Feriesteder i Allinge

Allinge

  • Røgerier
  • Strand
  • Havn
  • Hammershus
  • Kendt fra Folkemødet
  • Cafeliv
kort Allinge - Sandkås - Sandvig

Allinge - Hold ferie på Nordbornholm 

Hvis du vil opleve Bornholms originale turistcentrum, og et af øens mest eftertragtede feriesteder, så skal du vælge en ferie i Allinge på Bornholm. Tilbage i starten af 1900-tallet, da turismen til Bornholm begyndte, var en ferie i Allinge et prioriteret rejsemål. Allinge er dog meget mere end bare end turistby. Her har du ikke langt til byens mange butikker, let adgang til dagligvareforretninger, to røgerier og de mange spisesteder og restauranter som byen huser. I løbet af sommeren afholdes der markedsdage, hvor du kan være heldig at gøre et godt røverkøb. På byens lokale spillested, Gæstgiveren, kan du opleve herlige intimkoncerter med nogle af Danmarks største navne i løbet af sommeren. Allinge by er også vært ved flere større arrangementer og begivenheder, som bliver afholdt i løbet af året, blandt andet det populære Folkemøde. Havnen i Allinge er i 2021 kåret som Danmarks smukkeste havneområde. Glæd dig til en skøn ferie i et dejligt område. 

Spændende attraktioner og oplevelser

Tæt ved dit feriecenter i Allinge, ligger Hammerknuden - også kendt som Hammeren, hvor du finder Nordeuropas største borgruin, Hammershus, som helt sikkert er et besøg værd. Hammerknuden og Hammershus byder på fantastiske muligheder for vandreture med panoramaudsigt ud over Østersøen. Lige ved siden af Hammersøen, ligger Opalsøen, som er et levn tilbage fra dengang, man brugte Hammerknuden til at bryde granit. Skal der mere fart på, så kan de modige kaste sig ud i at prøve Tovbanen - Danmarks længste svævebane på 290 meter med op til 60 km/t. 

Hammershus slotsruin er Bornholms mest besøgte seværdighed - og det er nemt at forstå hvorfor! Borgruinen stammer fra 1200-tallet, og byder på en spændende historisk og naturrig oplevelse for både store og små. Hammershus er en af Bornholms mange gratis attraktioner. Er vejret ikke med dig, så kan du opleve Hammershus besøgscenter, Brohuset, som blev indviet af Kronprinsesse Mary. Brohuset er en arkitektonisk seværdighed, men byder samtidig på både café, butik og en udstilling om Hammershus historie - så er du garanteret en lærerig oplevelse!

Du kan forvente masser af eventyr og oplevelser på din ferie i Allinge. Hammerhavn er et lille gammelt fiskerleje ved Hammerknuden, og her kan du med Hammerhavnens Bådfart sejle ud og se den dramatiske klippekyst fra havsiden. Fra båden vil du se Hammershus på en helt ny, og meget storslået måde. Fra vandsiden, kan du endnu nemmere forestille dig, hvordan borgen i middelalderen var en uindtagelig fæstning. Bådførerne har masser af gode fortællinger og røverhistorier. En tur lidt længere mod syd, byder også på både klippegrotter og huler, som du ikke kan se andre steder i Danmark. Selvom det er over 100 år siden, at turismen først kom til Allinge, er der stadig masser af spændende oplevelser i vente.

Når du bor i Allinge, kan du med fordel få trænet dine dansetrin. Du holder nemlig ferie i Bornholms jazzhovedstad. Besøger du byen under Allinges årlige Jazz Festival, får du fornøjelsen af at opleve den helt særlige musikalske stemning, der fylder byen. Du kan også se frem til kræmmermarkeder, byfester og en summen af liv omkring havnen og de små cafeer. Hvis du bor i sommerhus i Allinge, kan du trygt lade gryder og pander blive i køkkenskabene - byens mange spisesteder skal nok stå for madlavningen. Allinge byder på lækre madoplevelser, hvor du blandt andet kan smage den bornholmske specialitet røget sild hos Allinge Røgeri, eller du kan snuppe en øl-smagning hos Ølstauan, og nyde udsigten udover havnen. Du kan også besøge restauranten Det Gamle Posthus i Allinge, som er en favorit hos de lokale bornholmere. 

