Velkommen til Dansefestival Bornholm 6. juni - 9. juni 2025

  • Danseoplevelser
  • Hygge
  • Fællesskab
  • Natur
  • Bornholm
  • Danseopvisninger
kort

Dansefestival Bornholm arrangeres i samarbejde med Bornholms Folkedansere

Der er noget ganske særligt ved Bornholm og folkedans. Dansetraditionerne går langt tilbage, og folkedansen har altid haft en helt særlig plads hos bornholmerne. Arrangementerne under Dansefestival Bornholm er blevet et tilløbsstykke for såvel lokalbefolkningen som øens turister.

I kan også se frem til at være med på ”Dansetour de Bornholm”, hvor I foran et stort og engageret publikum danser i de smukke byer langs kysten og på Bornholms Tekniske Samling.

Vi tør godt love masser af smil, ny inspiration på vores workshops og måske lidt sved på panden for både dansere og spillemænd. 

Kommentarer fra deltagerne:

Kent Hägg - Uddevalla:
"Tack än en gång för några härliga dagar på Bornholm! Vi är mycket nöjda och återkommer gärna."

Download brochure og program:
Program i detaljer - DK
Program i detaljer - SE

Dansefestival Bornholm - Arrangementer

Danseoplevelser
Kridt blot danseskoene - vi skal nok sørge for, at skoene vil blive flittigt brugt på Bornholm!

Fredag og søndag aften arrangerer vi dans i teltet, hvor alle danseinstruktører og spillemænd har mulighed for at byde ind i løbet af aftenen. Lørdag aften holdes der festaften med en dejlig middag og masser af dans samt ny inspiration fra de mange instruktører som deltager i Dansefestival Bornholm.

Lørdag formiddag kan I deltage i vores interessante og inspirerende danse- og spillemandsworkshop, hvor temaet er ”Norden”.

Hvis I under jeres ophold oplever "danseabstinenser", så får I mulighed for at vise jeres flotte danse frem lørdag eftermiddag foran et talstærkt publikum i de små maleriske byer. Søndag formiddag går dansen lystigt på Bornholms Tekniske Samling, hvor I får mulighed for en opvisning og samtidig kan I opleve dansen fra de øvrige folkedansgrupper i festivalen. Mellem dansene kan I gå på opdagelse på museet, der rummer samlinger af ”alt”, hvad man kan samle på og lidt ekstra!

Ved Hammershus slotsruin (søndag), får I fortællingen om livet på den middelalderlige borg for 400 år siden. Fra den spændende og dramatiske middelalder tager vi tilbage til nutiden. Vi afslutter Dansefestival Bornholm med en flot fællesopvisning på taget af besøgscentret ved Hammershus, der nænsomt er indpasset i det historiske landskab med et fantastisk vue til Hammershus. Glæd jer til en fantastisk danseoplevelse, som I vil huske i mange år. 

Vi sørger selvfølgelig for, at jeres opvisninger bliver omtalt i de lokale medier og publikationer, som henvender sig til lokalbefolkningen og Bornholms mange turister

 

Information og bestilling:
Group Bornholm ApS
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk
 

Overnatning

Under Dansefestival Bornholm samler vi alle deltagerne på de tre feriesteder – Hasle Feriepark- og Hytteby samt Feriecenter Æblehaven. Det giver noget helt særligt til Dansefestival Bornholm, at alle deltagerne bor samlet under opholdet. I bor i velindrettede feriehuse eller feriehytter i nogle af Bornholms bedste ferieparker. Ferieparkerne er alle smukt beliggende i byerne tæt på Bornholms dejlige natur. Har I lyst til aktiviteter efter dagens oplevelser og danseudfoldelser, byder feriestederne på blandt andet swimmingpools. Endvidere er der løbe- og cykelstier i umiddelbart tilknytning til feriestederne. Prøv at leje en cykel og kør ind i landet. Det går op ad bakke, men på vejen hjem kan I nærmest sætte cyklen i frigear og langsomt trille ned ad bakkerne, mens I nyder den betagende havudsigt. 

Hasle Feriepark

Hasle Feriepark

Hasle Feriepark
På Bornholms vestkyst ligger Hasle Feriepark. Feriehusene har plads til 4-6 personer og er indrettet således: Entré, 2 soveværelser med hver 2 enkeltsenge, badeværelse med bad og toilet, kombineret stue- og opholdsrum med 2 sovepladser og TV. Køkken med komfur, køleskab med lille frostbox, el-koger og kaffemaskine.

