Velkommen til Dansefestival Bornholm 7. juni - 10. juni 2019

  • Danseoplevelser
  • Hygge
  • Fællesskab
  • Natur
  • Bornholm
  • Danseopvisninger

Der er noget ganske særligt ved Bornholm og folkedans. Dansetraditionerne går langt tilbage, og folkedansen har altid haft en helt særlig plads hos bornholmerne. Arrangementerne under Dansefestival Bornholm er blevet et tilløbsstykke for såvel lokalbefolkningen som øens turister.

Bornholm har sine helt egne folkemelodier og danse. Det er lykkedes os at finde spændende danse og melodier til Dansefestival Bornholm, som ikke har været brugt i mange år.

I kan også se frem til at være med på ”Dansetour de Bornholm”, hvor I foran et stort og engageret publikum danser på torve og pladser i de smukke byer langs kysten.

”Baltic Crossing” er en samarbejdskvintet med musikere fra Finland og Danmark. Her kan I høre, danse og deltage i workshops med de dygtige spillemænd anført af danske Kristian Bugge.

Kommentarer fra deltagerne

Calle, deltagare och ordförande i Rille
Många kramar till er alla från oss i Folkdanslaget Rillen – en jättetrevlig dansfestival med fina arrangemang.
Många danstillfällen, god mat och fint väder – kan inte bli bättre. Vi kommer gärna tillbaka.

Tony Engels
Tack för mailet och arrangemanget i helgen. Det var mycket trevligt i helgen.

Jag hoppas vi kan få ihop folk till nästa år också.

Roy Sjølyst
Hei!
Tusen takk for en meget hyggelig og flott gjennomført dansefestival.

Vi i Haugtussa Leikarring koste oss med god mat og fine arrangementer, dere har virkelig gjort en god jobb.

Anne Steinsvik Nordal
Takk for oss!
Vi hadde svært hyggelege dagar på Bornholm, og vi dansekveldane var særleg kjekke

Vi kjem gjerne tilbake til Bornholm eit anna år!

Dansefestival Bornholm - Arrangementer

 

Danseoplevelser
Kridt blot danseskoene - vi skal nok sørge for, at skoene vil blive flittigt brugt på Bornholm!
Blandt andet til opvisningen på Hammershus borgruin, hvor I bliver mødt af en af "borgens beboere", der vil fortælle om livet på borgen i middelalderen. Fra den spændende og dramatiske middelalder tager vi tilbage til nutiden, hvor I skal deltage i den flotte fællesopvisning. Glæd jer til en fantastisk danseoplevelse med mange tilskuere.

Under jeres ophold arrangerer vi alle de danseopvisninger, som I kunne tænke jer. Vi giver jer gerne gode råd og tips til spændende dansesteder på Bornholm. Har I lyst til at danse på havnen i den særprægede og flotte by, Gudhjem? Eller på Torvet i Svaneke, der er kåret til Danmarks smukkeste købstad? Muligheder er mange.

Vi sørger selvfølgelig for, at jeres opvisninger bliver omtalt i de lokale medier og publikationer, som henvender sig til lokalbefolkningen og Bornholms mange turister.

I kan også deltage i to danseworkshops og jeres spillemænd vil tilsvarende få mulighed for at spille sammen med de dygtige musikere fra Baltic Crossing.

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Dansefestival Bornholm - dansevideoer

Nedenfor vises fællesdansene for 2018. 

Herunder finder I både danseinstruktion, noder samt film af dansene.

Tryk på linket for at se noder samt instruktioner.

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Instruktør Per Jensen

Stærk instruktør til Dansefestival Bornholm 2018

Per Jensen startede som 16 årig med undervisning og kort efter eget hold i børne- og ungdomsdans. Senere har han haft egne voksenhold igennem flere år.

Per er Amtsinstruktør i København, med instruktøropgaver til landsstævner m.m og er flere gange blevet benyttet på Landsforeningen Danske Folkedanseres kurser.

Han har de seneste 18 år stået som arrangør og instruktør på instruktøraspirantkurser øst for Storebælt og har blandt andet arrangeret åbnings- og fællesdanse til landsstævne i Ballerup 2001.

Per har desuden lavet flere opvisninger med store baldanse, og været drivende kraft i store nytårsballer med 250 – 300 deltagere.

Per er bare 51 år, men han er en af Danmarks største instruktørkompetencer. Han har været med i opbygningen og afviklingen af Dansefestival Bornholm og vi er meget glade for igen at have Per som instruktør på Dansefestival Bornholm.

