Strik Bornholm 19. - 22. september 2024

  • Strik
  • Hækling
  • Hygge
  • Fællesskab
kort Allinge

Tak til alle jer som deltog til Strik Bornholm 2022, både udstillere, workshopholdere og besøgende. Information om Strik Bornholm 2024 kommer senere. 

 

Husk, at hvis du bestiller en festivalpakke får du entré til messehallen og adgang til strikkecafé gratis med i prisen. Derudover får du også 20 % rabat på alle workshops. Find ud af hvor du vil bo og bestil din festivalpakke her

Køb billetter og workshops til Strik Bornholm 2022

Strik Bornholm - Den hyggeligste strikkefestival på Bornholm
Hvert andet år byder Bornholm velkommen til tusindvis af glade strikkere, når strikkefestivalen Strik Bornholm åbner. Her på siden kan du læse mere om den hyggelige festival, som finder sted i Bornholms Idræts & Kulturcenter midt i Allinge.

Nyheder om Strik Bornholm
Du kan også holde dig opdateret på FacebookInstagram og Nyhedsbrev

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Lea Lindgren
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.strik-bornholm.dk

Bestil en festivalpakke til Strik Bornholm 2022

Strik-Festivalpakke
Det skal være nemt og enkelt at deltage i Strik Bornholm. Vi har derfor lavet en samlet pakke, hvor du får alt fra overnatning til fri adgang til messehallen og rabat på de workshops, som du bestiller. Strik-Festivalpakken kan bestilles på feriestederne Storløkke Feriepark, Æblehaven, Klintely, Sandkås Søpark og Sandvig Søpark. Tryk her for at læse mere om feriestederne.

OBS! Ved bestilling noter "Strik Bornholm" i kommentarfeltet.

Prisen inkluderer
* Overnatninger på feriestedet
* Rengøring ved ankomst/afrejse
* Strøm- og varmeforbrug
* Gratis sygdomsafbestillingsforsikring
* Deltagelse i Strik Bornholm inkl. adgang til messehallen og strikkecafe
   Når du har købt en festivalpakke, giver det dig mulighed for at tilkøbe Strik Bornholms workshops med 20 % rabat

Workshops og program
Øverst til højre på siden, og under fanen "Workshops", kan du se oversigt og workshopkatalog, samt finde link til workshoptilmelding. Deltagerprisen er 420,- pr. workshop - før rabat. 
Her kan du også tilmelde dig Festmiddagen lørdag den 24. september 2022 (2 retters menu med et glas vin, en øl eller en vand): DKK 325,- pr. person.

Du er altid meget velkommen til at ringe til os på tel. +45 5695 8566 eller at sende en mail på festival@teambornholm.dk for at bestille.

Storløkke Feriepark

Flotte feriehuse for 2-6 personer i Allinge. Overdækket swimmingpool. Svævebane, beachvolley, boldbaner, hoppe- og legeland. Et feriested med mange stamgæster. Der er ladestander til el-biler.


Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?
           

Æblehaven

Dejlige feriehuse for 4-6 personer beliggende i en tidligere æbleplantage. Swimmingpool og legeland. Tæt på stranden og den hyggelige gamle bydel i Allinge.


Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?
           

Klintely

Flotte ferielejligheder og sommerhuse med havudsigt i Sandkås lidt syd for Allinge. Skønne omgivelser med rolig beliggenhed tæt på stranden og mange af øens seværdigheder.


Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?
           

Sandvig Søpark

Lækre lejligheder for 2-6 personer. Indrettet af den bornholmske designer Pernille Bülow. Perfekt beliggenhed mellem Hammersøen, Hammerknuden og Sandvig by. Topanmeldelser fra tidligere gæster.


Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?
           

Sandkås Søpark

Glæd dig til den flotte havudsigt fra de skønne ferielejligheder, som er beliggende i Sandkås lidt syd for Allinge. Vælg mellem lejligheder for 2 eller 2-4 personer.


Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?
           

Storløkke Feriepark

Feriehusene findes i 3 forskellige størrelser

Feriehusene findes i 3 forskellige størrelser

Storløkke Feriepark har nogle solrige private terrasser

Storløkke Feriepark har nogle solrige private terrasser

Storløkke Feriepark. Allinge-Sandvig. Flotte feriehuse. God beliggenhed.
Storløkke Feriepark er en hyggelig feriepark beliggende i rolige omgivelser i Allinge. Nyd den flotte havudsigt fra centerbygningen. Mærk følelsen af ferie. 

