Oplev det bedste af Bornholm ved Rubinhusene
Rubinhusene er idyllisk beliggende i skoven ved Hasle. Her får du ikke kun afslapning og ro, men også en verden af unikke oplevelser lige i nærområdet.
Rubinsøens historie
Bare 200 meter fra Rubinhusene ligger Rubinsøen, som også har lagt navn til de skønne sommerhuse. Under 2. verdenskrig blev der, på grund af vanskeligheder med at skaffe brændsel til de bornholmske virksomheder, brudt brunkul ved Rubinsøen. Ved kulbrydningens ophør blev gravene efterladt tomme og fyldtes sidenhen op med vand. Til at starte med var vandet rødt af rust og svovlsyre, og det var dette, der dannede grundlaget for søens navn – desværre ikke fordi der blev fundet rubiner i den. I dag er Rubinsøen hjemsted for en rig flora og fauna. Søen er et paradis for geddefiskeri. Bestanden er stor, og det samme gælder fiskene. Så hvis du er lystfisker, skal du huske at pakke din fiskestang, når du holder ferie i Rubinhusene.
Månelandskab og hvid sandstrand
Det sand, ler og kul, der under 2. verdenskrig blev gravet op ved Rubinsøen, blev kørt med tipvognstog til stranden syd for Hasle, hvor det blev tippet af og smidt i strandkanten. Dette har efterladt et goldt landskab med erosionskløfter, der til forveksling kunne minde om et månelandskab. I dag kaldes området "Kultippen". Et besøg her er en sjov oplevelse – og de gamle kulvogne står der endnu. Bevæger du dig nordpå fra Kultippen langs strandkanten, kommer du til en dejlig hvid sandstrand. Det er en af Bornholms bedste sandstrande – som mærkeligt nok også er en af de strande med færrest turister. Hasle Strand vender mod vest. Stranden er skøn til en badetur, men prøv også en aftentur på stranden. Stik tæerne i det varme sand og nyd de flotteste solnedgange.
Et paradis for mountainbikers
Ikke langt fra Rubinhusene finder du "Skovlysporet" – en 8 km lang MTB-rute gennem skoven. Sporet er markeret med skilte og er primært blåt, men tilbyder også røde sektioner til de mere øvede. Området er desuden et glimrende sted for mountainbikere, der ønsker at gå på opdagelse uden for de markerede stier. Du kan for eksempel forlænge Skovlysporet og fortsætte til det kuperede område ved Vang Granitbrud – hvis du altså har kræfterne til det.
Hasle - en levende by
Følg skovstierne ind til centrum af Hasle, der sprudler af liv og glade feriedage. Prøv Hasle Havnebad, et moderne havnebad med faciliteter som badeplatforme, bassiner og en sauna. Her kan du nyde en dag under solen, tage en svømmetur eller bare slappe af og se de betagende solnedgange. Havneområdet er generelt hjemsted for meget af byens liv. Smag nogle lækre røgede sild på det lokale røgeri, som samtidig fungerer som et levende museum, der viser silderøgningens udvikling gennem tiderne. Eller spis på en af de andre lækre restauranter langs havnepromenaden i Hasle. Hvis du er kunstinteresseret, vil du elske Bornholms Center for Kunsthåndværk: "Grønbechs Gård". Her kan du dykke ned i lokale kunstudstillinger, håndværk og kulturelle begivenheder, der afspejler Bornholms rige historie og kreative ånd.
Bornholms karakteristiske klippelandskab
Lidt nord for Hasle ligger det gamle granitbrud i Vang, kendt som Ringebakkerne. De stejle klipper udgør en fantastisk kontrast til det bløde, hvide sand på stranden ved Rubinhuset. Ringebakkerne har leveret granit til mange af Danmarks store byggeprojekter – eksempelvis blev fundamentet til Storebæltsbroen bygget med granit herfra. I dag er granitbruddet nedlagt, men det bruges i stedet til populære outdoor-oplevelser som rappelling og klatring. Tag forbi og oplev vovehalsene på vej op ad de lodrette klippesider – eller nyd bare den fantastiske udsigt. Det er sjældent, at stedets ynglende vandrefalkepar angriber turister, men alligevel må du ikke kravle op til deres rede. I stedet kan du nyde synet af de imponerende fugle, der højt på himlen spejder efter føde.
Jons Kapel og Helligpeder
Lidt nord for Hasle ligger de små idylliske fiskerlejer Helligpeder og Teglkaas samt den imponerende klippeformation "Jons Kapel". Ifølge historien skyllede Jon i land ved klippeformationen efter et skibsforlis. I taknemmelighed over at have overlevet begyndte Jon herefter at missionere kristendommen. Fra de høje klipper - hvoraf en del har form som en prædikestol - forkyndte Jon det kristne budskab til den hedenske befolkning, og i folkemunde fik klippeformationen derfor navnet "Jons Kapel".
Bestilling
Bestil din ferie i Rubinhusene ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen her på siden - eller ring til os nu på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.