I området - Gudhjem Søpark

  • God beliggenhed
  • Lejligheder for 4-6 personer
  • Rolig beliggenhed
  • Tæt på centrum
  • Tæt på strand
kort Gudhjem
Tag på endagstur til Christiansø

Tag på endagstur til Christiansø

Nyd udsigten over havnen

Nyd udsigten over havnen

Gudhjem Søpark ligger tæt på stranden

Gudhjem Søpark ligger tæt på stranden

Smag bornholmske specialiteter på havnen

Smag bornholmske specialiteter på havnen

Gudhjem By - Lille og charmerende

Gudhjem er på trods af sin beskedne størrelse en af Bornholms mest kendte byer - og formentlig også en af de mest charmerende. De mange små velholdte huse, som er bygget i niveauer ned ad den stejle klippeskrænt, giver Gudhjem en helt speciel stemning.

I mange år har kunstmalere besøgt byen for at opleve det specielle "Gudhjem-lys" ud over horisonten. En af de mest kendte malere, Oluf Høst, har fået sit eget museum i byen - her har du gode muligheder for at se "lyset" og få en kunstoplevelse ud over det sædvanlige.

Skøn atmosfære på havnen

Havnen er Gudhjems centrum. Her syder det af liv på de små cafeer. Der er daglige afgange til Ertholmene med de spændende fæstningsøer Christiansø og Frederiksø øst for Bornholm. Efter at englænderne i 1807 havde stjålet næsten hele den danske flåde, blev Ertholmene omdannet til en "sørøver-havn", hvor små danske kanonbåde drev kaperkrig mod skibe tilhørende England og deres allierede Sverige. Sørøveriet indbragte i nutidskroner milliardbeløb, hvilke skabte stor velstand på såvel Ertholmene som Bornholm. Englænderne kunne naturligvis ikke acceptere dette og angreb flere gange Ertholmene med voldsomme bombardementer. Men øerne holdt stand og forblev derfor danske. Sørøverne er væk, men kanonerne og bygningerne står som dengang. En tur til Ertholmene er som en tur i en tidsmaskine, hvor du bliver sat 200 år tilbage i tiden.   

Fra Gudhjem sejler også det stolte skib Thor ned langs kysten til de flotte klippeformationer "Helligdomsklipperne", hvor også Bornholms Kunstmuseum ligger. Mens Thor sejler tilbage til Gudhjem, har du mulighed for at besøge Kunstmuseet med sin imponerende samling af bornholmsk kunst og tage en senere afgang tilbage til Gudhjem.

Livet i 1950'erne

Tilbage i Gudhjem er det en skøn opleveles at besøge det lille fiskerleje "Melsted", som ligger i forlængelse af Gudhjem. Her finder du de sødeste små bindingsværkshuse samt en dejlig sandstrand. Vandet er rent og klart. Er du klar til en badetur? Eller har du lyst til at se det levende landbrugsmuseum "Melsted Gaard", hvor du kan dufte, mærke og prøve, hvordan livet var på en Bornholmsk bondegård anno 1950? På Melsted Gaard finder du også Bornholms Madkulturhus "Gården", hvor du kan smage de mange specialiteter og lækkerier fra øens dygtige fødevarevirksomheder.

Picnic på toppen af Gudhjem

Afslut dagen med at holde picnic på toppen af Gudhjem. Mærk varmen fra klipperne. Nyd udsigten. Gudhjem er en by fyldt af atmosfære, oplevelser og smuk natur, som bringer smil frem på dine læber. 

Bestilling

Bestil din ferie på Gudhjem Søpark ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden. Du kan også

maile eller ringe til os nu på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Smag fiskespecialiteter på Gudhjem Røgeri

Smag fiskespecialiteter på Gudhjem Røgeri

Oplevet livet i Gudhjem i 1950'erne

Oplevet livet i Gudhjem i 1950'erne

Gudhjem Havn er idyllisk

Gudhjem Havn er idyllisk

Besøg middelaldercentret

Besøg middelaldercentret

Klipperne nord for Gudhjem er smukke

Klipperne nord for Gudhjem er smukke

Besøget vandfaldet i Døndalen

Besøget vandfaldet i Døndalen

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 17:00 i hverdage og 08:00 - 16:00 i weekenden. Du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.