Type 1 - Feriehus for 2 personer
Feriehus på 34 m2: Entré, badeværelse med dusch og wc, kombineret opholds- og soverum med to sovepladser (sovesofa), tv, køkken med elkomfur, køleskab med lille frostbox, kaffemaskine og elkogekedel. Lukket solgård/terrasse med havemøbler. 

Type 2 - Feriehus for 2-4 personer
Feriehus på 45 m2: Entré, badeværelse med dusch og wc, soveværelse med 2 senge, kombineret opholds- og soverum med to sovepladser (sovesofa), tv, køkken med elkomfur, køleskab med lille frostbox, kaffemaskine og elkogekedel. Lukket solgård/terrasse med havemøbler. 

Type 3 - Feriehus for 4-6 personer
Feriehus på 58 m2: Entré, 2 soveværelser med hver 2 senge, badeværelse med dusch og wc, kombineret opholds- og soverum med to sovepladser (sovesofa), tv, køkken med elkomfur, køleskab med lille frostbox, kaffemaskine og elkogekedel. Lukket solgård/terrasse med havemøbler.

Vil du læse mere om Storløkke Feriepark? Så klik her!

Æblehaven Feriecenter

Eksempel på opholdsrum i Æblehavens Feriehuse

Eksempel på opholdsrum i Æblehavens Feriehuse

Æblehaven har nogle skønne grønne områder

Æblehaven har nogle skønne grønne områder

Æblehaven. Allinge-Sandvig. Velindrettede feriehuse. Hyggelig beliggenhed.
Æblehaven er idyllisk beliggende i en tidligere æbleplantage. Om foråret blomstrer træerne i smukke hvide og rosa farver. I sensommeren kan I sætte tænderne i de lækre æbler og smage sommerens mange solskinstimer.

Lækre feriehuse for 4-6 personer
Glæd jer til nogle lækre feriehuse, som er indrettet for 4-6 personer.

400 meter til den gamle kystredningssti
400 meter fra Feriecenter Æblehaven ligger stranden og den gamle kystredningssti. Tag på en flot tur langs kystredningsstien. Selvom vejret er varmt, solen skinner og strandens hvide sand er flot, så forestil jer, hvordan turen har været i gamle dage på en stormende vinterdag, mens skibene til søs forsøgte at undgå klippekysten. 

Vil du læse mere om Æblehaven? Så klik her!

Klintely

Klintely har en skøn beliggenhed i Sandkås

Klintely har en skøn beliggenhed i Sandkås

Alle lejligheder har en flot havudsigt

Alle lejligheder har en flot havudsigt

Hotel Klintely, Sandkås
Klintely byder jer velkommen med hyggelige ferielejligheder og huse, der alle har havudsigt/havkig. Klintely er beliggende i Sandkås ved Allinge. De mange helleristninger ved Klintely vidner om, at området allerede for årtusinder har været et eftertragtet sted for mennesket. Stranden ligger blot 400 meter fra Klintely, mens cykel- og vandrestierne starter lige ved døren. Bag Klintely finder I "Storedalen", som er en smuk sprækkedal formet i istiden.

Lejlighed for 2 personer
Lejlighed på 27m2. Éntre, kombineret sove- og opholdsværelse med satellit-tv, køkkenniche med 2 kogeplader, køleskab, lille frostbox, microovn, el-kogekedel og kaffemaskine. Badeværelse med dusch og wc. Egen terrasse med havemøbler og med eller uden havudsigt. Alle lejligheder i denne lejlighedstype er moderniseret i 2016.

Lejlighed for 2-4 personer
Lejlighed på 45m2. Éntre, soveværelse med to senge, stue med to sovepladser og satellit-tv, køkken med el-komfur, lille frostbox, køleskab, ovn, el-kogekedel og kaffemaskine. Badeværelse med dusch og wc. Egen terrasse med havemøbler og havudsigt.

Feriehuse for 6-8 personer
Feriehus på 78 m2 med havkig. Stort kombineret køkken og stue med havkig, stue med hems (2 sovepladser) tv og brændeovn. 2 soveværelser hver med 1 dobbeltseng samt 1 soveværelse med 2 enkeltsenge. Badeværelse med bruseniche, toilet, gulvvarme, tørretumbler og vaskemaskine. Opvaskemaskine og pusleplads. Internetadgang. To terrasser med grill på én af terrasserne. 

Vil du læse mere om Klintely? Så klik her!

