Strik Bornholm 3. - 6. september 2020

  • Strik
  • Strik- og hækling
  • Hækl
  • Hygge
kort Allinge

Hvert andet år byder Bornholm velkommen til tusindvis af glade strikkere, når strikkefestivalen Strik Bornholm åbner. Her på siden kan du læse mere om den hyggelige festival, som finder sted i Bornholms Idræts & Kulturcenter midt i Allinge.

Strik Festivalpakke
Til Strik-Bornholm har du mulighed for at købe en Strik Festivalpakke med både overnatning, entre og adgang til vores Strikkecafe. Vi hjælper dig også gerne med at bestille transporten til og fra Bornholm - uanset om du vælger at komme med bil eller med Bornholmerbussen.

Nyheder om Strik Bornholm
Du kan også holde dig opdateret på FacebookInstagram og Nyhedsbrev

Ledsager til festivalen
Hvis du vil have en workshoppause eller du mangler argumentet for at få din mand med til Bornholm, så tilbyder vi under Strik Bornholm et spændende ”ledsagerprogram” med non-strik aktiviteter, hvor vi går på opdagelse på det skønne Nordbornholm. Du kan se mere om aktiviteterne under fanen "Andre aktiviteter" og bestille her

Overnatning med festivalpakke

Strik-Festivalpakke
Det skal være nemt og enkelt at deltage i Strik Bornholm. Vi har derfor lavet en samlet pakke, hvor du får alt fra overnatning til fri adgang til messehallen og rabat på de workshops, som du bestiller. Strik-Festivalpakken kan bestilles på feriestederne Storløkke Feriepark, Æblehaven, Klintely, Sandkås Søpark og Sandvig Søpark.

Prisen inkluderer
* Overnatninger på feriestedet
* Deltagelse i Strik Bornholm inkl. adgang til udstillerhallen og strikkecafe.
   Når I har betalt deltagerprisen, giver det jer mulighed for at tilkøbe de workshops, som bliver arrangeret i forbindelse med Strik Bornholm.
* Rengøring ved ankomst/afrejse, strøm- og varmeforbrug samt afbestillingsforsikring.

Mulighed for tilkøb
* Morgenmad: DKK 85,- pr. person pr. dag
* Bornholmerbus København-Rønne tur/retur: DKK 338,- pr. person
OBS! Noteres i kommentarfelt ved bestilling

Workshops og program
Øverst til højre på siden, og under fanen "Workshops", kan du se oversigt og workshopkatalog, samt finde link til workshoptilmelding.
Her kan du også tilmelde dig Festmiddagen lørdag den 5. september 2020 (2 retters menu med et glas vin, en øl eller en vand): DKK 300,- pr. person.

Du er altid meget velkommen til at ringe til os på tel. +45 5695 8566 eller at sende en mail på festival@teambornholm.dk for at bestille.

Storløkke Feriepark

Dejlige feriehuse for 2-6 personer i Allinge. Overdækket swimmingpool. Svævebane, beachvolley, boldbaner, hoppe- og legeland. Et feriested med mange stamgæster.


Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?
           

Æblehaven

Dejlige feriehuse for 4-6 personer beliggende i en tidligere æbleplantage. Swimmingpool og legeland. Tæt på stranden og den hyggelige gamle bydel i Allinge.


Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?
           

Klintely

Dejlige værelser, lejligheder og sommerhuse med havudsigt i Sandkås lidt syd for Allinge. Skønne grønne arealer med rolig beliggenhed tæt til kysten, stranden og mange af øens seværdigheder.


Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?
           

Sandvig Søpark

Lækre lejligheder for 2-6 personer. Indrettet af den bornholmske designer Pernille Bülow. Perfekt beliggenhed mellem Hammersøen, Hammerknuden og Sandvig by. Topanmeldelser fra tidligere gæster.


Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?
           

Sandkås Søpark

Dejlige og velindrettede ferielejligheder for 2-4 personer. Flot havudsigt. Beliggende i det lille hyggelige fiskerleje Tejn-Sandkås, lidt syd for Allinge.


Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?
           

Storløkke Feriepark

Storløkke Feriepark. Allinge-Sandvig. Flotte feriehuse. God beliggenhed.
Storløkke Feriepark er en hyggelig feriepark beliggende i rolige omgivelser i Allinge. Nyd den flotte havudsigt fra centerbygningen. Mærk følelsen af ferie. 

Type 1- Feriehus for 2 personer
Feriehus på 34 m2: Entré, badeværelse med dusch og wc, kombineret opholds- og soverum med to sovepladser (sovesofa), tv, køkken med el-komfur, køleskab med lille frostbox, kaffemaskine og elkogekedel. Lukket solgård/terrasse med havemøbler. 

