Aktiviteter - Æblehaven

  • Havudsigt
  • Pool
  • Børnepool
  • Legeplads
  • Hoppepude
  • Tæt på strand
  • Børneklub
kort Allinge

Børneklub

Prøv ansigtsmaling

Børneklub
I ugerne 27-32 holder vi to gange om ugen børneklub for vores små gæster i Æblehaven. Prøv eksempelvis snobrødsbagning, ansigts- og fingermaling. Arrangementerne er selvfølgelig gratis for vore gæster.

Udenfor ugerne 27-32 er der ikke børneklub, men der er stadig mange andre aktiviteter for børnene - eksempelvis strandture, skovture, swimmingpool, legeland, hoppeborg og tennisbane - for blot at nævne nogle. Og masser af nye legekammerater!

Cykelture

Østerlars Rundkirke findes i cykelafstand fra Æblehaven

Cykelture
Bornholm har et velfungerende net af cykelstier. 100 meter fra Feriecenter Æblehaven finder I den første cykelsti. Stierne fører jer ad de små veje, hvor biler er undtagelsen og flotte naturoplevelser er hovedreglen.

Prøv at køre ind i landet på en sommerdag og oplev de bølgende gule kornmarker. Turen går op ad bakke - men det drager I fordel af, når turen går hjemad. Her kan I nærmest sætte cyklen i frigear, mens I langsomt trillende nyder udsigten over havet og Allinge by.

Cykelstierne ved Feriecenter Æblehaven kan også føre jer ned eller op langs kysten - på begge ruter har I havet tæt ved jer. Gør et stop ved en af de mange naturpladser. Mærk stilheden. Nyd den flotte udsigt. Det er ferie!

Såfremt I ikke selv medbringer cykler, kan I selvfølgelig leje dem på Feriecenter Æblehaven.

Golf

Spil golf med udsigt til Østersøen

Golf
Det er ikke kun naturen på Bornholm, som er flot og særpræget. Solskinsøen byder også på 4 golfbaner med oplevelser ud over det sædvanlige. Banerne er flot placeret mellem bakker, klipper, skove, åløb og søer ? og der er udfordringer for alle handicapniveauer.

Blandt andet har flere internationale golfmagasiner i høje toner rost de to golfbaner i Rø, som ligger blot 10 kilometer fra Feriecenter Æblehaven.

Grillaften

Grillaften


Grillaften
I juli måned afholder vi en ugentlig grillaften sammen med naboferiestedet, Storløkke Feriepark, som ligger 200 meter fra Æblehaven. I kan selv medbringe kød samt tilbehør - vi har grillen tændt fra kl. 18:00. Med eftermiddagssolens stråler på terrassen er der lagt op til en hyggelig aften. Børnene er meget velkomne til at deltage - men det er ikke sikkert, at I ser så meget til dem, for terrasseområdet ligger blot 50 meter fra det store legeområde med de mange nye legekammerater...

Lystfiskeri

Lystfiskeri
Med sin meget varierende kyststrækning er Bornholm et eldorado for lystfiskere året rundt. Fra kysten på Nordbornholm er der fine chancer for at dyste med en havørred, og hvis lysten er til fiskeri fra båd, er der gode muligheder for såvel trolling efter laks som torskepilkning.

Der er også mulighed for at fiske i en række put-and-take-søer. I receptionen på Æblehaven kan I få tip og gode idéer om de lokale fiskesteder.

Fangstchancerne i havet og søerne på Bornholm er særdeles gode, så husk at gøre klar i køkkenet til dagens fangst!

