I området - Årsdale - Årsdale Søpark

  • Flotte ferielejligheder
  • Hyggelig havnestemning
  • Rolige omgivelser
  • Gratis lån af cykler
kort Årsdale
Årsdale Røgeri har Bornholms bedste fiskefrikadeller

Årsdale Røgeri har Bornholms bedste fiskefrikadeller

Sæt dig på en sten og lad tankerne flyve

Sæt dig på en sten og lad tankerne flyve

Der er mange hyggelige bindingsværkshuse i Årsdale

Der er mange hyggelige bindingsværkshuse i Årsdale

Høkeren - Den lille hyggelige købmandsbutik i Årsdale

Høkeren - Den lille hyggelige købmandsbutik i Årsdale

Kystpartiet foran Årsdale Søpark

Kystpartiet foran Årsdale Søpark

Smag de berømte Mikkeler-øl i Årsdale

Smag de berømte Mikkeler-øl i Årsdale

Årsdale - Hygge og historie

Årsdale omtales for første gang i 1300-tallet. Selv om ordet ”Klimaændring” næppe var opfundet dengang, så var det faktisk en klimaændring, som var grundlaget for udviklingen af Årsdale. En klimaændringen i 1300-tallet betød nemlig, at sildestimer optrådte i helt uhørte mængder i Østersøen. Sildefiskeriet var enormt, og opkøbere fra alle lande omkring Østersøen sejlede til Bornholm - herunder Årsdale - for at købe sild.

Hjemsøgt af prøjsiske bander
Det rige handelsliv tiltrak desværre også opmærksomhed fra knapt så ønskede gæster. I slutningen af 1300-tallet var området ved Årsdale hjemsøgt af prøjsiske bander, der med trussel om brandstiftelse og krig aftvang løsesummer. Men efterhånden blev banderne slået tilbage, og i de efterfølgende år var det lige så ofte bornholmere og øvrige danskere, som tog på "besøg" på den prøjsiske østersøkyst...

Besøg Årsdale Røgeri og Høkeren
I dag er fiskeriet på et noget mindre niveau, men du kan stadig nyde nogle af Bornholms bedste røgede sild på det lokale røgeri ”Årsdale Røgeri”. Du skal også prøve de berømte fiskefrikadeller, som er Bornholms bedste. Efter en god frokost er det måske tid til at tage en lille gåtur langs den hyggelige havn. Det er muligvis også tid til en is på ”Høkeren”, som er den lokale købmandsbutik? Hvor store supermarkeder ellers fortrænger de små butikker, så har indbyggerne i Årsdale grebet det anderledes an. De har nemlig lavet deres egen lille købmandsbutik. Sæt dig til rette på terrassen foran Høkeren og få en snak med de lokale. Det er ikke alle af røverhistorierne, som du skal tro på...

Smag en øl med havudsigt på Mikkeler Øl-Bar
Det danske bryggeri Mikkeler er verdenskendt for sine specialøl. Mikkeler har sine egne øl-barer i byer som New York, Tokyo, Berlin og Paris...samt Årsdale. Øl-baren, som har åbent i sommerhalvåret, er indrettet i et tidligere fabrikslokale på havnen i Årsdale. Besøg den hyggelige cafe. Smag de gode øl - og nyd havudsigten.

Smukke Årsdale Mølle
Du skal selvfølgelig også en tur forbi Årsdale Mølle, som er en af Danmarks flotteste og bedst bevarede møller af den hollandske type. Møllen er opført i 1877, og drives i dag af 4. generation. Mærk suset, når de kæmpemæssige vinger suser hen over hovedet på dig. Prøv også at gå ind i møllen, hvor møllens maskineri buldrer og træværket ryster. Fortidens teknik virker endnu på bedste vis.

Tag en dukkert i havet
Måske er der kommet lidt melstøv i næsen? Kan en badetur friste? I Årsdale undgår du at få sand mellem tæerne, da stranden er dækket af det flotte røde Årsdale Grus. På stranden skaber store vandreblokke en hyggelig atmosfære. Tag en kop kaffe med. Sæt dig på en sten. Betragt udsigten. Nyd stilheden. Mærk følelsen af ferie.

En smuttur til Svaneke
Ved aftentid anbefaler vi dig at tage en tur til Svaneke, hvor der er mange gode restauranter og sjove shoppingmuligheder. I bil tager det blot 2 minutter at komme til Svaneke, men hvad med en hyggelig cykeltur ad cykelstien? Som gæster på Årsdale Søpark kan du gratis låne en cykel.

Bestil din ferie nu
Indtast din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden, og se hvor billigt du kan komme til at bo i disse flotte ferielejligheder.
Glæd dig til en skøn ferie på Årsdale Søpark – og ikke mindst det hyggelige fiskerleje Årsdale. Du er altid meget velkommen til at ringe til os alle ugens dage, hvis du har spørgsmål: 56 95 85 66.

Fandt du ikke hvad du søgte?

Ring til os - vi er klar til spørgsmål på telefonen alle ugens dage i tidsrummet 08:00 - 20:00:

+45 56 95 85 66

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet - det sikrer dig den bedste pris. Og vores priser inkluderer altid rengøring, el-forbrug og gratis afbestillingsforsikring. Vi har således ingen "skjulte" tillæg.

Bus-, fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gerne med at bestille dine bus-, fly- eller færgebilletter...og vores service er selvfølgelig gratis for dig. 

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.