Bornholms Guide- & Gruppeservice. Din guide til ekstra oplevelser

  • Dansk
  • Svensk
  • Norsk
  • Tysk
  • Engelsk
  • Fransk
  • Italiensk
  • Polsk
  • Russisk
  • Spansk

Når I som gruppe besøger Bornholm, anbefaler vi jer at gøre brug af vores guideservice. Mens I oplever Bornholms flotte seværdigheder og natur, fortæller vores guide jer levende om de mange spændende historier, som gemmer sig under overfladen. Synsoplevelserne bliver sat i perspektiv, og I får noget ekstra ud af jeres besøg på Bornholm.

Udover guidning tilbyder vi jer også at arrangere komplette programmer med transport og oplevelser - prøv eksempelvis en nattur på borgruinen Hammershus, hvor fortællingerne og lyset fra flagermuselamperne sætter jer flere hundrede år tilbage i tiden til dengang, da Hammershus var magtens centrum på Bornholm.

Vores primære guidesprog er dansk, svensk, norsk, tysk og engelsk, men vi tilbyder også gerne guidning på fransk, italiensk, polsk, russisk og spansk.

Fortæl os jeres ønsker, og vi laver et tilbud til jer.

+45 56 91 26 05
info@bgg.dk

Ring eller skriv til os nu og få gode tips til skønne feriedage på Bornholm. 

Vi besvarer telefonen alle ugens dage.

Turforslag

Hammershus

Hammershus

1-dags-gruppetur til Bornholm
Bornholm er fyldt med spændende oplevelser og seværdigheder. Vi kan tilbyde jer en dejlig 1-dagstur til Bornholm alle dage fra 1. maj-31. oktober. Hvis I ikke selv har kontakt til et busselskab, så bestiller vi gerne en bus, som kan hente jer, hvor I ønsker det

Dejlig bustur over Øresundsbroen
I kører via Øresundsbroen til Ystad i Sverige. Her sejler I med hurtigfærgen til Bornholm. Den samlede rejsetid er på under 3 timer fra København.

I ankommer til Bornholm kl. 10.00 og jeres guide venter på jer, når I kører fra færgen.  

Vi har planlagt en dejlig tur rundt på hele Bornholm, hvor I blandt andet kan opleve

• Hammershus, Nordeuropas største borgruin
• Østerlars Rundkirke med de berømte kalkmalerier
• Gudhjem med de hyggelige gader anlagt direkte på grundfjeldet. Nyd byen, livet på havnen og havet
• Svaneke med de gamle købmandsgårde, bindingsværkshuse og små arbejdende værksteder
• Et vue over de hvide sandstrande ved Dueodde
• Turen afsluttes i Rønne, så I kan nå færgen kl. 16.30.

Frokost
Vi har inkluderet en stor dejlig frokostbuffet i deltagerprisen og I kan vælge mellem fiskebuffeten på røgeriet i Gudhjem eller den store flotte buffet på Restaurant Brøddan, Gudhjem med sild, lune retter, salater og dessert. 

Deltagerpris
Vi har udarbejdet en deltagerpris, der inkluderer følgende:
• Færgeoverfart for bus og alle personer
• Guide på rundtur
• Frokostbuffet på Gudhjem Røgeri eller Restaurant Brøddan
• Entre i Østerlars Kirke

Samlet pris v/40 personer kr.  425, når I kommer med jeres egen bus. Prisen er gældende med ankomst mandag-torsdag frem til 11. juni og fra 14. august. 

Har I lyst til at opleve Bornholm? Så er I meget velkomne til at ringe til os på +45 5691 2605 eller skrive til os på info@bgg.dk

Fortidens fodspor – "Blæksprutter og graptoliter"
Vidste du, at Bornholm er det eneste sted i hele Danmark, hvor man kan finde spor fra og af både maritime og landgående dinosaurer? Så sent som i januar 2014 fandt en schweizisk tilflytter på øen Danmarks hidtil ældste fodaftryk af en landgående dinosaur. På denne tur får vi et kort overblik over Bornholms geologi og dykker ind i øens geologiske historie. Der lægges vægt på det praktiske og vi prøver selv at finde spor af gamle blæksprutter og graptoliter, samtidig med at vi oplever forskellige typer af den bornholmsk kyst.

