriedage.
Bestil din ferie i Sandkås i bestillingsboksen her på siden eller ring til os på 56 95 85 66.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 17:00 i hverdage og 08:00 - 16:00 i weekenden. Du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.