Feriesteder i Allinge

Allinge - Sandkås - Sandvig

  • Røgerier
  • Strand
  • Havn
  • Hammershus
  • Kendt fra Folkemødet
  • Cafeliv
kort Allinge - Sandkås - Sandvig

Allinge – Bornholms ældste destination
Vælg overnatning i en ferielejlighed med havudsigt i Allinge, hvis du vil holde ferie i Bornholms originale turistcentrum. Tilbage i starten af 1900tallet, da Bornholms turisme begyndte, var Allinge på Bornholms nordspids det første rejsemål. Allinge er dog meget mere end en turistby, det er en by med et rigt forretningsliv, med mange restaurationer og cafeer, og så er Allinge hjemsted for nogle store arrangementer i løbet af året. Glæd dig til at opleve Allinge, når du bor i ferielejlighed på Nordbornholm.

Hammer-spændende i Allinge
Tæt ved din ferielejlighed, lige uden for Allinge ligger Hammerknuden, hvor Nordeuropas største borgruin, Hammershus, ligger. På Hammerknuden og ved Hammershus har du mulighed for vandreture med fantastisk panoramaudsigt over Østersøen. Lige ved siden af Hammersøen ligger Opalsøen, som er et levn fra tiden hvor man brød granit på Hammerknuden. Henover Opalsøen kan de modige kaste sig ud i at prøve Danmarks længste svævebane, hvis man får behov for at hvil, er der ikke langt hjem til din ferielejlighed i Allinge.

Hammershus er Bornholms mest besøgte seværdighed, og ved et besøg står det klart hvorfor. Borgruinen, som man mener stammer fra 1200-tallet, er en imponerende oplevelse, både hvad angår historie og natur. I 2018 indviede Kronprinsesse Mary Hammershus’ nye besøgscenter, som i sig selv er en arkitektonisk seværdighed. Med en ferielejlighed i Allinge bor du tæt på nogle populære seværdigheder.

Bådture, klipper og røverhistorier
Der venter masser af eventyr og oplevelser på feriedagene, når du har overnatning i ferielejlighed i Allinge. Fra Hammerhavnen, et lille gammelt fiskerleje ved Hammerknuden, er der mulighed for at sejle ud og se den dramatiske klippekyst fra havsiden. Fra båden vil du få set Hammershus på en helt ny, og meget storslået måde. Fra vandsiden bliver det endnu lettere at forestille sig, hvordan borgen i middelalderen var en uindtagelig fæstning. Bådførerne er fulde af gode fortæller, og røverhistorier, og en tur lidt længere mod syd, byder også på klippegrotter og huler, som man ikke ser andre steder i Danmark. Selvom det er over 100 år siden, at turismen først kom til Allinge, er der stadig masser af spændende oplevelser i vente, når du bor i ferielejlighed i Allinge.

Allinge = Havudsigt
Bo i en ferielejlighed i Allinge, med havudsigt, og måske endda udsigt til Danmarks østligste punkt, Christiansø. Blot 15 minutters kørsel fra Allinge ligger Gudhjem, hvorfra der er daglig færgeafgang til Christiansø, som sammen med Frederiksø udgør den lille øgruppe Ertholmene. Christiansø er Danmarks østligste punkt og er i dag ejet af Forsvaret, hvilket har rødder helt tilbage til 1800tallet, hvor Christiansø blev brugt som flådestation i kampen mod Sverige og England. Både plante og dyreliv på Christiansø er noget helt særligt, her kan du eksempelvis se sjældne frøer, edderfugle og sæler.

Allinge er en by der spiller
En overnatning i Allinge er en overnatning Bornholms jazzhovedstad. Besøger du Allinge under den årlige Jazzfestival, vil du opleve en helt særlig stemning i byen. Du kan også se frem til kræmmermarkeder, byfester og en summen af liv omkring havnen og de små cafeer. Bor du i ferielejlighed i Allinge, kan du eksempelvis besøge det hyggelige Allinge Røgeri, som, foruden den bornholmske specialitet røget sild, byder på en helt fantastisk havudsigt fra havnen i Allinge. En ferie i Allinge er noget helt specielt.

Når du vælger en ferielejlighed i Allinge, vælger du at bo i en by, som har meget at tilbyde. I Allinge har du let adgang til dagligvareforretninger, mange spændende spisesteder, to røgerier, og på byens lokale spillested, Gæstgiveren, kan du opleve intimkoncerter med nogle af Danmarks største navne i løbet af sommeren. Bor du i ferielejlighed i Allinge, har du ikke langt hjem efter en festlig aften.

Allinge, sol og strand
Du skal vælge en ferielejlighed i Allinge, hvis du vil opleve strande, som er anderledes end de fleste. Den særprægede og flotte kombination af sandstrand og knejsende klipper er kendetegnet ved strandende på Nordbornholm. I selve Allinge kan du besøge den lille hyggelige sandstrand Næs. Et besøg på Næs, med den fantastiske udsigt, kan ikke undgå at fremkalde feriestemning. Allinge er den ene halvdel af tvillingebyerne Allinge-Sandvig. Disse to små fiskerlejer blev grundlagt i middelalderen, og er siden vokset sammen til en by, på deres helt egen facon. I Sandvig finder du både fin sandstrand, flere hyggelige cafeer og spisesteder, og en helt særlig iskiosk, som er bygget i et gammelt røgeri, nærmest oven på klipperne. Når du bor i ferielejlighed i Allinge løber du aldrig tør for ting at fylde dine feriedage med.

Bestilling
Bestil jeres ferie i Allinge ved at indtaste jeres ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os nu på 56 95 85 66, så giver vi jer gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

+45 56 95 85 66
info@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vis pris og ledige perioder

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 18:00 alle ugens dage. Efter 18:00 hjælper vi dig også gerne fra vores vagttelefonservice, og du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Corona-Garanti
Du kan tilkøbe en Corona-Garanti, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.