Kærretur på Hammerhus

Den unikke slotsruin byder på spændende dramatiske fortællinger.

Den unikke slotsruin byder på spændende dramatiske fortællinger.

Hvis I ikke har en god grund til at skulle op på Hammershus, er det slet ikke sikkert, I får lov til at komme over broen. Måske bliver I taget til fange af vagterne og ført op til Tinghuset, hvor I kan risikere at bødlen dukker op…

Historien dramatiseres sammen med eleverne og levendegør derved borgens dramatiske fortid.

Der vil være en kærre fyldt med middelalderlige effekter, som eleverne skal trække på turen, så de får et indtryk af, hvor slidsomt det var at skulle op på Hammershus for at betale skat. Samtidig får I et indblik i, hvordan livet formede sig i middelalderen på den forblæste borg.

Formidleren lægger op til specielle historiske situationer, såsom Leonora Christina og Corfitz Ulfeldts flugt fra Hammershus, ærkebispestriden, eller drabet på Johan Printzenskjöld, som eleverne dramatiserer ved hjælp af rekvisitterne. Ved dette skift imellem fortælling og dramatisering får eleverne en levende og dyb indsigt i livet på borgen og dens historie.

Turen kan med fordel suppleres med et besøg i Hammershusudstillingen, som rummer fund, våben, klædedragter, en model af Borganlægget og meget andet. (Bemærk: Udstillingen lukker i for- og efter-sæsonen kl. 16, så ved ture om eftermiddagen kan det være nødvendigt at besøge udstillingen FØR selve turen.)

 

Hvordan bestiller I ture og aktiviteter?

Jan-Ole's Turisttrafik, vores samarbejdspartner gennem mange år, hjælper gerne med råd og vejledning, således at I får mest muligt ud af jeres ophold på Bornholm. I er meget velkomne til at kontakte Jan-Ole's Turisttrafik:
* Mail: jan-ole@turisttrafik.dk                                                                                                                          
* Telefon: 56 96 50 03 
* Web: www.hasleturisttrafik.dk/lejrskoler