I området - Hasle Hytteby

  • Prisbillige feriehytter
  • Hyggeligt miljø
  • Swimmingpool
  • Børnepool
  • Tæt på stranden
  • Beachvolley
  • Minigolf
  • Legeland
kort Hasle
Stranden ved Hasle Hytteby

Stranden ved Hasle Hytteby

Rådyrene går ofte morgentur ved skovstierne foran Hasle Hytteby

Rådyrene går ofte morgentur ved skovstierne foran Hasle Hytteby

Aftenhygge på stranden ved Hasle Hytteby

Aftenhygge på stranden ved Hasle Hytteby

Månelandskabet ved Hasle

Månelandskabet ved Hasle

Naturoplevelser venter dig

Hasle har sine rødder tilbage i 1100-tallet, men det var først fra omkring år 1500, at byen rigtig blev kendt. Den udviklede sig langsomt til en driftig fiskeri- og landbrugsby med en vigtig biindtægt i form af brændevinsbrygning - og den dag findes der stadig "Bornholm-snaps", som tager udgangspunkt i de gamle opskrifter.

I midten af 1800-tallet blev store forekomster af ler i Hasles undergrund en vigtig indtægtskilde. I løbet af 1900-tallet blev konkurrencen fra udlandet dog for stor, og råstofvirksomhederne måtte lukke. De efterlod sig nogle store udgravningshuller, som i dag er blevet til flotte søer med et rigt dyreliv. Der er også et rigt dyreliv omkring Hasle Hytteby. Prøv at stå op en tidlig morgen og nyd rådyrene på deres morgentur langs skovstierne foran feriehusene. Om eftermiddagen kigger de vilde kaniner ofte forbi.

Engang herskede dinosaurerne her
For 170 millioner år siden så Verden helt anderledes ud. Dengang havde Bornholm et subtropisk klima og lå tæt på ækvator. På landjorden herskede dinosauere og store krokodiller. Sandklinterne ved Hasle er af en særlig slags, som muliggør fund af fortidens herskere. For få år siden fandt en 12-årig turist ex en forstenet knogle fra en stor fortidskrokodille. Der er også fundet forstenede dinosauerfodspor ved stranden foran Hasle Hytteby. Tag børnene med på dinosauerjagt...de vil elske det.

Test af ubåde
Under 2. verdenskrig var Hasle et vigtigt led i Tysklands ubådsstrategi. Næsten alle tyske ubåde blev lyd-testet i havet ved Hasle med henblik på at gøre ubådene så lydløse som muligt. Et flere kilometer langt søkabel var forbundet med en velbevogtet lyttecentral tæt på stranden ved Hasle Hytteby. På en tur langs stranden kan du stadig se spor fra den gamle test-station.

Flot sandstrand
De tyske ubådsfolk havde nok ikke tid til at nyde, at Hasle har en Bornholms bedste sandstrande. Hasle Strand blev indtil for få år siden næsten kun brugt af de lokale bornholmere. Det er først i de senere år, at turisterne har fået øje på Hasles kvaliteter som feriemål. Udover at være en stemningsfuld by med en flot strand byder byen blandt andet på spændende kunstudstillinger og et silderøgeri. Byens lokale silderøgeri fungerer samtidig som et levende museum, der viser silderøgningens udvikling gennem tiderne.

Månelandskabet ved Hasle
Stranden foran Hasle Feriepark er skøn med hvidt sand, men hvis du går syd på langs stranden, vil stranden ændre karakter til grovere og mørkere sand. Og pludselig kommer du til et landskab, der nærmest ligner månen. For snart 100 år siden blev der gravet kul i skovene bag stranden, og de opgravede lag blev kørt med små togvogne og tippet af ved kysten. Derfor opstod dette landskab, som i dag kaldes "Kultippen". Et besøg på Kultippen er en sjov oplevelse - og de gamle kulvogne står der endnu.

Jons Kapel
Lidt nord for Hasle ligger de små idylliske fiskerlejer Helligpeder og Teglkaas samt den imponerende klippeformation "Jons Kapel". I følge historien skyllede Jon i land ved klippeformationen efter et skibsforlis. I taknemmelighed over at have overlevet begyndte Jon herefter at missionære kristendommen. Fra de høje klipper - hvoraf en del har form som en prædikestol - forkyndte Jon det kristne budskab til den hedenske befolkning, og i folkemunde fik klippeformationen derfor navnet "Jons Kapel".

Stranden vender mod vest - Nyd solnedgangen
Stranden ved Hasle vender mod vest - og du må ikke snyde dig selv for at opleve de fantastiske solnedgange. Stik tæerne i det varme sand - og nyd de flotte farver. 

Bestil din ferie nu
Bestil din ferie i Hasle Hytteby ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden. Du kan også maile eller ringe til os nu på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Smag en røget sild på Hasle Røgeri

Smag en røget sild på Hasle Røgeri

Kulvognene står der endnu på Kultippen ved Hasle

Kulvognene står der endnu på Kultippen ved Hasle

Tag en badetur i havnebadet

Tag en badetur i havnebadet

Fiskerlejet Helligpeder ligger lidt nord for Hasle

Fiskerlejet Helligpeder ligger lidt nord for Hasle

Solnedgangen er smuk ved Hasle

Solnedgangen er smuk ved Hasle

Lej en cykel - cykelstierne starter lige ved Hasle Hytteby

Lej en cykel - cykelstierne starter lige ved Hasle Hytteby

Fandt du ikke hvad du søgte?

Ring til os - vi er klar til spørgsmål på telefonen alle ugens dage i tidsrummet 08:00 - 20:00:

+45 56 95 85 66

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet - det sikrer dig den bedste pris. Og vores priser inkluderer altid rengøring, elforbrug og gratis afbestillingsforsikring. Vi har således ingen "skjulte" tillæg.

Bus-, fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gerne med at bestille dine bus-, fly- eller færgebilletter - og vores service er selvfølgelig gratis for dig. 

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.