Velkommen til Dansefestival Bornholm 3. juni - 6. juni 2022

  • Danseoplevelser
  • Hygge
  • Fællesskab
  • Natur
  • Bornholm
  • Danseopvisninger
kort

Dansefestival Bornholm arrangeres i samarbejde med Bornholms Folkedansere

Der er noget ganske særligt ved Bornholm og folkedans. Dansetraditionerne går langt tilbage, og folkedansen har altid haft en helt særlig plads hos bornholmerne. Arrangementerne under Dansefestival Bornholm er blevet et tilløbsstykke for såvel lokalbefolkningen som øens turister.

Bornholm har sine helt egne folkemelodier og danse. Det er lykkedes os at finde spændende danse og melodier til Dansefestival Bornholm, som ikke har været brugt i mange år.

I kan også se frem til at være med på ”Dansetour de Bornholm”, hvor I foran et stort og engageret publikum danser på torve og pladser i de smukke byer langs kysten.

Vi tør godt love masser af smil og måske lidt sved på panden! Til vores interessante og spændende workshops, er der masser af inspiration at hente for både dansere og spillemænd. 

Dansefestival Bornholm - Arrangementer

Danseoplevelser
Kridt blot danseskoene - vi skal nok sørge for, at skoene vil blive flittigt brugt på Bornholm!

Under jeres ophold arrangerer vi alle de danseopvisninger, som I kunne tænke jer. Vi giver jer gerne gode råd og tips til spændende dansesteder på Bornholm. Har I lyst til at danse på havnen i den særprægede og flotte by, Gudhjem? Eller på Torvet i Svaneke, der er kåret til Danmarks smukkeste købstad? Muligheder er mange.

Til opvisningen ved Hammershus borgruin møder I en af "borgens beboere", der vil fortælle om sit "lange 350-årige liv" på borgen. Fra den spændende og dramatiske middelalder tager vi tilbage til nutiden. Vi afslutter Dansefestival Bornholm med en flot fællesopvisning foran et stort og engageret publikum på taget af besøgscentret, der nænsomt er indpasset i det historiske landskab med et fantastisk vue til Hammershus. Glæd jer til en fantastisk danseoplevelse, som I vil huske i mange år. 

Vi sørger selvfølgelig for, at jeres opvisninger bliver omtalt i de lokale medier og publikationer, som henvender sig til lokalbefolkningen og Bornholms mange turister.

I kan også deltage i to danseworkshops og jeres spillemænd vil tilsvarende få mulighed for at spille med til disse workshops.

 

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Dansefestival Bornholm - Fællesdanse

Temaet for dansene i 2022 er bornholmske danse. 

Dansebeskrivelser:

Bornholm Engelsk no. 84, Klapedans, Pandekage Turn og Sjinmyravalsen.

Nederst på siden kan du se en video af de ovennævnte fællesdanse

* Ret til ændringer i både danse og rækkefølge forbeholdes. 

Noder:

Download noder her: Tre bornholmske marcherBornholm Engelsk no. 84KlapedansPandekage TurnSjinmyra-valsen

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Overnatning

Under Dansefestival Bornholm samler vi alle deltagerne på de tre feriesteder – Hasle Feriepark- og Hytteby, Storløkke Feriepark og Feriecenter Æblehaven. Det giver noget helt særligt til Dansefestival Bornholm, at alle deltagerne bor samlet under opholdet. I bor i velindrettede feriehuse eller feriehytter i nogle af Bornholms bedste ferieparker. Ferieparkerne er alle smukt beliggende i byerne tæt på Bornholms dejlige natur. Har I lyst til aktiviteter efter dagens oplevelser og danseudfoldelser, byder feriestederne på blandt andet swimmingpools. Endvidere er der løbe- og cykelstier i umiddelbart tilknytning til feriestederne. Prøv at leje en cykel og kør ind i landet. Det går op ad bakke, men på vejen hjem kan I nærmest sætte cyklen i frigear og langsomt trille ned ad bakkerne, mens I nyder den betagende havudsigt. 