Sandkås Søpark

Fra din lejlighed har du en fantastisk havudsigt

Fra din lejlighed har du en fantastisk havudsigt

Lejlighederne er funktionelt indrettet

Lejlighederne er funktionelt indrettet

Lejlighederne i Sandkås Søpark
Lejlighederne i Sandkås Søpark ligger i to rækker, hvor den øverste lejlighedsrække kigger ud over den forreste række. Lejlighederne for 2 personer ligger i første række, mens lejlighederne for 2-4 personer ligger placeret højere oppe.

Lejlighederne for 2 personer med havudsigt
Entre med indgang til badeværelse og køkken. Fra køkkenet fortsætter I til den kombinerede stue og soveværelse med dobbeltseng. I stuen er der spiseplads til to personer, to sofastole, sofabord samt tv, ligesom I har adgang til terrasse med havemøbler, solvogn og egen grill. Køkkenet er veludstyret med blandt andet komfur, køleskab, opvaskemaskine og microovn.

Lejlighed for 2-4 personer med havudsigt
Entre med indgang til badeværelse og køkken. Fra køkkenet fortsætter I til den kombinerede stue og soveværelse, hvor der er dobbeltseng, sovesofa (sovemulighed for 2 personer), sofabord, tv samt spiseplads til fire personer. Fra lejligheden har I adgang til en lukket terrasse med havemøbler og egen grill. Adgangsvejen til lejlighederne for 2-4 personer er relativt stejl, hvorfor vi ikke anbefaler denne type lejligheder til gæster med gangbesvær. Køkkenet er veludstyret med blandt andet komfur, køleskab, opvaskemaskine og microovn.

Vil du læse mere om Sandkås Søpark? Så klik her!

Sandvig Søpark

Sandvig Søpark ligger lige ved det smukke naturområde "Hammerknuden"

Sandvig Søpark ligger lige ved det smukke naturområde "Hammerknuden"

Sandvig Søparks lejligheder er lyse og moderne

Sandvig Søparks lejligheder er lyse og moderne

Sandvig Søpark. Ferielejligheder for 2-4 eller 4-6 personer i Sandvig.
Sandvig Søpark blev færdigbygget i maj 2015. Glæd jer til nogle nye og flotte ferielejligheder i et skønt naturområde mellem den idylliske Hammersø og Sandvig Strand.

Lejlighedernes indretning
Lejlighederne er indrettet i en eksisterende bygning, hvor næsten alt undtaget taget er blevet udskiftet. Lejlighedernes indretning er designet af den kendte bornholmske designer Pernille Bülow. I kan derfor glæde jer til at bo i nogle helt nye og lækre lejligheder. Ferielejlighederne, som alle er beliggende i stueplan, er indrettet for 2-4 personer (53 m2) eller 4-6 personer (63 m2). Indretningen er således: Entre. Soveværelse med dobbeltseng. Stue med stort køkken inklusive køleskab med frostbox samt opvaskemaskine. I stuen er der to sovepladser på sovesofaen. Badeværelse. Lejlighederne for 4-6 personer har derudover en sovealkove med dobbeltseng. 

Vil du læse mere om Sandvig Søpark? Så klik her!

Strik Bornholm løber af stablen 23. til 25. september 2022

Strik Bornholm løber af stablen 23. til 25. september 2022

Fandt du ikke hvad du søgte? Team Bornholm har mere end 30 forskellige feriesteder - se dem her. 

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Lea Lindgren
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.strik-bornholm.dk

Messehallen

Priser - entré til Messehallen under Strik Bornholm
Entréprisen til Messehallen er DKK 50 per person per dag. Du kan købe billet ved indgangen. Du har også mulighed for at købe billet der gælder til alle 3 dage (fredag, lørdag og søndag). Pris for alle 3 dage er DKK 80 per person. Denne billet har du også mulighed for at købe ved indgangen. Du kan også købe din entrébillet til alle dage online.

Gratis entré
Hvis du har købt en Strik-festivalpakke, får du gratis entré til Messehallen.

