Bådtur med M/S Thor

M/S Thor

M/S Thor

Fabelagtig udsigt fra båden

Fabelagtig udsigt fra båden

Udsigten er fantastisk

Udsigten er fantastisk

Det stolte skib M/S Thor sejler jer fra Gudhjem havn langs kysten, til Liebertsklippen lige ved Helligdomsklipperne. Jeres dygtige guide vil fortælle jer om seværdighederne, som I oplever undervejs – f.eks. Hestestenene, hvor sagnet siger, at man i gamle dage ofrede heste ved at styrte dem ud over det stejle klippeparti. I skal også opleve Den Våde Ovn og Den Tørre Ovn, to grotter, som ligger inde under de stejle klipper. I sejler også forbi Ko-dalen, en klippesprække, hvor bornholmerne havde for vane, at fortælle turisterne, at køerne blev trukket ned til havet for at drikke saltvand, så der kunne komme salt i smørret.

I skal selvfølgelig også se en masse andet, og det er ikke uden grund, at kunstmalere i starten af 1900-tallet valfartede fra hele Danmark for at "fange" de flotte landskabspartier. Glæd jer til en smuk tur med sjove historier.

I har mulighed for at stå af ved Liebertsklippen lige ved Helligdomsklipperne, og Bornholms Kunstmuseum. Det giver jer en fantastisk mulighed for at opleve malerier fra de flotte klippepartier, som I netop har set "live". - Men Bornholms Kunstmuseum har også meget andet at byde på. Flotte malerier og skulpturer fra en lang række Danmarks mest kendte kunstnere. Læg også mærke til den lille vand-rille, som løber gennem hele kunstmuseets gulv.  Kunstmuseet er netop bygget oven på en af de hellige kilder fra middelalderen, og nu er kilden integreret i bygningen. En forunderlig blanding af fortid og nutid. Fra Bornholms Kunstmuseum kan I vælge at køre med bus eller gå ad den flotte kyststi tilbage til Gudhjem. Turen er på cirka 6 kilometer.

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: Turen starter fra Helligdommen kl. 10.50, 12.00 eller 14.10 og har en samlet varighed på cirka 1 time, hvis I sejler med tilbage til Helligdommen. 

Hvad er prisen for turen: 90 kr. pr. person tur/retur (beløbet er ikke momsbelagt). Hvis I står af på Gudhjem Havn, er prisen 70 kr. pr. person.

Hvad indeholder prisen: En flot sejltur med M/S Thor samt eventuelt gratis entre på Bornholms Kunstmuseum (gælder fra kl. 10.00 til kl. 12.00 for skoleelever).

Hvad indeholder prisen ikke: Eventuel bustransport til Gudhjem og/eller fra Bornholms Kunstmuseum:

  • Bustransport fra Hasle til Gudhjem tur/retur: 94 kr. pr. person
  • Bustransport fra Allinge til Gudhjem tur/retur: 94 kr. pr. person

Prisen er den samme, hvis I vælger at tage hjemturen fra Bornholms Kunstmuseum i stedet for Gudhjem

Hvad skal I være opmærksomme på: M/S Thor sejler ikke i kraftig pålandsvind. Vi kontakter jer inden jeres sejltur enten dagen før eller om morgenen samme dag, hvis der er udsigt til kraftig vind. Hele beløbet refunderes efterfølgende.