Turens etaper: Pyritsøen – Læsåen – Aakirkeby – Bavneodde

Antal personer: maks. 10–15

Samlet pris pr. person v/10 personer kr.  215,-

Turens varighed: ca. 5½ time

Bemærk: Turen forudsætter robuste sko
Turen gennemføres kun i tørt vejr og ved ikke for megen blæst.

Deltagerne skal være i stand til at klatre et kort afsnit ved Bavneodde.
Biltransport på egen hånd.

Kontakt os gerne for mere information på info@bgg.dk eller tel. +45 5691 2605.

Fortidens fodspor – "Det bornholmske graniteventyr"
Har du nogensinde spekuleret over, hvor materialet til figurerne på Christiansborg, søjlegangen ved Nationalmuseet i Stormgade eller trapperne i Københavns Rådhus stammer fra? Det er ikke for ingenting, at Bornholm bliver kaldt for klippeøen. Danmarks østligste ø – ude i Østersøen – består af fem karakteristiske granitarter, som siges at være op til 1700 millioner år gamle. Granitten har været med til at gøre Bornholm kendt ud over Danmarks grænser. Der er anvendt bornholmsk granit i forbindelse med rigtig mange markante bygninger i København, i forbindelse med anlæggelse af Storebæltsbroen og ved flere kanaler i Tyskland. På denne tur (gen)oplever vi det bornholmske graniteventyr fra tiden omkring 1850 til 1975 – og ser nogle af Bornholms flotteste steder og seværdigheder.

Turens etaper: Vang Granitbrud – Hammershus – Vang Granitbrud – Gule Hald(Listed) – Østermarie/Almindingen – Rønne Granitværk

Maks. antal: ca. 40 pers.

Priseksempel ved 20 personer kr.  135,-

Turens varighed: ca. 5½–6 timer

I sørger selv for transporten mellem stederne eller vi kan bestille transport for jer, hvis I ønsker det.  

Kontakt os gerne for mere information på info@bgg.dk eller tel. +45 5691 2605.

Slægtsforskning
Bornholmerne har altid haft en trang til rejse. De var stolte søfolk men også lidt egenrådige. Et ordsprog siger, at der aldrig må være flere bornholmere ombord på et skib end dens master, så man kunne binde en bornholmer til hver mast. I forrige århundrede drog rigtig mange mod USA.

Vi har derfor mange gæster hvert år, som gerne vil finde tilbage til deres bornholmske aner.

Vi har tilknyttet slægtsforskere, som kan hjælpe dig med at finde tilbage til din slægt på Bornholm. Vores ture rundt på øen tager naturligvis udgangspunkt i, hvor din familie boede, men I får samtidig spændende historier om livet på Bornholm. Vi forsøger også at finde eventuelle nulevende slægtninge på øen. På de bornholmske kirkegårde finder vi måske også et spor af familien.

Har vi muligheden, så forsøger vi også at researche på historien om din familie på Bornholm og så langt tilbage som mulig kan vi også lave dit eget bornholmske stamtræ.

I forbindelse med dit besøg på Bornholm, så kan vi tilbyde at arrangere:

• Modtagelse ved ankomst til Bornholm
• Overnatning på alt fra hoteller til feriehuse
• Rundture i taxa eller bus
• Bestilling af middage og frokoster under opholdet

Kontakt os gerne for mere information på info@bgg.dk eller tel. +45 5691 2605.

Bornholmske oplevelser efter dine ønsker
Bornholm har Danmarksrekord i solskin og rummer alt fra historiske borge og kirker til en smuk uspoleret natur og pittoreske byer langs kysten, hvor der er plads til at gå på opdagelse. Her er fred og ro og masser af tid til at slappe af.

Vi vil gerne give dig nogle dejlige bornholmske oplevelser, når I kommer til Bornholm. Vores guider har en stor viden om øen, og krydrer gerne fortællingerne med sagn og anekdoter om bornholmerne.

Udover rejsen til Bornholm, så tilbyder vi

• Bestilling af overnatning på Bornholm
• Modtagelse ved ankomst til Bornholm
• Shuttleservice
• Rundture på øen tilrettelagt efter jeres ønsker
• Bestilling af middage og frokoster

Kontakt os gerne for mere information på info@bgg.dk eller tel. +45 5691 2605.