I området - Pension Koch

  • Gudhjem
  • Havudsigt
  • Ferielejligheder
  • Værelser
  • Morgenmad
  • Skøn atmosfære
kort Gudhjem

Fra klippepartiet Bokul har du en smuk udsigt over Gudhjem

Nyd en omgang 'Sol over Gudhjem' på Gudhjem Røgeri

På Melstedgård er tiden sat i stå anno 1950

Melsted Strand ligger tæt på Pension Koch

Sejl til Christiansø med det stolte skib Ertholm

Ved Helligdomsklipperne finder du også Bornholms Kunstmuseum

Pension Koch ligger i charmerende Gudhjem

Gudhjem er på trods af sin beskedne størrelse en af Bornholms mest kendte byer - og formentlig også en af Danmarks mest charmerende byer. De mange små velholdte huse, som er bygget i niveauer ned ad den stejle klippeskrænt, giver Gudhjem en helt speciel stemning. Allerede i 1800-tallet valfartede kunstmalere til byen for at opleve det specielle "Gudhjem-lys" ud over horisonten. En af de mest kendte malere, Oluf Høst, har fået sit eget museum i byen. Ved et besøg på det hyggelige museum kan du se "lyset" - og få en kunstoplevelse ud over det sædvanlige. Mange besøgende på Oluf Høst Museet oplever at have et helt særligt smil på læberne efter besøget. Lyset i Oluf Høsts billeder skaber simpelthen en god stemning. Lidt længere nede af kysten venter der dig flere flotte kunstoplevelser på Bornholms Kunstmuseum, som ligger ved de berømte Helligdomsklipper.

Tag en tur tidsmaskinen
Havnen er Gudhjems centrum. Her syder det af liv på de små cafeer. Og hvis du har lyst til en tur i tidsmaskinen, så prøv at sejle med det flotte skib Ertholm til den lille fæstningsø Christiansø øst for Bornholm. Christiansø blev i 1600-tallet omdannet til Danmarks fremskudte flådebase i Østersøen. I starten af 1800-tallet var Christiansø hjemhavn for små kanonbåde, som på opfordring af den danske konge drev sørøveri mod engelske og svenske skibe i Østersøen. Den engelske flåde angreb derfor flere gange Christiansø, men øen holdt stand og er derfor stadig en dansk ø. Kanonerne står der endnu - og et besøg på Christiansø er som en tur i en tidsmaskine, hvor du bliver sat 200 år tilbage i tiden.

Tilbage på havnen i Gudhjem kan du gå den lille tur langs havet til nabo-fiskerlejet, Melsted, som byder på en skøn sandstrand - og det spændende landbrugsmuseum Melstedgård, hvor livet foregår som i 1950'erne. Det er også her, at du finder Bornholms Madkulturhus "Gaarden", som fungerer som fødevareambassade for de mange bornholmske producenter af lækre fødevarer.

Gå ad kystredningsstien
Langs kysten ligger den gamle kystredningssti, hvor du vil opleve de smukkeste udsigtspunkter - eksempelvis ved Salene Bugten. Sæt dig på en varm klippe. Kig ud over havet. Nyd ferien, mens skibe langsomt glider forbi i horisonten. Salene Bugten er et af Bornholms smukkeste og mest fredfyldte steder. Sådan var det ikke for tusind år siden, hvor legenderne siger, at den danske vikingekonge, Harald Blåtand, udkæmpede et stort søslag mod sin søn, Svend Tveskæg, netop her. Harald Blåtand blev ramt af en forgiftet pil i sin bagdel, og måtte flygte med sin flåde til den tyske østersøkyst.

Spis "Sol over Gudhjem"
Med alle dine kropsdele i intakt og god stand kan du gå tilbage til nutiden - og måske slå et smut ind om Gudhjem Røgeri på havnen, hvor der venter dig masser af lækre fiskeretter - eksempelvis en af Bornholms berømte egnsretter "Sol over Gudhjem": Røget sild, purløg, radise og rå æggeblomme. Velbekomme og velkommen til Gudhjem!

Bestil din ferie nu
Bestil din ferie på Pension Koch nu - så kan du allerede i dag begynde at glæde dig til skønne feriedage på Bornholm. Indtast din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

 

Fandt du ikke hvad du søgte?

Ring til os - vi er klar til spørgsmål på telefonen alle ugens dage i tidsrummet 08:00 - 20:00:

+45 56 95 85 66

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet - det sikrer dig den bedste pris. Og vores priser inkluderer altid rengøring, el-forbrug og gratis afbestillingsforsikring. Vi har således ingen "skjulte" tillæg.

Bus-, fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gerne med at bestille dine bus-, fly- eller færgebilletter...og vores service er selvfølgelig gratis for dig. 

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.