Ved spørgsmål ang. musik og dans til Dansefestivalen kan Per kontaktes på enten telefon +45 60 92 45 76 eller mail: perdanmark@privat.dk

Reiseveier til Bornholm fra Norge

Dansefestival Bornholm  - Reiseveier til Bornholm fra Norge

Reiseveier til Bornholm
Det skal være lett og enkelt å planlegge turen til Bornholm. Derfor kommer det her en rekke reisealternativer som dere kan vurdere og drøfte når turen skal planlegges.

Vi er alltid klare med rådgivning, så ring gjerne på tlf. + 45 56 95 85 66 eller på festival@teambornholm.dk

Med buss til Bornholm

Langt de fleste av de deltakende folkedanslag kommer i buss til Bornholm. Det er ofte det enkleste, og det er en behagelig og koselig måte å reise sammen på.

Vi hjelper dere gjerne med opplysninger om busselskaper i deres område, som tidligere har vært på festivalen.

Har dere behov for en overnatting underveis til og fra festivalen, så kan busselskapet være behjelpelig med å bestille dette.

Ønsker dere å kombinere oppholdet på Bornholm med et besøk i København, så kan dere velge å ta fergen Oslo-København, enten den ene veien eller til begge veier.

Hvis dere kommer fra Sør-Vestlandet, kan dere ta fergen til Hirtshals og kjøre gjennom Danmark via Øresundsbroen, som forbinder Danmark med Sverige til Ystad (S). Herfra er det ferge til Bornholm.

Det er 4-6 daglige avganger hver dag med hurtigfergen hvor bussen er med. Overfartstiden er 1 time og 20 minutter.

Er dere et lite lag, så har vi også plass til dere. Det kan kanskje svare seg å kjøre i personbiler til Bornholm. Kontakt oss gjerne for prisinformasjon.

Med fly og bus til Bornholm
Vi får hvert år besøk av folkedanslag som får en veldig lang reisevei til Bornholm hvis de kjører i buss. Her kan man med fordel redusere reisetiden ved å fly til København eller hele veien til Bornholm.

Vår ”transportpakke”, som veldig mange benytter seg av, består av følgende:

• Kombinert bus- og fergebillett København-Bornholm tur/retur
• Henting i buss ved ankomst til Bornholm og avreise fra Bornholm samt kjøring til feriestedet
• Kjøring til festivalens fellesarrangementer
• Kjøring til festkvell

Slik fungerer transportpakken
Når dere kommer til Københavns Lufthavn fra deres nærmeste lufthavn, går dere ned til busstasjonen i Københavns Lufthavn. Her går bussen til Ystad i Sverige via Øresundsbroen. Samlet reisetid Københavns Lufthavn-Bornholm – 3 timer.

Vi reserverer naturligvis de kombinerte bus- og fergebillettene til dere når vi vet når dere kommer og når dere skal reise fra Københavns Lufthavn igjen.

Ved ankomsten til Bornholm blir dere hentet i buss og kjørt ut til det feriestedet hvor dere skal bo under festivalen. Heretter er det buss til alle fellesarrangementene.

Prisen per person avhenger av alder samt hvor mange personer som deltar på turen. Kontakt oss gjerne for prisinformasjon på tlf. + 45 56 95 85 66 eller festival@teambornholm.dk

Flyr dere hele veien til Bornholm, kan vi tilby en transportpakke på Bornholm hvor dere blir hentet og brakt i forbindelse med ankomst og avreise og til alle fellesarrangementene.

Overnatning

Under Dansefestival Bornholm bor I i velindrettede feriehuse eller feriehytter i nogle af Bornholms bedste ferieparker. Ferieparkerne er alle smukt beliggende i Bornholms dejlige natur. Har I lyst til aktiviteter efter dagens oplevelser og danseudfoldelser, byder feriestederne på blandt andet swimmingpools. Endvidere er der løbe- og cykelstier i umiddelbart tilknytning til feriestederne. Prøv at leje en cykel og kør ind i landet. Det går op ad bakke, men på vejen hjem kan I nærmest sætte cyklen i frigear og langsomt trille ned ad bakkerne, mens I nyder den betagende havudsigt. 

