Grupperejser

  • Spændende oplevelser
  • Turforslag

Bornholm rummer en masse spændende oplevelser

  • Skabelsen med rødglødende lava til den grønne ø, som vi kender i dag.
  • Bornholm Classic – oplev Hammershus, rundkirker, de smukke kystbyer og naturen
  • I kan se på smukke haver
  • Opleve bornholmske originaler
  • Et vue af den bornholmske kunsthistorie fra de første malere til nutidens mange dygtige kunsthåndværkere på Bornholm.
  • Tage på fossiljagt  

Nemt og enkelt 

Det skal være nemt og enkelt at planlægge en grupperejse til Bornholm. Derfor sørger vi gerne for bestilling af alt fra hotel/feriested, guidede ture, frokoster og spændende bornholmske oplevelser.

Hvis I ønsker det, så bestiller vi også gerne færge- eller flybilletter til jeres tur.     

Generelt anbefaler vi mellem 2-5 dage på vores ture. Det er også muligt at lave en-dagsture. Her skal I beregne, at I vil have mellem 6-7 timer til rådighed på Bornholm.

+45 56 95 85 66
grupper@teambornholm.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vi besvarer telefonen alle ugens dage.

Turforslag

Hør fortællingen om dengang der gik dinosaurer rundt på Bornholm

Hør fortællingen om dengang der gik dinosaurer rundt på Bornholm

Oplev den bornholmske middelalder når du besøger borgruinen Hammershus

Oplev den bornholmske middelalder når du besøger borgruinen Hammershus

Historien om Bornholm

Vores fortælling om Bornholm begynder på Natur Bornholm, hvor Bornholm dukker op som en subtropisk ø med krokodiller. De er uddøde i dag på Bornholm - men der er fundet en rovkrokodilletand i en af de talrige fossiler langs kysten.

I kommer med ud på en fossiljagt, hvor nogle af jordens første skabninger måske viser sig i stenene. Blandt andet er der fundet et forstenet fodspor efter en saurpode, som var 20 meter lang. Det største dyr, der har levet på jorden.   

Vi bevæger os historisk med raske skridt ind i de yngre tidsperioder og I får blandt andet et foredrag om guldgubberne (små papirstynde guldfigurer), som der er fundet tusindvis af i nærheden af Svaneke. I middelalderens Bornholm besøger vi borgruinen Hammershus og en af de bornholmske rundkirker.

Anden Verdenskrig, og især afslutningen, blev dramatisk med russisk bombardement og efterfølgende "befrielse" fra tyskerne. 

Glæd jer til en spændende rejse gennem historien.

Har I lyst til at opleve Bornholm? Så er I meget velkomne til at ringe til os på +45 5695 8506 eller skrive til os på info@groupbornholm.dk

Østerlars Rundkirke er en af de smukke unikke kirker på øen

Østerlars Rundkirke er en af de smukke unikke kirker på øen

Hvis du skal smage noget ægte bornholmsk, så må du ikke gå glip af Sol-over-Gudhjem - røgede sild på rugbrød med æggeblomme, purløg og radiser

Hvis du skal smage noget ægte bornholmsk, så må du ikke gå glip af Sol-over-Gudhjem - røgede sild på rugbrød med æggeblomme, purløg og radiser

Bornholm Classic

Bornholm Classic er turen, hvor I kommer til at se alle de store seværdigheder på Bornholm, lige fra borgruinen Hammershus i nord til det fine strand ved Dueodde i syd. Det bliver til hyggelige besøg i Gudhjem, der er anlagt direkte på det stejle grundfjeld, og Svaneke, hvor små spændende butikker og værksteder findes i de hyggelige gårde og bindingsværkshuse. 

Østerlars Rundkirke troner midt i det smukke bornholmske landskab. Kirkerne fungerede også i middelalderen som fæstningsværker, hvor befolkningen søgte tilflugt i ufredstider. 

En af dagene spiser I frokost på et af de mest kendte røgerier på Bornholm, hvor der bydes på en dejlig fiskebuffet med bornholmske specialiteter. 

