Området - Nordbornholms Sommerhuse

  • God beliggenhed
  • Flotte og velindrettede
  • By- og kysthuse
  • Sommerhuse
  • Havudsigt
kort Allinge-Sandkås-Tejn
Sandkås Strand er en skøn sandstrand

Sandkås Strand er en skøn sandstrand

Der er havnestemning i fiskerlejet Sandkås-Tejn

Der er havnestemning i fiskerlejet Sandkås-Tejn

Kyststien mellem Allinge og Sandkås er flot

Kyststien mellem Allinge og Sandkås er flot

Klippekysten ved Tejn-Sandkås er flot

Klippekysten ved Tejn-Sandkås er flot

Nordbornholm. Allinge-Sandvig-Sandkås-Tejn. Klipper og hav.

Østersøen ligger blot et stenkast fra sommerhusene på Nordbornholm, hvor du kan opleve dét, som mange kalder det rigtige Bornholm: Knejsende klipper og kridhvide sandstrande i en malerisk forening - hertil kommer en enestående havudsigt. Nordbornholm er fyldt med smukke naturoplevelse, spændende seværdigheder, hyggelige caféer og restauranter samt lokalt håndværk. 

Tag en tur i sprækkedalen

Stranden ved Nordbornholms Sommerhuse er skøn, men prøv også at gå en tur i skoven, hvor du finder en af Bornholms berømte sprækkedale "Storedalen". Storedalen er skabt for tusindvis af år siden ved, at spændinger i undergrunden fik granitten til at slå større og større revner. Smeltevand fra istidens gletsjere borteroderede efterfølgende jord og sten, således at der opstod en kløft med stejle klippesider. Det er en sjov oplevelse af gå i den smalle sprækkedale med de høje klipper på begge sider. Sprækkedalen skaber vækstgrundlag for mange flotte planter - i foråret blomstrer ex de hvide, gule og blå anemoner sammen gul vorterod og violette lærkesporer.

Kyststien strækker sig fra Allinge-Sandvig til Sandkås-Tejn og Gudhjem

Gå langs den smukke kyststi på Nordbornholm. Hvis du går mod syd, kommer du til det lille fiskerleje Tejn-Sandkås, hvor du finder butikker, cafeer og indkøbsmuligheder - og hvis det er en varm dag, så kan det måske friste med en kold øl på det lokale bryggeri Penyllan? Et australsk ægtepar har rejst verden rundt, men da de kom til Sandkås-Tejn, blev de så begejstrede, at de blev boende og startede bryggeriet, som siden har vundet mange priser i hele Europa for sit gode øl. Prøv også et besøg i Smedjen, som er et hyggeligt foodmarket på Tejn Havn.

Du kan også tage kyststien mod nord til Allinge, hvor du går mellem klipperne og havet. Turen til Allinge er egentligt ret kort, men du kommer nok alligevel til at bruge lidt tid på turen, for du bliver ofte nødt til at stoppe op og nyde de fantastiske udsigter ud over havet. På en flot sommerdag er det svært at forestille sig, at havet også kan vise tænder - men i gamle dage var kysten ved Sandkås et sted, hvor mange skibe kom i havsnød. Eksempelvis pengetransportskibet Den Gyldne Sol, som i 1673 var på vej til Stockholm med lasten fuld af kobbermønter. Skibet blev fanget i en voldsom storm og gik ned ved Sandkås. Det tog næsten 350 år, før vraget og skatten blevet fundet af dykkere. Måske dukker der også en skat op på din tur langs kysten?

Allinge - Havnestemning og Middelaldereventyr

På havnen i Allinge skaber lystsejlere, cafeer og butikker en skøn havnestemning. Sæt dig på en cafe og nyd ferien med et smil på læben...eller måske har gåturen givet dig appetit på en lækker frokost? Så besøg et af byens silderøgerier, som byder på masser af lækre fiskeanretninger.

Kyststien fortsætter videre ud af Allinge til Sandvig og Nordeuropas største borg: Hammerhus, som var en uindtagelig fæstning i middelalderens urolige Danmark. Hammershus blev også brugt som base til de baltiske korstog, og der venter dig mange spændende historier på borgen. Vidste du eksempelvis, at der allerede i middelalderen var offentlig brugerbetaling? Man betalte selvfølgelig selv, hvis man skulle have hovedet hugget af hos bødlen...og der var altid forudbetaling.

Rundt om Hammershus ligger også mange andre seværdigheder - eksempelvis klippeformationen Kamelhovederne og de gamle granitbrud, som i dag er omdannet til flotte søer. Du kan også opleve Bornholm fra vandsiden på en sejltur langs kysten...og fra vandsiden er Bornholm om muligt endnu smukkere end fra landsiden.

Tidsrejse til 1800-tallet og bisonokser

Syd for Sandkås ligger Gudhjem, hvor du kan sejle til Christiansø, som var Danmarks fremskudte flådebase i Østersøen i 1800-tallet. Flådebasen var en torn i øjet på englænderne, som flere gange bombarderede øen. Kanonerne står her stadig, og du bliver nærmest sat 300 år tilbage i tiden ved et besøg på øen. Tilbage til nutiden skal du prøve at køre ind i landet - eksempelvis til Almindingen, som er Danmarks tredje største skov, hvor du har gode chancer for at se nogle af Europas sidste bisonokser. Hvis du spiller golf, så vil du elske den meget specielle og flotte golfbane i Rø.

Nyd udsigten på en tur langs kysten

Nyd udsigten på en tur langs kysten

Tag en sejltur langs kysten

Tag en sejltur langs kysten

Find de hyggelige restauranter

Find de hyggelige restauranter

Oplev nogle af Europas sidste bisoner i Almindingen

Oplev nogle af Europas sidste bisoner i Almindingen

Der er flotte golfbaner på Bornholm

Der er flotte golfbaner på Bornholm

Middelaldereventyr på Hammerhus

Middelaldereventyr på Hammerhus

Besøg fæstningsøen Christiansø

Besøg fæstningsøen Christiansø

Nordbornholm har en flot natur

Nordbornholm har en flot natur

Der er skøn havnestemning i Allinge

Der er skøn havnestemning i Allinge

Bestil din ferie nu...

Nordbornholms Sommerhuse byder dig velkommen med dejlige sommerhuse, flot havudsigt og en skøn beliggenhed tæt på mange af øens store seværdigheder. Bestil din ferie nu ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os:

Mandag - Torsdag: Kl. 09.00 - 16.00
Fredag: Kl. 09.00 - 15.30
Lørdag - Søndag: Adgang til vagttelefon
Vi besvarer telefonen i åbningstiden, men har du akut brug for hjælp, kan du altid komme videre til vores vagttelefon.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg.

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.