Hasle Feriepark
På Bornholms vestkyst ligger Hasle Feriepark. Feriehusene har plads til 4-6 personer og er indrettet således: Entré, 2 soveværelser med hver 2 senge, badeværelse med bad og toilet, kombineret stue- og opholdsrum med 2 sovepladser og TV. Køkken med komfur, køleskab med lille frostbox, el-koger og kaffemaskine.

Alle huse har egen terrasse, som er delvist overdækket.
Skovstierne starter lige ved jeres terrasse, og I har kun 400 meter til en af Danmarks bedste sandstrande. Tag jer en aftentur lang stranden og nyd en af Danmarks flotteste solnedgange - I kan eventuelt fortsætte turen til det lokale røgeri, hvor der bliver budt på lækkerier i særklasse. I bor som udgangspunkt 4 personer i hvert hus.

Storløkke Feriepark
Storløkke Feriepark består af feriehuse for 2-4 eller 4-6 personer. Feriehuset er indrettet med entré, 1 eller 2 soveværelser (afhængigt af husets størrelse), badeværelse med dusch og wc, kombineret opholds- og soverum med to sovepladser (sovesofa), tv, køkken med el-komfur, køleskab med lille frostbox, kaffemaskine og elkogekedel. Lukket solgård/terrasse med havemøbler.


Ferieparken ligger i Allinge på Nordbornholm, som er et af Bornholms flotteste naturområder med hvide sandstrande og knejsende klipper i en malerisk kombination. I bor som udgangspunkt 4 personer i hvert hus.

Feriecenter Æblehaven
Feriecenter Æblehaven er nabo til Storløkke Feriepark og ligger i en tidligere æbleplantage. Æbletræerne blomstrer i flotte hvide og rosa farver i foråret. Æblehaven byder jer velkomne med velindrettede feriehuse, som alle er indrettet for 4-6 personer. Husene er indrettet med entré, to soveværelser med hver to senge, badeværelse med dusch og wc, kombineret opholds- og spisestue med sovesofa (to sovepladser) og tv.

Der er desuden et godt køkken med komfur eller kogeplader med ovn, køleskab, lille frostbox, kaffemaskine og el-kogekedel. I bor som udgangspunkt 4 personer i hvert hus.

Hasle Hytteby
Hasle Hytteby ligger i tilknytning til Hasle Feriepark og består af små hyggelige feriehytter, der alle er lyse og moderne indrettet.

Der er 4 sovepladser i hytterne. Sengene har en længde på 1,90 meter.

Der er en lille, men veludstyret køkkenniche med 2 kogeplader, køleskab, el-koger samt køkkenservice til 4 personer. Endvidere indeholder køkkenet håndvask med koldt vand.

I den ene ende af feriehytten er der et folde-ud-spisebord til 4 personer. Hytterne har indgangsdøre fra to sider, hvorfor hytten kan benyttes som to værelser med hver sin indgang.

Der er som nævnt en lille køkkenniche i hytterne, men skulle I have brug for mere plads til gastronomien, er I meget velkomne til at anvende fælleskøkkenet i den nærliggende centerbygning. I centerbygningen finder I endvidere baderum, toiletter og en hyggelig fjernsynsstue. I bor som udgangspunkt 4 personer i hvert hus.

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Priser og information

Tag en slapper mellem de mange danse

Fellesskab, glede og dans

Priser pr. person 2018

3 overnatninger med personbil (4 prs. i hver bil)
* Æblehaven, Allinge: DKK 2.275,-/NOK 2.875,-
* Storløkke Feriepark, Allinge: DKK 2.275,-/NOK 2.875,-
* Hasle Feriepark, Hasle: DKK 2.275,-/NOK 2.875,-
* Hasle Hytteby, Hasle: DKK 1.975,-/NOK 2.450,-

2 overnatninger med personbil (4 prs. i hver bil)
* Æblehaven, Allinge: DKK 1.675,-/NOK 2.175,-
* Storløkke Feriepark, Allinge: DKK 1.675,-/NOK 2.175,-
* Hasle Feriepark, Hasle: DKK 1.675,-/NOK 2.175,-
* Hasle Hytteby, Hasle: DKK 1.475,-/NOK 1.890,-

3 overnatninger med bus (10-14 meter) inklusive alle personer
* Æblehaven, Allinge: DKK 2.395,-/NOK 2.975,-
* Storløkke Feriepark, Allinge: DKK 2.395,-/NOK 2.975,-
* Hasle Feriepark, Hasle: DKK 2.395,-/NOK 2.975,-
* Hasle Hytteby, Hasle: DKK 2.095,-/NOK 2.650,-