Der bliver tid til at gå på opdagelse i det hyggelige fiskerleje Snogebæk og i ”hovedstaden” Rønne, hvor især den gamle bydel er et besøg værd med de mange smukke huse i de krogede gader. 

Kontakt os gerne for mere information på +45 5695 8506 eller skriv til os på info@groupbornholm.dk

Oplev de mange smukke haver rundt på øen

Oplev de mange smukke haver rundt på øen

Måske du er så heldig at finde en sjælden plante

Måske du er så heldig at finde en sjælden plante

Østersøens skønneste haver?

Floraen og faunaen er på grund af den isolerede placering i Østersøen ganske speciel på Bornholm. Her findes planter, som vokser i fuldt flor, men som er sjældne eller ikke findes i det øvrige Danmark.  

Bornholm har et væld af smukke haver, som helt sikkert vil give inspiration til kommende haveprojekter derhjemme. I kommer på besøg i private haver, hvor der er lagt mange timer, passion og kærlighed i opgaven med at skabe en smuk have. Ejerne viser selv rundt og fortæller undervejs. Vi kombinerer de spændende havebesøg med resten af Bornholm, og I kommer forbi de smukke byer Gudhjem med de helt særlige klippehaver, og Svaneke, der er kåret til Danmarks smukkeste købstad.

Ved Hammershus sætter vi et ekstra fokus på de mange lægeurter, som munke medbragte fra det øvrige Europa. I dag er urterne fredet og vokser fortsat på skrænterne.

Har I lyst til at opleve Bornholm? Så er I meget velkomne til at ringe til os på +45 5695 8506 eller skrive til os på info@groupbornholm.dk

Få et spændende indblik i det tidligere tophemmelige militære anlæg  ved Bornholmertårnet på Dueodde

Få et spændende indblik i det tidligere tophemmelige militære anlæg ved Bornholmertårnet på Dueodde

På Bornholms Tekniske Samling finder du et væld af bornholmske samlinger

På Bornholms Tekniske Samling finder du et væld af bornholmske samlinger

Ægte bornholmske originaler

På denne tur møder I en række usædvanlige personer og lokaliteter. Vi kalder dem ægte bornholmske originaler. Det ægte og originale er i højsædet. Vi sætter "originalerne I stævne på deres "hjemmebane", hvor I kan smage Jørgens pølser, hvor kvalitet og passion for det gode håndværk går hånd-i-hånd. Vi besøger Hammershus i selskab med en af borgens 350-årige beboere, der levende fortæller historier fra "sin ungdom", da Hammershus var svensk og der var "brugerbetaling" hos bøddelen, som altid forlangte betaling på forhånd.  

Tager man et Draken Jagerfly, supplerer med en samling af 6.000 kaffekopper, tilsætter et væld af mulige og umulige bornholmske samlinger, og vupti, så er I på Bornholms Tekniske Samling, hvor I næsten finder alt, hvad man kan samle på og lidt til.

Bornholm har været centrum for mange spektakulære afhopninger. Under den kolde krig var Bornholmertårnet Natos østligste forpost. Ved Dueodde blev der lyttet intenst i det tophemmelige og topsikrede militære anlæg. I dag er Bornholmertårnet åbent for offentligheden. 

Røget sild kaldes også for "bornholmernes guld". I kommer til at smage "Sol-over-Gudhjem". 2 røgede sildefileter bliver nænsomt placeret på et stykke rugbrød, en pasteuriseret æggeblomme kommer over fileterne og der drysses med purløg, radiser og groft salt - velbekomme!

Det sidste besøg går til Fru Petersens Cafe, hvor den store lækre kagebuffet med boller, flødekager, tærter og mange andre lækre kager venter. En gammel tradition siger, at man ikke kan rejse sig fra bordet, før alle kager er smagt. Det er originalt!