Alle huse har egen terrasse, som er delvist overdækket.
Skovstierne starter lige ved jeres terrasse, og I har kun 400 meter til en af Danmarks bedste sandstrande. Tag jer en aftentur lang stranden og nyd en af Danmarks flotteste solnedgange - I kan eventuelt fortsætte turen til det lokale røgeri, hvor der bliver budt på lækkerier i særklasse. I bor som udgangspunkt 4 personer i hvert hus.

Feriecenter Æblehaven

Feriecenter Æblehaven

Feriecenter Æblehaven
Feriecenter Æblehaven ligger i en tidligere æbleplantage i Allinge på Bornholms Nordkyst. Æbletræerne blomstrer i flotte hvide og rosa farver i foråret. Æblehaven byder jer velkomne med velindrettede feriehuse, som alle er indrettet for 4-6 personer. Husene er indrettet med entré, to soveværelser med hver to senge, badeværelse med dusch og wc, kombineret opholds- og spisestue med sovesofa (to sovepladser) og tv.

Der er desuden et godt køkken med komfur eller kogeplader med ovn, køleskab, lille frostbox, kaffemaskine og el-kogekedel. I bor som udgangspunkt 4 personer i hvert hus.

Hasle Hytteby

Hasle Hytteby

Hasle Hytteby
Hasle Hytteby ligger i tilknytning til Hasle Feriepark og består af små hyggelige feriehytter, der alle er lyse og moderne indrettet.

Der er 4 sovepladser i hytterne. Sengene har en længde på 1,90 meter.

Der er en lille, men veludstyret køkkenniche med 2 kogeplader, køleskab, el-koger samt køkkenservice til 4 personer. Endvidere indeholder køkkenet håndvask med koldt vand.

I den ene ende af feriehytten er der et folde-ud-spisebord til 4 personer. Hytterne har indgangsdøre fra to sider, hvorfor hytten kan benyttes som to værelser med hver sin indgang.

Der er som nævnt en lille køkkenniche i hytterne, men skulle I have brug for mere plads til gastronomien, er I meget velkomne til at anvende fælleskøkkenet i den nærliggende centerbygning. I centerbygningen finder I endvidere baderum, toiletter og en hyggelig fjernsynsstue. I bor som udgangspunkt 4 personer i hver hytte.

Information og bestilling:
Group Bornholm ApS
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Dansefestival med gratis afbestillingsret

For at give jer ekstra sikkerhed, så kan I frem til 1. april 2025 annullere jeres bestilling uden omkostninger. I kan derfor trygt bestille jeres deltagelse allerede nu. Ring +45 5695 8506 eller mail til os på info@groupbornholm.dk

Vi glæder os til at se jer til en fantastisk Dansefestival på Bornholm.

Information og bestilling:
Group Bornholm ApS
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Priser og information

Dans i Gudhjem

Dans i Gudhjem

Priser pr. person i 2025

3 overnatninger med personbil (4 pers.) eller bus 10-14 m. (inklusive alle pers.)
* Hasle Feriepark, Hasle: DKK 2.475 / NOK 3.990 / SEK 4.050
* Æblehaven, Allinge: DKK 2.575 / NOK 4.090 / SEK 4.150
* Hasle Hytteby, Hasle: DKK 2.275 / NOK 3.670 / SEK 3.720

2 overnatninger med personbil (4 pers.) eller bus 10-14 m. (inklusive alle pers.)
* Æblehaven, Allinge: DKK 2.150,- / NOK 3.360 / SEK 3.470,-
* Hasle Feriepark, Hasle: DKK 2.150,- / NOK 3.360/ SEK 3.470,-
* Hasle Hytteby, Hasle: DKK 1.725,- / NOK 2.695 / SEK 2.785,-

Inkluderet i priserne
* Færge Ystad-Rønne tur/retur for alle personer i personbil eller bus
* Overnatninger på feriestedet
* Velkomst ”danse”-arrangement
* Deltagelse i workshops for dansere og spillemænd
* Entre til Bornholms Tekniske Samling samt danseopvisning – rummer alverdens samlinger + lidt ekstra
* Danse tour de Bornholm – opvisninger på hele øen
* Fællesopvisning på Hammershus, efterfølgende kaffe og kage
* Festaften med 2 retters menu og et glas vin. Dans til forskellige spillemænd og instruktører

Fripladser og rabatter
* Én person er gratis for hver 24 betalende personer
* Overnatningsstederne har alle plads til op til 6 personer pr. hus. Af hensyn til komfort har vi beregnet. at der kun bor 4 personer i hvert hus. Vælger I at bo flere end 4 personer i husene, kan ovennævnte deltagerpris reduceres med DKK 110,- / SEK 170,- pr. person
* Vælger I at være 5 personer i hver bil i stedet for 4 personer, kan I reducere prisen med DKK 40,- / SEK 60,- pr. person

