I området - Hasle Feriepark

  • Swimmingpool
  • Børnepool
  • Tæt på Sandstrand
  • Midt i skoven
  • Stor legeplads
  • Feriehuse for 4-5 personer
kort Hasle
Hasle Strand indbyder til skønne badedage

Hasle Strand indbyder til skønne badedage

Smag en bornholmsk, røget sild på Hasle Røgeri

Smag en bornholmsk, røget sild på Hasle Røgeri

Rådyrene kommer jævnligt forbi og hilser på

Rådyrene kommer jævnligt forbi og hilser på

Spring ud fra havnebadet i Hasle

Spring ud fra havnebadet i Hasle

Helligpeder ligger lige ved Hasle

Helligpeder ligger lige ved Hasle

Besøg månelandskabet ved Hasle Lystskov

Besøg månelandskabet ved Hasle Lystskov

Se rådyr om morgenen og "månen" om eftermiddagen

Hasle har sine rødder tilbage i 1100-tallet, men det var først fra omkring år 1500, at byen rigtig blev kendt. Den udviklede sig langsomt til en driftig fiskeri- og landbrugsby med en vigtig biindtægt i form af brændevinsbrygning.

Senere dannede store forekomster af ler i Hasles undergrund grundlaget for byens udvikling. I løbet af 1900-tallet blev konkurrencen fra udlandet dog for stor, og råstofvirksomhederne måtte lukke. De efterlod sig nogle store udgravningshuller, som i dag er blevet til flotte søer med et rigt dyreliv. Der er også et rigt dyreliv omkring Hasle Feriepark. Prøv at stå op en tidlig morgen og nyd rådyrene på deres morgentur langs skovstierne lige foran dit feriehus.

Find fortidskrokodiller syd for Hasle

For mange millioner år siden så Verden helt anderledes ud. Bornholm lå dengang tæt på ækvator - og klimaet var subtropisk. På landjorden herskede dinosauere og store krokodiller. Sandklinterne ved Hasle er af en særlig slags, som muliggør fund af fortidens herskere. Der er ex fundet forstenede dinosauerfodspor ved Hasle Strand samt knogler fra fortidskrokodiller på Hasle Strand. Tag en tur langs stranden og vis børnene sandklitterne. Måske finder I ikke forsteninger efter dinosauer, men en mange millioner år gammel forstening af et søpindsvin er også sjov.

Test af ubåde

Under 2. verdenskrig var Hasle et vigtigt led i Tysklands ubådsstrategi. Næsten alle tyske ubåde blev lyd-testet i havet ved Hasle med henblik på at gøre ubådene så lydløse som muligt. Et flere kilometer langt søkabel var forbundet med en velbevogtet lyttecentral tæt på stranden ved Hasle Feriepark, således at ubådenes lydniveau kunne testes og justeres. Langs stranden kan du stadig se spor fra den gamle teststation.

Flot sandstrand og vilde klipper

De tyske ubådsfolk havde nok ikke tid til at nyde, at Hasle har en Bornholms bedste sandstrande - som mærkeligt nok også er en af de strande med færrest turister. Stranden er meget brugt af bornholmerne, men det er først i de senere år, at turisterne har fået øje på Hasles kvaliteter som feriemål. Udover at være en stemningsfuld by med en flot strand byder byen blandt andet på spændende kunstudstillinger, et hyggeligt havnemiljø og et nostalgisk silderøgeri. Silderøgeriet fungerer samtidig som et levende museum, der viser silderøgningens udvikling gennem tiderne. Tag forbi og få en sjov oplevelse samt nogle lækre røgede sild.

Stejle klipper skaber kontrast

Lidt nord for Hasle ligger det gamle granitbrud i Vang kaldet Ringebakkerne. De stejle klipper er en fantastisk kontrast til det bløde hvide sand foran Hasle Feriepark. Ringebakkerne har leveret granit til mange af Danmarks store byggeri - det er ex med granit herfra, at fundamentet til Storebæltsbroen blev bygget. I dag er granitbruddet nedlagt, men bruges i stedet til rappelling og klatring. Tag forbi og oplev vovehalsene på vej op ad de lodrette klippesider - eller nyd bare den fantastiske udsigt. Det er sjældent, at stedets ynglende vandrefalkepar spiser turister, men derfor må du alligevel ikke kravle op til deres rede. I stedet kan du nyde de fantastiske fugle højt på himlen spejdende efter fødeemner. 

Månelandskabet ved Hasle

Stranden foran Hasle Feriepark er skøn med hvidt sand, men hvis du går syd på langs stranden, vil stranden ændre karakter til grovere og mørkere sand. Og pludselig kommer du til et landskab, der nærmest ligner månen. Under 1. og 2. verdenskrig blev der gravet kul i skovene bag stranden, og de opgravede lag blev kørt med små togvogne og tippet af ved kysten. Derfor opstod dette landskab, som i dag kaldes "Kultippen". Et besøg på Kultippen er en sjov oplevelse - og de gamle kulvogne står der endnu.

Jons Kapel

Lidt nord for Hasle ligger de små idylliske fiskerlejer Helligpeder og Teglkaas samt den imponerende klippeformation "Jons Kapel". I følge historien skyllede Jon i land ved klippeformationen efter et skibsforlis. I taknemmelighed over at have overlevet begyndte Jon herefter at missionære kristendommen. Fra de høje klipper - hvoraf en del har form som en prædikestol - forkyndte Jon det kristne budskab til den hedenske befolkning, og i folkemunde fik klippe-formationen derfor navnet "Jons Kapel".

Flot kunst på Grønbechs Gård

Hvis du er kunstinteresseret, vil du elske de bornholmske kunsthåndværkeres hus "Grønbechs Gård", hvor der næsten hele året er flotte udstillinger med keramik, glas og malerier. Grønbechs Gård ligger cirka 1.000 meter fra Hasle Feriepark.

Fantastiske solnedgange

Hasle Strand vender mod vest. Stranden er skøn til en badetur, men prøv også en aftentur på stranden. Stik tæerne i det varme sand og nyd de flotte solnedgange... 

Bestilling

Bestil din ferie på Hasle Feriepark ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os nu på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Månelandskabet ved Hasle set fra luften

Månelandskabet ved Hasle set fra luften

Oplev Nordbornholms smukke natur

Oplev Nordbornholms smukke natur

Solnedgangene er smukke på Bornholms vestkyst

Solnedgangene er smukke på Bornholms vestkyst

Teknisk Samling er en sjov oplevelse

Teknisk Samling er en sjov oplevelse

Udsigten er flot fra Ringebakerne ved Vang Granitbrud

Udsigten er flot fra Ringebakerne ved Vang Granitbrud

Besøg kunstudstillingen på Grønbechs Gård

Besøg kunstudstillingen på Grønbechs Gård

Gå en tur ved Rubinsøen, der ligger lige i baghaven

Gå en tur ved Rubinsøen, der ligger lige i baghaven

Havnen i Hasle

Havnen i Hasle

De gamle kulvogne findes endnu på Kultippen

De gamle kulvogne findes endnu på Kultippen

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os:

Mandag - Torsdag: Kl. 09.00 - 16.00
Fredag: Kl. 09.00 - 15.30
Lørdag - Søndag: Adgang til vagttelefon
Vi besvarer telefonen i åbningstiden, men har du akut brug for hjælp, kan du altid komme videre til vores vagttelefon.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg.

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.