Der er mange grunde til at bestille en ferie i Allinge. De fine strande er en af dem. Strandene er nemlig anderledes end de fleste. Den særprægede kombination af sandstrand og knejsende klipper er kendetegnende for strandene på Nordbornholm. Besøg den lille hyggelige sandstrand Næs, hvor du er garanteret en fantastisk udsigt, tæt på både Æblehavens feriehuse og de flotte ferielejligheder hos Storløkke Feriepark.

Tæt på Allinge finder du Madsebakke, som er Nordens største klippeskråning med helleristninger, og som har eksisteret i op mod 3000 år. På mange af klipperne, finder du helleristninger fra bronzealderen. Du kan følge de afmærkede stier og opleve det henrivende landskab, og høre historierne om helleristningerne på Nordbornholm. Du kan også selv gå på opdagelse, og se om du kan finde alle de flotte helleristninger. Når du holder ferie i Allinge, så er du kun 4 kilometer fra den hyggelige lille havneby, Tejn. Byen er helt tilbage fra 1569, hvor Tejn på daværende tidspunkt blot var et bondesamfund bestående af landmænd og nogle få fiskere. Tejn Havn besøges af cirka 400 både hvert år, når den årlige 4-dages fiskekonkurrence, Trolling Master Bornholm, afholdes, hvor det gælder om at fange de største laks. På havnen finder du desuden mikrobryggeriet, Penyllan, som fremstiller natur-øl, og tilbyder guidede rundture på bryggeriet. Tejn Havn byder også på bademuligheder, hvor du kan hoppe direkte i Østersøen, eller du kan snuppe en tur i vildmarksbadet eller saunaen. Når sulten melder sig, kan du snuppe en bid mad på Skipperkroen, som byder på panoramaudsigt ud over Tejn Havn.

Bo med havudsigt i Allinge

Mange af ferielejlighederne, og sommerhusene byder på havudsigt, og måske endda med udsigt til Danmarks østligste punkt, Christiansø. Blot 15 minutters kørsel fra Allinge, kan du finde den daglige færgeafgang til Christiansø, som sammen med Frederiksø udgør den lille øgruppe Ertholmene. Christiansø er Danmarks østligste punkt, og er i dag ejet af Forsvaret, hvilket har rødder helt tilbage til 1800-tallet, hvor Christiansø blev brugt som flådestation i kampen mod Sverige og England. Både planter og dyreliv på Christiansø er en helt speciel oplevelse i sig selv. Du kan eksempelvis opleve synet af sjældne frøer, edderfugle og sæler.  

Bestil en pakkerejse til Allinge her

Allinge byder på mange oplevelser, og når batterierne skal lades op, byder Allinge på mange overnatningsmuligheder. Du kan blandt andet vælge at bo på hotel i Allinge, på Bornholms eftertragtede, og eneste all-inclusive hotel, Abildgaard, hvor du er tæt på det hyggelige havneliv ved Tejn, og kun en flot gåtur langs kyststien væk fra Allinge. Hvis du vil tættere på vandet, så kan du bo på Hotel Hammersø, som ligger lige direkte ved Hammersøen. Lidt mere syd for Allinge, kan du også bo på Klintely i flotte ferielejligheder og sommerhuse med havudsigt, i smukke omgivelser, og med en rolig beliggenhed tæt på stranden. Hvis du bor i Æblehavens hyggelige ferieboliger, er der plads til at nyde tiden i dit helt eget tempo. Snup et glas vin på terrassen, eller nyd godt af de oplevelser, som venter dig rundt om hjørnet. Tag eksempelvis på tur langs kysten i de små både, eller snup en ridetur med havudsigt. Du kan også vælge at bo hos Storløkke Feriepark, hvor du blandt andet kan nyde godt af feriecenterets overdækkede swimmingpool, eller nyde en sommeraften i din egen lukkede gårdhave.

Bestil din ferie i Allinge ved at indtaste din ønskede ankomstdato i den blå bestillingsboks øverst på siden, eller ring til os nu på +45 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til dine skønne feriedage på Bornholm.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 17:00 i hverdage og 08:00 - 16:00 i weekenden. Du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.