Type 2- Feriehus for 2-4 personer
Feriehus på 45 m2: Entré, badeværelse med dusch og wc, soveværelse med 2 senge, kombineret opholds- og soverum med to sovepladser (sovesofa), tv, køkken med el-komfur, køleskab med lille frostbox, kaffemaskine og elkogekedel. Lukket solgård/terrasse med havemøbler. 

Type 3- Feriehus for 4-6 personer
Feriehus på 58 m2: Entré, 2 sove-værelser med hver 2 senge, bade-værelse med dusch og wc, kombineret opholds- og soverum med to sove-pladser (sovesofa), tv, køkken med el-komfur, køleskab med lille frostbox, kaffemaskine og elkogekedel. Lukket solgård/terrasse med havemøbler.

Æblehaven Feriecenter

Æblehaven. Allinge-Sandvig. Velindrettede feriehuse. Hyggelig beliggenhed.
Æblehaven er idyllisk beliggende i en tidligere æbleplantage. Om foråret blomstrer træerne i smukke hvide og rosa farver. I sensommeren kan I sætte tænderne i de lækre æbler og smage sommerens mange solskinstimer.

Lækre feriehuse for 4-6 personer
Glæd jer til nogle lækre feriehuse, som er indrettet for 4-6 personer.

400 meter til den gamle kystredningssti
400 meter fra Feriecenter Æblehaven ligger stranden og den gamle kystredningssti. Tag på en flot tur langs kystredningsstien. Selvom vejret er varmt, solen skinner og strandens hvide sand er flot, så forestil jer, hvordan turen har været i gamle dage på en stormende vinterdag, mens skibene til søs forsøgte at undgå klippekysten. 

Klintely

Hotel Klintely, Sandkås
Klintely byder jer velkommen med hyggelige ferielejligheder og huse, der alle har havudsigt/havkig. Klintely er beliggende i Sandkås ved Allinge. De mange helleristninger ved Klintely vidner om, at området allerede for årtusinder har været et eftertragtet sted for mennesket. Stranden ligger blot 400 meter fra Klintely, mens cykel- og vandrestierne starter lige ved døren. Bag Klintely finder I "Storedalen", som er en smuk sprækkedal formet i istiden.

Lejlighed for 2 personer
Lejlighed på 27m2. Éntre, kombineret sove- og opholdsværelse med satellit-tv, køkkenniche med 2 kogeplader, køleskab, lille frostbox, microovn, el-kogekedel og kaffemaskine. Badeværelse med dusch og wc. Egen terrasse med havemøbler og med eller uden havudsigt. Alle lejligheder i denne lejlighedstype er moderniseret i 2016.

Lejlighed for 2-4 personer
Lejlighed på 45m2. Éntre, soveværelse med to senge, stue med to sovepladser og satellit-tv, køkken med el-komfur, lille frostbox, køleskab, ovn, el-kogekedel og kaffemaskine. Badeværelse med dusch og wc. Egen terrasse med havemøbler og havudsigt.

Feriehuse for 6-8 personer
Feriehus på 78 m2 med havkig. Stort kombineret køkken og stue med havkig, stue med hems (2 sovepladser) tv og brændeovn. 2 soveværelser hver med 1 dobbeltseng samt 1 soveværelse med 2 enkeltsenge. Badeværelse med bruseniche, toilet, gulvvarme, tørretumbler og vaskemaskine. Opvaskemaskine og pusleplads. Internetadgang. To terrasser med grill på én af terrasserne. 

Sandkås Søpark

Lejlighederne i Sandkås Søpark
Lejlighederne i Sandkås Søpark ligger i to rækker, hvor den øverste lejlighedsrække kigger ud over den forreste række. Lejlighederne for 2 personer ligger i første række, mens lejlighederne for 2-4 personer ligger placeret højere oppe.

Lejlighederne for 2 personer med havudsigt
Entre med indgang til badeværelse og køkken. Fra køkkenet fortsætter I til den kombinerede stue og soveværelse med dobbeltseng. I stuen er der spiseplads til to personer, to sofastole, sofabord samt tv, ligesom I har adgang til terrasse med havemøbler, solvogn og egen grill. Køkkenet er veludstyret med blandt andet komfur, køleskab, opvaskemaskine og microovn.