Hasle Feriepark

Hasle Feriepark

Hasle Feriepark
På Bornholms vestkyst ligger Hasle Feriepark. Feriehusene har plads til 4-6 personer og er indrettet således: Entré, 2 soveværelser med hver 2 enkeltsenge, badeværelse med bad og toilet, kombineret stue- og opholdsrum med 2 sovepladser og TV. Køkken med komfur, køleskab med lille frostbox, el-koger og kaffemaskine.

Alle huse har egen terrasse, som er delvist overdækket.
Skovstierne starter lige ved jeres terrasse, og I har kun 400 meter til en af Danmarks bedste sandstrande. Tag jer en aftentur lang stranden og nyd en af Danmarks flotteste solnedgange - I kan eventuelt fortsætte turen til det lokale røgeri, hvor der bliver budt på lækkerier i særklasse. I bor som udgangspunkt 4 personer i hvert hus.

Storløkke Feriepark

Storløkke Feriepark

Storløkke Feriepark
Storløkke Feriepark består af feriehuse for 2-4 eller 4-6 personer. Feriehuset er indrettet med entré, 1 eller 2 soveværelser (afhængigt af husets størrelse), badeværelse med dusch og wc, kombineret opholds- og soverum med to sovepladser (sovesofa), tv, køkken med el-komfur, køleskab med lille frostbox, kaffemaskine og elkogekedel. Lukket solgård/terrasse med havemøbler.


Ferieparken ligger i Allinge på Nordbornholm, som er et af Bornholms flotteste naturområder med hvide sandstrande og knejsende klipper i en malerisk kombination. I bor som udgangspunkt 4 personer i hvert hus for 4-6 personer.

Feriecenter Æblehaven

Feriecenter Æblehaven

Feriecenter Æblehaven
Feriecenter Æblehaven er nabo til Storløkke Feriepark og ligger i en tidligere æbleplantage. Æbletræerne blomstrer i flotte hvide og rosa farver i foråret. Æblehaven byder jer velkomne med velindrettede feriehuse, som alle er indrettet for 4-6 personer. Husene er indrettet med entré, to soveværelser med hver to senge, badeværelse med dusch og wc, kombineret opholds- og spisestue med sovesofa (to sovepladser) og tv.

Der er desuden et godt køkken med komfur eller kogeplader med ovn, køleskab, lille frostbox, kaffemaskine og el-kogekedel. I bor som udgangspunkt 4 personer i hvert hus.

Hasle Hytteby

Hasle Hytteby

Hasle Hytteby
Hasle Hytteby ligger i tilknytning til Hasle Feriepark og består af små hyggelige feriehytter, der alle er lyse og moderne indrettet.

Der er 4 sovepladser i hytterne. Sengene har en længde på 1,90 meter.

Der er en lille, men veludstyret køkkenniche med 2 kogeplader, køleskab, el-koger samt køkkenservice til 4 personer. Endvidere indeholder køkkenet håndvask med koldt vand.

I den ene ende af feriehytten er der et folde-ud-spisebord til 4 personer. Hytterne har indgangsdøre fra to sider, hvorfor hytten kan benyttes som to værelser med hver sin indgang.

Der er som nævnt en lille køkkenniche i hytterne, men skulle I have brug for mere plads til gastronomien, er I meget velkomne til at anvende fælleskøkkenet i den nærliggende centerbygning. I centerbygningen finder I endvidere baderum, toiletter og en hyggelig fjernsynsstue. I bor som udgangspunkt 4 personer i hvert hus.

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Dansefestival med gratis afbestillingsret

For at give jer ekstra sikkerhed, så kan I frem til 1. april 2022 annullere jeres bestilling uden omkostninger. I kan derfor trygt bestille jeres deltagelse allerede nu. Ring +45 5695 8566 eller mail til os på festival@teambornholm.dk.

Vi glæder os til at se jer til en fantastisk Dansefestival på Bornholm.

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Priser og information

Dans i Gudhjem

Dans i Gudhjem

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Priser pr. person

3 overnatninger med personbil (4 pers.) eller bus 10-14 m. (inklusive alle pers.)
* Æblehaven, Allinge: DKK 2.375,- / NOK 3.550,-
* Storløkke Feriepark, Allinge: DKK 2.475,- / NOK 3.690,-
* Hasle Feriepark, Hasle: DKK 2.375,- / NOK 3.550,-
* Hasle Hytteby, Hasle: DKK 2.075,- / NOK 3.140,-

2 overnatninger med personbil (4 pers.) eller bus 10-14 m. (inklusive alle pers.)
* Æblehaven, Allinge: DKK 1.950,- / NOK 2.840,-
* Storløkke Feriepark, Allinge: DKK 2.020,- / NOK 3.060,-
* Hasle Feriepark, Hasle: DKK 1.950,- / NOK 2.840,-
* Hasle Hytteby, Hasle: DKK 1.625,- / NOK 2.320,-

Inkluderet i priserne
Færge Ystad-Rønne tur/retur for alle personer i personbil eller bus
* Overnatninger på feriestedet
* Velkomst”danse”arrangement
* Deltagelse i workshops – dans og musik
* Guidet rundtur og entre til NaturBornholm
* Danse tour de Bornholm – opvisninger på hele øen
* Fællesopvisning på Hammershus, efterfølgende kaffe og kage
* Festaften med 2 retters menu og et glas vin eller en øl. Dans til forskellige spillemænd og instruktører

Fripladser og rabatter
* Én person er gratis for hver 24 betalende personer
* Overnatningsstederne har alle plads til op til 6 personer pr. hus. Af hensyn til komfort har vi beregnet. at der kun bor 4 personer i hvert hus. Vælger I at bo flere end 4 personer i husene, kan ovennævnte deltagerpris reduceres med DKK 110,- / NOK 160,- pr. person
* Vælger I at være 5 personer i hver bil i stedet for 4 personer, kan I reducere prisen med DKK 40,- / NOK 60,- pr. person

Bespisning
Der er gode køkkenfaciliteter i alle feriehusene, men vi tilbyder også gerne pension under opholdet:
* Morgenmad: Lørdag, søndag og mandaf (spises i feriehusene)
* Aftensmad (spises samlet på overnatningsstedet) fredag og søndag (aftensmad lørdag er allerede inkl. i prisen)
* Samlet pris pr. person er DKK 550,- / NOK 835,- Ønsker I kun morgenmad er prisen pr. person DKK 265,- / NOK 400,-

Reiseveier til Bornholm fra Norge

Reiseveier til Bornholm
Det skal være lett og enkelt å planlegge turen til Bornholm. Derfor kommer det her en rekke reisealternativer som dere kan vurdere og drøfte når turen skal planlegges.

Vi er alltid klare med rådgivning, så ring gjerne på tlf. + 45 56 95 85 66 eller på festival@teambornholm.dk

Med buss til Bornholm

Langt de fleste av de deltakende folkedanslag kommer i buss til Bornholm. Det er ofte det enkleste, og det er en behagelig og koselig måte å reise sammen på.

Vi hjelper dere gjerne med opplysninger om busselskaper i deres område, som tidligere har vært på festivalen.

Har dere behov for en overnatting underveis til og fra festivalen, så kan busselskapet være behjelpelig med å bestille dette.

Ønsker dere å kombinere oppholdet på Bornholm med et besøk i København, så kan dere velge å ta fergen Oslo-København, enten den ene veien eller til begge veier.

Hvis dere kommer fra Sør-Vestlandet, kan dere ta fergen til Hirtshals og kjøre gjennom Danmark via Øresundsbroen, som forbinder Danmark med Sverige til Ystad (S). Herfra er det ferge til Bornholm.

Det er 4-6 daglige avganger hver dag med hurtigfergen hvor bussen er med. Overfartstiden er 1 time og 20 minutter.

Er dere et lite lag, så har vi også plass til dere. Det kan kanskje svare seg å kjøre i personbiler til Bornholm. Kontakt oss gjerne for prisinformasjon.

Med fly og bus til Bornholm
Vi får hvert år besøk av folkedanslag som får en veldig lang reisevei til Bornholm hvis de kjører i buss. Her kan man med fordel redusere reisetiden ved å fly til København eller hele veien til Bornholm.

Vår ”transportpakke”, som veldig mange benytter seg av, består av følgende:

• Kombinert bus- og fergebillett København-Bornholm tur/retur
• Henting i buss ved ankomst til Bornholm og avreise fra Bornholm samt kjøring til feriestedet
• Kjøring til festivalens fellesarrangementer
• Kjøring til festkvell

Slik fungerer transportpakken
Når dere kommer til Københavns Lufthavn fra deres nærmeste lufthavn, går dere ned til busstasjonen i Københavns Lufthavn. Her går bussen til Ystad i Sverige via Øresundsbroen. Samlet reisetid Københavns Lufthavn-Bornholm – 3 timer.

Vi reserverer naturligvis de kombinerte bus- og fergebillettene til dere, når vi vet, når dere kommer og når dere skal reise fra Københavns Lufthavn igjen.

Ved ankomsten til Bornholm blir dere hentet i buss og kjørt ut til det feriestedet hvor dere skal bo under festivalen. Heretter er det buss til alle fellesarrangementene.

Prisen per person avhenger av hvor mange personer som deltar på turen. Kontakt oss gjerne for prisinformasjon på tlf. + 45 56 95 85 66 eller festival@teambornholm.dk

Flyr dere hele veien til Bornholm, kan vi tilby en transportpakke på Bornholm hvor dere blir hentet og brakt i forbindelse med ankomst og avreise og til alle fellesarrangementene.

Deltagerliste

Dans i Gudhjem

Dans i Gudhjem

Kommentarer fra deltagerne

Hans Jacobsson, Hallensbuss

TACK för en fin helg. Hittar inget att klaga på.

Vi tackar så gott för fina dagar
Där vi tillsammans träffats uti dansens laga
Och musiken flödat med fläkt och fart
Orga och .Hallingeberggänget  tackar också för mycket god mat

-----------------

Aud Rannvei Fjellheim, Leikarringen
Takk for et meget hyggelig opphold på Bornholm. Det var en flott festival som dere kan være stolte av. Gøy å lære nye danser sammen med dere. Alle vi i Leikarringen Noreg hadde veldig fint.

-----------------

Carl Johan Jensen, Norddjurserne
1000 tak for endnu en dejlig dansefestival; jeg/vi har nydt det i fulde drag 😊

Personlig vil jeg takke dig Jakob for et fantastisk godt samarbejde; du/I har altid været meget imødekommende, informative og ingen spørgsmål/henvendelser har været ”dumme”. Stor tak for det.

Festivalen blev afviklet for første gang i 2010. I er meget velkomne til at kontakte en af nedenstående folkedansgrupper for at høre om deres oplevelser og deltagelse i Dansefestival Bornholm:

Alsters Folkdanslag & Grava Folkdanslag (S) 2013
Amager Folkedansere (DK) 2018
Assens Folkedansere (S) 2018
Bornholms Folkedansere (DK) 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
Bygdegillet Karlskoga (S) 2013
Brage Gille (S) 2013
Brønshøj Folkedanser Forening (DK) 2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019
Bygdedanslaget i Hamar (N) 2010
Dans og Rejs Fyn (DK) 2011
Danske Folklore Dansere (DK) 2013
Eksjö Folkdanslag (S) 2010
Elverum Danselag (N) 2010
FDS Appell (S) 2012
FDS Victoria (S) 2012
Folkedanserforeningen FC Grenaa (DK) 2018
Folkdansarna på Ålan (F) 2015
Folkdansringen i Halland (S) 2011
Folkdanslaget Rillen (S) 2016
Folkdanssällskapet Victoria (S) 2011
Folkedansgruppen Go'foten (N) 2013
Folkedanslagen Fyrväpplingen (S) 2011
Folkedanslaget Symra (N) 2011
Folkedanslaget Sølja (N) 2010
Folkedanslaget Värendsgillet (S) 2012
Föreningen Söderringen (S) 2019
Gotländska Folkdansringen (S) 2011
Göteborgs National Dans Sällskab (S) 2013, 2015
Hallingebergs Dansgille (S) 2014, 2019
Haugtussa Leikaring (N) 2015
Hembygdsgillet Malmö (S) 2014
Hemgårdens Folkdanslag (S) 2013
Hornsherred Folkedansere (DK) 2018
Indre Østfold Leikaring (N) 2018
Jössehäringarnas Folkdanserara (S) 2016
Kalmar Folkedans (S) 2012
Knivsta Folkdanslag (S) 2019
Klepp Leikarring (N) 2011
Kulturella Folkdansgille (S) 2013
Kungängans Folkdansgille (S) 2016
Kyrkefalla Ransbergs Folkdanslag (S) 2012
Leikaringen Bul (N) 2011
Leikaringen Haug (N) 2010
Leikaringen Huldra (N) 2011
Leikarringen Noreg (N) 2019
Leikaringen Rakne (N) 2011
Lekstugan Verdandi (S) 2014
Lillehammer Spel- og Danselag (N) 2018
Lindesnes Ungdomslag (N) 2012
Logdansarna (S) 2010
Lyngstad Leikarring (N) 2014
Lysekils folkdansgille (S) 2019

Munkedals Folkdansgille (S) 2019
Nacka-Apell (S) 2010
Nes Nasjonale Dansarring og Ul Aasmund Vinje (N) 2012
Norddjurserne (Gjerrild Folkedanserne) (DK) 2013, 2018, 2019
Norrahammers Folkdansgille (S) 2014
Nynäshamns Folkdansgille (S) 2012
Orust Folkdansgilde (S) 2010
Överums Dansere (S) 2014
Ramsø Folkedanserforening og Spillemandslaug (DK) 2011
Ramunder Spel & Dansgille (S) 2011
Randesund Folkedans (N) 2010
Sandnes Folkdanslag (N) 2011
Sjuntorps Folkdanslag (S) 2012
Skallsjö Folkdanslag (S) 2010
Skjetten Leikaring (N) 2010, 2016
Slagsta Gille (S) 2011
Snöstorps Folkdanslag (S) 2010, 2013, 2014, 2015
Sogn og Fjordaneringen (N) 2011
Sollentuna Folkdansgille (S) 2010
Sotenås Folkdansgille (S) 2019
Spånga Folkdansgille (S) 2013
Stora Lundby Folkdansgille (S) 2010 og 2011
Strilaringen (N) 2013
Sunnerbogillet (S) 2013
Svenska Folkdansens Vänner (S) 2013
Svettapolsen (N) 2010
Tornabygdens Folkdanslag (S) 2010, 2012, 2017
Torsdagsdansen (N) 2010
Vallda Folkdanslag (S) 2013, 2014, 2015, 2019
Varhaug Danselag (N) 2011
Varna Folkedanslag (N) 2010
Venner av Gammeldans i Asker (N) 2013
Viksjö Dansgille (S) 2013
Virestads Folkdanslag (S) 2019
Vissefjärda Folkdanslag (S) 2011
Växjöorten Folkdanslag (S) 2011, 2015
Våmhus Folkdansring (S) 2010
Ørsta og Volda Folkedanslag (N) 2015

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk

Billeder fra Bornholm

Hasle Røgeri

Hasle Røgeri

Den bornholmske specialitet "sol over Gudhjem"

Den bornholmske specialitet "sol over Gudhjem"

Christiansøfarten i Gudhjem

Christiansøfarten i Gudhjem

Nyd klipperne

Nyd klipperne

På tur med Hammerhavnens Baadfart

På tur med Hammerhavnens Baadfart

Sandvig strand

Sandvig strand

Klippeformationen Løvehovederne

Klippeformationen Løvehovederne

Gå på opdagelse i hyggelige Svaneke

Gå på opdagelse i hyggelige Svaneke

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Dueodde strand

Dueodde strand

Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke

Helligdommen

Helligdommen

Information og bestilling:
A/S TEAM BORNHOLM
Att: Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
3700 Rønne
Tlf.: +45 5695 8566
festival@teambornholm.dk
www.folkedans-bornholm.dk