Historien - Østersøen Ferielejligheder

  • Flotte lejligheder
  • Havudsigt
  • Swimmingpool
  • Perfekt beliggenhed
  • Tæt på restauranter
  • Velfungerende WiFi
kort Svaneke
Østersøen Ferielejligheder set fra Svaneke Havn

Østersøen Ferielejligheder set fra Svaneke Havn

Gårdhaven på Østersøen Ferielejligheder

Gårdhaven på Østersøen Ferielejligheder

Fra købmandsgård til ferielejligheder

Svaneke var i 1700 og 1800-tallet hjemsted for velhavende skibsredere, som byggede prægtige købmandsgårde langs havnen. På stedet, hvor Østersøen Ferielejligheder ligger i dag, har der i århundreder været købmandsgård. De ældste dateringer går tilbage til 1758, hvor madame Else Chats arvede købmandsgården efter sin mand. I 1804 overtog Svanekes førstemand, købmand og vicekonsul Herman Jørgen Hansen, købmandsgården.

Købmandsgården blev til gæstgiveri

Købmandsgården blev i familien Hansens ejerskab, og i 1870 overtog svigersønnen, landmåler Munch, Hotel Østersøen. Kort tid efter indrettede han "gæstgiveri" i en del af bygningerne. Gæstgiveriet blev i 1889 udvidet, således at landmåler Munck nu også kunne tilbyde det "ærede publikum logementer", som han annoncerede med i den lokale avis.

Fra hotel til ferielejligheder

I gennem 1900-tallet fik det daværende Hotel Østersøen status som et af Bornholms førende hoteller for såvel turister som bornholmere. I 1990 blev hotellet nænsomt ombygget til ferielejligheder, ligesom den gamle gårdsplads blev omdannet til blomsterhave med tilhørende swimmingpool. I 2008 (250-året for madame Chats overtagelse) blev alle lejligheder totalrenoveret, og efterfølgende er der foretaget løbende vedligeholdelse og modernisering, således at lejlighederne i dag er nogle af Bornholms mest eftertragtede ferieboliger.

Bestil din ferie

Bestil din ferie nu Østersøen Ferielejligheder nu - så kan du allerede i dag begynde at glæde dig til skønne dage på Bornholm. Indtast din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 17:00 i hverdage og 08:00 - 16:00 i weekenden. Du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.