I området - Sandkås Seaview

  • Badestrand
  • Flotte lejligheder
  • Perfekt beliggenhed
  • Havudsigt
  • Tæt på strand
  • Hyggelig terrasse
kort Sandkås
Sandkås Strand ligger lige nedenfor Sandkås Seaview

Sandkås Strand ligger lige nedenfor Sandkås Seaview

Havnestemning i Tejn Havn

Havnestemning i Tejn Havn

Bliv sat 300 år tilbage i tiden på Christiansø

Bliv sat 300 år tilbage i tiden på Christiansø

Kyststien mellem Allinge og Sandkås er flot

Kyststien mellem Allinge og Sandkås er flot

Sandkås var populær allerede for 100 år siden

Sandkås Seaview ligger i Sandkås lidt uden for Allinge på Nordbornholm. Området Allinge/Sandkås var første mål, da Bornholms turisme begyndte i starten af 1900-tallet. Den særprægede og flotte kombination af sandstrand og knejsende klipper var formentlig årsagen til, at såvel det danske som det tyske borgerskab havde Allinge/Sandkås som deres favoritferiemål allerede for hundrede år siden - og Allinge/Sandkås er stadig et af Bornholms mest eftertragtede feriesteder.

Kås er et gammelt bornholmsk ord for "et sted mellem klipperne", og Sandkås er derfor et meget sigende navn for dette skønne naturområde, for mellem de knejsende klipper finder du det blødeste hvide sand - og foran dig ligger havet og frister til en badetur. Efter en badetur kan du fortsætte ad kyststien mod syd til det lille fiskerleje Tejn, hvor der er cafeer, butikker og ikke mindst bryggeriet Penyllan, som er berømt blandt øl-eksperter i hele Europa for sit gode øl. Eller hvad med en tur til Smedjen, som er et hyggeligt foodmarket på Tejn Havn?

Naturen omkring Sandkås Seaview

Stranden ved Sandkås Seaview er skøn, men prøv også at gå en tur i skoven bag ved Sandkås Seaview, hvor du finder en af Bornholms berømte sprækkedale "Storedalen". Storedalen er skabt for millioner af år siden ved, at spændinger i undergrunden fik granitten til at slå større og større revner. Smeltevand fra istidens gletsjere borteroderede efterfølgende jord og sten, således at der opstod en kløft med stejle klippesider. Det er en sjov oplevelse at gå i den smalle sprækkedale med de høje klipper på begge sider. Sprækkedalen skaber vækstgrundlag for mange flotte planter - i foråret blomstrer ex de hvide, gule og blå anemoner sammen gul vorterod og violette lærkesporer.

Middelaldereventyr på Hammershus

Fra Sandkås kan du også tage kyststien ind til Allinge, hvor du går mellem knejsende klipper, mens det ene flotte view over havet afløser det andet. Snart vil en liflig duft komme dig i møde. Ved kyststiens afslutning ligger nemlig et af Bornholms bedste røgerier, som byder dig på lækre fiskedelikatesser. Efter en dejlig frokost kan du fortsætte mod havnen i Allinge, hvor cafeer og lystsejlere skaber en skøn havnestemning. Fortsæt videre ud af Allinge til Sandvig og Nordeuropas største borg; Hammershus. På Hammershus skal du opleve middelaldereventyr og spændende fortællinger. Vidste du eksempelvis, at man havde offentlig brugerbetaling allerede i middelalderen? Man betalte selvfølgelig selv bødlen, hvis man skulle have hovedet hugget af...og der var altid forudbetaling. Nedenfor Hammershus ligger Hammerhavnen, hvor små både tager dig med på flotte ture langs kysten.

Bliv sat 300 år tilbage i tiden

Syd for Sandkås ligger Gudhjem, hvor du kan sejle til Christiansø og Frederiksø. I 1700-tallet blev de to små øer omdannet til Danmarks fremskudte flådebase i Østersøen. Flådebasen var en torn i øjet på englænderne, som flere gange indledte voldsomme bombardementer af øen. Men de danske soldater holdt stand, og dermed fastholdt de to små øer deres tilknytning til Danmark. Kanonerne står her stadig, og med sin spændende historie samt særprægede natur bliver du sat 300 år tilbage i tiden. 

Vinder du den store gevinst?

Hvis du kører lidt ind i landet fra Sandkås Seaview, finder du Danmarks tredje største skov Almindingen, hvor du har gode chancer for at se nogle af Europas sidste bisonokser - eller måske har du lyst til at vinde den store gevinst på travbanen? Bornholms Travbane er verdens mindste travbane, men til gengæld måske også den hyggeligste, for du kommer helt tæt på hestene, når de i fuld fart drøner ned ad opløbsstrækningen. 

Cykelstierne starter lige ved Sandkås Seaview

Bornholms vidtforgrenede net af vandre- og cykelstier starter lige ved Sandkås Seaview. Lej en cykel og tag på opdagelse i den flotte bornholmske natur.

Bestil din ferie nu

Sandkås Seaview byder dig velkommen med flotte ferielejligheder i et skønt område. Bestil din ferie ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os nu på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Cykelstierne starter 100 meter fra Sandkås Seaview

Cykelstierne starter 100 meter fra Sandkås Seaview

Tag på sejltur langs kysten

Tag på sejltur langs kysten

Hammershus var en uindtagelig borg i Middelalderen

Hammershus var en uindtagelig borg i Middelalderen

Spil golf på Rø Golfbane

Spil golf på Rø Golfbane

Nordbornholm har en flot natur

Nordbornholm har en flot natur

Besøg de hyggelige restauranter

Besøg de hyggelige restauranter

Tag en tur langs kyststien

Tag en tur langs kyststien

Vinder du den store gevinst på travbanen?

Vinder du den store gevinst på travbanen?

Gå på opdagelse i Nordbornholms klipper

Gå på opdagelse i Nordbornholms klipper

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os:

Mandag - Torsdag: Kl. 09.00 - 16.00
Fredag: Kl. 09.00 - 15.30
Lørdag - Søndag: Adgang til vagttelefon
Vi besvarer telefonen i åbningstiden, men har du akut brug for hjælp, kan du altid komme videre til vores vagttelefon.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg.

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.