Lejlighed for 2-4 personer med havudsigt
Entre med indgang til badeværelse og køkken. Fra køkkenet fortsætter I til den kombinerede stue og soveværelse, hvor der er dobbeltseng, sovesofa (sovemulighed for 2 personer), sofabord, tv samt spiseplads til fire personer. Fra lejligheden har I adgang til en lukket terrasse med havemøbler og egen grill. Adgangsvejen til lejlighederne for 2-4 personer er relativt stejl, hvorfor vi ikke anbefaler denne type lejligheder til gæster med gangbesvær. Køkkenet er veludstyret med blandt andet komfur, køleskab, opvaskemaskine og microovn.

Sandvig Søpark

Sandvig Søpark. Ferielejligheder for 2-4 eller 4-6 personer i Sandvig.
Sandvig Søpark blev færdigbygget i maj 2015. Glæd jer til nogle nye og flotte ferielejligheder i et skønt naturområde mellem den idylliske Hammersø og Sandvig Strand.

Lejlighedernes indretning
Lejlighederne er indrettet i en eksisterende bygning, hvor næsten alt undtaget taget er blevet udskiftet. Lejlighedernes indretning er designet af den kendte bornholmske designer Pernille Bülow. I kan derfor glæde jer til at bo i nogle helt nye og lækre lejligheder. Ferielejlighederne, som alle er beliggende i stueplan, er indrettet for 2-4 personer (53 m2) eller 4-6 personer (63 m2). Indretningen er således: Entre. Soveværelse med dobbeltseng. Stue med stort køkken inklusive køleskab med frostbox samt opvaskemaskine. I stuen er der to sovepladser på sovesofaen. Badeværelse. Lejlighederne for 4-6 personer har derudover en sovealkove med dobbeltseng. 

Billeder fra Strik Bornholm

Messehallen

Messehallen

Workshop med Molla Mills fra Finland

Workshop med Molla Mills fra Finland

Vithard Villumsen fra tidligere besøg

Vithard Villumsen fra tidligere besøg

Børnene var også vilde med Stikfestivalen

Børnene var også vilde med Stikfestivalen

Hanne Pjedsted under egen workshop

Hanne Pjedsted under egen workshop

Messehallen

Priser - entré til Messehallen under Strik Bornholm
Entréprisen til Messehallen er DKK 40 per person per dag. Du kan købe billet ved indgangen. Du har også mulighed for at købe billet der gælder til alle 3 dage (fredag, lørdag og søndag). Pris for alle 3 dage er DKK 70 per person. Denne billet har du også mulighed for at købe ved indgangen.

Gratis entré
Hvis du har købt en "Strik-festivalpakke", får du gratis entré til Messehallen.

Udstillere
Herunder kan du se, hvilke udstillere du vil kunne besøge i Messehallen til Strik Bornholm 2020. 

 Kratte.dk  www.kratte.dk
 Strikkehjørnet  www.strikkehjørnet.dk
 Susses Spindehjørne  www.sussesspindehjrne.com
 Birkedal Pelsfår  www.pelsfaar.dk
 Magiske Garner  www.magiskegarner.dk
 Munkholm Angoraland  www.angoraland.dk
 Bøge Design  www.bøgedesign.dk
 Hakkenålen  www.hakkenaalen.dk
 Fredsminde Unika Design  www.facebook.com/fredsmindeunikadesign
 Genesis  www.genesis.dk
 Fru Krogh  www.frukrogh.dk
 Önling  www.oenling.com
 Brogaard Isheste og Strik  www.brogaardensisheste.dk
 Uldgaarden  www.uldgaarden.dk
 Textillita  www.facebook.com/textillita
 Birthe Sahl  
 KreaBossen  www.kreabossen.dk
 Garna  www.garna.dk
 Knit von Kampstrup
 www.knitvonkamstrup.com
 Garnhjørnet - Helsekosten  www.helsekostenbornholm.dk
 MarKma  www.facebook.com/marKmabornholm
 Henius Knitwear  www.heniusknitwear.com
 Stenmarksgården Butik  www.stenmarksgaarden.dk
 Karen Noe Design  www.karen-noe.dk
 Stick och Spinn  www.stickochspinn.se

Billeder fra området

Hammershus

Hammershus

Slik sol på stranden næs

Slik sol på stranden næs

Sandstrand og knejsende klipper

Strik Bornholm finder sted i Allinge på Nordbornholm. Allinge var første rejsemål, da Bornholms turisme begyndte i starten af 1900-tallet. Strandene ved Allinge er ikke Bornholms største, men det er nogle af de mest hyggelige. Den særprægede og flotte kombination af sandstrand og knejsende klipper var formentlig også årsagen til, at såvel det danske som det tyske borgerskab strømmede til Allinge for hundrede år siden. 

Nordeurops største borgruin
Lige udenfor Allinge ligger Hammerknuden med Nordeuropas største borgruin: Hammerhus. Glæd jer til vandreture med en mageløs panoramaudsigt. Og for de modige kan panoramaudsigten byttes ud med en svævetur i Danmarks længste svævebane...

