Aktiviteter - Gudhjem Søpark

  • God beliggenhed
  • Lejligheder for 4-6 personer
  • Rolig beliggenhed
  • Tæt på centrum
  • Tæt på strand
kort Gudhjem

Cykelture

Østerlars Rundkirke findes i cykelafstand fra Gudhjem

Østerlars Rundkirke findes i cykelafstand fra Gudhjem

Bornholm har et velfungerende net af cykelstier. 100 meter fra Gudhjem Søpark finder du den første cykelsti. Stierne fører dig ad de små veje, hvor biler er undtagelsen, og flotte naturoplevelser er hovedreglen.

Bølgende kornmarker

Prøv at køre ind i landet på en sommerdag og oplev de bølgende gule kornmarker. Turen går op ad bakke - men det drager du fordel af, når turen går hjemad. Her kan du nærmest sætte cyklen i frigear, mens du langsomt trillende nyder udsigten over havet og Gudhjem by.

Østerlars Rundkirke

På turen ind i landet kan du besøge Bornholms største rundkirke - Østerlars Rundkirke (5,6 km. fra Gudhjem Søpark), som er bygget i 1100-tallet. Skråt overfor rundkirken er tiden lidt længere fremme. Her ligger Bornholms Middelaldercenter, som er en levende by, hvor du kan dufte, mærke og føle livet fra dengang.

Cykelstien er tæt på jeres lejlighed

Cykelstierne ved Gudhjem Søpark kan også føre dig ned eller op langs kysten - på begge ruter har du havet tæt ved dig. Gør et stop ved en af de mange naturpladser. Mærk stilheden. Nyd den flotte udsigt. Det er ferie!

Cykelleje

Såfremt du ikke selv medbringer cykler, kan du selvfølgelig leje dem på Gudhjem Søpark.

Golf

Spil golf med udsigt til Østersøen på Rø Golfbane

Spil golf med udsigt til Østersøen på Rø Golfbane

4 golfbaner

Det er ikke kun naturen på Bornholm, som er flot og særpræget. Solskinsøen byder også på 4 golfbaner med oplevelser ud over det sædvanlige. Banerne er flot placeret mellem bakker, klipper, skove, åløb og søer, og der er udfordringer for alle handicapniveauer.

Internationalt rost golfbane

Flere internationale golfmagasiner har i høje toner rost Rø Golfbane, som ligger 9 kilometer fra Gudhjem Søpark. Her finder du to af Danmarks mest særprægede og spændende golfbaner. Glæd dig!

Løbe- og cykeltræning

Der er sjove cykelbakker ved Gudhjem

Der er sjove cykelbakker ved Gudhjem

Eldorado for løb og cykling

Bornholm er et eldorado for cykel- og løbeinteresserede. Cykelterrænet ved Gudhjem byder på en masse sjove bakker, og det er også her, at nogle af øens mange cykelløb bliver afholdt.

På et meget lille område finder du løberuter i alt fra kuperet skovterræn til lange flade sandstrækninger. I gennem hele året arrangeres mange motionsløb, hvor Etape Bornholm nok er det mest kendte. Her løbes et marathon fordelt over 5 løbedage, hvor der indlagt ruter i næsten alt tænkeligt terræn - eksempelvis bakke-, skov og sandløb. Løbet tiltrækker deltagere fra hele verden, og deltagerantallet er stigende fra år til år. 

Rundt om Gudhjem Søpark finder I også spændende løberuter:

Den hurtige bytur i Gudhjem (cirka 3 km)

Fra Gudhjem Søpark løber du i retning mod Gudhjem. Ned gennem Brøddegade (en af Danmarks stejleste gader) til havnen. Følg kysten mod Nørresand (Gudhjems havn nr. 2). Drej til venstre ad Løkkegade og følg gaden indtil Brøddegade. Her går det lidt op ad til Restaurant Brøddan, hvor du drejer til venstre ad Lillevang. Følg vejen mod Melsted og drej til højre mod Gudhjem Søpark. En hyggelig lille tur, hvor du udelukkende løber på asfalt.

Saleneruten (cirka 6 km)

En afvekslende tur med flot udsigt og naturskønne omgivelser. Fra Gudhjem Søpark løber du i retning mod Helligdomsklipperne og Bornholms Kunstmuseum. Cirka 3 kilometer fremme følger du vejen til højre ned mod vandet. Følg kyststien tilbage til Gudhjem Søpark. En flot tur i kuperet terræn.

Den ultimative (cirka 12 km)

På turen løber du til Bornholms Kunstmuseum og Helligdomsklipperne langs landevejen. Havet er på den højre side og sammen med den smukke klippekyst, er det en perfekt ramme om en længere løbetur. Ved Bornholms Kunstmuseum drejer du til højre mod kyststien tilbage til Gudhjem, som af mange betegnes som et af Danmarks flotteste kystpartier. Terrænet er kuperet, men naturoplevelserne store på denne løberute!