Udstillere du vil kunne besøge i Messehallen til Strik Bornholm 2022:

Udstiller

Website

Instagram

Facebook

Pinterest

Birkedal Pelsfår

www.pelsfaar.dk

 

Birkedal Pelsfår

 

Birthe Sahl

       

Brogaard Isheste og Strik

www.brogaardensisheste.dk

 

Brogaard Isheste og Strik

 

Bøge Design

www.bøgedesign.dk

 

Bøge Design

 

Femø Design

 

 

Femø Design

 

Fredsminde Unika Design

www.hammershusgarn.dk

 

Fredsminde Unika Design

 

Fru Krogh

www.frukrogh.dk

@frukrogh.dk

Fru Krogh

 

Garna

www.garna.dk

@garnawool

Garna

@garnawool

Garngalleriet Mikrofarveri

www.garngalleriet.dk

 

Garngalleriet Mikrofarveri

 

Geilsk

www.geilsk.dk

 

Geilsk

 

Hakke Nålen

www.hakkenaalen.dk

 

 

 

Heede Garn

www.heedegarn.dk

@heede_garn

Heede Garn

 

Henius Knitwear

www.heniusknitwear.com

@heniusknitwear

Henius Knitwear

 

Unik Garn

 

@Unikgarn

Unik Garn

 

Keramiker Else Rasmussen

www.elser.dk

 

 

 

Kratte.dk

www.kratte.dk

@kratte.dk

Quiltinderne.dk

 

Kreabanken

www.kreabanken.dk

@kreabanken

Kreabanken

 

Stenmarksgården Butik

www.stenmarksgaarden.dk

 

Stenmarksgårdens Butik

 

Strikkehjørnet

www.strikkehjornet.dk

 

Strikkehjørnet v/Jette Jensen

 

Textillita

www.textillita.dk

 

 

 

Uldgården

www.uldgaarden.dk

@uldgaarden

Uldgården

 

Vibs-strik-design

www.vibs-strik-design.dk

@vibsstrikdesign

Vibs-strik-design

 

Önling

www.oenling.com

@oenling

Önling

@oenling

Spændende og lærerige workshopdage på Strik Bornholm

Tryk her for at bestille workshops, entré til Messehallen, Strikkecafé eller festmiddag
Du kan nu bestille plads på workshops, entré til Messehallen, og din plads til lørdagens festmiddag ved Strik Bornholm 2022. Tryk på det ovenstående link for at bestille.
Deltagelse i workshop koster kr 420,- pr. workshop. Husk, at du får 20 % rabat på workshopdeltagelse, hvis du har bestilt en Strikfestival-pakke.

Læs workshopkataloget, se udstilleroversigt og workshopoversigt eller se lokaleoversigt for workshops.
Det er altid inspirerende og lærerigt at deltage i Strik Bornholm

Det er altid inspirerende og lærerigt at deltage i Strik Bornholm

Du kan vælge mellem mange spændende workshops

Du kan vælge mellem mange spændende workshops

Der er rig mulighed for sparring med dine meddeltagere eller workshopholder

Der er rig mulighed for sparring med dine meddeltagere eller workshopholder

Strikkecafé 2022

Torsdag og fredag aften under strikkefestivallen, åbner dørene til strikkecaféen. Her kan du nyde en aften i selskab med ligesindede strikke-entusiaster. Hyg dig med et strikkeprojekt og slå øre og øjne op til spændende oplæg med strik som fællesnævner. 

Entre: 125,- (Har du bestilt en festivalpakke er entre til strikkecafeerne inkluderet)  
Hvor: Storløkke Feriepark, Allinge

Tilmeld dig strikkecaféerne her

Maritime historier og sømandens strikkede uldtrøje

Striktrøjer findes i utallige variationer og kategorier, men sømandens strikkede uldtrøje er nok blandt de mest kendte. Museumsinspektør Jakob Seerup strikker ikke selv, men han ved meget om den maritime kulturhistorie, og giver en indføring i søfolk og deres forhold til strikkede klæder.

Allerede i 1700-tallet finder vi omtale af de strikkede trøjer i sømandskisterne – i øvrigt sammen med hoser og vanter og halstørklæder, der også var strikket. Vi skal også en tur om Nordatlanten og se lidt på færøtrøjer. Og til sidst ser vi lidt på de maritime strikvarer, som også lever videre i nyere tids mode.

Hvornår: Torsdag den 22. september klokken 19:00-22:00

Tilmeld dig strikkecaféen her

Museumsinspektør Jakob Seerup

Museumsinspektør Jakob Seerup

Bliv inspireret af Mette Henius' rå feminisme

Mød strik-designer Mette Henius – kvinden bag Henius Knitwear. Mette designer strik primært til kvinder og hun kalder sin designstil for Rå Feminisme. Hun er vild med at strikke med perler, glitter, pailletter, fjer og kombinerer gerne det hele med spændende teknikker. Det er feminint strik med et touch af noget råt.

