I området - Havhytten

  • Flot havudsigt
  • Lige ved stranden
  • Rolig beliggenhed
  • Sommerhus for 6 personer
  • Eftertragtet område
kort Boderne
Den hyggelige havn i Boderne

Den hyggelige havn i Boderne

Oplev Bornholm på cykel

Oplev Bornholm på cykel

Tag til markedsdage i Åkrikeby

Tag til markedsdage i Åkrikeby

Stranden foran Havhytten

Stranden foran Havhytten

Tag på bisonsafari

Tag på bisonsafari

Oplev dinosaurerne på NaturBornholm

Oplev dinosaurerne på NaturBornholm

Vinder du den store gevinst på travbanen?

Vinder du den store gevinst på travbanen?

Et af de hyggelige gamle fiskerhuse i Boderne

Et af de hyggelige gamle fiskerhuse i Boderne

Bedste Badeferie i Boderne

Havhytten ligger i det lille fiskerleje Boderne på Bornholms sydkyst. Allerede i starten af 1600-tallet begyndte bønderne i området at supplere deres indtægter fra marker og husdyr med fiskeri. Fiskernes grej blev opmagasineret i små røde skure - kaldet ”Boder” - langs stranden, og dermed fik Boderne sit navn.

De røde boder er her endnu, men i dag er Boderne mere kendt for sin flotte strand, samt Bornholms største og mest eksklusive tøjbutik ”Stærmose”, hvor du finder lækkert mærketøj som Max Mara, By Malene Birger, Armani, Ralph Lauren og Sand samt ikke mindst brugskunst fra den bornholmske designer, Pernille Bülow. Besøg også den store outletafdeling, hvor du kan få normalt dyre mærkevarer for ganske få penge. Efter at du har lavet nogle gode handler, kan du nyde den hyggelige stemning i Bodernes lille cafe med en god kop kaffe eller et glas bobler.

Tidsrejse gennem millioner af år

I gamle dage kørte fiskekonerne fangsten af fisk med trillebør til den nærliggende Åkirkeby for at sælge fangsten på markedet der. Dengang har det givetvis været en hård tur op ad bakke med en tungtlastet trillebør, men i dag tager det dig kun cirka 10 minutter i bil at komme fra Boderne til Åkirkeby. Du kan også låne en af de gratis cykler på Havhytten. 

Når du er i Åkirkeby, er et godt tip at besøge oplevelsescentret NaturBornholm. NaturBornholm viser dig Bornholms dramatiske udvikling fra rødglødende lava til den frodige solskinsø, som vi kender i dag. Det er også ved NaturBornholm, at den fennoskandiske randzone skærer sig igennem landskabet. Mærk historiens vingesus, når du står med et ben på sandsten og det andet på granit, som er 1,2 milliarder år ældre. Dengang var det dinosaurer, som herskede over Bornholm – og på NaturBornholm kan du se forstenede dinosaurer-dele, kæmpe dinosaurer-modeller samt ikke mindst dinosaurernes nutidige fætter: Levende krokodiller.

Spil på to heste

Besøg også Åkirke med den berømte kristne døbefont fra 1150, som er en af de få - måske den eneste i verden - som har hedenske runeindskrifter. Sagnet siger, at dette ville give døbefonten magiske kræfter. Denne magi var Adolf Hitler så interesseret i, at han i 1941 beordrede døbefonten sendt til Tyskland. Snart kom der dog andre og mere presserende opgaver for Tyskland, og derfor kan du stadig opleve døbefonten i Åkirkeby. De magiske kræfter er - diplomatisk sagt - aldrig blevet "videnskabeligt bevist", så måske handler indskrifterne bare om, at bornholmerne i 1150 spillede på "to heste", fordi det var usikkert om kristendommen eller Odin/Thor ville vinde kampen om danskernes tro.

Du kan også spille på to heste...i bogstavelig forstand...på verdens mindste travbane, som ligger blot 6 kilometer fra Åkirkeby. Du er helt tæt på hestene, når de kommer med fuld fart i opløbet. Måske er det dig, der vinder den store gevinst? På vejen hjem til Havhytten kan du køre gennem Bisonskoven, hvor der er gode chancer for at se nogle af Europas sidste bisoner. Det er en fantastisk oplevelse at se de store dyr.

Michelin restaurant og røget sild

Hvis du vandt den store gevinst på travbanen, vælger du måske at spise aftensmad på Michelin-restauranten Kadeau, der ligger blot 10 minutters kørsel syd for Havhytten. Andre gode restaurantforslag er Fredensborg Badehotel i Rønne med franskinspirerede retter og havudsigt. Når du er på Bornholm, så skal du selvfølgelig også smage Bornholms nationalret: Den røgede sild, og et af øens bedste røgerier er Bakkarøgeriet, der ligger få minutters kørsel fra Boderne.

Lån en gratis cykel og tag på tur

Når du bor i Havhytten, kan du gratis låne en cykel. Bornholms vidtforgrenede net af cykelstier starter blot 500 meter fra Havhytten. Tag på tur langs de bølgende kornmarker og nyd de flotte udsigtspunkter fra cykelstien.

Priser og bestilling

Se priser for Havhytten ved at trykke på prislisten. Du kan forespørge på priser inklusive færgeoverfart - samt se ledige perioder - ved at anvende forespørgselsboksen på denne side. Du er også altid velkommen til at ringe til os alle ugens dage: 5695 8566.

Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os:

Mandag - Torsdag: Kl. 09.00 - 16.00
Fredag: Kl. 09.00 - 15.30
Lørdag - Søndag: Adgang til vagttelefon
Vi besvarer telefonen i åbningstiden, men har du akut brug for hjælp, kan du altid komme videre til vores vagttelefon.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg.

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.