2 overnatninger med bus (10-14 meter) inklusive alle personer
* Æblehaven, Allinge: DKK 1.795,-/NOK 2.255,-
* Storløkke Feriepark, Allinge: DKK 1.795,-/NOK 2.255,-
* Hasle Feriepark, Hasle: DKK 1.795,-/NOK 2.255,-
* Hasle Hytteby, Hasle: DKK 1.595,-/NOK 1.895,-

Fripladser og rabatter
* Én person er gratis for hver 24 betalende personer.
* Overnatningsstederne har alle plads til op til 6 personer pr. hus. Af hensyn 
   til komfort har vi beregnet. at der kun bor 4 personer i hvert hus. Vælger
   I at bo flere end 4 personer i husene, kan ovennævnte deltagerpris 
   reduceres med DKK 110,-/NOK 130,- pr. person.
* Vælger I at være 5 personer i hver bil i stedet for 4 personer, kan I 
   reducere prisen med DKK 45,-NOK 55,- pr. person

• Færge Ystad-Rønne tur/retur for alle personer i personbil eller bus
• Overnatninger på feriestedet
• Velkomst”danse”arrangement
• Deltagelse i workshops – dans og musik
• Billet til dansekoncert med Baltic Crossing
• Guidet rundtur i Rønne
• Danse tour de Bornholm – opvisninger på hele øen.
• Fællesopvisning på Hammershus. Efterfølgende kaffe og kage
• Festaften med 2 retters menu og et glas vin eller en øl. Dans til forskellige spillemænd og
instruktører.

Bespisning
Der er gode køkkenfaciliteter i alle feriehusene, men vi tilbyder også gerne pension under opholdet:
* Morgenmad: fredag, lørdag og søndag (spises i feriehusene)
* Aftensmad (spises samlet på overnatningsstedet): torsdag og fredag (aftensmad lørdag er allerede inkl. i prisen)
* Samlet pris pr. person er DKK 520,-/NOK 660,- Ønsker I kun morgenmad er prisen pr. person DKK 241,-/NOK 315,-

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Billeder fra Bornholm

Nordbornholms Røgeri i Allinge

Christiansøfarten i Gudhjem

Lækker fisk i de mange havnebyer

Nyd klipperne

På tur med Hammerhavnens Baadfart

Sandvig strand

Klippeformationen Løvehovederne

Gå på opdagelse i hyggelige Svaneke

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Dueodde

Østerlars Rundkirke

Helligdommen

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Deltagerliste

Festivalen blev afviklet for første gang i 2010. I er meget velkomne til at kontakte en af nedenstående folkedansgrupper for at høre om deres oplevelser og deltagelse i Dansefestival Bornholm:

