I området - Hotel Hammersø

  • Søudsigt
  • Pool
  • Voksenferie
  • Gratis parkering
  • Skøn beliggenhed
kort Sandvig
Slap af med et glas vin på Sandvig Strand

Slap af med et glas vin på Sandvig Strand

Hammershus ligger tæt på Hotel Hammersø

Hammershus ligger tæt på Hotel Hammersø

Nyd udsigten over Sandvig Bugten på en tur langs kysten

Nyd udsigten over Sandvig Bugten på en tur langs kysten

Sandvig - Ferieidyl på Nordbornholm

I slutningen af 1800-tallet begyndte granitbrydningen på Bornholm. Den danske industrifyrste, C.F. Tietgen, solgte området ved Hotel Hammersø til den tyske baron von Martens, som investerede voldsomt i området - og snart blev granitbruddene arbejdsplads for over tusind mennesker. Nogle af de tyske direktører tog deres familie og venner med til Sandvig...og dét blev startskuddet til den bornholmske turisme. For de velhavende tyskere - og snart også danskere - blev forelsket i den maleriske kombination af kridhvidt sand og knejsende klipper. Lige siden da har Sandvig været et af de mest eftertragtede feriesteder på Bornholm - men stadig med god plads, da store dele af de flotte naturområder nu er fredet. Prøv eksempelvis vandrerturen rundt om klippeformationen Hammerknuden, der er kåret som Danmarks flotteste vandrertur. Glæd dig til fantasiske udsigter udover havet og de gamle granitbrud.

Middelaldereventyr venter dig

Hotel Hammersø ligger i Sandvig, som er en lille hyggelig by med restauranter og cafeer. Lige udenfor Sandvig ligger Nordeuropas største borg "Hammershus", som var en uindtagelig fæstning i middelalderen. Her skal du opleve middelaldereventyr. Vidste du eksempelvis, at man allerede i middelalderen havde offentlig brugerbetaling? Bornholms bøddel boede på Hammershus...og man betalte selvfølgelig selv, hvis man skulle have hovedet hugget af...og der var altid forudbetaling. Hør også historien om, da kongedatteren Leonora Christine flygtede fra sit fangehul en kold vinternat i 1660.

Krølle Bølle og de flyvende tallerkner

Sandvig er også hjemsted for Bornholm sagnfigur, trolden Krølle Bølle. Om det er Krølle Bølle, der er på spil eller ej, er ikke til at sige, men i bogen "Det mystiske Danmark" er der mange beretninger om mystiske lysende genstande, som med høj fart bevæger sig henover himlen ved Sandvig. Eksempelvis har en tysk turist set et tallerkenformet fartøj flyve ud gennem en stor åbning i klipperne. Kort tid efter berettede flere lystsejlere at have set et tilsvarende fartøj flyve op fra havet ved Hammershus og fortsætte lodret op i himlen, indtil de tabte det af syne. Lidt mindre mystisk - men måske mere alvorligt - var det, at man under den kolde krig flere gange fandt tabt udstyr fra de russiske specialstyrker Spetsnaz på Hammerknuden ved Hotel Hammersø. Rygterne ville vide, at området blev brugt som hemmelig træningsplads, når de russiske specialstyrker skulle bevise, at de kunne operere uset i fjendeland. 

Tag på bådtur fra Hammerhavnen

Lidt mere jordnære oplevelser får du på Hammerhavnen, hvor små både tager dig på tur ned langs kysten. Set fra vandsiden bliver klippekysten endnu mere dramatisk end fra landsiden. Når du passerer nedenfor Hammershus, vil du levende kunne forestille dig, at borgen var en uindtagelig fæstning i middelalderens urolige Danmark. Oplevelserne bliver krydret af fortællinger fra din bådfører - og det gør bestemt ikke oplevelserne mindre spændende.

Bestilling

Bestil din ferie på Hotel Hammersø ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os nu på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Fra Hammerfyret kan du se til Sverige

Fra Hammerfyret kan du se til Sverige

Sandvig er en lille hyggelig by - Prøv et slag minigolf

Sandvig er en lille hyggelig by - Prøv et slag minigolf

Naturen omkring Hotel Hammersø er flot

Naturen omkring Hotel Hammersø er flot

Der er mystiske grotter ved Sandvig

Der er mystiske grotter ved Sandvig

Sandvig Strand ligger tæt på Hotel Hammersø

Sandvig Strand ligger tæt på Hotel Hammersø

Helleristninger ved Hotel Hammersø

Helleristninger ved Hotel Hammersø

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 17:00 i hverdage og 08:00 - 16:00 i weekenden. Du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.