Kontakt os gerne for mere information på +45 5695 8506 eller skriv til os på info@groupbornholm.dk

Bornholm mest kendte maler Oluf Høst

Bornholm mest kendte maler Oluf Høst

Besøg de mange glaspusterier

Besøg de mange glaspusterier

Danmarks ældste stentøjsfabrik "Hjorths Fabrik" finder du i Rønne Centrum

Danmarks ældste stentøjsfabrik "Hjorths Fabrik" finder du i Rønne Centrum

Kunstens Bornholm

Det særlige lys og farverne har alle dage draget kunstnere mod Bornholm. Vi starter i nutiden og besøger Grønbechs Gaard, hvor 1500 kvadratmetre er fyldt med kunstværker fra den bornholmske kunstnersammenslutning ACAB. En del af disse kunstnere kommer I også til at besøge i deres værksteder rundt omkring på øen.  

Hammershus var et yndet motiv for de første landskabsmalere, som i dag kan ses på Bornholms Kunstmuseum, der tidsmæssigt spænder fra starten af 1800-tallet og frem til nutiden med et tyngdepunkt på "Bornholmermalerne", der malede på øen i første halvdel af sidste århundrede.  

En af disse var Oluf Høst, som er Bornholms mest kendte maler. Udover malerierne på Bornholms Kunstmuseum, har han også sit eget museum i Gudhjem. Oluf Høst var en sammensat person, der færdedes blandt fiskerne på havnen. Ovenfor sit hus havde Høst gården Bognemark, hvor forpagteren var forpligtet til altid at have en ko på gården, så Høst kunne male dagligdags billeder fra gården. En anden aftale havde Høst med det lokale brandvæsen, som altid ringede til maleren, når en stor gård brændte – Høst lavede skitser med de stærke farver fra ilden!

Glaskunst har sin helt særlige historie på øen fra den første glashytte blev etableret tilbage i 1970'erne. Vi besøger nogle af øens dygtige glaskunstnere, som producerer alt fra store unika til smukke drikkeglas i en høj kvalitet.  

Keramikken har fået sin renæssance. På Bornholm har keramikerne holdt fast og samtidig er nye og spændende navne dukket op og skabt deres helt eget keramiske univers. 

I får lov at mærke råleret, som bliver hentet op af den bornholmske undergrund. I følger processen på keramikværkstedet, hvor leret bliver gjort "produktionsklart", til det står i ovnen - klart til at blive brændt.  

Hvis I selv drejer, så besøger vi også Hjorths Fabrik, der er Danmarks ældste af slagsen. Her er de gamle stentøjsserier relanceret med stor succes. Fabrikken er i dag et arbejdende museum og en perle midt i centrum af Rønne.   

I Svaneke er der god tid til at besøge byens mange spændende butikker og værksteder, som er placeret i de gamle gårde og bindingsværkshuse. Har man tilmed en "sød" tand, så er Svaneke et sandt paradis med isfabrik, bolsjeværksted, karamelkogeri og chokoladeværksted. Melder tørsten sig, så ligger Svaneke Bryghus midt på torvet og byder på masser af øltyper med og uden alkohol, som alle er økologiske.

Har I lyst til at opleve Bornholm? Så er I meget velkomne til at ringe til os på +45 5695 8506 eller skrive til os på info@groupbornholm.dk

Hvis I ønsker det, så står vi gerne for tilmeldingen til jeres tur og sørger også for, at deltagerne får fremsendt en faktura på deltagelsen i turen.  

Gode billeder giver flere deltagere
Vi har flotte og inspirerende billeder fra Bornholm, som I gerne må anvende i forbindelse med præsentationen af turen. Vores erfaring er, at en flot appetitvækkende indbydelse altid giver flere deltagere på turen.  

Inden ankomst
I god tid inden ankomst, får I et færdigt program med alle tidspunkter tilrettelagt efter jeres ønsker. 

Turene kan gennemføres uanset om I er 10 eller 50 personer. 

Har vi inspireret dig til at udforske Bornholm? Så kontakt os gerne på tel. +45 5695 8506 og spørg efter Janie eller Jacob. Du er også velkommen til at sende os en mail på info@groupbornholm.dk