Kom med til en aften i Mette’s Rå Feminisme univers – og det er ikke kun for kvinder.

Du kan blandt andet glæde dig til at høre om:

  • Hvorfor Rå Feminisme?
  • Kreativitet og inspiration
  • Det med småt
  • Designfasen – tips og ideer
  • Mix & Match det rå med det feminine
  • Strik med perler

Det hele strikkes sammen med anekdoter fra en strikkers verden, quizzer og hvad der ellers måtte ske.

Medbring gerne: absolut ikke et krav, men godt hvis du vil strikke med undervejs:
- Dit strikketøj
- Pinde fx 2,5 mm – 3,0 mm – 5 mm
- Hæklenål 0,75 mm (når vi strikker med perler)
- Lidt perler - gerne med hulstørrelse min 1,0 mm
- Restegarn fx tynd mohair, Alpaka eller uld 250/400 m pr 50 gram, garn der passer til en pind 4, glittergarn
- Papir og blyant

Hvornår: Fredag den 23. september klokken 19:00-22:00

Tilmeld dig strikkecaféen her

Strik-designer Mette Henius

Strik-designer Mette Henius

Strik Bornholms strikkekonkurrence 2022

Til dette års strikkekonkurrence vil vi se dine flotteste/mest særprægede fingerløse vanter.

Aflever dem senest den 23/9 klokken 17:00 ved indgangen til Messehallen for at være med i konkurrencen. Du bestemmer selv om du strikker dem hjemmefra, eller om du strikker dem på festivalen - eksempelvis til vores hyggelige strikkecafé.

Vi glæder os til at se dit bud på et sæt fingerløse vanter!

Åse-Gun står bag de fingerløse vanter på billedet. Hendes mor, Lilly, spillede orgel i de bornholmske kirker i 1940'erne. Dengang var kirkerne ikke opvarmede, så for at holde sine hænder varme, og stadigvæk kunne spille orgel, strikkede Lily vanter uden fingre. Inspireret af sin mors historie, har Åse-Gun strikket disse fingerløse vanter, hvis design også tager udspring i bornholmske kendetegn. I midten ser du en helleristning fra Madsebakke i Allinge. Den orange top er inspireret af det bornholmske busselskabs gamle logo, der bestod af skrå striber. Den blå bund afspejler Østersøen.

Guidede vandreture til Strik Bornholm 2022

Ønsker du en pause fra strikkepindende? Så kan du invitere både dig selv, venner og familie med til tre skønne vandreture, hvor du samtidig bliver underholdt af spændende fortællinger af to dygtige lokale guider.

Tilmeld dig vandreturene her

Snapsetur

Sammen med en af Bornholms dygtigste naturvejledere, Thomas Guldbæk, tager vi på en spændende snapsetur langs den smukke nordbornholmske kyst. Undervejs fortæller Thomas om urter og planter, og om den særlige smag, som de bornholmske urter og planter har. Du bliver også klogere på kryddersnaps - hvad kan man putte i snapsen? Hvor længe skal snapsen trække? Og måske ligeså vigtigt, hvad skal du ikke putte i snapsen.

Der indgår naturligvis en snaps på turen.

Hvornår? Fredag den 23. september klokken 10:00
Mødested? Ved indgangen til Messehallen, Strandvejen 1, 3770 Allinge
Pris? Kr. 100,- pr. person

Tilmeld dig Snapseturen her.

Bornholm som frontlinje i 1945-46

Tag med når Niels-Jørn Jensen fortæller om Bornholms specielle situation under Anden Verdenskrig, og den russiske besættelse i 1945-46. På turen besøger vi den Russiske kirkegård, hvor du kan høre mere om deres skæbne her på øen.

Hvornår? Lørdag den 24. september klokken 10:00
Mødested? Den gamle brandstation, Havnegade 51, 3770 Allinge
Pris? Kr. 100,- pr. person

Tilmeld dig Bornholm som frontlinje her.

Fyret, havet og klipperne

Hvis der er nogen, der ved noget om fyret, havet og klipperne, så er det naturligvis fyrmester Niels-Jørn Jensen. På denne vandretur kan du høre spændende historier om fyrmestre og Bornholms særegne natur. Vi kommer også ud og ser nogle fantastiske udsigter, og høre om områdets historie - en helt unik Bornholmsk oplevelse.

Hvornår? Lørdag den 24. september klokken 14:00
Mødested? Hammeren fyr, Fyrvej 15, 3770 Allinge
Pris? Kr. 100,- pr. person

Tilmeld dig Fyret, havet og klipperne her.