Vandreture

Kyststien

Storløkke Feriepark ligger midt i Nordbornholms flotte natur og er derfor også et godt udgangspunkt for gæster, som holder af vandreture i naturen. Vi vil særligt anbefale følgende ture:

Kyststien
400 meter fra Æblehaven starter den gamle kystredningssti. Hvis I følger stien sydpå, vil I opleve en meget flot del af Bornholm ? her går strand, klipper og natur op i en højere enhed. På en lun sommerdag, hvor naturen og dyrelivet er aktivt, er turen en speciel oplevelse, men på en vindfyldt aftentur om foråret eller efteråret er turen næsten endnu flottere. Bølgerne skummer vildt om klipperne, og mens vinden suser, lever man sig hurtigt tilbage til dengang, da kystredningsstien havde sin oprindelige funktion. Mange dramatiske forlis og skæbner er sket på denne kyststrækning. Og ikke altid var befolkningen lige behjælpelig - vraggodset kunne i gamle dage være en væsentlig indtægtskilde, og så kunne lokalbefolkningen jo "komme til" at lave falske signaler, hvorved skibene gik på grund.

Hammeren
Blot 3,5 kilometer fra Æblehaven ligger Hammerknuden. Her møder I en enestående natur og nogle fantastiske udsigtsmuligheder over havet og resten af Nordbornholm. Udover naturoplevelserne skal I også huske at opleve:

Hammershus: Nordeuropas største borgruin. Med sin beliggenhed højt oppe på Hammerknuden og med de stejle klipper ned til havet, kræver det ikke megen fantasi at forestille sig, hvilken magt beboerne på Hammershus havde i Middelalderen. Hammershus var da også i mange århundreder magtens centrum på Bornholm. Bødlen boede også på Hammershus, og allerede dengang var der indført offentlig brugerbetaling. Man betalte selvfølgelig selv bødlen, hvis man skulle have hovedet hugget af, og der var altid forudbetaling...

Nye teorier peger på, at Hammershus oprindeligt er bygget som en base for korstogene til de baltiske lande. Tempelridderne, kendt fra filmene "Arn" og "Tempelriddernes Skat", var blandt krigerne i disse korstoge. Det har givet yderligere næring til teorierne om, at Bornholm skulle være skjulested for en stor tempelridderskat.

Børn og voksne kan glæde sig til spændende middelaldereventyr!

Hammersøen: I starten af 1900-tallet var stenbrydning en vigtig industri på Bornholm, og der blev eksporteret store mængder af de flotte bornholmske granitsten. Blandt andet er elefanterne ved den gamle Carlsberg-bygning i København lavet af granit fra Bornholm. Stenindustrien er næsten ophørt nu, men i landskabet omkring Hammeren kan I opleve sporene ? de flotte søer med et imponerende dyre- og planteliv.

Krølle Bølle: Bornholms sagnfigur, den lille trold Krølle Bølle, bor efter sigende i Langebjerget ved Hammeren. Historierne om Krølle Bølle kan få ethvert barn til at spidse øren; det er hyggelige og rare eventyr, som børnene vil høre igen og igen.

Allinges gamle bydel
Hvis I går ned til stranden foran Æblehaven og drejer mod Nord (til venstre), finder I Allinges gamle bydel med charmerende bindingsværkshuse og flotte knejsende stokroser. Mens I går gennem den gamle bydel og nyder stilheden og husene, vil duften af røget sild langsomt komme jer i møde. På havnen i Allinge finder I nemlig to af Bornholms bedste silderøgerier, hvor I har mulighed for at smage Bornholms nationalret, den røgede sild.

Bestil din ferie
Bestil din ferie nu - så kan du allerede i dag begynde at glæde dig til skønne dage på Bornholm. Indtast din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Fandt du ikke hvad du søgte?

Ring til os, vi besvarer tlf. alle ugens dage

+45 56 95 85 66

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet - det sikrer dig den bedste pris. Og vores priser inkluderer altid rengøring, el-forbrug og gratis afbestillingsforsikring. Vi har således ingen "skjulte" tillæg.

Bus-, fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gerne med at bestille dine bus-, fly- eller færgebilletter...og vores service er selvfølgelig gratis for dig. 

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.