Bespisning
Der er gode køkkenfaciliteter i alle feriehusene, men vi tilbyder også gerne pension under opholdet:
* Morgenmad: Lørdag, søndag og mandag (spises i feriehusene)
* Aftensmad (spises samlet på overnatningsstedet) fredag og søndag (aftensmad lørdag er allerede inkl. i prisen)
* Samlet pris pr. person er DKK 675 / NOK 1.080 / SEK 1.080. Ønsker I kun morgenmad er prisen pr. person DKK 350 / NOK 570 / SEK 570

Information og bestilling:
Group Bornholm ApS
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Resvägar till Bornholm från Sverige

Buss til Bornholm

Buss til Bornholm

Med flyg och buss till Bornholm

Varje år får vi besök av folkdanslag, som får en mycket lång resa till Bornholm, om de skall åka hela vägen med buss. Här kan det vara en idé att minska restiden genom att flyga eller ta tåget till Malmö.

Vårt "transportpaket", som många använder sig av, består av följande:

• Buss vid ankomst till Malmö/Köpenhamn och vidare till färjan i Ystad
• Buss åter på avresedagen
• Hämtning med buss vid ankomst till Bornholm och avgång från Bornholm 
• Körning till festivalens gemensamma evenemang
• Körning till festafton på lördagen.

Kontakta oss för prisinformation på tel. +45 5695 8506 eller info@groupbornholm.dk

Tilmelding og Information

Ønsker du at tilmelde jer til Dansefestival Bornholm, eller modtage et uforpligtende tilbud, så beder vi dig venligst kontakte os på mail: info@groupbornholm.dk

Venligst beskriv:
* Navn på forening
* Kontaktperson samt kontaktoplysninger
* Cirka antal deltagere
* Eventuelle ønsker

Vi vender vanligvis tilbage indenfor 1-2 hverdage.

Deltagerliste

Dans i Gudhjem

Dans i Gudhjem

Kommentarer fra deltagerne

Hans Jacobsson, Hallensbuss

TACK för en fin helg. Hittar inget att klaga på.

Vi tackar så gott för fina dagar
Där vi tillsammans träffats uti dansens laga
Och musiken flödat med fläkt och fart
Orga och .Hallingeberggänget  tackar också för mycket god mat

Birgitte, Norddjurserne
Tusind tak for endnu en skøn danseoplevelse på Bornholm. Hvor jeg(vi) dog nød gensynet med det hele. Jeg håber, vi kan sige på gensyn næste år - med dans på Christiansø.

Gm. Anders, Sundsvalls Folkdansgille
Hej och ett STORT TACK för en mycket trevlig dansfestival!!!

Det blev en minnesvärd långhelg på Bornholm med mycket bra boende, härlig busschafför, god mat, ett härligt dansgäng, duktiga spelmän och toppenväder – men det är väl alltid bra väder på Bornholm förstår jag!

Tack och vem vet, kanske vi ses igen?!

 

Festivalen blev afviklet for første gang i 2010. I er meget velkomne til at kontakte en af nedenstående folkedansgrupper for at høre om deres oplevelser og deltagelse i Dansefestival Bornholm:

