Flugten fra Hammershus

Hør historien om Leonora Christina, Corfitz Ulfeldt og deres fængselstid på Hammershus

Hør historien om Leonora Christina, Corfitz Ulfeldt og deres fængselstid på Hammershus

Hammershus ligger blandt smukke omgivelser. Blandt andet Opalsøen, hvor du kan svæve i Tovbane

Hammershus ligger blandt smukke omgivelser. Blandt andet Opalsøen, hvor du kan svæve i Tovbane

Den stolte og meget trofaste prinsesse Leonora Christina, der i 1660-61 sad fængslet på Hammershus sammen med sin mand Corfitz Ulfeldt, er hovedpersonen i den spændende historie, som bliver dramatiseret sammen med eleverne inde i Hammershus-udstillingen.

Efter en halv times tid indendørs, går I op på borgen af en lidt utraditionel vej neden for ruinen igennem Mølledalen. Eleverne vil på turen få et godt indtryk af, hvor vanskeligt tilgængelig Borgen egentlig var - både ved angreb og flugt. I tager den ”hemmelige” bagtrappe ind på Hammershus, hvor der fortælles om Hammershus' historie, bygningerne og livet i gamle dage.

OBS: I perioder med megen regn, kan det være vanskeligt at gå tørskoet igennem Mølledalen - vi går så i stedet den traditionelle vej over broen.

Praktiske Oplysninger

Start- og sluttidspunkt: kl. 9.00, 11.30 eller 14.00. Rundvisningerne varer 2 timer.  Mødested ved handicap og busholdepladsen neden for Hammershus Besøgscenter.

Hvad er prisen for turen: 95 kr. pr. pers. (Heraf udgør moms kr. 5). Minimum 15 deltagere

Hvad indeholder prisen: 2 timers rundvisning om Hammershus, samt i Hammershus Besøgscenter.

Hvad indeholder prisen ikke: Evt. bustransport til/fra Hammershus. Hvis I bor på Æblehaven eller Storløkke Feriepark, har I mulighed for at gå til Hammershus (3 kilometer). Alternativt kan I leje en bus. Prisen for buskørsel tur-/retur til Hammershus er 66 kr. pr. pers. fra Allinge og 86 kr. pr. pers. fra Hasle. Turene indeholder ikke aktiviteter.

Hvad skal I være opmærksomme på: Husk at tage varmt tøj på, da det kan være blæsende på Hammershus.