Alsters Folkdanslag & Grava Folkdanslag (S) 2013
Bornholms Folkedansere (DK) 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017
Bygdegillet Karlskoga (S) 2013
Brage Gille (S) 2013
Brønshøj Folkedanserforening (DK) 2012, 2014, 2015, 2016, 2017
Bygdedanslaget i Hamar (N) 2010
Dans og Rejs Fyn (DK) 2011
Danske Folklore Dansere (DK) 2013
Eksjö Folkdanslag (S) 2010
Elverum Danselag (N) 2010
FDS Appell (S) 2012
FDS Victoria (S) 2012
Folkdansarna på Ålan (F) 2015
Folkdansringen i Halland (S) 2011
Folkdanslaget Rillen (S) 2016
Folkdanssällskapet Victoria (S) 2011
Folkedansgruppen Go'foten (N) 2013
Folkedanslagen Fyrväpplingen (S) 2011
Folkedanslaget Symra (N) 2011
Folkedanslaget Sølja (N) 2010
Folkedanslaget Värendsgillet (S) 2012
Gotländska Folkdansringen (S) 2011
Göteborgs National Dans Sällskab (S) 2013, 2015
Hallingebergs Dansgille (S) 2014
Haugtussa Leikaring (N) 2015
Hembygdsgillet Malmö (S) 2014
Hemgårdens Folkdanslag (S) 2013
Jössehäringarnas Folkdanserara (S) 2016
Kalmar Folkedans (S) 2012
Klepp Leikarring (N) 2011
Kulturella Folkdansgille (S) 2013
Kungängans Folkdansgille (S) 2016
Kyrkefalla Ransbergs Folkdanslag (S) 2012
Leikaringen Bul (N) 2011
Leikaringen Huldra (N) 2011
Leikaringen i Haug (N) 2010
Leikaringen Rakne (N) 2011
Lekstugan Verdandi (S) 2014
Lindesnes Ungdomslag (N) 2012
Logdansarna (S) 2010
Lyngstad Leikarring (N) 2014
Nacka-Apell (S) 2010
Nes Nasjonale Dansarring og Ul Aasmund Vinje (N) 2012
Norddjuserne (Gjerrild Folkedanserne) (DK) 2013
Norrahammers Folkdansgille (S) 2014
Nynäshamns Folkdansgille (S) 2012
Orust Folkdansgilde (S) 2010
Överums Dansere (S) 2014
Ramsø Folkedanserforening og Spillemandslaug (DK) 2011
Ramunder Spel & Dansgille (S) 2011
Randesund Folkedans (N) 2010
Sandnes Folkdanslag (N) 2011
Sjuntorps Folkdanslag (S) 2012
Skallsjö Folkdanslag (S) 2010
Skjetten Leikaring (N) 2010, 2016
Slagsta Gille (S) 2011
Snöstorps Folkdanslag (S) 2010, 2013, 2014, 2015
Sogn og Fjordaneringen (N) 2011
Sollentuna Folkdansgille (S) 2010
Spånga Folkdansgille (S) 2013
Stora Lundby Folkdansgille (S) 2010 og 2011
Strilaringen (N) 2013
Sunnerbogillet (S) 2013
Svenska Folkdansens Vänner (S) 2013
Svettapolsen (N) 2010
Tornabygdens Folkdanslag (S) 2010, 2012, 2017
Torsdagsdansen (N) 2010
Vallda Folkdanslag (S) 2013, 2014, 2015
Varhaug Danselag (N) 2011
Varna Folkedanslag (N) 2010
Venner av Gammeldans i Asker (N) 2013
Viksjö Dansgille (S) 2013
Vissefjärda Folkdanslag (S) 2011
Växjöorten Folkdanslag (S) 2011, 2015
Våmhus Folkdansring (S) 2010
Ørsta og Volda Folkedanslag (N) 2015

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Baltic Crossing

Baltic Crossing (UK, FI, DK)

Baltic Crossing består af fem højaktive musikere fra toppen af den Nordeuropæiske folkemusikscene. De har spillet sammen siden 2004 og har udgivet to anmelderroste CD’er som begge har været nominerede ved Danish Music Award. I 2014 fejrede gruppen 10 års jubilæum og det blev markeret med omfattende turnéer og udgivelse af cd nr. 3: ”The Tune Machine”!

Baltic Crossings energiske, ekvilibristiske og livsglade musik har bragt dem meget vidt omkring. De har rødderne solidt plantet i de Nordiske og Keltiske traditioner og koncerterne er præget af stor dynamik og medrivende humor. Udover lange turneer i de tre hjemlande samt Norge og Sverige, har de spillet på mange af den vestlige verdens vigtigste folkemusikfestivaler, såsom Kaustinen Folk Music Festival (FI), Korröfestivalen (SE), Gooikoorts (BE), Shetland Folk Festival (UK), Celtic Connections (UK).

Baltic Crossing var det første folkemusikband nogensinde som blev udvalgt til det præstigefulde turnéprogram ”Rising Stars”! Bag det program stod en lang række af Europas førende klassiske koncertsale, såsom Wiener Konzerthaus, L'Auditori Chamber Music Hall i Barcelona, Athens Concert Hall, Amsterdam Concertgebouw, Cité de la musique i Paris m.fl.

Gruppens musikere er kendte hver for sig som medlemmer i bl.a. Frigg (FI), Andy May Trio (UK), Jez Lowe and the Bad Pennies (UK), Tsuumi Sound System (FI), Gangspil (DK), Jensen & Bugge (DK) og Habadekuk (DK).

Baltic Crossing består af:

Ian Stephenson [UK]: guitar & toradet harmonika
Andy May [UK]: Northumbrian sækkepiber & klaver
Esko Järvelä [FI]: femstrenget violin
Antti Järvelä [FI]: mandolin & kontrabas
Kristian Bugge [DK]: violin

Fredag den 25. maj deltager Baltic Crossing i fælleskoncerten i Dansefestival Bornholm. Udover koncerten deltager Baltic Crossing også til workshops fredag formiddag d. 25 maj, hvor både spillemænd og folkedansere kan deltage.