Akademiska folkdanslaget i Stockholm (S), 2023
Alsters Folkdanslag & Grava Folkdanslag (S) 2013
Amager Folkedansere (DK) 2018
Assens Folkedansere (S) 2018
Bornholms Folkedansere (DK) 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2022 og 2023
Bygdegillet Karlskoga (S) 2013
Brage Gille (S) 2013
Brønshøj Folkedanser Forening (DK) 2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2022, 2023, 2024
Bygdedanslaget i Hamar (N) 2010
Dans og Rejs Fyn (DK) 2011
Danske Folklore Dansere (DK) 2013
Eksjö Folkdanslag (S) 2010
Elverum Danselag (N) 2010
FDS Appell (S) 2012
FDS Victoria (S) 2012
Folkedanserforeningen FC Grenaa (DK) 2018
Folkdansarna på Ålan (F) 2015
Folkdansringen i Halland (S) 2011
Folkdanslaget Rillen (S) 2016
Folkdanssällskapet Victoria (S) 2011
Folkedansgruppen Go'foten (N) 2013
Folkedanslagen Fyrväpplingen (S) 2011
Folkedanslaget Symra (N) 2011
Folkedanslaget Sølja (N) 2010
Folkedanslaget Värendsgillet (S) 2012
Föreningen Söderringen (S) 2019
Fåborg Folkedansere (DK) 2022
Gotländska Folkdansringen (S) 2011
Göteborgs National Dans Sällskab (S) 2013, 2015
Ha Det Gott, Lekstugan Verdandis Folkdanslag, 2024
Hallingebergs Dansgille (S) 2014, 2019
Haugtussa Leikaring (N) 2015
Hembygdsgillet Malmö (S) 2014
Hemgårdens Folkdanslag (S) 2013
Högbo Folkdansgille (S), 2023
Hornsherred Folkedansere (DK) 2018
Indre Østfold Leikaring (N) 2018
Jössehäringarnas Folkdanserara (S) 2016
Kalmar Folkedans (S) 2012
Kent Hägg - Uddevalla (S), 2023
Knivsta Folkdanslag (S) 2019
Klepp Leikarring (N) 2011
Kulturella Folkdansgille (S) 2013
Kungängans Folkdansgille (S) 2016, 2023
Kyrkefalla Ransbergs Folkdanslag (S) 2012
Leikaringen Bul (N) 2011
Leikaringen Haug (N) 2010
Leikaringen Huldra (N) 2011
Leikarringen Noreg (N) 2019
Leikaringen Rakne (N) 2011
Lekstugan Verdandi (S) 2014
Lillehammer Spel- og Danselag (N) 2018
Lindesnes Ungdomslag (N) 2012
Logdansarna (S) 2010
Lyngstad Leikarring (N) 2014
Lysekils folkdansgille (S) 2019

Munkedals Folkdansgille (S) 2019
Nacka-Apell (S) 2010
Nes Nasjonale Dansarring og Ul Aasmund Vinje (N) 2012
Norddjurserne (Gjerrild Folkedanserne) (DK) 2013, 2018, 2019 2022, 2023
Norrahammers Folkdansgille (S) 2014
Nynäshamns Folkdansgille (S) 2012
Orust Folkdansgilde (S) 2010
Överums Dansere (S) 2014
Ramsø Folkedanserforening og Spillemandslaug (DK) 2011
Ramunder Spel & Dansgille (S) 2011
Randesund Folkedans (N) 2010
Sandnes Folkdanslag (N) 2011
Siegfred Laugesen (DK), 2023
Sjuntorps Folkdanslag (S) 2012
Skallsjö Folkdanslag (S) 2010
Skjetten Leikaring (N) 2010, 2016
Slagsta Gille (S) 2011
Snöstorps Folkdanslag (S) 2010, 2013, 2014, 2015
Sogn og Fjordaneringen (N) 2011
Sollentuna Folkdansgille (S) 2010
Sotenås Folkdansgille (S) 2019
Spånga Folkdansgille (S) 2013
Stora Lundby Folkdansgille (S) 2010 og 2011
Strilaringen (N) 2013
Sundsvalls Folkdansgille (S), 2022
Sunnerbogillet (S) 2013
Svenska Folkdansens Vänner (S) 2013
Svettapolsen (N) 2010
Taube Dansarna (S), 2023
Tornabygdens Folkdanslag (S) 2010, 2012, 2017
Torsdagsdansen (N) 2010
Vallda Folkdanslag (S) 2013, 2014, 2015, 2019, 2023
Varhaug Danselag (N) 2011
Varna Folkedanslag (N) 2010
Venner av Gammeldans i Asker (N) 2013
Viksjö Dansgille (S) 2013
Virestads Folkdanslag (S) 2019
Vissefjärda Folkdanslag (S) 2011, 2024
Växjöorten Folkdanslag (S) 2011, 2015
Våmhus Folkdansring (S) 2010
Ørsta og Volda Folkedanslag (N) 2015

Information og bestilling:
Group Bornholm ApS
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Billeder fra Bornholm

Hasle Røgeri

Hasle Røgeri

Den bornholmske specialitet "sol over Gudhjem"

Den bornholmske specialitet "sol over Gudhjem"

Christiansøfarten i Gudhjem

Christiansøfarten i Gudhjem

Nyd klipperne

Nyd klipperne

På tur med Hammerhavnens Baadfart

På tur med Hammerhavnens Baadfart

Sandvig strand

Sandvig strand

Klippeformationen Løvehovederne

Klippeformationen Løvehovederne

Gå på opdagelse i hyggelige Svaneke

Gå på opdagelse i hyggelige Svaneke

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Dueodde strand

Dueodde strand

Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke

Helligdommen

Helligdommen

Information og bestilling:
Group Bornholm ApS
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk