I området - Store Strandhus - 42 personers hus

  • Plads til hele familien
  • 42-personers-hus
  • Tæt på strand
  • Rolig beliggenhed
  • Skønt naturområde
  • Gode faciliteter
  • Bålsted
  • Boldbane
kort Østre Sømark
Store Strandhus ligger tæt på stranden

Store Strandhus ligger tæt på stranden

Det charmerende "Bakkerne Havn"

Det charmerende "Bakkerne Havn"

Kulinariske oplevelser venter dig på det lokale "Bakkarøgeriet"

Kulinariske oplevelser venter dig på det lokale "Bakkarøgeriet"

Nyd den flotte udsigt fra Dueodde Fyrtårn

Nyd den flotte udsigt fra Dueodde Fyrtårn

Se de imponerende sandskulpture i Nexø

Se de imponerende sandskulpture i Nexø

Besøg sommerfugleparken i Nexø

Besøg sommerfugleparken i Nexø

Store Strandhus - Skønne feriedage i Sømarken

Store Strandhus - af bornholmerne også kaldet "Holsterodde" - ligger på Sydbornholm i det attraktive sommerhusområde, Østre Sømarken. Med den hyggelige skov, skønne sandstrand og et charmerende lille fiskerleje med silderøgeri i gåafstand fra sommerhuset, kan du trygt begynde at glæde dig til skønne feriedage.

Østre Sømarken

Østre Sømarken er et lille fiskerleje lidt vest for Dueodde på Bornholms sydspids. I Middelalderen var området et langstrakt klitlandskab, som var formet af flyvesand. Jordene omkring klitlandskabet var også sandede, så bøndernes høstudbytte var småt, og derfor måtte bønderne supplere deres indtægter med fiskeri. Med tiden fik fiskeriet større og større betydning, og Sømarken udviklede sig til et lille, hyggeligt fiskerleje. Stemningen fra datidens fiskersamfund er velbevaret på den lille ”Bakkerne Havn”, som stadig er en aktiv fiskerihavn - og lige ved havnen finder du også Bakkarøgeriet, som er et af Bornholms bedste silderøgerier. Om aftenen bliver røgeriet omdannet til en hyggelig cafe, hvor der i sommerperioden er live musik, som tiltrækker bornholmere og turister fra hele øen. 

Skønne stranddage

I starten af 1800-tallet bredte klitarealerne ved Sømarken sig hastigt grundet sandflugt, og efterhånden var landbrugsjorden helt dækket af sand. Det blev således endnu sværere at drive landbrug, og derfor udstedte den danske Kong Frederik den 6. omkring 1820 et dekret om, at bønderne var forpligtede til at tilplante klitarealerne for på den måde at stoppe sandflugten. Bønderne fik ingen betaling, men til gengæld fik de lov til at få de sandede arealer efter tilplantningen. Dengang havde arealerne reelt ingen værdi, så bønderne var sure over at skulle arbejde gratis. Men bøndernes efterkommere kan i dag glæde sig over forfædrenes indsats, for nu er Sømarken blevet et af Bornholms mest eftertragtede sommerhusområder.

Bøndernes store arbejde for over 200 år siden betyder også, at du i dag kan glæde dig over, at du fra Store Strandhus kan gå via hyggelige skovstier ned til den skønne sandstrand foran Store Strandhus. Tag en badetur i det klare vand. Mærk det varme sand mellem tæerne. Nyd roen og bølgernes blide skvulp. Hvis du har lyst til en vandretur, så fortsætter stranden helt til Dueodde. Hold øje med det imponerende Dueodde Fyrtårn – så ved du, at du er på rette vej. Tag et stop og nyd den flotte udsigt af det kuperede klitlandskab, eller tag turen op i Fyrtårnet og nyd en flot panoramaudsigt over Bornholms sydkyst.  

Nexø - en moderne handelsby

Du har gode indkøbsmuligheder i Dagli' Brugsen i Pedersker, som ligger blot 3,3 kilometer fra Store Strandhus. Hvis du vil til en lidt større by, kan du enten køre til Åkirkeby eller langs kysten til Nexø. De seneste år har Nexø gennemgået en rivende udvikling, og er gået fra at være en fiskeriby til i dag at være en hyggelig by med handelsliv, kunsthåndværk, museer og restauranter. I løbet af året kan du også opleve forskellige arrangementer, såsom kræmmermarked, åbne værksteder og jazzfestival. På Nexø Havn kan du opleve den hyggelige sommerstemning, når cafeer slår dørene op langs havnen. Husk også at se sandskulpurerne på havnen. Det er imponerende, at det er muligt at skabe så meter høje sandskulpture, som er så livagtige. Tager du lidt udenfor centrum af Nexø, finder du Bornholms Sommerfuglepark, som er en tropisk og anderledes oplevelse. I Tropehuset kan du opleve mere end 1.000 sommerfugle og massevis af eksotiske planter, fugle og fisk. Tag med på en af de guidede ture, eller tag turen og nyd de mange indtryk på egen hånd.

Paradisbakkerne

Kun 3 kilometer fra Nexø finder du Paradisbakkerne med eventyrlignende natur. Find de gode vandresko frem, og tag på en smuk vandretur i det kuperede område, som byder på både klippelandskab, små sprækkedale og vandreblokke fra istiden. Det er også i Paradisbakkerne, du finder den populære Rokkesten, som er en af Bornholms største på lige omkring 35 tons. Rokkestenen er en vandreblok, som indlandsis har transporteret til Paradisbakkerne. Hvis du finder det helt rigtige sted på stenen, så kan det være, at du kan få den til at rokke ved blot en let berøring.

Priser og bestilling

Du bestiller Store Strandhus ved at anvende forespørgselsboksen på denne side. Du er også altid velkommen til at ringe til os alle ugens dage: 5695 8566, eller sende os en mail: info@teambornholm.dk.

 

Vis pris og ledige perioder

Boligtype

Hvornår vil du afsted?
Det Bornholmske Jernbanemuseum i Nexø er et hit for store som små

Det Bornholmske Jernbanemuseum i Nexø er et hit for store som små

Få en god Bornholmer softice i Dueodde

Få en god Bornholmer softice i Dueodde

Paradisbakkerne nær Nexø

Paradisbakkerne nær Nexø

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os:

Mandag - Torsdag: Kl. 09.00 - 16.00
Fredag: Kl. 09.00 - 15.30
Lørdag - Søndag: Adgang til vagttelefon
Vi besvarer telefonen i åbningstiden, men har du akut brug for hjælp, kan du altid komme videre til vores vagttelefon.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg.

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.