Selve Allinge er en charmerende havneby. Der er en årlig Jazz Festival, kræmmer-markeder, byfester og omkring havnen summer de små cafeer af liv og stemning. Rundt om Allinge ligger mange af de seværdigheder og attraktioner, som er med til at gøre en ferie på Bornholm til noget helt specielt. 

Krølle Bølle og de flyvende tallerkner
Allinge og Nordbornholm er også hjem for Bornholms sagnfigur - den lille troldeunge "Krølle Bølle". Hvis I har børn med på ferien, vil de elske at få læst historier om Krølle Bølle og hans eventyrlige oplevelser. Om det er Krølle Bølle, der er på spil eller ej, er ikke til at sige, men i bogen "Det mystiske Danmark" er der mange beretninger om mystiske lysende genstande, som med høj fart bevæger sig henover himlen på Nordbornholm. Eksempelvis har en tysk turist set et tallerkenformet fartøj flyve ud fra Hammerknuden gennem en stor åbning, der pludselig viste sig i klippevæggen. Kort tid efter berettede flere lystsejlere at have set et tilsvarende fartøj flyve op fra havet ved Hammerknuden og fortsætte lodret op i himlen, indtil de tabte det af syne.

Spændende bådtur fra Hammerhavnen
Fra Hammerhavnen lidt nord for Allinge er det ikke rumskibe, men små hyggelige både som tager jer på tur ned langs kysten. Set fra vandsiden bliver klippekysten endnu mere dramatisk. Når I passerer nedenfor den gamle borgruin Hammershus, vil I levende kunne forestille jer, at borgen var en uindtagelig fæstning i middelalderens urolige Danmark. Oplevelserne bliver krydret af fortællinger fra jeres bådfører - og det gør bestemt ikke oplevelserne mindre spændende.

Billeder fra Bornholm

Nordbornholms Røgeri i Allinge

Nordbornholms Røgeri i Allinge

Christiansøfarten i Gudhjem

Christiansøfarten i Gudhjem

Gudhjem Havn

Gudhjem Havn

Nyd klipperne

Nyd klipperne

På tur med Hammerhavnens Baadfart

På tur med Hammerhavnens Baadfart

Sandvig strand

Sandvig strand

Klippeformationen Løvehovederne

Klippeformationen Løvehovederne

Hammerhavnen

Hammerhavnen

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Dueodde

Dueodde

Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke

Helligdommen

Helligdommen

Spændende og lærerige workshopdage på Strik Bornholm


Du kan nu bestille plads på workshops, entré til Messehallen, og din plads til lørdagens festmiddag ved Strik Bornholm 2020 her.
Deltagelse i workshop koster kr 400,- pr. workshop. Husk, at du får 20% rabat på workshopdeltagelse, hvis du har bestilt en Strikfestival-pakke.

Læs workshopkataloget eller se workshopoversigt

Andre aktiviteter

Snapsetur

På grund af sin afsides beliggenhed har Bornholm mange specielle urter og planter. Vi går en tur langs kysten i Allinge sammen med en af Bornholms ”urte- og snapseeksperter” - og undervejs smager du på urter, som bringer smage frem fra hele verden. Der venter mange overraskende oplevelser undervejs. Vidste du eksempelvis, at der findes danske planter, som smager af kokos?

De mange urter har selvfølgelig inspireret bornholmerne til at lave kryddersnaps, og undervejs får du smagsprøver på de mange sjove smage, som kan skabes med de bornholmske urter.

Start: Ved Messehallen, Strandvejen 1, 3770 Allinge, fredag den 4. september kl. 14.00-16.00
Pris pr. person kr. 95,-

Bestil din plads her.

Manden i fyret
Turen går op til Nordeuropas højest placerede fyrtårn.

Der har været fyr på Hammeren siden tidlig middelalder og måske endnu længere tilbage, det nuværende fyr er bygget i 1872

Oppe på fyret møder I fyrmesteren, som vil fortælle om fyret og dets beboere, både dem der var der før og nu, og fortæller man om fyret, kommer man ikke uden om anden verdenskrig

Vi går en tur på klipper og nyder nogle fantastiske udsigtspunkter i området, efter turen går vi over i assistentboligen, hvor vi i stuerne vil høre lidt historie, og her bliver der mulighed for at smage lidt Bornholmsk øl og snaps 

Start: Hammerfyret, Fyrvej 15, 3770 Allinge, lørdag den 5. september kl. 10.00 - 12.00
Pris pr. person kr. 100,-

Bestil din plads her.