Den nordbornholmske kyststi

Den nordbornholmske kyststi

Hammeren Fyr

Hammeren Fyr

Billeder fra Strik Bornholm

En af standene i Messehallen

En af standene i Messehallen

Udsigt fra Domen

Udsigt fra Domen

Find massere af inspiration i Messehallen

Find massere af inspiration i Messehallen

Strik til Danmarks bedste udsigt

Strik til Danmarks bedste udsigt

Strikkecafé i Domen

Strikkecafé i Domen

Garn i alle mulige farver og former

Garn i alle mulige farver og former

Glade Strikkefestival deltagere

Glade Strikkefestival deltagere

En workshop med Vithard Villumsen

En workshop med Vithard Villumsen

Koncentrerede workshopdeltagere

Koncentrerede workshopdeltagere

Tips og tricks uddeles blandt besøgende

Tips og tricks uddeles blandt besøgende

En af standene i Messehallen

En af standene i Messehallen

Du finder mange spændende ting i Messehallen

Du finder mange spændende ting i Messehallen

Billeder fra området

Udforsk middelalderborgen Hammershus

Udforsk middelalderborgen Hammershus

Tag på spændende bådtur fra Hammerhavn

Tag på spændende bådtur fra Hammerhavn

Sandvig strand

Sandvig strand

Sandstrand og knejsende klipper

Strik Bornholm finder sted i Allinge på Nordbornholm. Allinge var første rejsemål, da Bornholms turisme begyndte i starten af 1900-tallet. Strandene ved Allinge er ikke Bornholms største, men det er nogle af de mest hyggelige. Den særprægede og flotte kombination af sandstrand og knejsende klipper var formentlig også årsagen til, at såvel det danske som det tyske borgerskab strømmede til Allinge for hundrede år siden. 

Nordeurops største borgruin
Lige udenfor Allinge ligger Hammerknuden med Nordeuropas største borgruin: Hammerhus. Glæd jer til vandreture med en mageløs panoramaudsigt. Og for de modige kan panoramaudsigten byttes ud med en svævetur i Danmarks længste svævebane...

Selve Allinge er en charmerende havneby. Der er en årlig Jazz Festival, kræmmer-markeder, byfester og omkring havnen summer de små cafeer af liv og stemning. Rundt om Allinge ligger mange af de seværdigheder og attraktioner, som er med til at gøre en ferie på Bornholm til noget helt specielt. 

Krølle Bølle og de flyvende tallerkner
Allinge og Nordbornholm er også hjem for Bornholms sagnfigur - den lille troldeunge "Krølle Bølle". Hvis I har børn med på ferien, vil de elske at få læst historier om Krølle Bølle og hans eventyrlige oplevelser. Om det er Krølle Bølle, der er på spil eller ej, er ikke til at sige, men i bogen "Det mystiske Danmark" er der mange beretninger om mystiske lysende genstande, som med høj fart bevæger sig henover himlen på Nordbornholm. Eksempelvis har en tysk turist set et tallerkenformet fartøj flyve ud fra Hammerknuden gennem en stor åbning, der pludselig viste sig i klippevæggen. Kort tid efter berettede flere lystsejlere at have set et tilsvarende fartøj flyve op fra havet ved Hammerknuden og fortsætte lodret op i himlen, indtil de tabte det af syne.

Spændende bådtur fra Hammerhavnen
Fra Hammerhavnen lidt nord for Allinge er det ikke rumskibe, men små hyggelige både som tager jer på tur ned langs kysten. Set fra vandsiden bliver klippekysten endnu mere dramatisk. Når I passerer nedenfor den gamle borgruin Hammershus, vil I levende kunne forestille jer, at borgen var en uindtagelig fæstning i middelalderens urolige Danmark. Oplevelserne bliver krydret af fortællinger fra jeres bådfører - og det gør bestemt ikke oplevelserne mindre spændende.

Billeder fra Bornholm

Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke

Klippehulen "den våde ovn"

Klippehulen "den våde ovn"

Opalsøen på Hammeren

Opalsøen på Hammeren

Klippeformationen Løvehovederne

Klippeformationen Løvehovederne

Nordbornholms Røgeri i Allinge

Nordbornholms Røgeri i Allinge

Helligdommen

Helligdommen

Nyd klipperne

Nyd klipperne

Christiansøfarten i Gudhjem

Christiansøfarten i Gudhjem

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Melstedgaard Landbrugsmuseum