I området - Boesvang - Ferielejligheder i Allinge

  • God beliggenhed
  • Allinge-Sandkås
  • Tæt på strand
  • Swimmingpool
  • Havudsigt
kort Allinge
Oplev middelaldereventyr på borgen Hammershus

Oplev middelaldereventyr på borgen Hammershus

Næs Strand ligger ikke langt fra Boesvang

Næs Strand ligger ikke langt fra Boesvang

Hammerknuden egner sig godt til løbe- som gåturen

Hammerknuden egner sig godt til løbe- som gåturen

Tag en tur langs kysten med de små hyggelige både

Tag en tur langs kysten med de små hyggelige både

Allinge på Nordbornholm

Boesvang ligger i Allinge, men også tæt på Sandkås, på Nordbornholm. Allinge var første rejsemål, da Bornholms turisme begyndte i starten af 1900-tallet. Den særprægede og flotte kombination af sandstrand og knejsende klipper var formentlig årsagen til, at såvel det danske som det tyske borgerskab strømmede til Allinge for hundrede år siden.

Følg kyststien til Allinge-Sandvig eller Tejn-Sandkås

Fra Boesvang kan du gå til venstre ad Poppelvej og kan du følge den flotte Kyststi, som byder på en skøn vandretur til fods. Går du mod syd, kommer du til det hyggelige fiskerleje Tejn-Sandkås, som byder på en skøn sandstrand og huser et hyggeligt havnemiljø, hvor du kan nyde en øl på det lokale bryggeri Penyllan, få en god bid mad, eller måske vil du besøge en af de mange kunsthåndværkere? Tjen stammer helt tilbage fra 1569, hvor Tejn på daværende tidspunkt var et bondesamfund bestående af landmænd og fiskere. Fiskertraditionen holdes da også i skak, når Tejn hvert år er vært for den årlige fiskekonkurrence, Trolling Master Bornholm, hvor konkurrencen går ud på at fange de største laks. Læs mere om Sandkås her.

Følger du kyststien mod nord kommer du til Allinge-Sandvig. Turen til Allinge er ikke lang, men sæt noget tid af til at stoppe op, og nyde den fantastiske udsigt over havet. Du kan hurtigt få nogle timer til at gå i Allinge – måske med en tur forbi et af byens to røgerier, eller et af de mange andre spisesteder i byen? Om sommeren kan du opleve kræmmermarked på Allinge Havn, hvor du kan slå en god handel af med de lokale. I Allinge finder du også Gæstgivergården – et lokalt spillested, hvor du kan nyde en sommeraften til en hyggelig intimkoncert med nogle af de største musikernavne i Danmark.

Nordeuropas største borgruin ligger i Allinge-Sandvig

Lige udenfor Allinge-Sandvig ligger Hammerknuden med Nordeuropas største borgruin; Hammershus. Besøg den spændende borg og hør de mange sjove og interessante historier. Vidste du eksempelvis, at der allerede i middelalderen var offentlig brugerbetaling? Man skulle selvfølgelig selv betale, hvis man skulle have hovedet kappet af hos bødlen...og der var altid forudbetaling!

Danmarks smukkeste vandretur

Hammershus ligger på klippeformationen Hammerknuden. Vandreturen rundt om Hammerknuden er kåret som Danmarks smukkeste vandretur.
Glæd dig mageløse panoramaudsigter i et smukt terræn. Eller hvad med at tage en tur med Danmarks længste svævebane ved Opalsøen? Med seletøjet sikkert og godt spændt fast, kaster du dig ud fra en klippeskrænt højt oppe, og så går det ellers med fuld fart nedad mod Opalsøen, hvor du til sidst bliver bremset og langsomt glider ned mod søbredden. En fantastisk oplevelse, som du vil huske i mange år.

Mange af øens seværdigheder ligger på Nordbornholm

Rundt om Allinge og Sandkås ligger mange af de seværdigheder og attraktioner, som er med til at gøre en ferie på Bornholm til noget helt specielt. Allinge og Nordbornholm er også hjem for Bornholms sagnfigur - den lille troldeunge "Krølle Bølle". Hvis du har børn med på ferien, vil de elske at få læst historier om Krølle Bølle og hans eventyrlige oplevelser.

Flyvende tallerkner eller Krølle Bølle?

Om det er Krølle Bølle, der er på spil eller ej, er ikke til at sige, men i bogen "Det mystiske Danmark" er der mange beretninger om mystiske lysende genstande, som med høj fart bevæger sig henover himlen på Nordbornholm. Eksempelvis har en tysk turist set et tallerkenformet fartøj flyve ud fra Hammerknuden gennem en stor åbning, der pludselig viste sig i klippevæggen. Kort tid efter berettede flere lystsejlere at have set et tilsvarende fartøj flyve op fra havet ved Hammerknuden og fortsætte lodret op i himlen, indtil de tabte det af syne. I 2017 så flere personer uafhængigt af hinanden et mystisk lyserødt luftfartøj flyve henover vandet ved Allinge. Læs mere om ufoerne ved Allinge her.

Se Hammershus fra søsiden

Du kan også komme ud at sejle fra Hammerhavnen lidt nord for Allinge, hvor små både tager dig på tur langs kysten. Set fra vandsiden bliver klippekysten endnu mere dramatisk. Når du passerer nedenfor den gamle borg Hammershus, vil du levende kunne forestille dig, at borgen var en uindtagelig fæstning i middelalderens urolige Danmark. Oplevelserne bliver krydret af fortællinger fra din bådfører - og det gør bestemt ikke oplevelserne mindre spændende.

Bestilling

Bestil din ferie på Boesvang ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os nu på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Svævebanen ved Opalsøen er Danmarks længste

Svævebanen ved Opalsøen er Danmarks længste

Næs Strand er børnevenlig med lav vanddybde

Næs Strand er børnevenlig med lav vanddybde

Prøv at sidde i jagerflyet på Teknisk Samling

Prøv at sidde i jagerflyet på Teknisk Samling

Tag til koncert eller stand-up-shows på Gæstgiveren

Tag til koncert eller stand-up-shows på Gæstgiveren

Gå på opdagelse langs kysten

Gå på opdagelse langs kysten

Prøv en ridetur langs kysten

Prøv en ridetur langs kysten

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 17:00 i hverdage og 08:00 - 16:00 i weekenden. Du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.