Kystsejlads

Tag en tur med det stolte skib "Thor" langs kysten

Tag en tur med det stolte skib "Thor" langs kysten

Hyggelig sejltur

Fra havnen i Gudhjem kan du sejle med det stolte skib "Thor" ned langs kysten til Helligdomsklipperne. Bornholms natur bliver bestemt ikke ringere af at blive betragtet fra vandet.

Helligdomsklipperne

Ved Helligdomsklipperne har du mulighed for at stige af og besøge Bornholms Kunstmuseum. Her vil du opleve en imponerende samling af bornholmsk kunst og kunsthåndværk.

Tilbage langs kyststien

Efter besøget på Kunstmuseet kan du tage tilbage med Thor til Gudhjem, eller du kan vælge at gå tilbage til Gudhjem langs den flotte kyststi. Turen er på cirka 6 kilometer. Det er svært at sige, om gåturen eller sejlturen er den flotteste - begge vil give dig mange gode ferieminder! 

Museer

Bornholms Kunstmuseum byder på flotte kunstoplevelser

Bornholms Kunstmuseum byder på flotte kunstoplevelser

Spændende museer

Blot 500 meter fra Gudhjem Søpark finder du Gudhjem Museum. Museet byder på en interessant samling af effekter fra området omkring Gudhjem.

Går du lidt videre ned langs vejen, så bliver du mødt af den idylliske Melstedgård, som er et levende landbrugsmuseum, hvor tiden er sat i stå anno 1950'erne. Museets virke og dyrehold viser på charmerende vis, hvordan dagligdagen var på landet i 1950'erne. Melstedgård er et sjovt og anderledes museum, som både børn og voksne vil elske.

Du skal også glæde dig til Bornholms Madkulturhus, "Gården", som er nabo til Melstedgård. Gården er den bornholmske fødevareambassae, hvor masser af bornholmske lækkerier venter dig.

Bornholms Kunstmuseum

Er du frisk på en smuk vandretur langs kysten, så gå de cirka 6 kilometer Gudhjem Søpark til Bornholms Kunstmuseum. Med sin flotte beliggenhed ved Helligdomsklipperne og en imponerende samling af bornholmsk kunst, er Bornholms Kunstmuseum blevet en attraktion, som tiltrækker stadig flere besøgende.

Oluf Høst Museet

Tilbage i Gudhjem er det måske tid til en afslappende stund på en café ved havnen, inden du går videre til Oluf Høst Museet. Siden 1800-tallet har Gudhjem tiltrukket mange kunstnere, hvoraf en af de mest kendte er Oluf Høst. Oluf Høsts hjem er i dag omdannet til museum med en imponerende samling af hans flotte malerier. Husk at nyde den smukke have, som hører til museet. Vi kan næsten love, at du vil have et smil på læben resten af dagen efter denne tur.

Strand

Melsted Strand ligger tæt på Gudhjem Søpark

Melsted Strand ligger tæt på Gudhjem Søpark

Melsted Strand

Du kan bade fra klipperne nedenfor Gudhjem Søpark, men prøv også at gå de cirka 900 meter længere af kyststien, hvor du finder den hyggelige Melsted Strand.

Huset under jorden

Husk at nyde selvet fiskerlejet Melsted, som ligger lige ved stranden. Her er mange charmerende og flotte bindingsværkshuse - glæd dig blandt andet til at se "Huset under jorden" - og når du ser dette hus, vil du få fuld forståelse for det spøjse navn. Et godt tip er også at besøge det hyggelige landbrugsmuseum i Melsted.

Svømmehal

Vandreture

Der er mange smukke vandreture ved Gudhjem

Der er mange smukke vandreture ved Gudhjem

Flot natur

Gudhjem Søpark ligger midt i Østbornholms flotte natur og er derfor også et godt udgangspunkt for gæster, som holder af vandreture i naturen. Mulighederne er mange - men vi vil særligt anbefale dig:

Fiskerlejet Melsted

500 meter syd for Gudhjem Søpark ligger det lille fiskerleje Melsted med sine mange idylliske bindingsværkshuse. På hjemturen kan du vælge at gå langs kyststien - her har I flot udsyn over landskabet og Østersøen.

Gudhjem By

Med sine krogede, stejle og små gader er en vandretur rundt i byen noget helt særligt. Betragt de mange flotte huse - tag dig eventuelt en hvilepause på en cafe ved havnen og nyd den specielle stemning.

Kyststien

Både syd og nord for Gudhjem løber den gamle kystredningssti. Turen er nogle steder lidt bakket, og du skal huske godt fodtøj - men den er alle anstrengelserne værd. Klipperne og havet danner en malerisk idyl, og du vil hurtigt kunne sætte dig ind i, hvorfor området omkring Gudhjem i flere århundreder har været tiltrækkende på kunstmalere.

Bestil din ferie

Bestil din ferie på Gudhjem Søpark i Gudhjem ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden. Du kan også maile eller ringe til os nu på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 17:00 i hverdage og 08:00 - 16:00 i weekenden. Du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.