I området - Gudhjem Søpark

  • God beliggenhed
  • Lejligheder for 4-6 personer
  • 2-personers-rabat
  • Rolig beliggenhed
  • Tæt på centrum
  • Tæt på strand
kort Gudhjem

Fra Gudhjem kan du sejle til ø-gruppen Ertholmene

Aftenhygge på havnen i Gudhjem

Oplev landbrugsmuseet Melstedgaard

Gudhjem er bygget ned ad en stejl klippeskrænt

Melsted Strand ligger tæt på Gudhjem Søpark

Gudhjem By - Lille og charmerende

Gudhjem er på trods af sin beskedne størrelse en af Bornholms mest kendte byer - og formentlig også en af de mest charmerende.

De mange små velholdte huse, som er bygget i niveauer ned ad den stejle klippeskrænt, giver Gudhjem en helt speciel stemning.

I mange år har kunstmalere besøgt byen for at opleve det specielle "Gudhjem-lys" ud over horisonten. En af de mest kendte malere, Oluf Høst, har fået sit eget museum i byen - her har du gode muligheder for at se "lyset" og få en kunstoplevelse ud over det sædvanlige.

Skøn atmosfære på havnen
Havnen er Gudhjems centrum. Her syder det af liv på de små cafeer. Der er daglige afgange til Ertholmene med de spændende fæstningsøer Christiansø og Frederiksø øst for Bornholm. Efter at englænderne i 1807 havde stjålet næsten hele den danske flåde, blev Ertholmene omdannet til en "sørøver-havn", hvor små danske kanonbåde drev kaperkrig mod skibe tilhørende England og deres allierede Sverige. Sørøveriet indbragte i nutidskroner milliardbeløb, hvilke skabte stor velstand på såvel Ertholmene som Bornholm. Englænderne kunne naturligvis ikke acceptere dette og angreb flere gange Ertholmene med voldsomme bombardementer. Men øerne holdt stand og forblev derfor danske. Sørøverne er væk, men kanonerne og bygningerne står som dengang. En tur til Ertholmene er som en tur i en tidsmaskine, hvor du bliver sat 200 år tilbage i tiden.   

Fra Gudhjem sejler også det stolte skib Thor ned langs kysten til de flotte klippeformationer "Helligdomsklipperne", hvor også Bornholms Kunstmuseum ligger. Mens Thor sejler tilbage til Gudhjem, har du mulighed for at besøge Kunstmuseet med sin imponerende samling af bornholmsk kunst og tage en senere afgang tilbage til Gudhjem.

Livet i 1950'erne
Tilbage i Gudhjem er det en skøn opleveles at besøge det lille fiskerleje "Melsted", som ligger i forlængelse af Gudhjem. Her finder du de sødeste små bindingsværkshuse samt en dejlig sandstrand. Vandet er rent og klart. Er du klar til en badetur? Eller har du lyst til at se det levende landbrugsmuseum "Melsted Gaard", hvor du kan dufte, mærke og prøve, hvordan livet var på en Bornholmsk bondegård anno 1950? På Melsted Gaard finder du også Bornholms Madkulturhus "Gården", hvor du kan smage de mange specialiteter og lækkerier fra øens dygtige fødevarevirksomheder.

Picnic på toppen af Gudhjem
Afslut dagen med at holde picnic på toppen af Gudhjem. Mærk varmen fra klipperne. Nyd udsigten. Gudhjem er en by fyldt af atmosfære, oplevelser og smuk natur, som bringer smil frem på dine læber. 

Bestilling
Bestil din ferie på Gudhjem Søpark ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden. Du kan også maile eller ringe til os nu på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Fandt du ikke hvad du søgte?

Ring til os - vi er klar til spørgsmål på telefonen alle ugens dage i tidsrummet 08:00 - 20:00:

+45 56 95 85 66

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet - det sikrer dig den bedste pris. Og vores priser inkluderer altid rengøring, el-forbrug og gratis afbestillingsforsikring. Vi har således ingen "skjulte" tillæg.

Bus-, fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gerne med at bestille dine bus-, fly- eller færgebilletter...og vores service er selvfølgelig gratis for dig. 

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.